Duben
ohodnotit

Monstrum

Cloverfield

Rok:
2007
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
24.1.2008
„Tahle noc změní život všem. A některým ho ukončí.“

Komentáře k filmu Monstrum

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 56
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2008
Už když jsem před časem   viděl ukázku na v té době   nepojmenovaný film ve které   něco ničí New York věděl   jsem, že to bude minimálně   originálně natočený film.   S každou další informací a   každým novým obrázkem jsem   se na film těšil víc a   víc. A co, že je na filmu   tak zvláštního? No, jakási   přerostlá příšera utočí   na New York a divák to   sleduje ne z pohledu armády   jak bývá u těchto filmů   zvykem ale očima několika   mladých lidí, kteří byli   těsně před útokem na   jedné rozlučkové párty.   Možná si říkáte, že to   zas tak originální není ale   nezmínil jsem se, že se film   pokouší o co   nejautentičtější pojetí a   tudíž je celý film   natáčen digitální kamerou   jedním z oněch mladých   lidí. A přesně takhle málo   stačilo k tomu aby vznikl   jeden z nejpůsobivějších   filmů co jsem za poslední   dobu viděl. Už vzniklo   spousta filmů, které byly   natáčeny ruční kamerou aby   vypadaly působivě ale   "Monstrum" dotahuje   tuhle metodu k naprosté   dokonalosti. Nejčastěji je   film svojí vizuální   stránkou přirovnáván k   "Záhadě Blair   Witch" avšak zde vše   vypadá ještě působivěji a   hrůzostrašněji jelikož se   zde pořád něco děje.   Někdo by mohl namítat, že   občas toho není mnoho vidět   a divák by chtěl určitě   vidět více než film ukazuje   ale mě připadala vizuální   stránka naprosto bezchybná a   neuvěřitelně působivá.   Už dlouho jsem nebyl u film   tak napjatý jako zde. Opravdu   jsem si připadal jako bych   byl přímo uprostřed dění.   Samozřejmě, že titulní   monstrum neuvidíte v celé   kráse hned při prvním   záběru ale bude se vám   částečně ukazovat v   rychlých ale o to   strašidelnějších   záběrech a nakonec .... se   možná ukáže celé. Ale aby   celé strašení nestálo jen   na příšeře užije si   divák dost napínavých   situací i při samotném   putování po zdevastovaném   New Yorku. Určitě se najdou   i tací, kteří budou mít   námitky na trochu slabší   počítačové triky ale to je   fakt na který při   sledování ani nepomyslíte   jelikož budete unešeni. Film   tedy splnil všechna má   přání a očekávání a   jediné co mě mrzí je to,   že jsem si ho nemohl   vychutnat v kině ale bohužel   jsem skončil u nepříliš   kvalitního KinoRipu s   nekvalitním zvukem. Což je   určitě škoda jelikož je   tento film tím druhem   podívané, která stojí   právě na audiovizuální   stránce. Každopádně se   jedná o NEJPŮSOBIVĚJŠÍ   FILM ROKU a možná i   desetiletí.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2018
║Rozpočet   $25miliónov║Tržby USA   $80,048,433 ║Tržby   Celosvetovo $171,302,226║ za   takýto "smiešny"   rozpočet to je   najefektnejší blockbuster,   čo doteraz vznikol! ▐   Tržby za predaj DVD v USA   $30,351,731 //počet   predaných kusov 1,879,089║   _Treba vidieť v kine! Ináč   to ani nemá význam, ja   osobne by som tento film   nepustil do predaja na DVD   nosiče alebo čokoľvek iné,   lebo neexistuje aby to na TV   obrazovke mohlo nejako lepšie   vyznieť, tam sa musí ta   atmosféra úplne vytratiť.   "Film som v kine sledoval   miestamy zo spadnutou sánkou.   14.04.08 my tento počin   priniesol neskutočné   divadielko a zážitok na   celý život!" /videl v   kine 2x: 100%/
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2008
Velice kvalitně vypracovaný   thriller s povedeným dějem.   Film je napínavý a je v něm   spousta akčních scén.
ValaMalDoran
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2008
Po velmi nudném začátku,kde   se naprosto nic   nedělo,přichází velmi   napjatých dalších 70   minut.Jak už tady někdo   napsal, podoba s filmem   Godzilla tu je.Triky pěkný a   až na ten závěr,který   otevírá dveře dílu   druhému se mi to moc   líbilo.Určitě to stojí za   to vidět a za mě říkam:   super film.
transparenec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2008
