Duben

Komentáře uživatele zelenyraul

zelenyraul

zelenyraul zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 25
Babovřesky
 
Přidáno: 27.9.2014
Nezklamal
Troška opět nezklamal...jen   nevím,proč v této sračce   hraje například pan   Pecha.Film páté   kategorie,přičemž kategorie   čtyři je německé   fekálporno.
Bitva u Midway (Midway)
 
Přidáno: 8.11.2019
Velmi dobré.
Předem musím napsat,že jsem   právě přišel z kina,a   zážitek je tudíž   čerstvý.Nicméně,jako   milovník válečných   filmů,musím říct,že je to   jeden z nejlepších filmů   tohoto druhu,jaké jsem kdy   viděl.Jasně..bez   počítačových triků se to   neobejde,důraz na americké   hrdinské odhodlání bojovat   je též zřejmý,na emoce   také dojde,ale v podstatě je   to velmi reálný pohled na   válku v tichomoří,na masakr   začínající napadením USA   v Pearl Harboru,a končící   porážkou Japonska v Tichém   oceánu.Za mě hodně dobrý.
Blázni, vodníci a podvodníci
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.1.2018
Děsný.
Tato naprostá šílenost   dokazuje,že i za nejtvrdší   normalizace byly k mání   velmi kvalitní drogy.......
Bony a klid 2
 
Přidáno: 7.3.2015
Fakt špatný.
Ta má svatá prostato..čeho   se ještě nanadát v české   kinematografii,aneb jak   vytvořit exelentní   sračku.Stačí vzít velmi   slabý scénář,zahustit   průserovou režií,polít   nepřesvědčivým výkonem   všech herců a jako přílohu   podávat velmi nápadně   Kolču s doprovodem rádia   Impuls.Neúspěch je   zaručen.V životě už ten   průser nechci vidět.
Buldoci a třešně
 
Přidáno: 18.1.2022
Takový skromný dotaz
Vlastně mám tento film velmi   rád,protože to vneslo do   bolševického marastu takovou   příjemnější vzpruhu,ale   dotaz,který mám,je o   scénách s Jiřím   Hrzánem...několikrát jsem   film viděl,ale opravdu jsem   si nevšiml,kde   J.H.hraje..přijde mi,že   všude hraje Miroslav   Středa...když by někdo   napsal konkrétně,kde hraje   J.H,byl bych velmi   rád.Děkuji.
Čintamani a podvodník
 
Přidáno: 17.3.2017
Náherný
Celkově je to   film...pardon...dvojfilm   naprosto povedený.Přesně ve   stylu pana Krejčíka s   důrazem na malou roli nebo   detail.Pan Hlinomaz v první   povídce naprosto zdobí a   paní Bohdalová v povídce   druhé je skvělá.Ale   samozřejmě všichni jsou   velmi dobří a Jiří Sovák   vyhrává.Kdykoliv si tento   film...pardon...dvojfilm..velm   i rád připomenu
Díra u Hanušovic
 
Přidáno: 3.4.2016
Jen jednu   větu.Děkuji.Děkuji po   dlouhé všem,kteří jsou pod   tímhle filmem podepsaní....a   panu Krobotovi zvlášť.
Dobrodruzi (Les Aventuriers)
 
Přidáno: 3.7.2020
Prvně jsem tenhle film viděl   někdy..jako junior..v   sedmdesátých letech,a už   tenkrát ve mě zanechal   veliký dojem.Možná to bylo   tím,že jsem byl   puberťák,všude kolem mě   bolševik,který jen   zakazoval,a tady najednou,jako   zjevení   volnost,dobrodružství,cestov   ání..Přešla léta,a já   ten film viděl opět už ve   svobodném světě,a zjistil   jsem,že má pořád stejný   náboj,který musí ovlivnit   nejen i současné   puberťáky.Je to dobrý film   plný   naděje,kamarádství,lásky a   smrti.Kdykoliv se na něj rád   podívám...A ta dokonalá   hudba..klavír v mollových   tonech tomu jen přidává na   jemnosti.Můžete   nesouhlasit,můžete   odmítat..ale to je to   jediné,co s tím můžete   dělat..ale s tímto přece   musí souhasit každý   Dobrodruh.
Drsná Planina
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.1.2018
Sráděra
Všechno jinak,aneb jak to   bylo za bolševika...Ti   normální,kteří toužili po   svobodě,a chtěli pryč z   bolševického ráje jsou ti   špatní,a ti,kteří jim v   tom bránili,jsou ti dobří,a   chovají se správně (Kolik   PSáků dokázalo střílet i   přes hranice do   Německa?)....Soudruh   komunista rád dělal filmy o   tom,že dobro a zlo musí být   jasné na první pohled,a v   tady je to   vidět.Pravda..Král Šumavy   byl o tom samém,ale to byla   při vší hrůze je to   alespoň dobře odvedená   filmová práce.Za sebe:Hnus.
Faunovo velmi pozdní odpoledne
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2019
Nemohu si pomoci,ale   kdykoliv,když dávají v TV   tenhle klenot,nenechám si ho   ujít.Trhaná kamera,povedená   režie paní Chytilové,snové   sekvence,ale hlavně   myšlenkové pochody   stárnoucího seladona v   podání skvělého Leoše   Suchařípy..a do toho   Stivínova kouzelná   flétna..to je úžasná   směsice,která dohromady   tvoří jeden z nejlepších   flmů,které vznikly v ČSSR   za komunistů.
Habermannův mlýn
 
