Jeden svět
ohodnotit

Mission: Impossible - Ghost Protocol

Další název:
Mission: Impossible IV / Mission: Impossible 4 (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
133 minut
Premiéra v ČR:
15.12.2011
„Bez plánu. Bez podpory. Bez šance.“

Obsah filmu Mission: Impossible - Ghost Protocol

 
Vybírají si mise, jejichž splnění je prakticky nemožné. Ve čtvrtém díle Mission: Impossible tým vedený Ethanem Huntem (Tom Cruise) posune hranice nemožného ještě o něco dál. To ale není jediný důvod, proč by se akční podívaná měla stát filmovým hitem konce letošního roku. Tím dalším je jméno režiséra, protože věhlasný tvůrce pixarových animáků Brad Bird (Ratatouile, Úžasňákovi), prostřednictvím Mission: Impossible oficiálně zběhl k hraným filmům. A zapomenout nesmíme ani na Prahu, která si tu zahrála na ruskou metropoli Moskvu, díky čemuž řada z nás potkala malého velkého Toma na vlastní...
 
Související odkazy
 
Recenze: Mission: Impossible IV

Teprve čtvrtý díl této série naplňuje z velké části její potenciál. číst dál

 
 
RECENZE: Cruise šlape Bondovi na paty. Nešidí akci a nešetří nadsázkou

Čtvrtý díl Mission: Impossible překvapuje nejen akcí, ale také vtipem. Navíc obsahuje zajímavý cestopis, Praha si zahrála Budapešť i Kreml. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Brad BirdBrad Bird  
hraje:
Tom CruiseTom Cruise..... Ethan Hunt [48]   
Jeremy RennerJeremy Renner.....Will Brandt [40]   
Simon PeggSimon Pegg..... Benji Dunn [41]   
Paula PattonPaula Patton.....Jane Carterová [35]   
Ving RhamesVing Rhames.....Luther Stickell - neuveden [51]   
Michal MilbauerMichal Milbauer.....Ruský záchranář [35]   
Claudia VašekováClaudia Vašeková.....Hlasatelka [44]   
Ivo NovákIvo Novák.....ruský agent [43]   
Michael NyqvistMichael Nyqvist.....Kurt Hendricks [50]   
Léa SeydouxLéa Seydoux.....Sabine Moreau [25]   
Pavel KřížPavel Kříž.....Marek Stefanski [49]   
Vladimir MaškovVladimir Maškov.....Sidorov [47]   
Samuli EdelmannSamuli Edelmann.....Wistrom [42]   
Josh HollowayJosh Holloway.....Hanaway [41]   
Anil KapoorAnil Kapoor.....Brij Nath [51]   
Ivan ŠvedovIvan Švedov.....Leonid Lisenker [41]   
scénář:
Josh AppelbaumJosh Appelbaum  
André NemecAndré Nemec  
námět:
J.J. AbramsJ.J. Abrams.....příběh [44]   
Tom CruiseTom Cruise.....příběh [48]   
Bruce GellerBruce Geller.....TV Seriál   
hudba:
Michael GiacchinoMichael Giacchino  
Lalo SchifrinLalo Schifrin.....Původní téma [78]   
kamera:
Robert ElswitRobert Elswit  
Pete RomanoPete Romano.....podvodní záběry   
střih:
Paul HirschPaul Hirsch  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.missionimpossible....
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Mission: Impossible - Ghost Protocol >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.9.2018
V poslednej tretine tomu dôjde nielen dych, ale   aj všetko, čo robí predošlú stopáž tak   skvelou – komický a inteligentný nadhľad,   sympatická súdržnosť IMF tímu   Cruise-Patton-Renner-Pegg, dôvtipné   scenáristické hrátky s klišé, napadité   agentské hi-tech vychytávky, i eye-candy akcia a   napätie. Dubaj mal byť posledným dejiskom, nie   prostredným. A hlavný záporák v podaní   charizmatického Michaela Nyqvista mal dostať   viac priestoru. V jednotlivostiach M:I-4 poteší,   no ako celok sa radí až na tretie miesto, za   jedničku a trojku.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2018
║Rozpočet $145miliónov║Tržby USA   $209,397,903║Tržby Celosvetovo $694,713,380▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $47,974,684   //počet predaných kusov 2,256,234║ Tržby za   predaj DVD v USA $24,154,410 //počet predaných   kusov 1,576,395║ __Pecka!!!__ Režisér Brad   Bird potvrdzuje svoje kvality a nechal   zaspomínať na starý dobrý seriál, nechýba   hi-tech akcia, ale fakt nadupaná, príde aj na   najlepšie bojové sekvencie od Jasona Bourna,   krásne to je vyvážene s troška odľahčenými   scénkami, ktoré fakt hrajú s dejom, tímovka   funguje, Paula Patton doslova na zjedenie(a to   nehovoriac o akcii v Mombaii), na záver   nechýbajú silné emócie, jednoznačne   najlepšia Mission: Impossible, miestami som   strácal dych, sila. /videl v kine: 95%/
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2018
O co horší je začátek, o to lepší konec.   Akční části byly trochu přeplácané a   natahované, asi ke zvýšení napětí, ale byly   ostatně velmi povedené a hezky se na ně   dívalo. Cruise zase ukázal adrenalinové sporty.   Ty mě ve filmech vůbec neva, zvlášť když je   předvádí poměrně přitažlivý agent, který   má stále už od prvního dílu trochu   přitroublý výraz. Líbilo se mi, že tam byl po   dlouhé době náznak nějakého týmu. Jedna věc   mě ale strašně zklamala. Ne, že bych neměla   ráda šťastné konce, ale tady by bylo asi   lepší, kdyby ta jeho manželka opravdu zemřela.   Za prvý, je to trochu moc moc dobrý a   špičkově nereálný konec. V akčních   sériích musí sem tam někdo umřít. Za druhý,   teď se chudák Ethan nebude moci znovu oženit   až potká nějakou sexy britskou agentku.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.4.2015
Ethan Hunt stale vo forme...
Tato spionazno-akcna seria si drzi svoju   uroven.Tom Cruise a velky budget je zarukou   kvality a nemoze sklamat.Vyborne akcne sceny,vyber   prostredia,efekty,hudba a humor su znackou   serie.Scenar je na tom horsie,ale vymyslat stale   nieco nove a atraktivne nie je jednoduche.
Film   jednoznacne doporucujem.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.11.2013
Stejně jako u ostatních dílů, bondovek a   podobných filmů jsem se v příběhu po čase   ztratil, takže bych skoro mohl hodnotit jen akci   či triky. A jeden jsem nepochopil: jak   postupovali s tou stěnou - co ta stěna měla   být, to dodnes nevím. Jinak triky a akce dobré;   jen ta dějová přeplácanost:)
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2013
MISSION IMPOSSIBLE 4