Tento film ma veľmi milo   prekvapil, aspoň podľa mňa   bude patriť medzi tie   najlepšie tohto roku. Zo   začiatku by sa zdal film   nudný, ale všetko sa zmení   pri nečakanom zemetrasení.   Od vtedy začína film   gradovať až do konca, kde je   aj nakoniec to   "monstrum"   zobrazené. Koniec je síce   otvorený, ale to si nechali   pre pokračovanie, v ktorom   plánujú vysvetliť aj iné   záhady, ktoré sa tu   nachádzali. Akurát dúfam,   že to nepreženú. Bomba   film.
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2009
Tahle noc změní život všem...
J.J. Abrams překonal sám   sebe a po skvělé M:I:-trojce   natočil ještě lepší   Cloverfield. Adrenalinová   štvanice, u které jsem   někdy napětím až   nedýchal. Vše bylo natočeno   ruční digitální kamerou,   takže obraz velmi dobrý a   zvuk...nádhera! Určitě   jedno z nejlepších   filmových ozvučení všech   dob. Well done, J.J. ...
morycze
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2008
Výborný film s ještě   lepší kamerou. Scéna okolo   35 minuty, kdy přímo před   kamerou postupují vojáci za   plné palby k monstru je   geniální.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.10.2019
Found footage se od dob   prvotního snímku 'Zahada   Blair Witch' (1999) stal   takovým fenoménem, že si   tento styl pohledu vzali na   paškál i tvůrci   vysokorozpočtových filmů a   vytvořili efektový film,   jaký do této doby skutečně   neměl obdoby. Found footage,   nebo-li česky Nalezené   záběry je audiovizuální   materiál, který je   prezentován mimo svůj   původní kontext. Je to   materiál v původní podobě   uložený ještě stále   někde v kameře, ve filmovém   archivu a nebo prostě a   jednoduše v domácím videu.   Je to tedy něco, s čím se   všichni setkáváme v   podstatě každý den.   Nakonec, snad není nikoho,   kdo ještě nic nenatočil na   mobilní telefon. Jedná se   tedy o záběry z pohledu   dané osoby v celé své   amatérské prosperitě a   jednoduchosti. Takže takový   film si může udělat   naprosto každý. Třeba z   oslavy narozenin nebo nějaké   párty jako mladí lidé v   tomto snímku. Vše probíhá   jak má, všichni se   náležitě baví, ale až do   určitě chvíle. Najednou se   něco stane a nikdo neví co.   A my celé dění prožíváme   úplně stejně, jako   protagonisté tohoto   příběhu. Město se ocitá v   plamenech, zdi se bortí,   všude armáda a střelba a   nikdo stále neví, co se   vlastně děje. Snímek   šokující ve své   reálnosti, čemuž napomáhá   i obsazení neznámých   herců. Úzkost a hrůza   skupinky mladých lidí tu   předčí očekávání v   celém spektru neustále   děsivé a napínavé   atmosféry. Vyprávění má   samozřejmě šílené tempo,   ale to je v zájmu věci.   Lidé prchají před něčím   a neví před čím. A kam   vstoupí, tam katastrofa.   Scéna s mostem je asi   vrcholem veškeré děsivosti.   Most se hroutí a stále nikdo   neví co, kdo a proč. Chaos a   bezmoc je tímto na   nejvyšší úrovni. To   všechno se však bohužel   rozpadá v okamžiku, kdy je   nám odhalen onen útočník.   Daná hrůza právě tímto   skutkem upadá a snímek se   tak stává už jen dalším   obyčejným monster filmem.   Asi každého určitě napadne   u prvních náznaků, že se   bude jednat o Godzillu.   Poměrně krátká stopáž,   pokud nepočítáme   závěrečné dlouhé titulky,   je účelová. Snímek si tak   udržuje tempo a atmosféru a   nespadá do zbytečně   natahované tvůrčí   trapnosti. Celý snímek je   samozřejmě plný CGI   efektů, na kterých si   tvůrci dali opravdu   záležet. Pocit   autentičnosti je skutečně   na nejvyšší míře a to i   včetně značně roztřesené   kamery. Kritici by si měli   zkusit natočit záběr v   rychlém běhu a snažit se,   aby byl záběr co   nejstatičtější. Found   footage ve velké rozpočtové   popcornové zábavě, která   nasadila laťku tak vysoko,   že tohle dlouho nikdo   nepřekoná.
Krupe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2010
Velmi, velmi zajímavé,   očekával jsem nějakou   ptákovinu jako Blair Witch,   ale musím tvůrce pochválit.   Ze začátku pomalý náběh   na párty, ale potom to   dostane grády a film jede ve   skvělém tempu. První pět   minut jsem sice měl problémy   s tou kamerou, ale pak jsem si   zvykl. Mohu doporučit ke   shlédnutí, je to zajímavé   a zvukové efekty jsou na   velmi vysoké úrovni.
leunka592
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2009
Moc dobrý horor s pěknou   příšerkou která mi trochu   připomínala Godzillu, až na   to že byla "trochu"   větší. Děj sice nic moc,   ale film mě 100% upoutal a   navíc je to první   katasrofický film který   neskounčí, že se všichni   zachrání.