Přidáno: 1.5.2012
Dobře odvedená   práce.Děkuji.Když jsem šel   z kina,napadla mě jen   jedna,jediná,věta......Styd?   ?m se za to,že jsem Čech.
Hodinářova svatební cesta korálovým mořem
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.10.2009
K tomuto filmu snad jen jednu   větu....Při sledování   doporučuji konzumovat velké   množství   drogy!...mimochodem....neshán   íte harmonium?
Hop - a je tu lidoop
 
Přidáno: 5.4.2017
PRŮMĚR
Pokus o satiru,pranýřující   závist a touhu po moci a po   majetku.Typická   normalizační   slaboduchost.Slabý   scénář,slabá režie,slabé   všechno.Stroj na výrobu   hraček už jen dokresluje   bolševickou myšlenku o   krásném zítřku.   Nejsmutnější na to všem je   to,že ti dva   hlavní,zamilovaní hrdinové   celého příběhu zemřeli   pět dní po sobě v   nejlepších letech.Osud tak   chtěl.
Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Já si skutečně nemohu   pomoci,ale od úžasných   šedesátých let..od dob   prvních úspěšných   filmových pokusů   Papouškových,Passerových a   samozřejmě Formanových..je   to po dlouhé době jeden z   výborných český   novo-novovlných   filmů...není co   dodat..dávám jedničku s   vyznamenáním.
Marketa Lazarová
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Středověká krvavá   romantika v   syrovém,černobílém   podání,které nám pan   Vláčil servíruje na   stříbrném podnosu,ale   nechá na každém,aby si   příbor k tomuto menu našel   sám.Dle mého soudu druhý   nejlepší film české   kinematografie....ten první   je Spalovač mrtvol.
Mladé víno
 
Přidáno: 1.5.2012
Strašný
Soudružská rádobykomedie   bez nápadu,z tria Vínových   komedií naprosto   nejhorší.Popravdě všechny   byly příšerné,ale tahle je   asi fakt propadák.Humor za   každou cenu na úrovni   VI.cenové skupiny.
Bolševická   propaganda,sliz,hnus,průser.S   pálit je málo.
Muž z Londýna
 
Přidáno: 30.9.2011
I pan Hynek Bočan se má,za   co   stydět.Tendenční,normaliza?   ?ní úlidba bolševickým   bohům.Při sledování mi z   rohu televize vytéká hnědý   čůrek sraček.Jediné,co má   jakousi historickou cenu,jsou   dobové záběry komunistou   zdevastovaného centra   naprosto šedivé   Plzně.Celkové hodnocení-i   na podpal špatné!
Parta hic
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.5.2013
Jsou,bohužel,filmy,ke kterým   lze těžko napsat dobré   hodnocení,ani při selhání   všech smyslů,protože už   jen to,že někdo vymyslí   takovýto škvár je   obludné.Parta HIC...tahle   snůška   tendenčních,komunistických   absurdit,je jedna z nich.Jen   je mi ale záhadou,proč   výborní herci,jakými   bezesporu páni Kemr nebo   Nárožný jsou,v téhle   budovatelské sračce hrají.A   víte co...pane   Nárožný..kdyby jste si   někdy přečetl tuhle moji   kritiku,napište   mi,prosím,Váš   názor.Zajímal by   mě..Děkuji..zeleny.raul@sezn   am.cz
Piknik
 
