Zari
ohodnotit

Obřad

The Rite

Další název:
Rituál (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
17.3.2011
„Nevíra v ďábla vás před ním neochrání. Můžeš to porazit, jen když budeš věřit...“

Komentáře k filmu Obřad

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.2.2014
Nic moc. Mám pocit, že by to   ve filmu řečené zvracení a   vyvracení krku bylo asi   zajímavější. Zde je   spousta filosofování, ale   jinak v podstatě jen   statické scény s občasným   exorcismem. Potřetí už tedy   nemusím. 0708201110944/11341
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.10.2016
Viděno cíleně kvůli   mladičkému Colinu   "Hookovi"   O´Donohueovi, jinak mě   horory nezajímají a v   otázkách víry jsem, jako   ateista, úplně na bodu   mrazu.
Hodně   řečnění, často i v   italštině bez titulků, ale   asi to bylo cílené, protože   hlavní hrdina jakožto Amík   taky neuměl. Jedna menší   zvracecí scéna, hodně   mluvení, kterému jsem ani   nerozuměla, ne kvůli cizímu   jazyku, ale zvuk byl prostě   nevychytaný, dabing Davida   Švehlíka nemastný,   neslaný, k Hookovi neseděl,   Hopkinsovi stačilo jen to co   dělal a byl herecky, ale i   tajemnem o několik levelů   výše. Pokud je to podle   skutečné události, zůstanu   ateistou s radostí dál. I   když to vlastně nejde,   protože před ďáblem   nevíra neochrání.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.4.2011
Jak ohodnotit film, jehož   děj je o tom, co už bylo   zfilmováno různými formami   už několikrát. Snad bychom   mohli vyzdvihnout herecké   výkony, ale ty se zde sotva   dostanou na průměr, a to i u   hvězdy, jakým je Hopkins.   Má to být horor. V průběhu   děje se leknete asi   třikrát, ale jen leknete.   Dnešní divák je otrkaný,   takže se u Obřadu příliš   bát nebude.
Tento   příběh kluka z funebrácké   rodiny, který se dá na cestu   celibátu a kněžské   služby, řadím mezi ty, na   které zapomenu.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2011
The Rite
Dnes jsem na tomhle filmu byla   v kině, a můžu říct, že   jsem byla velmi mile   překvapena. Věděla jsem že   Anthony Hopkins by nehrál v   žádné laciné ptákovině a   byla to pravda, jeho výkon   byl opět úžasný stejně   jako vždycky. Filmová hudba   byla dokonalá a spolu s   dějem utvářeli dokonalý   celek. Film je podle   skutečných událostí a to   nahání ještě větší   hrůzu než samotný film. Pro   mě ne příliš známí Colin   O´Donoghue byl v roli   pochybovačen úplně   vynikající a spolu s   Anthonym tvoří výbornou   dvojci. Jsem ráda, že sem   tenhle film viděla, a   ostatním fanouškům Hopkinse   nebo fanouškům exorcismu   doporučuji to samé.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.7.2016
Snímků o exorcismu již je   tolik, že už snad nelze   přijít s něčím novým.   Tento příběh je údajně na   základě skutečné   události, kde výborně   exceluje Anthony Hopkins jako   exorcista Lucas Trevant. U   něj to ale bylo očekávané   a rozhodně nezklamal.   Sekunduje mu Colin O'Donoghue   v roli studenta Michaela   Kovaka, který byl k němu   vyslán, aby si upevnil svoji   víru. A jak jinak, následně   je osobně svědkem   dramatického vymítání   ďábla. Byť se téma tedy   zdá být jasné, starší   slavné takovéto filmy se   nesnaží nijak kopírovat.   Tvůrci si šli svojí cestou,   i když to místy moc   nevypadá. Strašidelná   atmosféra vybudovaná ve   vší parádě je, ale hrůzou   přeci jen nikdo neoněmí.   Tady dějově šlo pouze o   přesvědčení studenta   Kovaka. Děsivé scény   mnohokrát viděné byli i tak   v plné parádě a rozhodně   se tento snímek nemá za co   stydět. Jen se tu tolik   netlačí na pilu, jak bývá   zvykem.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.9.2012
No jestli toto bylo podle   skutečných událostí, tak   to mě teda pos... To by   člověk nevěřil, co se na   tom světě všechno   děje.Ďábel asi bude   darebák :-).