Duen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2011
Pro mě velice příjemné   překvapení..film natočený   neobvyklou formou s dobrým   motivem..a nekončí klasicky   jako spousta podobných..
demon.cz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2009
9/10
Tento film bohužel není   určen pro všechny.
Osobně jsem si na něm   našel svoje až po třetím   shlédnutí.
Hodně   lidí odradí již na   začátku ten večírek,který   je podle mě dost zbytečně   dlouhý.Potom film ale začne   slušně gradovat.
Je   to natočené ve stylu Blair   Witch a právě ta   roztřesená kamera je devizou   celého snímku.
Podle   mě je to povedené,ale bojím   se toho že pokud bude   pokračování,tak to zase   zazděj.
Film /alespoň   u mě/navodil celkem slušný   pocit paniky a to nejvíce   při scéně v metru.
Na tento snímek se nedá   koukat jako na běžný   film,protože jinak se nebude   líbit.
Moje žena ho   nesnáší :-)
Lateef
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2008
Upgradeovaná verze blairwitchské originality
Zážitek v kině se stane   skutečně monstrózním,   prominete-li postavám lehce   nereálné chování v   hypertíživé nastolené   situaci. Vše ostatní nemá   chybu. Videokamerová   "sightseeing tour"   po středním Manhattanu s   neznámou kreaturou v zádech   je prostě úchvatná.   Nevíte, kdy kam spadnete, co   vás kdy dostane nebo zavalí,   prakticky dýcháte společně   s hlavními postavami. A když   k tomu přičtu dokonalé   ozvučení, kterého se vám   dostane jedině v kinosále,   vychází mi parádně   zmáknutý film plný   napětí, očekávání,   otázek a až neobyčejně   kulervoucích realistických   obrazů...
retrogirl
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Mě to dostalo. A to   nesnášim tahle sci-fi   témata - nějaká příšera   chodí po městě... Jenže   tohle je skvěle udělaný!   Rozhodně bych neřekla   nízkorozpočtovej film...   Fakt pěkný, jen přežijte   nudnej začátek.
logout
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2008
Film me dostal
Sel jsem do kina s tim, ze to   bude jen jeden z filmu, ktere   se snazi vnutit realitu tim,   ze jsou natocene jakoby   nekvalitne a primo "z   mista deni", ale nakonec   se ukazalo, ze se to konecne   jednou nekomu poradne povedlo.   Film je napinavy, ma spad a   zajimave konci a clovek se   vlastne ani nestihne zamyslet   nad tim, proc vlastne nekdo   porad drzel kameru.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2011
Tenhle film je fakt bomba.   Způsob vyprávění   katastrofického příběhu je   vskutku napínavý. Dívat se   na rozsáhlou katastrofu z   pohledu účastníků, to   příliš často ve filmu   vidět není. Žádný   globální pohled na monstrum   ničící město. Ale pěkně   z pohledu mravence, kdy ten   mravenec netuší, kdy bude   zašlápnut.
Začíná   to pěkně a nevinně. Mladá   parta lidí si užívá na   párty. Drbe se. Ten se vyspal   s tou a ta s tím. A najednou,   kdesi v povzdálí na   Manhattanu dochází k sérii   výbuchů. Zdá se, že   nebezpečí je docela daleko.   Zdroj těchto výbuchů zprvu   není znám. Ale nebezpečí   se přiblíží velice rychle   a udeří nekompromisně.   Jeden hrdina kape ua druhým.   Město je postupně ničeno a   s ním i jeho obyvatelstvo.   Mostrum je poněkud   silnější a úspěšnější   než byla ve své aktivitě   legendární Godzila. Tohle   monstrum nemá jméno.   Poměrně rychle se   rozmnožuje a ve městě se   objevuje menší monstrózní   havěť, která je rovněž   pro lidský organismus   nebezpečná.
Vše je   sledováno z pohledu obětí a   lidí snažících se   zachránit, je to vše   natáčeno na videokameru.
Film Monstrum si   zaslouží ocenění   především za originalitu,   ikdyž jistou obdobnost   najdeme třeba u filmu Záhada   Blair Witch.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2010
Na tenhle film jsem se koukala   díky Producentovi J. J.   Abramsovi, který dělá moje   oblíbení Lost. Takže tenhle   film mi nemohl uniknout, a   neunikl, vyrazila jsem na to   do kina, a můžu říct, že   to bylo celkem maso. Líbilo   se mi to, navíc nevíte o co   jde, nic nemůžete   předvídat. Jako bonus je to   natáčeno přes digitální   kameru s kterou celou událost   točí lidé. Moc se mi to   líbilo. Viděla jsem mnoho   filmů které jsou točené   skrz kameru ale tennhle je   bezpochyby nejlepší
