Duben
ohodnotit

Prohnilí

Les Ripoux

Další název:
Prehnití; My New Partner; Die Bestechlichen
Žánr:
Země:
Rok:
1984
Délka:
107 minut
„Policajt Philippe Noiret si za dlouhá léta služby vybudoval systém, jak vycházet s malými zlodějíčky a živnostníky. Za úplatky jim kryl jejich podvody...“

Komentáře k filmu Prohnilí

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Senzační komedie Francouzi   umí jeto skvělé z počátku   nesourodá dvojka poldů ale   pak nejlepší kámoši ve   všem.
jan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2008
Prohnilí
K nejúspěšnějším   komediím francouzského   režiséra Clauda Zidiho   patří jeho film z roku 1984   Prohnilí. Byl odměněn nejen   bouřlivým diváckým   ohlasem, ale ocenila jej i   kritika, a navíc se může   pochlubit hned 3 Césary - za   nejlepší film, režii a   střih. Filmu dominuje nejen   herecký výkon Philippa   Noireta, ale také ulice a   uličky, atmosféra   pařížského Montmartru   přeplněného všemi barvami   pleti, drobnými přestupky   proti zákonu i skutečnými   zločiny. Ve svém rajonu si   policista René vybudoval za   dlouhá léta služby   dokonalý systém, jak   "vycházet" se   svými ovečkami i se svým   platem. Jednoho dne však   dostane mladého partnera,   který se ohání zákonem a   policejní etikou na každém   kroku. René nechce ponechat   nic náhodě a snaží se   mladého policistu přivést   na "správnou" cestu   všemi možnými prostředky.
p.a.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2018
Jóó.
Bomba! Klasika 80. let.   Philippe Noiret a Thierry   Lhermitte předvedli   perfektní herecké výkony -   přesně takhle jsem si za   socialismu představoval ty   kapitalistický poldy   (narozdíl od našich zákona   dbalých příslušníků VB).   Výslech za pomoci   telefonního seznamu neměl   chybu. Všem vřele   doporučuji.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2020
Starý policista René,   zběhlý v takříc   přátelských dohodách s   drobnými kriminálníky,   jinak řečeno v korupci, a   mladý čestný nováček z   policejní akademie François,   plný teorií a zásad. A tito   dva naprosto odlišní lidé   se stanou parťáky. Kultovní   krimi komedie, pod   originálním názvem v   překladu ´Křiví   policajti´, s dnes už   matadory francouzského filmu   Philippem Noiretem a Thierrym   Lhermittem v hlavních   rolích, se honosí určitou   amorálností, především   vyzdvyhující zásadu, že   pouze naivní člověk stále   věří, že lidská bytost   může být dokonalá.   Zločinnost je velká a René   má o všem přehled. Jak v   jednu chvíli pronese, se   vším, co je zakázáno, by   mohli zatknout všechny! Ale   proč, když se to může   držet v určitých   mantinelech a obě strany na   tom navíc vydělají. Teď   jde o to, aby byl o tom   přesvědčen i François.   Scénář je dobře   promyšlený a je neméně   zdatně natočený. Rychlé   tempo nemá jedinou chviličku   nudného místa, což slibuje   příběh, ve kterém se   stále něco děje. Poslední   třetina stopáže sice krapet   sklouzává do thrilleru,   avšak emocionální konec   doslova a dopísmene předčí   veškerá očekávání.   Philippe Noiret jako obvykle   srší energií a Thierry   Lhermitte mu zdatně   sekunduje. Snímek, oceněný   francouzskou filmovou cenou   Césarem za nejlepší režii   pro Clauda Zidiho a za   nejlepší film roku 1985,   kupodivu nestárne a stále   nejen pobaví, ale přinese i   skvělý filmový zážitek.
Petantino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2013
Připadá mi poněkud scestné   fandit policejní korupci, ale   detektiv René Boirond je tak   velký sympaťák, že jeho   propracovaný systém dokážu   velkoryse přehlédnout.   Vždyť on jenom za drobnou   úplatu prokazuje poctivé   služby pachatelům bagatelní   kriminální činnosti, aby je   nemusel zavírat a kazit tím   policejní statistiky. Jeho   nový parťák Francois ani   obě prostituky sice Reného   tempu rozhodně nestačí, ale   nějaká ty sympatie k nim by   se u mě také našla.   Jediným, kdo s Reném drží   krok je úžasná   atmosférická hudba pana   Laie, jíž nečinilo   nejmenší problém přenést   mne do špinavých uliček   Paříže osmdesátých let.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Prohnilí
Parádní francouzská   komedie, která nabídne řadu   úsměvných situací,   povedených hlášek a taky   trochu té akce a příjemný   krimi nádech. Líbilo se mi,   jak rafinovaně to měl   hlavní hrdina ve svém obvodu   zařízeno. Pomocí úplatků   a jiných privilégii dokázal   přehlédnout kdejaký   zločin. Zajímavé bylo mimo   jiné také sledovat vývoj   druhého hrdiny, který byl   zpočátku až moc   předpisový, ale postupem   času se dokázal   přizpůsobit svému   staršímu kolegovi, se   kterým vytvořil skvěle   sehranou dvojku doplňující   se v akci i humoru.