Každopádně zajímavé   téma na film, a i když jsem   nevěřící, tak mě takové   filmy dost baví a zajímám   se o ně.
A.Hopkis   opět exceloval, ovšem to by   snad nebyl ani on, kdyby   nezahrál svou roli   pefektně.Taky se mi líbil   Rutger
Hauer v menší,   ale důležité roli otce   hlavního hrdiny.Měl docela   dost morbidní povolání, ale   i tuto práci musí někdo   dělat.
Doporučuju   hlavně pro ty, kteří se   zajímají o Exzorcismus (   vymítání ďábla ) nebo se   jim filmy na podobné téma   líbí.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2012
Výborné drama, napětí, atmosféra, herci, horor
Geniální film, po delší   době opět žánrovka, která   hraje s napětím a mrazením   v zádech. Atmosféra v tomto   filmu by se opravdu dala   krájet, dost často jsem se   bál. Anthony Hopkins je opět   geniální a jeho posedlost   vážně stojí za to.   Zápletka je opravdu kvalitní   a i přes pomalejší rozjezd   si jí nakonec užijete ve   velkém. Kvalita ve velkém.   Na toto nervydrásající   drama se určitě znovu rád   podívám. 80%
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2018
║Rozpočet   $37miliónov║Tržby USA   $33,047,633║Tržby   Celosvetovo $96,047,633▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   //počet predaných kusov ║   Tržby za predaj DVD v USA   $6,257,010 //počet predaných   kusov 420,075║ Režisér   Mikael Håfström je majstrom   gradácie a napätia, rovnako   tak mu vychádza aj dobrý   výber hercov, ktorý vedia vo   svojich úlohách zaujať,   pútavý film, z niekoľkými   dobre zvládnutými lakačkami   a hustou atmosférou,   prekvapenie. /80%/
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.7.2011
Další v řadě
Nikterak výjimečné   zpracování dalších kultů   vymítání. Slušná   atmosféra deštivé Itálie,   poměrně nezajímavý hlavní   hrdina. Všechno ovšem   zachraňuje poslední   dvacetiminutovka a geniálně   posedlý A.Hopkins.(Jemu už   věřím opravdu každou   roli). Díky a hlavně kvůli   tomu 60%.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2011
Celkem slušně natočený   horor nebo spíše   thriller,Anthony Hopkins opět   dokazuje svoje velice kvalitni   herectvi.Chvilkama jsem se i   bal....
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2011
Neveriaci Tomas
Film inspirovany skutocnymi   udalostami s tak exotickou   temou akou exorcizmus je moze   byt bud prepadak, alebo   vyborny film.Nastastie vyborne   herecke vykony,scenar a temna   atmosfera vytiahli film do   nadpriemeru.Ateisti sa mozno   budu bavit, ale ti ludia,   ktori v nieco aspon trosicku   veria budu zasiahnuti priamo   do srdca.Hlavne zaver filmu   poskytne grandiozne finale,   pri ktorom vam bude behat mraz   po chrbte.
Film   jednoznacne doporucujem.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2013
Obřad
Docela dobrý horor o   exorcismu. Ačkoliv bylo na   téma vymítání ďábla   natočeno už mnoho filmů,   tak daná problematika je   natolik atraktivní a   poutavá, že mě stále baví   a zajímá. Jde ovšem vidět,   že filmaři místy vaří   takříkajíc z vody, a je   trochu škoda, že není film   o něco více   srašidelnější.
legenda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.9.2011
Tak toto teda nie!!! Úplné   sklamanie z dlho   očakávaného filmu, ktorý   sa prirovnával k Vymítači   ďábla z roku 1973.   Podpriemerný herecký výkon   A. Hopkinsa a amatérsky   Colina O'Donoghua mi až tak   nevadili. Skôr bezduchý a   nudný príbeh, ktorý ma   svojou atmosférou vôbec   nezaujal, nepobavil a vôbec   som sa pri filme nebál.   Pozeral som sa stále na   hodinky, nech to filmové   utrpenie už skončí. To si   nezaslúži ani komentár.