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Nebylo to špatný.Tvůrci si   s filmem vyhráli.Natáčet   film ruční digitální   kamerou byl dobrý   tah.Roztřesená kamera v   tomto snímku zapůsobí   víc.Jsme např. svědky   velkého chaosu, zničení   brooklynského mostu nebo   národní gardy jak pálí do   nějaké velké stvůry mezi   mrakodrapy.Ta scéna jak měla   Bett zapíchnutou tyč blízko   u srdce, kterou z ní pak   vytahávali bych moc   nevěřil, že by přežila.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2015
Neuvěřitelně uvěřitelný film!
Tak po shlédnutí tohoto   filmu jsem musel dát klobouk   dolů. Atmosferický snímek,   který dodává obrovský   dojem uvěřitelnosti hlavně   díky zvolené kameře, kterou   obsluhuje jeden z herců. Film   má sice krátkou pasáž, ale   v průběhu filmu nám tvůrci   ukážou sérii   propracovaných efektů se   zajímavým monstrem.
Od scénáře se v tomto   ohledu nedá nic moc čekat.   Příběh je jednoduchý,   postavy neobsahují nějak   zvlášť velký charakter,   ale v úvodu se s nimi dost   seznámíme.
Úvod se   mi zdál moc protažený, dal   se klidně zkrátit na   kratší pasáž.
Z   filmu jsem si odnesl velký   zážitek. Velkou pochvalu   uděluji celému filmovému   štábu!
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2008
Nizkorozpoctovy katastroficky   film toceny v poslednej dobe   popularnym dokumentarnym   stylom prekvapil   vsetkych.Vyborna atmosfera a   efekty New Yorku postihnuteho   apokalypsou v podani neznameho   monstra znasobena snazivymi   hereckymi vykonami mladych   hercov dava dohromady vyborny   film a jeden z kasovych   trhakov roku.Doporucujem!
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2009
Konecne americkej film ve   kterym neni klasickej happy   end. Libi se mi kamera v tom,   ze tak by si to clovek   pamatoval, kdyby v tom opravdu   byl. Clovek by si toho moc   nepamatoval a to, co by si   pamatoval by byl strasnej   chaos a tak se presne chova ta   kamera.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2010
V podstatě čistá slitina   Godzilly   ("příběh") a   Záhady Blair Witch (forma)   překvapivě dobře funguje.   Ono to vlasně jinak žádnou   originalitou neoplývá, ale   ten pseudodokumentární styl   naroubovaný na katastrofickou   sci-fi dokáže udržet   atraktivitu a nenudit skoro po   celou dobu filmu. Výborným   tahem je taky dlouhá a   záměrně nudná expozice a   skutečnost, že se o původu   následných událostí moc   nedozvíme, čímž se   úroveň pohledu hlavních   postav přibližuje našemu.   Příšera i její potěr se   taky povedly. Je tam ale   přece jen až moc situací,   kdy by každý normálně   uvažující jedinec tu kameru   dávno zahodil a zdrhal.   Nicméně neotřelou zábavu   poskytuje tenhle film v   dostatečném množství.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.5.2008
Začátek neuvěřitelná nuda   - jak z teeneagerské komedie.   ale pak se to rozjelo (a   hlavne diky rucni kamere) s   nebyvalou intezitou. Bohužel   zustalo mnoho nezodpovezenych   otazek...
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2008
Za sebe musim rict,ze sem od   tohohle snimku dostal co sem   cekal.Porce zabavy ktera me   uspokojila az na jedno.Mozna   to byl i zamer tvurcu,ale me   to malinko zkazilo dojem.Pouze   slaba hodinka a pul,myslim si   ze se to klidne jeste o 15 min   dalo natahnout.Ovsem jinak   vysperkovane a libive.Jiank co   se tyce hodnoceni tak bohuzel   nemuzu dat plny pocet,kdyz   srovnam Cloverfielda s [Rec]   tak ve me [Rec] zanechal   daleko hlubsi dojem co se   obsahu tyce.Jak do kvality   obrazu,tak akcnich scen.V   kazdem pripade si ale   Cloverfield 8 hvezd zaslouzi.
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2010
Z tohoto filmu mám velmi   příjemný zážitek.   Technika reálné kamery   podobně jako v Blair Witch je   tady posunutá ještě o   úroveň výš. Dokonce to   vše vypadalo mnohem více   realisticky, než jsem čekal.   Vizuální stránka filmu a   zvuk jsou na jedničku stejně   jako ztvárnění té veliké   potvory, akorát ta partička   hlavních hrdinů mi byla   jaksi ukradená a nebyl mezi   nimi nikdo, komu bych   vyloženě fandil. Jinak ale   perfektní zážitek,   chvilkama mi to opravdu   nahánělo husí kůži,   určitě působivější než   třeba taková Godzilla.
Henry123
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2009
