Zari
ohodnotit

Mission: Impossible - Národ grázlů

Mission: Impossible - Rogue Nation

Další název:
Mission: Impossible 5
Rok:
2015
Délka:
131 minut
Premiéra v ČR:
30.7.2015

Komentáře k filmu Mission: Impossible - Národ grázlů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2017
Nejlepší ze série
Za mě rozhodně nejlepší z   Mission: Impossible.   Spolupráce McQuarrie a Cruise   evidentně funguje už   nějakou tu dobu a vygradovala   v nejlepší film z této   série. Dobrý příběh,   Chvílemi slušné   překvápko, luxusní honička   auta s motorkami a potom   ještě na motorkách sólo.   Ethan měl i dobrou partnerku   v podobě Ilsy, takže taky   super. Není co dodat.
Ilemas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Opravdu nejpovedenější díl   z celé série, místy dosti   ujeté, Ethan Hunt superman,   nesmrtelný, žádná kulka ho   nezasáhne (mříže), přesto   je to opět vynikající   zábava, ani trocha nudy.   Líbila se mi zběsilá jízda   na motorkách, perfektně   natočené, super záběry,   pecka.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.12.2015
Pátý snímek s   fenomenálním Ethanem Huntem   se i tentokrát věrně drží   své nepsané tradice a to se   od těch předchozích   odlišit. Akční   dobrodružství sice ve své   duchaplné akci nikterak   nepolevuje, ale přeci jen to   vyznívá o něco reálněji,   bezefektově a bez   patřičného výrazu ohromit.   A tak to vyznívá s   porovnáním s Jamesem Bondem   krapet skromněji, ale přesto   je se stále na co dívat.   Děj je jednoduchý, ale   místy podivně   zašmodrchaný, což vyžaduje   menší přemýšlení nad   událostmi. Hunt tu nevydrží   dlouho v klidu. Neustále   někam běhá, s někým se   honí a občas se popere. Je   to ale pořád Hunt snažící   se splnit úkol. Snímek   hodně připomíná styl   akčních filmů   devadesátých let a vůbec to   není na škodu. Fantazijních   efektových filmů je dnes   více než dost a tak se   jedná o milé akční   zpříjemnění.
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.9.2017
PROCESOR!
Co dodat? Nadupaná akce, sexy   kočička, napínavý děj,   který má hlavu a patu. 5.   díl je za mě právem na   vrcholu.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2018
║Rozpočet   $150miliónov║Tržby USA   $195,042,377 ║Tržby   Celosvetovo $682,330,139▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $15,985,411║ Tržby za   predaj DVD v USA   $10,488,714║ Tom Cruise fakt   valí, opäť našlapaní dej,   dynamická atmosferická dych   berúca akcia, hlavne   naháňačky na motorkách,   divadlo v Rakúsku +   aktivácia sondovacej karty v   systéme vo vodnom zdroji, k   tomu tu je výborný   náprotivok v podobe   sympatickej nevyspytateľnej   Rebeccy Ferguson, občas pri   akcii je rýchly strih ale   dobre, dej má spád a stále   má čím zaujať, režisér   Christopher McQuarrie to   ustál a nenechal sa uniesť   len na zbesilej akcii ale   dáva do toho všetko čo sa   dá, drámu, napätie na hrote   noža, či odľahčené   scény, v ktorých sa Simon   Pegg stará opäť o zábavu a   na prekvapenie Jeremy Renner   je len ako kulisa bez   akčných póz čo je   škoda,... ale aj tak tento   rok v rámci akcie to u mňa o   chlp vyhráva Rýchlo a   zbesilo 7 /videl v kine: 90%/
goranchorvat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2015
Špička
Velmi jsem se zmýlil, když   jsem myslel že čtvrtý   trochu překombinovaný díl   je labutí písní. 5 díl   nabízí spolu s třetím   absolutně největší   nálož. Obdivuji opravdu   skvělý střih, precizně a   profesionálně točené   akční scény. Takto si   představuji dokonale   odvedenou filmařskou práci,   přes 120 minut dokonalé   vypínačky. Cit pro výběr   rolí je u Cruise znám, tady   se ale bavíme o jeho   dítěti, které vyzrálo v   dokonalého muže. A   mimochodem Simon Pegg je   prostě dokonalý :)
jentak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2015
Nejen Terminátor je zpatky
Klasické pokračování   tradičního střihu rozhodně   nezklame. Film si užijete se   vším všudy. Rebecca je   novou hvězdou a tento film   jí pomůže. Nelituji, i   když Kingsman mne nadchl   více.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2015
Velkolepé akční divadlo, ve   kterém vás vteřina   nepozornosti může připravit   o netuctovou filmovou   chvilku... Neustále je totiž   na co se dívat a díky   scénám v opeře taky   poslouchat, i když, pravda,   Turandota si v tom laufu moc   nevychutnáte... ale mám taky   hlášení z dopravního, pro   vyznavače rychlé jízdy - na   marockých okreskách   rozhodně nejsou žádný   uzavírky! A ještě uvidíte   - charme and chic v   zastoupení Rebeccy Ferguson,   IT trumberu Simona Pegga,   solida Jeremy Rennera a   ministerského předsedu Toma   Hollandera - roztomilost   samu... ale hlavně! - Toma   Cruise jako Ethana Hunta,   agenta, jemuž bude zajisté   Země brzy malá a který by   si zasloužil zvednout plat,   aby si mohl dovolit stejně   kvalitní a drahé pití jako   nula nula sedmička ;-) Přes   vcelku nesofistikovanou   zápletku šlo o rajcovní a   vtipnou spy jízdu, kterou   nemám problém přejmenovat   na Disappointment Impossible!   A který že to je, ten národ   grázlů?
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Pro mě nejpovedenější z   celé serie, přestože   starší díly jsou klasa tak   tento ubral ze své   přehnanosti až trapnosti a   přidal na super efektech,   zábavě a takové přirozené   akčnosti, která diváka   strhne a baví.
roox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2015
Nějak jsem to minul, když byl v kinech...