Přidáno: 23.2.2014
Hvězdně obsazený televizní   film o dobách,o kterých se   ve školách bohužel moc   neučí.Hnus padesátých let   retrospektivně proložený   současností.Nejde v něm ani   tak o to,že už naprosto   zlomený člověk podlehl,ani   o tom,co všechno soudruzi   dokázali,jak uměli člověka   zlomit,jak lidská   důstojnojnost byla jen   fráze,a život člověka jen   zápis v matrice.Je to o   tom,že je všechno vlastně   velmi pomíjivé,a jak je   krásné odpouštět.Na škodu   mu je to,že jsou použity   pasáže...teď mě   omluvte,protože nevím   přesně,jestli jsou ze   Zdivočelé země,nebo z   Bumerangu...ale jinak   poměrně velmi slušně   odvedená práce pana   Bočana.Po čase se rád na   tenhle film podívám rád   znovu.
Plechový bubínek (Die Blechtrommel)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Povinná četba
Jak udělat skvělý film z   úžasné předlohy,aneb   alegorie na poblití.Začnu   tím,že se musím poklonit   před autorem a   herci...přičemž režisera   bych nejraději postavil na   zlatý piedestál....to,co   totiž předvedli,se naprosto   vymyká všemu,co jsem do té   doby viděl /1980 ARD/.Nejsem   zase až tak zdatný   němčinář,tak jsem film   docenil až po roce 1989,kdy   jsem pochopil některé   dialogy..a od té doby   považuji Bubínek za jeden z   nejlepší filmů všech   dob.Můžete s tím   nesouhlasit,můžete mi   odporovat....ale to je asi tak   to jediné,co s tím můžete   dělat.Je to prostě skvěle   odvedená práce od všech.
Přelet nad kukaččím hnízdem (One Flew Over the Cuckoo's Nest)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2012
Jsou,díky Bohu,na světě   filmy,které s Vámi   zacloumají.Strašně   zacloumají.Filmy,při   kterých Vám spadne   čelist,kterou si zpět   nasazujete až půl hodiny po   skončení filmu v lepším   případě,a to se dostáváte   do stavu,že máte strašlivou   chuť jít rozbít   režisérovi hubu.Filmy,které   se Vám dostanou pod kůži,a   nikdy,nikdy už je ven   nedostanete.Přelet po právu   patří mezi ně.
Pytláci
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.2.2016
Škvár
Das ist eine   Eklhaft.......pane   Bočane..tohle fakt není   dobrý,a Vy to dobře   víte.Dnes jsem ten film   viděl prvné..11.2.2016..a   vlastně vůbec nevím,proč   jsem ho viděl až do   konce.Vlastně vím.Abych mohl   napsat...Das ist eine Eklhaft.
Spalovač mrtvol
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Nejlepší,nejlepší,nejlepš   í.A je zcela jedno,co budete   hodnotit.Rudolf   Hrušínský,předloha,režie,   scénář,hudba,kamera.....vyb   erte,co chcete...a   hodnoťte.....všechno je   naprosto skvělé.Nejlepší   film v hitorii   Československa!
Všichni dobří rodáci
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2009
Mám tento film velmi   rád.Velmi.Ale vidět ho   prakticky nesmím.Kdykoliv ho   totiž vidím,krev mě kypí v   žilách,a nebo se mě   zalévají oči slzami vzteku   a bezmoci,a mít v tu chvíli   po ruce nějakého   komunistu,který by tuhle   všivou dobu obhajoval,asi   bych ho udeřil...a ne   jednou.Tak výborně a   přesně popsaná 50tá léta   nejsou asi v žádném jiném   českém filmu Děkuji   Vám,pane Jasný.Děkuji   Vám,pane   Brzobohatý...děkuji Vám   všem.
Žert
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Velmi podařený,syrový   pohled na padesátá   léta,umocněný skvělou   kamerou a černobílým   provedením.Není mu,co   vytknout.Herecké výkony   skvělé u všech,ovšem pan   Somr exeluje.Vyzdvihl bych i   epizodní roli pana   Rajchrta,coby   Alexeje.Retrospektivní   kombinace s moravskou lidvkou   dává tomuto zdařilému   snímku pouze body   navíc.100%je možná málo

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:40 - 05:10

109 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Varmužovci z Mistřína

04:20 - 04:45

9 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:55 - 04:55

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

03:40 - 04:35

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10