"Tenhle film hne žlučí všem... A některým pořádně"
Sám příběh není tak zlý.   Vystrašená banda lidí,   vřískající davy,   klátící se velkoměsto a   neznámé děsivé monstrum,   to jsou skvělé základy   filmu. Nevíte odkud přišlo   a co to vlastně je. Ne,   nedělejte si velké naděje,   z nepochopitelných důvodů   se nezjistí co to monstrum je   ani odkud přišlo a konec -   neméněnaštvávající. To   jsou ale jen první a ty   menší chyby ve filmu. Teď   přichází to, co pro první   polovinu dělá film   úžasným a pro tu druhou   příšerným. Přikláním se   k druhé polovině, protože   odporné záběry kamery,   která se kývá ze strany na   stranu jako kyvadlo se nedá   omluvit. Nyní je ta správná   chvíle, abyste si   připočetli to, že polovina   záběrů je rozmazaná, nebo   ve tmě a ty krásné   potvůrky, které monstrum   vypouští proplují filmem   bez povšimnutí a tak   zůstaňme u holky, které   krvácí z očí. I přes   tohle všechno má ale   monstrum určitou atmosféru a   na občasné nelogické   chování postav se dá   zapomenout.
Wiikii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.11.2018
Kvalitní podívaná, na   kterou se zase za čas   podívám. Jen tomu chybí   informace. Nic se za celý   snímek nedozvíte, ale to je   logické, protože jste v   kůži party lidí(resp.   normálních lidí), kteří   nemají žádné informace o   dění. Takže z jednoho   pohledu dokonalé, napínavé,   kdy je jen na divákovi jak   bude nahlížet na tu spoušť   a jak to vlastně je s tím   monstrem(je to Godzilla,   mimozemšťan či něco   jiného) nebo scéna s bílím   koněm táhnoucí povoz mě   přišla v daný moment   dokonalou. A pak tu máme   závěrečných deset-patnáct   minut co mě už nějak   nedokázali udržet v   napětí, podle mého by bylo   lepší kdyby to ukončili tou   helikoptérou, dál už mě to   přišlo moc nucené, jako by   si někdo prostě jiný konec   nedovedl představit, také   místy podivné dialogy co mě   trochu lezly na nervy. Leč   pořád to vidím jako   kvalitní apokalyptickou   podívanou s pořádným   ozvučením :). ....   HODNOCENÍ: 80%
Necker3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2008
No tento film dosť divne   začal a ešte divnejšie   skončil,ale to bolo na ňom   také originálne.....bolo to   super,aj keď sa to na prvý   pohľad nezdalo
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Já si myslím, že to až tak   špatné nebylo zajimavý   nápad a originální   kamerové podání, které   dělá tento film o monstru   odlišným od ostatních.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2008
Druhá Godzila?...Ani   náhodou, takhle mrazivou,   dechberoucí podívanou jsem   opravdu dlouho neviděl...Po   technické, trikové ani   herecké stránce nelze nic   vytknout...Samotné monstrum   bylo takové zvláštní kdyby   ho natáčeli obyčejnou   kamerou a bylo tam vidět   víc, tak by to nemělo   takový efekt...Vytkl bych   dvě věci, první věc:   docela mě zklamalo že se   divák veze jen na vlně   napětí a akce, ale   vysvětlení kde se to vzalo a   proč to útočí to tam   prostě chybí...A na to   navazuje moje druhá výtka,   ten konec, konec byl opravdu   velkolepý ale já tyhle   otevřený konce nemám rád   :)...člověk si může   domyslet jak to celé dopadlo,   ale já se nemůžu ubránit   celkovému zklamání že jsem   se vůbec nic nedozvěděl...
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Hodně rozporuplné , až   příliš amatérsky   dokumentární , v některých   akčních sekvencích   prakticky nekoukatelné díky   totálně roztřesené kameře   (slabší povahy dostanou při   sledování závrať a budou   mít problém se zorientovat ,   kde že se naši hrdinové   vlastně nacházejí) , která   ještě často nesnímá ani   epicentrum probíhající akce   a věnuje se nemyslně okolí   (například při útoku   vojáků na monstrum v jedné   z ulic si kameraman všímá   svých přátel místo monstra   samotného) , ovšem na druhou   stranu místy skvěle   atmosférické , nádherně   šokující , herecky slušné   , trikově vynikající a   nakonec musím smeknout před   tvůrci samotného   "Monstra" , které   je správně surové ,   odporné , famózní a   originální! Celkově   zajímavě pojatý , ale   místy totálně nepřehledný   snímek , který se snaží   být tak moc odlišný od   podobné produkce , až je   jeho snaha kontraproduktivní.   70%
andriy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2008
Ze začátku mi ta rozházená   kamera fakt vadila, a nemohl   jsem si furt zvyknout, tedy   až do chvíle prvního   otřesu města. V tu chvíli   mne to chytlo a už jsem to   neřešil a sem tam mnou   projela i zima. Fakt sem   ocenil to, že monstrum (   kromě konce) bylo furt   zastřené což podporovalo   atmosféru. Super efekty   ničení města, a jako   "godzilla" mi to   nějak nepřišlo(godzilla 98   je totiž sračka) tohle bylo   dobrý, a i těm hercům sem   to celkem věřil O.K. - ale   zase na druhou stranu 84 minut   bylo tak akorát, protože už   by mne to začalo i nudit
wtw
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2008
Opravdu zazitek, jak pisou   ostatni. Tiziva az desiva   atmosfera, neprevidatelny,   strhujici dej a naprosty chaos   v ulicich New Yorku - tak by   se daly popsat klady celeho   filmu. Co mne ale vadi je to,   ze veskere rozhodovani hrdinu   je podminene videokamerou,   (proto bylo jasne ze zachranit   Beth pujdou stejne vsichni   atd..) a je nerealne ze pri   zivotu nebezpecnych situacich   se bude nekdo porad vracet pro   kameru a natacet. Nejvice mne   nastvalo kdyz jsem po kratke   dobe zjistil ze uz je vlastne   konec - to si nemohli odpustit   ten zacatek a rozvinout trochu   závěr filmu ?
btw. ta   kamera jim vydrzela dlouho   natacet ze ? :-)
BiTch_
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2008
Celkem zajímavý a dobrý   film.Jisté nedostatky tam   sou,postavy nekdy jednají   nelogicky.Atraktivní   prostředí
New   Yorského Manhattanu který   neuprosně ničí jak stvůra   tak i armáda.Roztřesená   kamera filmu podle mého   přidala...
konec   předurčuje pokračování   které bych (a nejen já)   uvítal.
Issabellkaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Oceňuji dobrý nápad s   ruční kamerou, připadala   jsem si že jsem součástí   děje. Podle mne dobrý film,   jenom nemuseli všechny   pozabíjet. A takdy na konci   bych braka nějaké to   vysvětlení ministerstva   obrany, který tento celý   film jakoby pouští...
Thomax
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Tak nějak nevím. Filmeček   je natočený velice   originálně. Těch pár   menších chybiček by se mu   dalo odpustit - jako že na   začátku běží zpráva že   materiál byl získán z SD   karty a pak se to celé   natáčí na pásku, nebo že   dojde k otřesu a za deset   sekund je to ve zprávách   (opravdu rychlost). Co se už   odpustit nedá je krátkost   akčních scén. Akce vždy   trvá jen několik desítek   sekund a pak je deset minut   pobíhání a žvatlání.   Nevím jestli si nechali   autoři otevřená zadní   vrátka pro další díl, ale   prakticky nic tu není   vysvětleno - odkud monstrum   přišlo, co se stane s   pokousanými, atd. Prostě nic   a to diváka neuspokojí.   Zaslechl jsem, že se snad   chystá druhý díl. Doufám   že kameru bude mít   tentokrát na rameni nějaký   voják.
Ancient
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Samotný plakát a několik   recenzí mě připravili co od   filmu očekávat. Je to   vlastně pokus natočil   realističtější a   temnější sestřičku   Godzilly. Nápad s   roztřesenou kamerou přímo z   akce byl dosud od dob Blair   Witch využíván překvapivě   málo takže už jen proto   stojí za to Monstrum vidět.   Nicméně opravdu neočekávat   nic jiného než parta lidí   se vydává na pomoc dívce,   přičemž Manhattan vesele   likviduje obří emzák.   Hrdinové jsou tak svědky   boje s armádou, nechutnými   příšerami lezoucími z   onoho monstra...
Radek71
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2008
Téma,kterému jsem se dlouho   vyhýbal.Laciný název   naštěstí byl na tomto filmu   asi jediná levná věc .New   Yorkem se jedné květnové   noci prohání netvor   velikosti mrakodrapu,parta   mladých,které jeho   řádění překazí   pařbu.Všichni utíkají z   města,které má být na   příkaz vlády zničeno. Né   že bych odsuzoval nízko   rozpočtové filmy ,ale   tomuhle by málo peněz   ublížilo.Styl vyprávění   BLAIRWITCH vás vtáhne do   atmosféry města,kterou se   žene pohroma.Tak nějak by   mohlo vypadat HOME VIDEO z   povodní nebo   zemětřesení.Až na ten   skvělý 5.1 zvuk:)Děj lze   předvídat,ale to mu na   atmosféře neubírá.Vadí mi   to kousnutí,proč je to   vždycky tak   nebezpečné?Proč to prostě   někdy jenom nebolí....?
