Jeden svět
ohodnotit

Hellboy

Další název:
Hellboy: Rise of the Blood Queen; Hellboy: Kráľovná krvi; Hellboy: Královna krve
Rok:
2019
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
11.4.2019

Obsah filmu Hellboy

 
Oblíbený temný hrdina Hellboy se vrací na plátna kin s plnou parádou. Pod hlavičkou ÚPVO (Úřadu paranormálního výzkumu a obrany) se vydává do Londýna, kde se probrala ze záhrobí obávaná čarodějnice Nimue. Hellboy musí "Královně krve" zabránit, aby seslala na svět lidí smrtící morovou ránu. Ta však potřebuje nejprve nabrat síly poté, co ji v dávných dobách zabil samotný král Artuš a její rozčtvrcené tělo ukryl napříč celou Anglií. Rohatý cynik má naštěstí k ruce svého nevlastního otce, profesora Trevora Bruttenholma, a kamarádku Alice, mimořádně nadané médium. Spolu s nimi odhalí šokující pravdu o svém původu i poslání.

Vertical...
 
Související odkazy
 
Recenze: Hellboy

Přišel z pekla, aby zachránil náš svět!?! číst dál

 
 
RECENZE: Zvláštní dar. Hellboy uspává, přestože pořád něčím mlátí

Jmenuje se sice stejně, ale zdaleka to není zábavně dojemný hromotluk, jehož před patnácti lety stvořil režisér Guillermo del Toro. Nový Hellboy nemá ani humor, ani poezii, zato je do patnácti let nepřístupný. číst dál