Tom Cruis jako Ethan Hunt   počtvrté. Sám samotinký v neútulném ruském   vězení. Nakonec je zorganizován jeho útěk,   při kterém je mimo plán přibrán ještě jeden   vězeň – no když scénárista ví, že ho   později bude potřebovat, tak proč ne. My   ostatní nechápeme, ale co na tom   záleží…

Opět se rozjíždí akční   nářez. Při návštěvě Kremlu se za falešnou   stěnou těsně míjejí dva protivníci. Agent s   krycím názvem Cobalt zakrývá své stopy   mohutnou detonací. A v základech se otřásá i   celá tajná služba, na jejíž hlavu padají   veškeré následky. President vyhlašuje „Ghost   Protocol“, kterým zanechává agenty svému   osudu. Ethan je svědkem smrti ministra a spolu se   členem ochranky jen stěží uniknou ruské   policii. Čtyři tajní agenti, jeden vagón a   jeden plán na to, jak zabránit jadernému   konfliktu. Cesta do Dubaje, příprava léčky se   záměnou identity, procházka po venkovní   stěně hotelu, honička v písečné bouři a   podobné akce jsou jako obvykle na běžném   pořádku. Ale přece je tu oproti jiným dílům   série použito poněkud více osobních pohnutek,   které ovlivňují jednání postav. Agentka,   která přišla o milého se neovládne aby   neoplatila stejnou pozornost ženě, jenž za to   může. Původně ostýchavý a nenápadný agent   Brandt trpí výčitkami svědomí, že   neochránil Ethanovu ženu…

