Duben
ohodnotit

První republika [TV seriál]

Žánr:
Rok:
2014
Délka:
52 minut
„Každá rodina má svoje tajemství. Láska, peníze, vražda.“

Obsah filmu První republika

 
Ze střižny do Varů. Nová řada První republiky dnes představí i nové postavy.

Dnes v 17:00 představí delegace tvůrců v Domě ČT druhou řadu První republiky. Mezi hosty se objeví i Stanislav Majer, představitel nové postavy nekompromisního podnikatele. Jaké jiné prvky druhá řada přinese nebo v čem bude První republika II akčnější, prozradí režisér Biserem Arichtevem, Veronika Arichteva, Pavel Batěk, Stanislav Majer i autoři projektu.

„Televizní tvorba se stále více přibližuje filmu, nejen ve světě, ale i u nás. A aké pokračování První republiky tento trend reflektuje,“ říká režisér Biser Arichtev a pokračuje: „Nové díly budou, v mezích...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Muži tropí hlouposti. Třetí První republika nabídne box i sex

Rodina Valentových se prodrala až do třetí série. První republiku III nasadí ČT od pátku a slibuje v ní prakticky totéž, co dosud, vztahové kotrmelce, intriky plus detektivní motiv. číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Biser ArichtevBiser Arichtev (48 dílů) 
Johanna Steiger-AntošJohanna Steiger-Antoš (3 díly) 
hraje:
Jiří VyorálekJiří Vyorálek.....Jaroslav Valenta   (48 dílů)  
Veronika ArichtevaVeronika Arichteva.....Magdalena Škvorová - Valentová   (48 dílů)  
Ján KoleníkJán Koleník.....Vladimír Valenta   (47 dílů)  
Svatopluk SkopalSvatopluk Skopal.....inspektor Mlčoch   (47 dílů)  
Robert UrbanRobert Urban.....Freddy Valenta   (46 dílů)  
Tomáš TöpferTomáš Töpfer.....Karel Škvor   (44 dílů)  
Jan VlasákJan Vlasák.....Alois Valenta   (42 dílů)  
Zdena StudenkováZdena Studenková.....Božena Škvorová   (40 dílů)  
Taťjana MedveckáTaťjana Medvecká.....služka Antonie   (36 dílů)  
Markéta PlánkováMarkéta Plánková.....Klára Léblová - Valentová   (33 dílů)  
Viktor DvořákViktor Dvořák.....Kryštof Lébl   (33 dílů)  
Michaela MaurerováMichaela Maurerová.....služka Jarka   (28 dílů)  
Kristýna BokováKristýna Boková.....Marie Průchová   (26 dílů)  
Brigita CmuntováBrigita Cmuntová.....Eliška Toufarová   (26 dílů)  
Vladimír PolívkaVladimír Polívka.....poručík Jan Andrle   (26 dílů)  
Stanislav MajerStanislav Majer.....Hans von Lippi   (26 dílů)  
scénář:
Jan CoufalJan Coufal (26 dílů) 
Jan GardnerJan Gardner (22 dílů) 
Pavel GotthardPavel Gotthard (14 dílů) 
Hana CielováHana Cielová (4 díly) 
Adam PražákAdam Pražák (2 díly) 
Irena SládečkováIrena Sládečková (1 díl) 
námět:
Jan CoufalJan Coufal (26 dílů) 
Barbara BulvováBarbara Bulvová (13 dílů) 
hudba:
David SolařDavid Solař (48 dílů) 
kamera:
Martin SchinabekMartin Schinabek (48 dílů) 
Jiří ChodJiří Chod (13 dílů) 
Miloslav HolmanMiloslav Holman (10 dílů) 
střih:
Emil PawingerEmil Pawinger (45 dílů) 
 H.M.C. H.M.C. (3 díly) 
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Česká televize, Netflix
 