Myslím,že kamera ,tedy   styl vyprávění,dělá film   nadprůměrným.Na druhé   straně pro někoho   nesnesitelným..
Neben
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Očekávání splněno
Pokud jste viděli Záhadu   Blair Witch, určitě už   tušíte, co vás při   sledování tohoto snímku   čeká. Roztřesená   digitální kamera v Monstru   však (alespoň u mě)   navozovala naprosto rozdílnou   atmosféru. Zřejmě to bude   tím prostředím,   stísněnost a potemnělost   marylandských lesů zde   vystřídaly manhattanské   mrakodrapy, film je   samozřejmě o poznání   méně komorní a tématicky   mi byla vraždící   čarodějnice taky bližší.   Navíc v Monstru   "hrají" téměř   výhradně hollywoodsky   krásní lidé (ale třeba   jsou ve skutečnosti všichni   na Manhattanu krásní, co já   vím) a to mi k té   realističnosti nepřidalo.
I přesto jsem si film   užil a navíc je jedním z   mála, u kterých se mé   očekávání splnilo přesně   do puntíku.
paramba
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.4.2008
Velice zajímavě natočený   film, který buduje atmosféru   podobně jako první   vetřelec. Nic se neukáže ,   jenom občas nějaký záblesk   příšery. Do půlky filmu   mě to bavilo a užíval jsem   si to, ale i když je to   hodně krátký movie tak mě   to ke konci už nudilo.   Záměr se povedl realizovat   tak napůl. Kdyby to mělo 30   minut, byla by to bomba. Ale   takhle zůstává veliké ALE.
Ivanqoo
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.12.2008
Na tento film by som skor   povedal že efekty sú tam   nozaj podarené a to že ide o   pohlad kamery jedného z   aktérou je tým tento film   ešte zaujimavejší ale čo   sa týka obsahu tohto filmu   nie je to nič moc, jednoducho   som si z tohto filmu ako   divák neodniesol nič.
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Nakrútenie tohto filmu   dozaista nebol zlý nápad.   Filmy t takéhoto pohľadu   kamery nevidíme veľa. Dosť   veľa scén filmu boli   použité z filmu GODILLA, ten   zvyšok mi prípomína film   ZÁHADA BLAIR WITCH.
BulmaCZ
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.7.2008
Jednorazova pecka nebo Becko
Trvalo mi dlouho nez jsem se   donutil na tento film   vypadajici a chovajici se jako   velkorozpoctovy trhak podivat   a nelituju toho, musim uznat   ze devastace mesta, herci,   armada, samotny bubak ...velmi   kvalitne realne udelane...bude   vas to drzet pekne vzprima a   porad budete cekat co bude   dal. Pro znalce scifi filmu je   krom techto veci ale film dost   bidny,zadna hlubsi   myslenka,pribeh,puvod nestvury   atd. Moje hodnoceni co se tyka   jednorazoveho skouknuti   atmosfery akce je 90% ... ale   co se tyka hlubsi   myslenky,pribehu apod tak   davam 30%.
BinLADIN
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.7.2009
no podle mého názoru v   podstatě slušně natočené   až na tu kameru ale jako sci   fi to jde v podstatě je to B
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.11.2011
Mě ta kamera vadila,nápad   dobrej.Zpracování   horší,moc mě to nechytlo a   chvílema jsem se i   nudil,nevím na podobné téma   jsem viděl asi lepší filmy.
davidek
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Tak nějak od začátku do   konce jsem věděl co se bude   dít. Film který mi nic   nedal. Odpad ne, ale daleko k   tomu nemá.
misk
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.3.2009
Takový suchý pokus   okopírovat Godzillu se nám   presentuje ve stylu   roztřesené kamery a lá   Blair Witch.
soukupp
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.1.2010
Veliké zklamání. V   Paranormal activity povídají   jak Monstrum je o třídu   výš. Tak to vůbec není   pravda. Proti Paranormal   activity je to o dvě třídy   níž a oproti Záhadě Blair   Witch o tři třídy.   Jestliže je toto horor tak by   se měl člověk bát. Já   jsem se nebál vůbec. Byl to   kříženec Godzzily a   Vetřelce se strašnými herci   a ještě horším Českým   dabingem. Za hodinu a čtvrt   co film bez titulků trvá se   tam vlastně nic neděje.   Nejlepší z celého filmu byl   záběr s tou helikoptérou.   Zbytečnej a nepovedenej film.
TornadoLou
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Snaha o autentičnost pomocí roztřesené kamery?
...možná. Ovšem v tomto   případě docílili tvůrci   spíše opačného efektu. K   smrti vystrašený (a to být   musel v takových situacích)   amatérský kameraman   natáčí za každých   okolností, kameru nepustí z   ruky, jako by na ní závisel   život (i při napadení   kolegů těmi potvorami - jeho   ovšem ušetří, snad s   ohledem na diváka, který by   rád viděl, jak se to bude   dál vyvíjet). Celé to tím   pádem vyznívá dosti   nevěrohodně. Docela jsem si   přál, aby tomu borci   konečně došly baterie nebo   aby ho ta potvora sežrala   (samozřejmě i s kamerou)   dřív než na konci.
curil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.7.2018
Od prvních záběrů filmu a   roztřesené kamery mi bylo   jasné, že budu patřit k   menšině diváků, kteří   film zavrhnou. Filmový styl   "Found footage"   nepatří mezi mé oblíbené,   i když často vyhledávám   horory a thrillery, kde je   nejčastěji použitý.   Snímek je dokumentárně   pojatý s dalšími flashbacky   do minulosti, které se pletou   do probíhajícího děje a   vykrádá podobné horory o   příšerách, které přijdou   bůhví odkud a ničí třeba   Manhattan, jako v tomto   případě. Když to trochu   přeženu, je mi milejší   japonská Godzilla z   filmových šedesátých let.
PORTER
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.6.2008
TAK TO JEDEN Z NEJHORŠÍCH   FILMŮ CO JSEM ZA POSLEDNÍ   DOBU   VIDĚL.SHIT,SHIT,SHIT,SHIT,SHI   T!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
seagal
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.2.2011
Pre mňa tento film bola   úplná strata času.
Celý dej je o tom, že   stále tam behali s   videokamerou.
Z   milosti dávam 1 z 10.
Jaruna.cimrman
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.7.2018
Film je katastrofa, ne ve   smyslu katastrofický, ale ve   smyslu ubohý. Nedalo se na to   dívat, ani to poslouchat,   jenom řev, trhaná kamera.   Zážitek nula nula! Kdybych   dala svému psovi na hlavu   minikameru, věřím, že by   nafilmoval hodnotnější   dílo, třeba horor z   místních chodníků,   děravých silnic, kanálů   bez poklopů a padajících   zdí. Kdyby bylo možné film   hodnotit nulou, dala bych   nulu. Musela jsem proto dát   jeden bod (se znaménkem   minus).
cackles88
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.6.2008
pane bozek tomuto filmu neviem   dat ani komentar lebo neni k   comu tento film je onicom   onicom dej vsetko je onicom   :!!!najnizsie   hodnotenie:!!suhlasim s   chlapcami co tu dali komentare   sracka:!
HanzWayne
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.12.2011
WTF???
Muze mi nekdo rici co to je za   film?? Samej rev a jakasi   obluda co se z cista jasna   zjevila a demoluje   Manhattan... Podle me to je   film naprosto o nicem... Radsi   starou dobrou Godzillu, to   melo aspon dej a obsazeni...   ;)
Kavass
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.7.2008
totalni propadák
Naprosto totálně o ničem   film. Pořád sem čekal, kdy   se to rozjede, ale ani v   půlce filmu se tak nestalo.   Trapárna...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih103653minih103653Frajeři ve Vegas (2013) 
Last Vegas n
minih15066minih15066Osamělá plavba (1986) 
Odinočnoje plavanije n
minih13686minih13686Navždy a daleko (1992) 
Far and Away n
minih28790minih28790Ghost in the Shell (1995) 
Kôkaku kidôtai n
minih109648minih109648Leatherface - zrození (2017) 
Leatherface n
minih47697minih47697Jmenuji se Earl (2005) [TV seriál] 
My name is Earl n
minih93369minih93369Tajemný muž (2012) 
The Tall Man n
minih153602minih153602Přízrak (2017) 
A Ghost Story n
minih20277minih20277Špinavá dohoda (1986) 
Raw Deal n
minih97853minih97853Zlomené město (2012) 
Broken City n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

The Cloverfield Paradox (2018)

 The Cloverfield Paradox (2018)
The Cloverfield Paradox n
Cloverfield Movie
Žánr: horor / mysteriózní / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Julius Onah

(pokračování)

Ulice Cloverfield 10 (2016)

 Ulice Cloverfield 10 (2016)
Ulice Cloverfield 10 n
10 Cloverfield Lane
Žánr: drama / mysteriózní / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Dan Trachtenberg

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 06:00

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto moto test

05:40 - 06:00

7 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:00

52 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:35 - 06:00

72 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10