... nicméně erudvaná   kritika novou Bondovku stále   přirovnává k Národu   bláznů. A jsou stené?   Nemyslím. Ano, zápletka obou   velkofilmů je velmi podobná   - tajná organizace, hlavní   hrdina na pokraji ilegality   musí spojit své síly   ženou, které nelze věřit.   I reálie jsou velmi podobné,   krásné dívky, dramatické   honičky, velkolepé   scenérie, překvapivé   zvraty. Tak kde je rozdíl? Je   tady: tam kde agent Jejího   Veličenstva drtí nepřátele   sveřepostí a brutální   silou, tam agent IMF   rozehrává šachovou partii,   kterou by zvládl usledovat   snad jen Kasparov. Tak který   přístup je mi bližší? Asi   ten, který razí 007, jsem   jeho obrovskej fanda. To ale   na druhou stranu nesnižuje   kvality snímku tohoto. Takže   si jej pusťe, nebudete   litovat, naopak budete se   skvěle bavit ;-).
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.11.2018
Jízda od začátku do konce ,   žádné dlouhé žvanění a   jde se na věc. Nesmrtelný   Tim Cruise a jeho kumpáni   dostanou zase jednoho   šílence a na cestě za   spravedlností zažijí   spousty legrace.
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2018
S dalším filmem se lepší   příběh. Je   promyšlenější a pro   diváka jasnější. Přesto   se drží tradic -   přeplácané akční scény,   které už nebyly tak   zdlouhavé jako v   předchozích filmech. Byly   dostatečně napínavé a   akční. Tom Cruise je   součástí filmu a sluší mu   to. Jsem ráda za volbu Rebeci   Ferguson, tu mám jako   herečku hodně ráda. Jen mě   napadá, kam chodí na názvy?   Nejdřív byla, myslím,   králičí packa, a teď   Syndikát.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2015
Špionážní akční thriller   o nezničitelné partě,   která zvládne vše jako   James Bond, nic není   nemožné vše je   splnitelné:-) Solidní   technická stránka filmu,   triky, natočená akce a   různé hračičky   používané při akcích, ať   už věrohodné či nikoliv.   To jsou jasné plusy snímku,   taktéž sympatické herecké   osazenstvo a občasný   záblesk humoru + slizký   nepřítel naší party - 70%.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2015
Docela nahuštěný jak   akčními scénami tak i po   vizuální stránce,i přesto   mi tam chybělo trochu humoru   narozdíl od Bondovek kde se   přeci jen nějaká ta   vtipnější hláška   objeví.Akční scény   povedený jestli je fakt že   Cruise použivá double jen   minimálně tak je co   obdivovat,s hereckými výkony   spokojenost.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2017
Ethan stale vo forme...
5.pokracovanie MI stale dokaze   prekvapit.Vynikajuce akcne   sceny a kaskaderske kusky   /mnohe z nich v podani Toma   Cruisa/ priputaju divaka do   sedadla.Horsie je to so   scenarom.Vymyslat nove a nove   zapletky je tazke,a to   povazujem za najvacsie   minus.Nadejnou posilou IMF   teamu je Alec Baldwin.
Stale sa jedna o akcnu   spicu-film jednoznacne   doporucujem.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2015
Jeden z těch lepších   blockbusterů na jeden   večer.Viděl jsem všechny   Mission Impossible a postupně   po letech nevím,co kde v   jakém díle bylo.
Pokuď vám nevadí   prosťounkatý děj a plno   drobných nesmyslů,jako že   ve dne v noci při akčních   scénách jsou města   liduprázdná,nebo že všude   mají hrdinové přistavené   další peckovní auto,při   ruce zrovna technickou novinku   na zrovna konkrétní   problém,atd.,atd.,tak si   klidně v rámci žánru   můžete připsat další   hvězdy.
Národ   grázlů mě nenudil a   pobavil.Nic jiného navíc   jsem ani nečekal.Ethan Hunt   můj úkol splnil.
wolvie95
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.3.2016
Štýl režírovania   režiséra Christophera   McQuarrie-ho mi evidentne   nesedí. To, čo platilo pre   jeho predchádzajúci   režisérsky počin Jack   Reacher, to platí aj pre   piaty diel nemožnej misie. V   podstate nemám veľmi čo   filmu vytknúť, akcia a   celkovo akčné scény,   podobne ako u Reachera, sú   veľmi slušné až výborné,   humor šľape, herci sú   výborný, potešil nový   prírastok Rebecca Ferguson,   ktorej postava je zaujímavá.   Len ma to dejovo tak nejako   vôbec nevtiahlo. Prišlo mi   to príliš prekombinované   dejovo, príliš veľa zvratov   bolo umiestnených do filmu.   Tým nechcem povedať, že by   táto časť MI dejovo stálo   za nič, ale dejovo ma to tak   "nechytilo" ako som   očakával. Chýbala mi práve   tempo a svižnosť   vynikajúceho tretieho a   štvrtého dielu. Čo sa týka   ačkných scén, nemám veľmi   čo kritizovať. Problémom   ale pre mňa bol fakt, že s   výnimkou úvodnej a   "motorkovej"   nahánačkovej sekvencií v   Maroku nebola pre mňa akcia   tak skvelá, dychberúca ako   som si predstavoval. V tomto   trojka a štvorka sú pre mňa   o mnoho vyššie, taktiež aj   z pohľadu využitia   všetkých členov v tíme.   Zatiaľ čo v 3ke a 4-ke mal   každý člen svoj potrebný a   veľmi dobre využitý part v   tíme, tu sú postavy Jerema   Rennera a Vinga Rhames-a   celkovo dosť upozadené a   nevyužité. Najmä u Rennera   ma jeho nevyužitie v akčnej   stránke filmu dosť zamrzelo.   Celkovo Rouge Nation je v   rámci série stále slušný   diel, ale zaradil by som ho   až na tretie miesto, po   MI:III a "štvorke"   Ghost Protocol. Takže z   môjho pohľadu ide o   sklamanie. 60%
MildaX
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.1.2016
Každé další pokračování   Mission Impossible je opět o   trochu zbytečnější než   ten předchozí. A   scientologický maskot opět   vydělává v nudnějším   filmu než předtím. Tato   nastavovaná kaše mě   nechutnala.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih154026minih154026Teheránská tabu (2017) 
Tehran Taboo n
minih56800minih56800Blbec k večeři (2010) 
Dinner for Schmucks n
minih122689minih122689Nezlomný (2014) 
Unbroken n
minih17570minih17570Půlnoční expres (1978) 
Midnight Express n
minih155922minih155922Jojakdoen dosi (2017) 
Jojakdoen dosi n
minih46925minih46925My z budoucnosti (2008) 
My iz buduščego n
minih148768minih148768Vetřelec: Covenant (2017) 
Alien: Covenant n
minih147629minih147629Mise Condor (2016) 
The Perfect Weapon n
minih21659minih21659Ulice zatracenců (1977) 
Damnation Alley n
minih110398minih110398Ve znamení zběsilosti (2013) 
Bu Er Shen Tan n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Mission: Impossible Odplata - První část (2023)