Sanchez
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.7.2012
Exorcizmus - velmi zajimavé   téma pro námět filmu ..   jenže .. Vymítání ďábla   je jedna věc a dobrý film   věc druhá. Panu režisérovi   se tyhle dvě věci   nepodařily zkloubit   dohromady, tudíž je 'OBŘAD'   jen prázdnou slupkou, která   je vyplněna pouze dlouhými   dialogy o víře. Pozitivním   kladem je vynikající A.   Hopkins, který určuje   otáčky zábavy, která je   jinak velmi ponurá a značnou   část snímku i nudná. Za   zmínku stojí i závěrečný   obřad, který graduje ve   vynikající podívanou -   bohužel zbytek mě nezaujal.
Peykka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.4.2011
Ne, že by mě film zklamal,   ale čekala jsem něco více   odpoutanějšího, a také   pestřejšího, co se týče   výkonů herců. Anthiny   Hopkins je herecká jednička,   ale v některých scénách mi   přišel nejistý, jako kdyby   se ve své roli necítil. Film   má také několik   zbytečných a nezajímavých   scén. Části exorcismu byly   na můj vkus málo   propracované a dramatické,   když jsem to porovnala s   filmem "V moci   ďábla," při jehož   scénách mi tuhla krev.
peginka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.3.2011
Bravurní herecký výkon jako   vždy výborného A. Hopkinse,   ale zpočátku napínavý film   nás ke konci zklamal   závěrečnou scénou   dlouhého dialogu. Pravda je,   že jsme čekali film takový   jaký byl, ale přece jen se v   duchu vracím k   "Přichází Satan!"   s Gregory Peckem z roku 1976.
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.8.2011
Podle mě nepovedený film.   Podivná atmosféra, ale ne   děsivá, obyčejná scéna,   plochý děj. Filmy o   exorcizmu, ve kterých lidé   lezou po zdi stylem moucha,   vylézají jim oči z důlků   a nabíhají žíly jsme už   mockrát viděli. Když ho   porovnám třeba s filmem   Constantine, tak je to   propadák na druhou.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2011
Rozhodnutí v ďábla   nevěřit neznamená, že   ďábel neexistuje. Plamínek   víry dříme v každém z   nás(i když podle reakcí z   kina začínám malinko   pochybovat). Mikael Hafström   zvolil zvolna plynoucí   rozjezd a nenásilné   vtažení do děje. Zlom   nastává v okamžiku   setkání Michaela Kovaka(jež   je skeptický ke všemu   nadpřirozenému – všechno   má přece logické, čistě   vědecké vysvětlení) a otce   Lucase(nezdolného a též   velmi neortodoxního   exorcistu). Jedinečný A.   Hopkins, který svým   vnitřním nábojem, civilním   projevem a s veškerou svou   urputností využívá naplno   postavy kněze, pro něhož je   střet s bestiemi pekel   každodenní hostií. Např.   emočně vypjatá scéna   náhlého skonu těhotné   Rosarie, kdy zlomený otec   Lucas prohrává svůj boj se   zlem, nebo závěrečné   vymítání démona Baala s   tváří A. Hopkinse nenechá   nikoho na pochybách o   věrohodnosti jeho prožitků.   K tomu připočtěme   přitažlivé lokace, jako   neustále bdělí Vatikán a   hříšný Řím s jeho   tajuplnými uličkami –   povětšinou deštěm   zkrápějícími, skrytými   zakoutími a množstvím   toulavých koček, pro něž   je věčné město tím   pravým rájem.
Honey0105
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Brrrr..
No jo.. Já a   strašidelné filmy.. To   většinou nejde moc   dohromady.. Upřímně   řečeno jsem hrozný   strašpytel. Na tenhle film   jsem se tedy rozhodně   nekoukala sama.. A po něm   jsem vlastně také ani   nespala sama. A nevím, jestli   dnes budu.
Ne, že by   to bylo tak strašidelné, tak   lekavé a tak, ale.. Mě to   bohatě stačilo.. Opravdu   jsem se bála a docela se i   stále bojím. Filmy o   vymítání.. Pravděpodobně   nic pro mě..
Ale   musím říct, že tenhle   snímek se mi opravdu moc   líbil! Našlo se hodně   odlehčujícíh vtipů a to mi   docela pomáhalo. Vím, že   už se na to nikdy nepodívám   znovu, ale rozhodně musím   říct, že to bylo   příjemné pokoukání.