 
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu První republika >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

jmenuji.se.libor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.10.2018
Že života smetánky první republiky
Jak jinak, Česká Televize natočila seriál o   lidech z tehdejší smetánky, seriál, který   vůbec nezobrazuje bídu první republiky,   žebráky a hladovění, lidi byli bez důchodů   brali žebračenky, demonstrace a střílení do   demonstrantů. Ale a hlavně se ale musí o v   téhle prvorepublikové slátanině ČT někdo   zamordovat, bez mordů snad ani Česká Televize   neumí natočit seriál. Abych aspoň něco   vyzdvihl, krom nudy ze života smetánky první   republiky se v seriálu dá kouknout na kostýmy   dam žen, které se tehdy nosily, ty byly pěkné,   jinak nic co by stálo za podívání na tomhle   seriálu není, prostě NUDA z ČT.
Seriál   nedoporučuju ke shlédnutí, je to ztráta času.
tapka123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2016
První republika
Nej seriál. Moc se mi líbilo obsazení. Děj byl   zábavný a napínavý.
Překvapivé   vyvrcholení. Rád se podívám podruhé.
Angelika2808
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.7.2014
Kdo by to byl řekl - rodinný přítel a vrah?
Seriál to nebyl špatný (dnešní slátaniny   typu Ordinace, Ulice, Redakce a další české   telenovely vůbec srovnání nesnesou), ale   klidně by se mohl jmenovat Kdo zavraždil   Léblovy?
Název První republika byl tak trochu   úmyslně podstrčen divákovi, dychtivému   dozvědět se, jak se vlastně v době před 100   léty žilo, ale nic moc jsme se nedozvěděli.   Úvodní díly ještě jakžtakž přibližovaly   tehdejší atmosféru (polévky pro chudé,   epidemie španělské chřipky, poválečný   návrat k secesní módě), ale od   jasnozřivectví mladší dcerky Valentových,   která tragédii prarodičů odhalila, nám   zaťatý a neomylný inspektor Mlčoch (bohužel   nepříliš přesvědčivý Svatopluk Skopal)   předkládá v téměř každém díle jiného   vraha a děj se točí v podstatě kolem   vyšetřování.
Největší prvorepublikovou   semetriku skvěle zahrála stále půvabná Zdena   Studénková, svěží vítr vnesla Veronika   Arichtěva a bezkonkurenčního fešáka Koleníka   si ČT vypůjčila od Slováků (a dobře   udělala).
Tak nějak neslaně-nemastně na mě   působil herecký projev Markéty Plánkové i   věčného tragika Vyorálka, ovšem vyloženě mi   neseděl uřvaný Viktor Dvořák v roli Kryštofa   Lébla.
Tuto detektivku na pokračování bych   hodnotila známkou vyšší, ale jako retro   seriál je jen průměrný.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2014
Sňatky z rozumu po téměř padesáti letech v   moderním balení.
Tak se na to dívám   já.
Dnešní doba je trochu zrychlená, tak i   tento příběh je trochu rychlejší než výše   zmíněné. Musím vyzdvihnout kostýmy a lokace,   úvodní titulky zajímavé a neotřelé. Z   hereckých výkonů excelovala "stará"   garda - Vlasák, Štěpánková, Medvecká a ti   (respektivě ty) nejmladší. Některé díly   zajímavé z historického hlediska a také z   toho, aby měl divák trochu představu, jak se   dříve žilo. Osobně jsem měla představu o   jiném konci, ale co už....
maly33
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.7.2014
hrůza a děs, ČT se nám mění na Novu 2
Musím prostě souhlasit s komentářem uživatele   Omikron. To jsou opravdu dnešní autoři tak   omezení, že nedokáží nic lepšího, než   násilí? Stačí se podívat na letní program   ČT, každý den několik krimi a pořady, které   pohladí plesniví v archívu. Česká televize se   nám pod novým vedením stává výkladní   skříní krimi. Co na to etický panel a rada   ČT. Možná, že by neuškodilo, kdybyste občas   vzali do ruky televizní program a podívali se,   kolik místa má televizní násilí a kolik   místa ti ostatní...
NaviMisha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2014
Seriál na mě působí jako šitý horkou jehlou.   Námět je dobrý i ta detektivní zápletka se mi   celkem líbila s překvapujícím vyústěním.   Nejvíc mě zaujali herecké výkony Jiřího   Vyorálka, Pavla Kříže, Veroniky Arichteva a   Viktora Dvořáka. Věřím, že na druhém   pokračování (prý až v roce 2016) si tvůrci   dají záležet, vychytají chyby a kvalita   seriálu bude mít spíše stoupající tendenci.
omikron
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.6.2014
Naprosto otřesné. To už vážně nikdo neumí   natočit film nebo seriál bez vraždy a psycha?   Za pár let zřejmě ti, kterým se nelíbí   dívat se, jak se lidé vraždí vůbec nebudou   smět pustit televizi...
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.6.2014
Ze seriálové tvorby posledních let bude patřit   První republika k těm lepším. Sága dvou rodin   Valentů a Léblů se začíná rozvíjet říjnem   1918 a úvodních 22 dílů ná zavede do období   dvou let. Je tu zde hned několik žánrů.   Mystično i detektivno prostupuje celým dějem.   Příběh diváky občas odkazuje k událostem, ke   kterým došlo před osmi lety, než je reálný   čas. A zde je asi největší zakopnutí celého   projektu. Jednotliví aktéři si zcela přesně   pamatují vše, co dělali cca před desti lety,   jaky by se to stalo před hodinou. Zkuste si   vzpomenout na jakoukoliv významnou rodinnou   událost, ke které došlo před deseti lety a   vybavit si, co vše jste přesně dělali.   Věřte, že si stěží vybavíte jen obrysy.   Naši hrdinové, a to všuchni, si pamatují vše   do puntíku.
V různých článcích byl seriál   peskován třeba za určitý způsob chování,   či za módu. Určitá mluva nebyla v této době   možná. První republiku si můžeme vybavit   díky filmu, ale až toho zvukového. A to přeci   jenom potrvá ještě nějakých deset let, než   se děj seriálu. Tehdy třeba neexistovalo, aby   se na ulici vyšlo bez pokrývky hlavy, a to   obzvláště u dam.
Jinými slovy, na tu   seriálovou bídu ala Ordinace v zahradách,   Pojišťoven štěstí, Cest domů apod. je toto   skvost.
akelka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2014
JUPÍ
Mě to překvapilo . Nejprve sem si myslela že   byl vrahem je Jaroslav, pak Vladimír ale paksem   si uvědomila že vrah je Benonino.
Je to   zajímavé ale neviděla jsem
díl španělská   chřipka.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.3.2014
Prozatím vcelku slušně se rozjíždějící   rodinná retro sága ze staropražského Podolí.   Kostýmy i celková výprava se mi zdají OK,   herecké obsazení výborné (chválím   vyvážený mix oblíbených tváří s těmi   neokoukanými), co mi ale k době počátku 20.   století (kdy např. děti svým rodičům ještě   převážně vykaly) moc nesedí, jsou některé   slovní obraty...ale kdoví, třeba se pletu.   Velkou neznámou je další vývoj seriálu,   který má údajně mít více než 80 dílů -   doufejme, že nesklouzne do laciné pozice   červené knihovny, ale divák se z něho dozví i   něco o reálné historii naší země.  

Dopsáno po skončení 1. řady: bohužel, mé   obavy se potvrdily - kromě přetřásání   rodinných peripetií (vražda, nevěra + troška   úsměvné duchařinky) se toho moc nedělo a   ději chybělo tempo. Dávám 6*.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih168489minih168489Cesta do nemožna (2019) 
Cesta do nemožna n
minih3593minih3593Barbora řádí (1935) 
Barbora řádí n
minih19980minih19980Svědek (1981) 
Garde à vue n
minih21425minih21425Tři Švédky v Tyrolích (1977) 
Drei Schwedinnen in Oberbayern n
minih11305minih11305Lelíček ve službách Sherlocka Holmesa (1932) 
Lelíček ve službách Sherlocka Holmesa n
minih99887minih99887Osudná smyčka (1967) [TV inscenace] 
Osudná smyčka n
minih24804minih24804Vítězná křídla (1950) 
Vítězná křídla n
minih41091minih41091Světýlka z blat (1992) [TV inscenace] 
Světýlka z blat n
minih56703minih56703Holocaust (1978) [TV seriál] 
"Holocaust" n
minih58219minih58219Cvokové (1968) 
Les cracks n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

První republika (2014) [TV seriál]První republika (2014) [TV seriál]První republika (2014) [TV seriál]První republika (2014) [TV seriál]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764001
Plakátů: 376648
Obsahů a biografií: 178299

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10