Zari
ohodnotit

Perníková věž

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
28.3.2002
„O drogách, pomstě a lásce.“

Komentáře k filmu Perníková věž

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
roox
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.6.2015
Těžký návrat do šedé reality
Dobrá komedie o špatných   věcech... člověk nemusí   vůbec nic říkat, tady se   stačí jen koukat...   Životní osudy jsou někdy   zbytečně kruté, ale často   si za ně můžeme tak trochu,   a někdy i více, sami... snad   to i někomu pomůže vrátit   se do "šedivé   reality"
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2015
Jeden z mála nejlepších   českých filmů, navíc i   soundtracků k tomu. Famózní   herecké výkony, snoubení   hravého mládí, hranice mezi   životem a smrtí,   okořeněné o fantastický   prostý humor. Divák se   cítí doslova sjetý s   kvalitními herci (autentickou   zkušenost možná nabrali ze   svých bouřlivých let) a o   to má ve filmu o feťácích   jít (já sjela snad   milionkrát tento film). Kdo   pointu scén nechápe -   evidentně nebyl mlád...
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.7.2014
Tzv. generační film Milana   Šteindlera je svým námětem   plný určitých poselství,   ale ztvárněním značně   pokulhává. Klubový život   mladých není zrovna   podchycen nejlépe, a co mi   nejvíce vadí je mluva a   intonace projevu. Proboha, tak   tohle opravdu trhalo uši.   Herecké výkony taky nic moc.   Jediný, který tu potvrdil   svůj um hereckého   profesionála, byl Michal   Dočolomanský. Ten jediný tu   zářil. Jinak ještě stojí   za zmínku soundtrack. Ten je   opravdu povedený. Až je ho   pro takový podivný snímek   škoda. Kamera místy   vykouzlila povedené obrázky,   ale klipový střih je zase   uzemnil. Tvůrcům chyběl   nějaký poradce, aby věděli   vše patřičné. Šteindler   se později nechal slyšet,   že by to udělal jinak. Na to   tedy přišel brzy.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.2.2014
Poměrně dobrý film z   prostředí narkomanů. Vadily   mi retrospektivy (nemám je   rád). Potěšil Pepa Nos,   nepotěšil Dočolomanský.   Vcelku se na to dívat dá, na   to že jde o český film.   070820119501/9749
blondataXena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2012
Nemám ráda drsné filmy o   drogách, radši komedie, kde   se (když už) tak jen hulí.   Myslím, že herecký výkon   hlavního představitele byl   velmi dobrý, děj také není   špatný, ale dvě hvězdičky   dolů a to jsem chtěla   strhnout víc) je za ten   hnusný konec, který je   navíc zcela nesmyslný,   protože člověk má pud   sebezáchovy a jen tak se   neutopí. Navíc nesnáším   špatné konce, v životě je   jich dost na to,že to   nemusím ještě ve filmu. Ale   nechávám 8 bodů, protože   to ostatní kromě toho konce   bylo kvalitní.
Akana
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.10.2010
Martin Němec i ve svých   textech někdy moralizuje   způsobem tak trochu   kantorským a jeho scénář k   Perníkové věži jde   nepokrytě tímhle směrem. Se   Šteindlerem se navíc   křečovitě snaží   "zahláškovat"   celý film aby se u mladých   jó chytil a zlidověl,   prostě aby to byla prča a   zároveň z toho mrazilo. Ani   jedno se nedaří. To, že oba   autoři zobrazují drogy a   lidi kolem nich zvnějšku,   bez osobní zkušenosti,   nemusí být apriori chyba,   ale nesmělo by to z celého   filmu tak nepříjemně   trčet. Korunu všemu nasazuje   Jan Dolanský, který hraje   příšerně.
Kypck
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2010
Tento film si urcite zaslouzi   uznani,hlavne excelentni   herecky vykon Jana   Dolanskeho.Konec me docela   prekvapil.
saxa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2009
celkom dobry film, aj ked   trochu desivy........ skoda   len ze ta baba musela na konci   zomriet........
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Tak tohle už je pro mně   zkrátka klasika, viděl sem   to už aspoň desetkrát a   výsledek je stejnej -   vždycky se výborně   pobavim.Je tady spoustu   skvělých hlášek, kerý,   aspoň mezi mladšíma, už   vlastně zlidověly.Já   například od shlédnutí   týhle černý komedie pořád   používám větičku:"To   si děláš řiť." Nebo   hlášky okolo dodávky,   kterou ke konci splaší Radek   pro Jakuba se daji úspěšně   použít jako vtip.A to už   nemluvim o vyprávění   sjetých stavů:-)Filmek je   výborně obsazenej a   obzvlášť Radek je zkrátka   dokonalej, škoda že nejni ve   filmech vidět   častějc...Nemůžu též   nezmínit dokonalou hudbu -   celej soundtrack se dá pustit   velmi úspěšně i   samostatně, třeba před   spanim...
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Koukám, že Perníková věž   nemá zrovna moc kladnou   odezvu... Spousta lidí tu   píše, že se jim nelíbil   konec filmu, ale já to vidim   naopak. Konec byl podle mě   takovej dost reálnej - Radek   prostě přestal a Jakub se   utopil... Na filmu se mě   líbí prostředí a hlavně   hlášky, ty nemaj chybu.   Fajnovej filmík
arciking
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.8.2008