 Mission: Impossible Odplata - První část (2023)
Mission: Impossible Odplata - První část n
Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible - Fallout (2018)

 Mission: Impossible - Fallout (2018)
Mission: Impossible - Fallout n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

 Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)
Mission: Impossible - Ghost Protocol n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké / Spojené arabské emiráty / Česká republika
Režie: Brad Bird

(pokračování)

Mission: Impossible III (2006)

 Mission: Impossible III (2006)
Mission: Impossible III n
 
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Mission: Impossible II (2000)

 Mission: Impossible II (2000)
Mission: Impossible II n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Woo

(pokračování)

Mission: Impossible (1996)

 Mission: Impossible (1996)
Mission: Impossible n
 
Žánr: thriller / špionážní / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Brian De Palma

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

15:50 - 17:20

6 minut již uběhlo
84 minut zbývá do konce

ČT2 - Klenoty středověké Paříže

15:10 - 16:00

46 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

6 minut již uběhlo
124 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

15:35 - 16:50

21 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Elisha Cook

Cook Elisha

Barry Krost

Krost Barry

Bělásek (Powder)

Bělásek
Powder

Milada Gampeová

Gampeová Milada

Naposled navštívené:
Elisha Cook

Cook Elisha

Barry Krost

Krost Barry

Bělásek (Powder)

Bělásek
Powder

Milada Gampeová

Gampeová Milada