Antonyho Hopkinse jsem   hrozně dlouho v žádném   filmu neviděla a teď jsem se   tak nějak ještě trochu   divila, že ve svém věku   stále hraje. Ve filmu jsem ho   ale moc ráda viděla a jeho   postavu jsem si docela dost   oblíbila.
Film byl   zajímavě naladěn a musím   ještě pochválit hudbu,   protože ta byla pro všechny   situace moc dobře zvolena a i   z ní šel hodně mráz po   zádech.
Dávám osm a   to i přesto, že jsem   vystřašená ještě doteď.
POMOthy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.12.2018
Hafström je slušný   remeselník. S kvalitnými   hercami vie zo sľubného   scenáru vždy upiecť   obstojnú thrillerovú   jednohubku. Scenár k Obradu,   ktorý by svojou   nezaujímavosťou uspal aj   nadopovaného koňa s   červenými očami, mu to ale   tentoraz neumožnil. Akoby   produkcia spoliehala na to,   že obsadenie efektne   namejkapovaného Hopkinsa,   energicky hádžuceho všetky   odtiene hannibalovských   úškľabkov, povýši nudnú   banalitu na desivú   thrillerovú jazdu. Nestalo   sa, a nevýrazný O’Donoghue   už vôbec nepomohol. Obrad   nemá jediný naozaj silný   moment a tematiku exorcismu,   ktorú ako prvý geniálne   zhmotnil Vyháňač diabla a   naposledny zaujímavo   variovala Emily Rose,   neozvláštňuje absolútne   ničím. Dokonca i Americká   kliatba bola zaujímavejšia   aspoň zasadením do   historického prostredia a   vizuálnymi chuťovkami. Obrad   je slabý, nijaký,   zbytočný. Celý čas smeruje   k niečomu vačšiemu, čo sa   napokon nedostaví.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2011
Obvykle nemusím otázku víry   v boha a filmy, kde se celou   dobu řeší, jestli věří   onen sympaťák nebo ne a co   je vlastně správné. Obřad   mi ale celkem nápaditou   formou vysvětlil můj omyl.   Stejně tak otázka exorcismu   je zde podána vcelku   zajímavě, ačkoli mě lehce   irituje ta jednostrannost.   Hopkins byl v tomto snímku   zcela špičkový. Podoby   Říma po temné i světlé   stránce byly velice   inspirativní. Film určitě   stojí za vidění, ale není   to film pro každého a hodně   záleží na názorech jedince   na věc a na chuti se nad tím   vším zamyslet. No kdyby nic,   Hopkins vás pohltí.
Uchylvkleci
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.4.2011
HUDBA:Alex Heffes
Díky tomuto muži jsem   přežil až neuvěřitelně   pomalý rozjezd. Hudba je   vůbec jedna ze dvou   stežejních věcí tohoto   snímku. Tou druhou je sir   Anthony Hopkins. Doporučuji   připravit se na to, že   první hodinu filmu se budete   nudit, ale musíte to   překousnout. Druhá polovina,   která pro mne začíná   fackou, kterou Anthony   uštědří malé dívence, je   přímo brilantní show   excelentního A.H. kterému   zbytek hereckého osazenstva   zdatně sekunduje. Škoda   lehkého přestřelení v   závěru filmu, kdy mi dialogy   při vymítání přišli   poněkud... moc Lynchovské,   jiný výraz nenajdu. Jinak   nadprůměrný film, ale   Přichází Satan je prostě   jiná liga.
Masoks
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2019
Režisér si asi myslel, že   když obsadí do filmu   Hopkinse, že to bude mít   úspěch. Možná má, u mně   ne. Nudně zpracované téma,   které nám ukázal už v roce   1973 William Friedkin u svého   Vymítače ďábla, tak   nechápu, proč někdo má   zapotřebí to kazit timhle   "skvostem". Jak už   jsem psal - nudný scénář,   trapní herci (kromě   Hopkinse, ten to ještě   zvládá). 2 hvězdy snad za   osvětlení a Hopkinse.