Nezlobte se na mě, ale tenhle   film je, řekl bych,   přinejmenším   podprůměrný. A to ještě   volím diplomatický jazyk.   Já bych to nazval spíše   takovým pokusem - pokusem   kdoví o co, ale nevyšlo to -   vlastně ani nemohlo,   takovéhle snímky se u nás   prostě natočit   nedají......a že je to   protidrogový film? Zajímalo   by mě, kolik potenciálních   uživatelů drog by   odradil......a ten   závěr....debilnější by   opravdu být nemohl, něco tak   laciného a stupidního se   může dít jedině v českém   thrilleru!! Dávám 4/10, a to   jenom proto, že je označen   jako ten "thriller",   což není v tuzemsku moc   obvyklý žánr....
Lusinka1312
Hodnocení:
Přidáno: 6.2.2008
Jakub, kterému zahynula   životní láska Věra, je   přesvědčen, že za její   smrtí je odpovědný   "boss" oblastního   podsvětí přezdívaný   "Pexeso".
Mladík, neustále   zápasící s drogovou   závislostí, si opatří   zbraň a rozhodne se smrt   dívky pomstít. Shodou   okolností získá Jakub   pozvánku na zahajovací   večírek Pexesova nočního   klubu ZOO a rozhodne se, že   svou pomstu uskuteční   právě tam. Jeho vtipný a   stále "sjetý"   kamarád Radek opatří pro tu   příležitost kradené   auto.
Přestřelka v   klubu končí jinak, než si   Jakub představoval, a také   pátrání po viníkovi   Věřiny smrti končí   překvapivě. Jakub odjíždí   do míst, kde trávil   bezstarostné dětsví se svou   láskou a příběh spěje k   osudovému rozuzlení.
Rene1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.5.2007
Jeden z nejlepších protidrogových filmů
Je to opravdu vynikající   film, docela mě zarazilo jeho   překvapivě slabé   průměrné hodnocení v této   databázi.Je to vynikající   detektivka, dobrodružný film   pro mládež, skvělá komedie   a zejména vůbec nejlepší   osvětový film o nebezpečí   drog, který existuje. Různé   Pavučiny apod., které   zastrašují výlučně ty,   kdož jsou již zatrašeni,   zatímco mnohým   potenciálním konzumentům   zakázanrých látek   dodávají naopak chuti, tady   je ukázáno jasně, tvrdě a   krutě, co drogy dokáží z   člověka udělat a že   tentokrát není za model   lidského úpadku vzat osoba   napohled odpudivá, ale naopak   sympatický mladík, s nímž   se mladý divák velmi snadno   identifikuje, aniž by zprvu   tušil gigantickou hloubu jeho   lidského propadu,to   pokládám za hlavní klad   tohoto filmu.Propast   beznaděje se pod nohama   hlavního hrdiny nečekaně   otevře teprve v samém   závěru, kdy jako Oidipus   pozná, že ten, kterého   hledal a jemuž se chtěl   pomstít za smrt blízké   osoby, byl on sám.Chcete-li   své děti uchránit   nebezpečí drog, pak je   vezměte na tento film.   Lepší dílo o této   problematice ani nejde   natočit.
nash
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Když si odmyslím velmi   špatný scénář, film to   zase tak špatný není. Až   poté, co jsem film viděl   podruhé, všiml jsem si   některých docela   příjemných řežijních   vychytávek. Kdyby měl   Šteindler větší čich na   dobrý scénář, mohl by být   vcelku dobrým filmařem.   Humorné scény bohužel   postrádaly vtip, když se   najelo na vážnější notu,   bylo to hned o třídu   lepší.
Ziidgaa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.9.2004
Nesedlo mi prostředí všech   těch pochybných existencí a   zakouřených doupat, proto   také nehodnotím film moc   kladně. Ani ta myšlekna, že   někdo někoho zabil,   nejspíš v deliriu   způsobeném drogama, mě moc   nenadchla. Koneckonců jsem   vlastě ani nepochopila, co se   stalo, dokud mi to   nevysvětlila kámoška,   která byla z tohoto filmu   naopak velice nadšená.
Řekla bych, že   Perníková věž není pro   každého.
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Jo copak perník
Je to hodně depresivní film   ale je v něm taky spousta   srandy. Každopádně miluju   scénu kdy si oba kámoši   vyprávěj svý zážitky po   hulení trávy a nebo tu kdy   si jedno malé roztomilé   zvířátko najde cestu až do   sousedovic guláše.Ale konec,   konec ten se teda moc   nevydařil. Nebo jestli   vydařil tak to se páni   autoři aspoň u mě trefili   dost vedle protože konec je   horší než studená sprcha   uprostřed bezstarostnýho   spánku.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih103647minih103647Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 
Hunger Games: Catching Fire n
minih86287minih86287Žalobce a obhájce (2010) [TV seriál] 
The Whole Truth n
minih16154minih16154Pohřbeni zaživa (1997) 
Buried Alive 2 n
minih44216minih44216Bitva u El Alameinu (1968) 
La Battaglia di El Alamein n
minih4016minih4016Bílá spona (1960) 
n
minih35814minih35814Gothika (2003) 
Gothika n
minih162070minih162070Chaos (2021) 
Chaos Walking n
minih28323minih283236. den (2000) 
The 6th Day n
minih53865minih53865Avengers (2012) 
Marvel’s The Avengers n
minih47322minih47322Dobrodružství Sherlocka Holmese a doktora Watsona - Král vyděračů (1980) [TV film] 
Priključenja Šerloka Cholmsa i doktora Vatsona - Korol šantaža n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pohádka z větrného mlýna (1996...

13:05 - 14:05

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

13:10 - 14:00

28 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - To ty nosíš smůlu, lásko (2023...

13:35 - 15:50

3 minut již uběhlo
132 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

13:00 - 14:10

38 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Brent Roam

Roam Brent

Colin Lane

Lane Colin

Naposled navštívené:
Brent Roam

Roam Brent

Colin Lane

Lane Colin