Phreaker
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2011
Opravdu skvělá komedie, u   které se člověk baví od   začátku do konce. Trochu mi   přišla přehnaná změna,   kterou za film prožil   François. Přece jen přerod   od slušňáka co nepije   alkohol, na drsňáka co   šňupe koks? No nevím.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2020
Opravdu výborná krimi   komedie, která podle mě   patří k vrcholům práce   režiséra Zidiho. Dobře   vystavěný příběh skvěle   prezentují pánove Noiret a   Lhermitte v hlavních rolích   ale zaujmou taktéž Claude   Brosset v roli Vidala a Julien   Guiomar coby policejní   komisař Bloret. Navíc   Francis Lai pro tenhle film   napsal velmi dobře padnoucí   hudbu. Myslím, že tady si   skoro každý může najít   něco co ho dokáže zaujmout.
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2021
Velice příjemná   francouzská krimikomedie v   čele s bezvadným Phillippe   Noiretem, který hraje   zkušeného policajta, dvacet   sloužícího ve svém   revíru. K němu je přidělen   nováček Thierry Lhermitte,   jenž zastává poctivou hru   zákona a tak mu   zkušenější kolega musí   vysvětlit, jak to doopravdy   chodí. Český dabing je   také povedený, i když jsem   si zpočátku nemohl zvyknout   na Milana Macha dabující   Noireta. Nejlepší byl Ilja   Prachař coby komisař Bloret   a jeho veselý stav, když byl   pod vlivem koksu, který mu   Noiret dal místo kapek do   nosu :). Zkrátka nenáročná   pohodovka s klasickým, na   srdci hřejícím závěrem.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2009
Lehce nadprůměrná   krimikomedie, ve které s   naprostým úžasem a   lehkostí hraje Philippe   Noiret komisaře, který je   prohnilej skrz naskrz...a ten   dostane novýho parťáka,   který je ještě ve škole a   ctí všechny zákony do   puntíku. :-)
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Původně jsem čekal, že se   bude jednat o klasickou   bláznivou komedii ve   francouzském duchu ale velice   brzy jsem zjistil, že je vše   jinak. Celý film je   vtipnější pohled na život   u policie, kde jsou na denním   pořádku úplatky a jiné   neřesti, které by si   strážci zákona měli   rozhodně odpustit. Do tohoto   prostředí přijde naivní   mladík, kterého se ujme   ostřílený mazák a ukáže   mu rozdíl mezi teorií a   praxí. Herecký výkon   Philippa Noireta je výborný   ale film plyne zbytečně moc   pomalu a nedokáže diváka   více vtáhnout do děje.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39188minih39188Černá zmije (1983) [TV seriál] 
The Black Adder n
minih28226minih28226Vyhnání z ráje (2001) 
n
minih35412minih35412Pán prstenů: Návrat krále (2003) 
The Lord of the Rings: The Return of the King n
minih44436minih44436Hrabě Dracula (1970) 
Nachts, wenn Dracula erwacht n
minih57586minih57586Turnaj zabijáků (2009) 
The Tournament n
minih111129minih111129Spider-Man: Homecoming (2017) 
Spider-Man: Homecoming n
minih42537minih42537Stíny minulosti (2006) [Video] 
Shadow Man n
minih49892minih49892Rudý písek (2008) 
Red Sands n
minih19898minih19898Superúčetní (1986) 
Superfantozzi n
minih34786minih34786Švestka (2002) 
Švestka n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Superprohnilí (2003)

 Superprohnilí (2003)
Superprohnilí n
Ripoux 3
Žánr: krimi / komedie
Země: Francie
Režie: Claude Zidi

(pokračování)

Prohnilí proti prohnilým (1990)

 Prohnilí proti prohnilým (1990)
Prohnilí proti prohnilým n
Ripoux Contre Ripoux
Žánr: komedie
Země: Francie
Režie: Claude Zidi

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190532
Osobností: 697811
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178259

Poslední komentáře

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10

Nesvatbovi (2005)

Nesvatbovi
Já mám tuhle komedii fakt   rád. V mém věku už na   takové velké lásky moc   nevěřím, ale ve filmu mě   to baví. Owen Wilson je   sympoš a více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Erikovy narozeniny (1998) [TV ep...

Erikovy narozeniny
Lehounce přihodím směrem   nahoru, ale díl se povedl,   skvělej byl Fez ačkoliv toho   moc neřekl, ale i Erikova   maminka, opět několik   silných hlášek a scének:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10