I když jde o   věci tak vážné jako jsou odpalovací kódy k   jaderným zbraním, přesto si užijeme i   odlehčení v podobě ctižádostivého Benjiho.   Tento díl sice nedosahuje kvalit předchozího   dílu, ale výrazně pozadu taky nezůstává. U   mě dobrý, ráda se někdy zase podívám.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2013
Pojetí snímku se krapet vrací k prvnímu dílu.   Akce ubylo, zato dramatických chvil je   nespočítaně. Kvalitní scénář tímto tedy   rozehrává další úkol Ethana Hunta, tentokrát   se zcela novým týmem. Atmosféra očekávaně   udržuje napětí a komiksově přepálenost   akčních scén. Pro našince opět potěší   české lokace simulující Maďarsko a Rusko, a   účast, byť se jedná o štěky, českých   herců. Takový Pavel Kříž se ukáže   skutečně v neobvyklé roli. Srovnávat s   předchozími snímky se to opět nedá, vlivem   dalšího odlišného pojetí. Kvalita se však   drží nastavené laťky a tak o popkornovou   akční zábavu rozhodně opět není nouze.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2013
Nejsem velký znalec této série a celý jsem   viděl jen film z roku 1996, další díl mně moc   nechytl a třetí jsem viděl asi cca 50 min.   Nicméně včera jsem shlídnul Ghost Protocol a v   rámci akčních - thrillerů jde o solidní   práci. Film ubíhal svižně, akce solidní   občas to samozřejmě bylo hodně nereálné nebo   přehnané, ale dávám 70%.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2013
Ethan Hunt a James Bond - dva nezničitelní.   Opět opravdu náročná mise, během které   dává od Ethana ruce pryč i jeho rodná tajná   služba. Hrozí nadnárodní konflikt, kterému   má Ethan zabránit. Je zajímavé vidět během   dne dva filmy, kde agenti mají k dispozici   neomezené prostředky všeho druhu, aby svůj   úkol splnili. Stejně jako u Bonda platí, že   technických vychytávek je příliš mnoho a   člověk brzy ztrácí přehled, ale přesto oba   dva superagenti vás pobaví více než jiné   akční "pecky" - prostě Bonda a   Mission musíte vidět.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.12.2012
Fajn akčňák s vynikajícím obsazením. Bezva   technologické vychytávky, napětí, trošku   předvídatelný děj a hlavně v tomto pojetí   žánru mi chybělo více vtipu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43845minih43845Srpnová rapsodie (1991) 
Hachi-gatsu no kyôshikyoku n
minih54969minih54969Ochránce (1996/1) [TV seriál] 
The sentinel n
minih118882minih118882E.A. Poe: Podivný experiment (2014) 
Eliza Graves n
minih34137minih34137Ztracený svět (2001) [TV film] 
The Lost World n
minih86175minih86175Lesní duch (2013) 
The Evil Dead n
minih145248minih145248Údolí boje (2016) 
Fight Valley n
minih4252minih4252Bláznivá komedie 2 (1992) 
Comiche 2, Le n
minih99944minih99944Zataženo, občas trakaře 2 (2013) 
Cloudy with a Chance of Meatballs 2 n
minih56538minih56538Almara (1971) [TV film] 
Almara n
minih39486minih39486Karlík a továrna na čokoládu (2005) 
Charlie and the Chocolate Factory n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Mission: Impossible Odplata - První část (2023)

 Mission: Impossible Odplata - První část (2023)
Mission: Impossible Odplata - První část n
Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible - Fallout (2018)

 Mission: Impossible - Fallout (2018)
Mission: Impossible - Fallout n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015)

 Mission: Impossible - Národ grázlů (2015)
Mission: Impossible - Národ grázlů n
Mission: Impossible - Rogue Nation
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké / Hongkong / Čína
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible III (2006)

 Mission: Impossible III (2006)
Mission: Impossible III n
 
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Mission: Impossible II (2000)

 Mission: Impossible II (2000)
Mission: Impossible II n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Woo

(pokračování)

Mission: Impossible (1996)

 Mission: Impossible (1996)
Mission: Impossible n
 
Žánr: thriller / špionážní / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Brian De Palma

(pokračování)

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10