Hodnocení: 30 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Vertical Entertainment Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hellboy >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2020
Hellboy a jeho krvave orgie...
S drvivou kritikou na adresu tretieho Hellboya sa   zasadne nestotoznujem.David Harbour sa s postavou   Hellboya popasoval vyborne.Humor stale ostry ako   britva a velmi prijemne som bol prekvapeny gore   scenami.Tento film dostal rating R skutocne   zasluzene a neboji sa drzat nohu na plyne.Casting   vedlajsich roli slaby /Lane a jej gamba velka ako   plachta, Kim toporny ako porisko sekery a   podvyzivena starnuca Jovovich/, efekty bohuzial   odpovedajuce nizsiemu rozpoctu a legendu o   Artusovi uz musia davat do kazdeho filmu /mrk mrk   Transformers/.Minusov je pomerne dost, ale celkovy   dojem mi neskazili a to je to hlavne.
Ako fanusik   komiksov jednoznacne doporucujem.
corea
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.1.2020
Někdo umí, někdo neumí. Marshall neumí, a   vydatně ho v tom neumětelství podporuje i   scénárista a herci. Tohle "dílo"   stálo 3/4 rozpočtu původního Hellboye, OMG,   přitom je to jako srovnávat Bentleye s   Trabantem. Dialogy a obecně chování postav a   mnohé situace vypadají spíš na komediální   amatérskou parodii, jenomže tenhle filmek se   bere vážně a má to být jakože fantasy   drasťák. Pokud tedy někomu stačí k   uspokojení pár roztržených Londýňanů, tak   mu jeho vkus neberu, ale v rovině příběhu a   zpracování je to děs. Zpočátku jsem čekal,   kdy se Hellboy konečně odmaskuje a přestane   vypadat jako nateklé rudé přirození   původněamerické občanky postižené pohlavní   chorobou, ale pak už bylo jasné, že takhle si   ho Marshall představuje. Celkovou nekvalitu   vyrovnaně doplňuje to, že žádná z postav   nemá sebemenší charisma a věrohodný lidský   kontext a jejich příhody se tak mění v nudné   poskakování figurek, které jsou vám ukradené.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.9.2019
Červený a rohatý Jim Hopper... překvapivě to   nebyl zas takový průšvih a ani Mila Jovovich to   moc nekazila (a to hraje poslední dobou hrozně v   hrozných věcech). Jinak nic extra.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2019
Další pokus o restart komiksového filmu,   další šance na pořádné akční a temné   rošambo, ale protože je zvyk železná košile,   dopadlo to stejně, jako u předešlých pokusů o   restart obdobných komiksových filmů. Tedy   bohužel, další zklamání. A přitom snímek   ohromný potenciál má, jenomže když je divák   zvyklý na předešlé dva snímky, které   vytvořil Guillerma del Toro, a je na ně upnutý,   každá další šance je prostě marná. Změnil   se nejen vzhled Hellboye, což je vůči jinému   představiteli pochopitelné, ale i celý náboj   dané koncepce. Příběh je rychlejší,   drsnější, temnější, v akci výraznější a   vůbec celkově daleko hororovější. Takže   žádná popcornová zábava jako posledně. I   když Hellboy samozřejmě klasicky hláškuje co   se dá. Sarkastický humor tím udržuje   rovnováhu mezi napětím a děsivými momenty.   CGI efekty jsou takové jaké jsou. Nic moc, ale   stačí. Diskutabilní je i scénář, který   může na mnohých místech vyznívat dosti   složitě a někdy i poměrně neokázale. Holt to   už není taková legrační zábava, jak bylo   očekáváno. Dokonce i sám autor komiksových   příběhů Mike Mignola prohlásil, že tato   filmová verze je komiksu daleko věrnější.   David Harbour v roli Hellboye je překvapením.   Konzervativní divák, jak už je výše   zmíněno, je ale zvyklý na Rona Perlmana a pro   mnohé přes to vlak prostě nejede. Přitom David   pojal svou roli dobře a plně charismaticky. Neil   Marshall vs. Guillerma del Toro. Režiséři ve   své tvorbě naprosto neporovnatelní, což se   ukázalo i na komiksové postavě Hellboye.   Každý má své pro i proti a tak to vlastně má   i být. Marshallův Hellboy měl v amerických   kinech označení R, což už mluví samo o sobě.   Kdo chce pouze zábavu, sáhne po filmech od Tora.   Kdo chce drsnější verzi, sáhne po tomto filmu.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.9.2019
HELLBOY je zpět a co nám to přineslo, pokud   Wikipedie nelže a film stál 50 mega v dolcích,   tak smekám vypadá tak na 150 mega. Výprava,   masky, příšery, GORE, hlášky, triky, vtípky   to vše funguje, ale celej film je takovej ušitej   horkou jehlou. Je tam takový to skákání tam   sem a zpátky a nic z toho. Hellboy jde s tou   holkou a tím ťamanem zlikvidovat mocnou   čarodějku, ale nemají žádné posily ani   vybavení. náboje, zbraně?? Tohle prostě vadí   a je tam vícero takovejch momentů. Škoda, že   když už comics movie dostane přístupnost R a   krví se nešetří není to lepší jízda - 60%!
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.7.2019
Oproti dvojce propad dolů,chybí hlavně   R.Perlman a jeho hlášky,efekty docela   povedený,nej z filmu vzkříšení M.Jovovich   jako čarodejnice a otevření pekla a nástup   příšer z pekla ,sice jen na chvíli ale   působivé,některé scény lepší některé   slabší.
VykoukalL
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2019
Trochu jiný Hellboy
Tohle podání Hellboye se mi líbilo. Humor,   postavy jsou OK, triky taky dobrý. Na můj vkus   až příliš mnoho vnitřností. Což podle mě   nebylo úplně nutné.
Svarcneger
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.7.2019
Propadák...
Veliké zklamání... Nic noveho. Rekl bych az   lehce beckovy film. Nuda, opet fura kecu mimo dej.   Skoda.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.7.2019
Zapomeňte na předchozí dva   "ďábelské" filmy. Tady to vzal do   ruky, respektive kamery nemainstream, který se i   víc drží komiksu. A to mi moc nevonělo.   Připadalo mi to jako stylizovaná videohra,   často ve tmě, příběh nic objeveného a pod   maskou "červeňáka" mohl být kdokoli.   Slušné hlody , sarkasmus jen sršel, Mila   neměla podprsenku a ani prsa. Co mě ale   dorazilo, tak český dabing. Protože na   začátku proběhne pár telefonních hovorů s   "tatínkem" a toho namluvil Pavel   Rímský, tak jsem se prvních deset minut filmu   domnívala, že původní Hellboy (Ron Perlman)   má synka a přes telefon mladýho usměrňuje.   Tak to opravdu nebyla šťastná volba, když   první dva díly Perlmanova Hellboye nadaboval   právě Pavel Rímský.
xyp
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.4.2019
Hrůza
tak tento film mě naprosto zklamal. Úplná   katastrofa. Už po 10 minutách, jsem chtěl z   kina odejít. Od herců až po kameru, scény,   úplná katastrofa. S předchozími díly, to   nemá nic společného. Naprosto děsný herecký   výkon. Přišlo mi to jak laciný hororový   seriál.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24538minih24538Půlnoční kolona (1972) 
Půlnoční kolona n
minih164287minih164287Vodník (2019) [TV minisérie] 
Vodník n
minih170001minih170001The Astounding She-Monster (1957) 
The Astounding She-Monster n
minih165266minih165266Srdcová královna (2019) [DCP] 
Dronningen n
minih71249minih71249Hněv Titánů (2012) 
Wrath of the Titans n
minih27782minih27782Erin Brockovich (2000) 
Erin Brockovich n
minih39561minih39561Ztraceni (2004) [TV seriál] 
Lost n
minih110878minih110878Návštěvníci 3: Revoluce (2016) 
Les Visiteurs: La Révolution n
minih147872minih147872Miluji tě modře (2016) 
Miluji tě modře n
minih18027minih18027Roucho (1953) 
The Robe n


Hodnocení:n12345678910
Hellboy (2019)Hellboy (2019)Hellboy (2019)Hellboy (2019)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10