alberteinstein
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.7.2011
Fikcia: Sedíte pri poháriku   s Anthony Hopkinsom a   rozprávate sa o jeho   úlohách a len tak mimochodom   dáte hec - a dokázal by si   Anthony urobiť posadnutého   diablom? A Anthony ako dobrý   kámoš vám to predvedie.   Zoberiete nejaké farbičky,   kameru, svetlá, komparz a   máte film. Podľa   skutočnosti? To asi ťažko,   ale aj tak IL RIŤO stojí za   pozretie jedine a najmä   kvôli stále skvelému   Anthony Hopkinsovi, ktorý   "robí" celý film.   Ostatné je nepodstatné a je   len ako kulisa. Napriek tomu   alebo práve preto 60%.
salsaverde
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.3.2011
čakala som viac
Je pravda, ze A. Hopkins nehra   v trapnych filmoch, napriek   tomu som cakala od celeho   filmu viac. Film bol postaveny   na komornych dialogoch, kde sa   mohlo naplno prejavit herectvo   A. Hopkinsa. Film trva skoro 2   hodiny a som rada, ze nenudil   a nebol rozvleceny. Prijala by   som v nom trochu viac   nadprirodzena, aby sa dobre   rozlisili psychicke choroby od   posadnutia. R. Hauer si moc   nezahral, co bola skoda, lebo   v takom dome smutku/marnici je   sanca najst male hrozive   drobnosti k oziveniu celeho   deja.
MarNej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2011
Nějak moc velké naděje jsem   do filmu nevkládal, ale   zmýlil jsem se. Zpracování   mě velmi zaujalo a cením si   jeho originality. S výkony   herců jsem spokojen, asi   jediné, co mi tak trochu   vadilo, byl závěr. Cítil   jsem se jako zhypnotizovaný a   do toho se tam objevily   takové ty americké věty   typu "já jsem ten   vyvolený" apod. 95 %
Jakub_M
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Už jsem to někde viděl...
Ze začátku se musím   přiznat, že Anthony Hopkins   patří mezi moje oblíbené   herce, a proto vyhledávám   filmy, ve kterých hraje. Na   Obřad jsem se těšil jako   malé dítě, protože jsem si   říkal, že vidět Hopkinse   jako exorcistu, to stojí za   vstupenku do kina. Jak jsem se   mýlil... kromě jedné   lekavé scény s kočkou,   která je až banálně   předvídatelná, nenabízí   film z nástojů hororu vůbec   nic. Atmosféra prostě není   žádná a otřepané   filozofické " I když   nevěříš v Ďábla,   neznamená, že neexistuje   " na utáhnutí celého   filmu, je zoufale málo.   Příběh by měl velký   potenciál, ale je naprosto   nevyužitý. A tak vznikl   další blbý film, který   "jako bych už někde   viděl".
Dumicek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2011
Žánr typu vymítání   ďábla a jim podobné mám   ráda.Tenhle je podle   skutečné události,tak o to   víc vám to nahání   hrůzu.Ekcelentní Anthony   Hopkins se tu ukázal jako   skvělý vymýtač ďábla a   samozřejmě i jako   herec.Méně známý herec v   podobě   "skoro"kněze,který   chce skončit studium před   splněním slibu,to se mu   snaží rozmluvit jeho kantor   a tak ho pošle do Itálie   naučit se exorcismus..Kněz   který je vůči tomuhle   skeptický nechce věřit tomu   co se kolem něj děje,ale   nakonec pochopí,že to co se   kolem něj odehrává není   žádná hra,ale rovnou   setkání s ďáblem..To vše   doplněno výbornou   hudbou,efekty a prostředím.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih75886minih75886Les 7 jours du talion (2010) 
Les 7 jours du talion n
minih195642minih195642Přišla v noci (2023) 
n
minih152974minih152974Pomsta: Milostný příběh (2017) 
Vengeance: A Love Story n
minih14597minih14597O zatoulané princezně (1988) 
n
minih158876minih158876Případ Kettering (2016) [TV seriál] 
The Kettering Incident n
minih49698minih49698Mezi světy (2005) 
Between n
minih53875minih53875Otčím (2009) 
The Stepfather n
minih46436minih46436Terč (1997) 
Yat goh hiu yan n
minih106230minih106230Crazy Joe (2013) 
Redemption n
minih50352minih50352Věřte nevěřte (1997) [TV seriál] 
Beyond Belief: Fact or Fiction n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama