Zari
ohodnotit

Melodie mého srdce

August Rush

Další název:
August Rush - Melodie mého srdce (ČT); Cesta do New Yorku (SK)
Rok:
2007
Délka:
100 minut
„Drama s prvky pohádky, kdy osamělý, mimořádně talentovaný malý kytrista používá hudbu jako vodítko k nalezení svých rodičů.“

Komentáře k filmu Melodie mého srdce

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.11.2011
Takový uslzený Oliver Twist   naruby. A ten závěr ve stylu   hudby ELO je vrcholně   "dojemný". Film je   naivní a nic víc než   průměr. Oba hlavní   představitelé rodičů   přehrávají, zejména v   závěrečné scéně   setkání. Film mě celkově   zklamal, hlavně po docela   nadějném začátku.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2012
netradiční námět,   neotřelý začátek a   nezvykle nastartovaný   začátek filmu melodie mého   srdce dává tušit, že se by   se mohlo jednat o vynikající   počin, jenže .... ano,   jenže, s přibývajícími   minutami začíná divák   tušit, jak a kterým směrem   se bude další děj ubírat,   jak je nenásilně použit   motiv dickensova olivera   twista, i to, jak celé dílo   skončí. melodie mého srdce   tak může diváka uchvátit   místy správnou dynamikou   vyprávění, výkony herců v   hlavních rolích, výtvarnou   a především pak hlavně   virtuozní hudební složkou.   díky všemu výše uvedenému   se tak melodie mého srdce   může zařadit mezi   nejlepší počiny ze   střední třídy dějin   světové kinematografie a   nebýt trestuhodně   promrhaného finále ve stylu   sladkobolných hollywoodských   trháků, mohl skončit   minimálně o příčku výš.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.10.2014
Slzopudná záležitost ve   které Jonathan Rhys Meyers   hraje kladnou roli a tím   pádem nikoho neposílá na   popraviště a trápí jen   sám sebe. Chvílemi se   vyplatí u tohoto filmu   zavřít oči a jenom   poslouchat, většinu táhne   Freddie, "rodiče   hráli", Robin Williams   mi svým řvaním k srdci   nepřirostl a souhra náhod,   které víra v dobrý konec   napomohla, nebyla zas tak   kýčovitá. Občas je nutné   vídat i šťastné konce,   které jsou víceméně jasné   od začátku.
mat.ilda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2013
Bože, to je neuvěřitelná   pohádka! A ten malý génius   s dolíčky a šťastným   úsměvem mi uloupil kus   srdce! To je ten důvod, proč   se dívám na filmy - pro ten   moment, kdy se ze souhry   náhod zastavuje dech, kdy se   téměř rozplynu v hudbě a   kdy trnu hrůzou, aby se ta   krása, dříve, než dospěje   k závěru, nějakým   necitlivým zásahem   neposkvrnila. Bála jsem se   zbytečně, mé souznění s   příběhem nebylo přerušeno   až do závěrečných tónů,   ve kterých byl zakletý celý   Augustův život. Podotýkám,   že jsem nebyla na něco   takového připravená,   výběr filmu byl čistě   náhodný, nečetla jsem ani   obsah, což způsobilo   totální šok, a náhle jsem   pochopila, že když ruka   kouzelníka (v tomto   případě kouzelnice) sladí   všechny filmové kýče v   jeden, není krásnějšího   balzámu na duši!
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2012
Film o malém klukovi, který   hledá rodiče a k tomu vše   spojeno s hudbou. Krásný   film a ten malý klučina byl   opravdu skvělý. Možná je   to sentimentální, ale   milostný příběh trochu   jinak, kdy člověk přes   všechny nástrahy a   příkoří najde to , co   hledá. Jeden druhého. Bylo   dobře , že herci nebyli tak   profláknutí áčkovým   hollywoodským průmyslem.100%
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Tomuto snímku je těžké   odolat. Velmi zručně   zkombinované žánry, které   se dobře doplňují a ví,   jak se dostat pod kůži (byť   místy tlačí dost na pilu).   Najdeme tu sympatické herce,   naléhavě znějící hudbu,   příběh, na který divák   vždycky slyší. Osudovost s   předurčeností či   vyvoleností (nazvěte si to,   jak chcece) tu hrají 100   minut prim. Melodie vás   zahřeje u srdce a potěší   zrak i sluch a vy jí, jako   správně zamilovaní diváci,   odpustíte jiné nedostatky.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2011
skutečná melodie mého i jejich srdce
písmeno A... A... ááá -   August Rush - nesmí chybět v   mé DVD knihovničce...   skutečně - tento film měl   být kreslený, protože je   neskutečný a kouzelný...   Valím oči na tak vysoké   hodnocení, když mě každý   posílá někam za   doporučení shlédnutí   tohoto filmu... on to je tak   trochu hodně jiný film, pln   zvuků, emocí, hudby,   krásných písní, rodiny,   sirotka, neviditelného   pouta... a možná i   fantazie... Takže body za   tohle vše + za JRM, který   zde kvalitně předvedl svůj   nádherný hlas a za jeho   lásku k hlavní hrdince,   kterou mě naprosto   přesvědčil, až i já si   začla zoufat, že na mne   nikdo v tak opojné a věčné   lásce i po tolika letech od   jednoho milování nemyslí...
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2010
Neřekl bych, že se jedná o   příběh téměř   pohádkový, ale přímo o   pohádku, a to pohádku velmi   povedenou, na níž moho   ocenit již samotný fakt, že   se plně odehrává v   současné době využívajíc   současné náměty ukazujíc   tak vlastně mimoděk, že i v   dnešní době lze napsat   zcela soudobou pohádku.   Musíme si uvědomit, že   mnoho starých pohádek   původně vznikalo v době,   kdy se jejich děj odehrává   a při své tvorbě bychom na   to neměli nikdy   zapomenout.
Autoři   dali příběhu velmi   složitý děj, což já   osobně samo o sobě velmi   oceňuji, protože složité   příběhy mám velmi rád.   Nelze zde tvrdit, že by film   obsahoval nějaké hluboké   subpříběhy, jež u pohádek   většinou stejně nebývají,   nabízí se nám tu však   celkem hodně zajímavých   postav, jejichž charaktery   něco ukazují a dávají nám   podnět k zamyšlení.   Příběh se skládá ze tří   paralelních příběhů   postav, které jsou spolu v   hloubi duše propojeny a   jejichž cesty se před lety   rozešly, což je zde také   ukázáno; tyto postavy se   postupně dávají do   pátrání po těch zbylých,   kdy zatímco první z nich   nikdy nepřestávala věřit v   nalezení zbylých dvou,   druhá teprve teď zjišťuje,   že ta první žije a za   opačnou domněnkou byla jenom   krutá lež a třetí   nevědíc o existenci té   první hledá tu druhou   vzpomněvši si, že právě   ona je tou pravou a jedinou   její láskou. Kdo část   filmu viděl, rychle si dá   dohromady, která z těchto   postav je která.
V   případě pohádek se   říká, že by v nich mělo   být zřetelně odděleno   dobro a zlo, což zejména u   těch nejlepších ovšem   velmi často nebývá a i zde   se můžeme setkat   přinejmenším s jednou   postavou, u níž budeme dost   možná i po skončení   snímku na rozpacích, zda se   ji máme považovat spíše za   kladnou či zápornou. Svým   závěrem, na jehož správnou   podobu v případě pohádky   mám poněkud odlišný názor   než ti, kteří tvrdí, že   tvorba Andersenova a podobná   patří do pohádek, August   Rush zmíněnému žánru   také odpovídá.
Děj   vlastně řeší problematiku   mezilidských vztahů a   sobeckých činů, které   zapříčinily rozdělení   ústřední trojice. Podobné   pohnutky později do děje   vstoupí znovu, aby cestu k   výsledku ještě ztížily.   Ani bez magie se August Rush   neobchází, ale místo   lektvaření, bylinkaření a   zaklínání používá hudbu,   která postupně aktéry děje   přivádí k sobě.
Složitý děj filmu   využívá prvků na hranici   uvěřitelnosti, jejichž   uskutečnění až přímo   předpokládá zásah sil,   jejichž působení je pro   mnohé z nás snad úplně   nepochopitelné; toto jsou   však prvky pro pohádku   poměrně typické a i   těžcí pozitivisté je snad   dokáží v pohádce   přijmout.
Film Autgust   Rush i mě - člověka s velmi   špatným hudebním sluchem -   už v první chvíli upoutal   svou hudební složkou a   nepustil až do konce. Celý   ho také mohly jenom   pozvednout skvělé výkony   herců, zejména Freddieho   Highmora. Ačkoliv David   Štěpán, který ho zde   daboval, patřil před   Augustem Rushem mezi těch   málo herců vhodného věku,   již se neřadili mezi   Highmorovy dabéry, myslím,   že jeho výběr vůbec nebyl   špatný. Bylo by sice   pěkné, kdyby Higmore získal   svého typického dabéra, ale   D. Štěpán zde opět ukázal   své spolehlivě prvotřídní   umění.
Jak asi jasně   vyplynulo, tento film si mě   natolik získal, že pokud jej   budou napřesrok dávat znovu,   velmi rád se na něj opět   podívám. Mohu jej jedině   vřele doporučit.
olgab
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.12.2010
Jediné,co se tomuto filmu   nedá vytknout je nádherná   hudba.Jinak je to pohádka se   vším všudy o tom,jak syn   hledá svoje rodiče,které   ještě nikdy neviděl.Takový   Dickensovský příběh,který   se hodí do vánoční pohody.
jajsempravabobika
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.2.2012
Celkem pěkný nenáročný   sladký film. Ale musím dát   pár bodů dolů za ten divnej   konec. Čekala jsem nějaké   dramatické shledání, ale   přišlo mi to, jak kdyby se   naposled viděli ráno u   snídaně. Škoda taky, že se   ten závěr víc nerozvedl.   Navíc celé je to dost   kýčovité a nadsazené. Nad   některými dialogy a scénami   jsem se musela pousmát, jak   byly až trapné.
romisek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.8.2014
K tomu filmu není co dodat.   Byl to jeden z mála filmů,   který se mi vryl pod kůži a   neměl chybu. Škoda jen, že   jsem ho viděl až dnes   poprvé ... Určitě kouknu   znovu.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2011
Takový film může mít   třeba milion chyb a děj   může být asi stejně   pravděpodobný jako pohádka   o Sněhurce a stejně se   dojatě usmíváte. Skoro   celý film jsem měla na   krajíčku. Překvapivě   minimálně amerického   objímání a kýčovitých   vyznání lásky je velké   plus tohoto snímku.   Umělecké, pohádkové a jako   z jiného světa. Můžete do   tohoto snímku rýpat   sebedéle, ale stejně si   nevzpomenete na něco, čemu   by se podobal. Nádherná   hudba a lehce filozofické   myšlenky nás provádějí   celým snímkem. Neubráním   se ani zasloužené pochvale   za obsazení.
To, co u   tohoto filmu oceňuji nejvíce   je to, že vytrhne z reality a   donutí nás přestat skučet   nad problémy každodenního   života.
HaJan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2009
tak tenhle film mě pohladil   na duši...romantika...docela   zajímavě ukázaný život   malých dětí na   ulici...trošku pohádkový   konec...ale hlavně nádherná   hudba!!! moc pěkné
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2009
Je málo filmů u kterých   bych s čístým svědomím   mohl říct, že nemám co   vytknout.
A toto je   první, u kterého to tvrdím   a ve kterém nehraje Johnny   Depp ....
Překrásný   film od prvních vteřin až   do samotného konce. Stál za   každou tisícinu vteřiny a   rozhodně jej zařadím mezi   své nejoblíbenější....
adam75
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.12.2015
...přeslazený až hrůza,   chvílema se to nedá   vydržet...asi po půl hodině   jsem zjistil, že se styl   vyprávění měnit nebude,   takovej muzikálovej Oliver   Twist to je...asi jsem nebyl   připravenej na takový   množství kýče... jako   pohádka dobrý, ale nic   jiného tam není...
Teeerka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2010
.
Skvělá hudba, která se   prolíná celým filmem.   Nápaditý děj, který není   tak okoukaný. (Což se u   mnoha filmů říct   nedá.)Tento film mne opravdu   bavil.
smash23
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2011
Trošku pohádka, ale jinak   skvěle natočený a úžasný   film. Hlavně plný nádherné   hudby. Oceňuji konečnou   scénu. Žádné typické   americké velké miliskování   a dojemná objetí, které na   mě působí dost lacině.   Melodie mého srdce je na   jedničku. Jen ten český   dabing, au!
Regal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Neskutečný emocionální   zážitek. Skvělé provedení   se spoustou nádherné a duši   lahodící muziky. Moc děkuji   autorům.
hliskova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Krásná americká pohádka.   Dojemné od začátku až do   konce. No a když k tomu   přidám herce Jonathana   Rhys-Meyerse...hmmm, to je   podívaná. Doporučuji.
jamie007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Když jsem film viděl poprvé   říkal jsem si jak mě mohl   film který má témněř   pohádkový příběh takhle   okouzlit,ano řeknete fredie   highmor známý asi jen jako   "karlík" nemohl   natočit takovéto hudební   drama ovšem opak je   pravdou.Právě Fredie   společně s Robinem Wiliamsem   předvedli excelentní   herecké výkony,příběh byl   genialní a o té hudbě ani   nemluvím :) Film si určitě   pusťte hudba vás krásně   pohladí a příběh se vás   dotkne u srdce.Jen asi   doporučuji verzi ENG. dabing   a CZE.titulky protože český   dabing nestojí za nic.... :)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29753minih29753Král Škorpion (2002) 
The Scorpion King n
minih51617minih51617Nevyřízené účty (2007) 
Body Armour n
minih80981minih80981Žena v černém (2011) 
The Woman in Black n
minih146214minih146214Velká čínská zeď (2016) 
The Great Wall n
minih57291minih57291Zdrojový kód (2011) 
Source Code n
minih106230minih106230Crazy Joe (2013) 
Redemption n
minih29840minih29840Vrahův polibek (1955) 
Killer's Kiss n
minih27358minih27358Kanibalové 2 (1978) 
La Montagna del dio cannibale n
minih85717minih85717Forbidden (2002) 
Forbidden n
minih145160minih145160Kosmo (2016) [TV minisérie] 
Kosmo n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Objektiv (1987) [TV cyklus]

10:35 - 11:10

28 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak se žilo v New Yorku roku 1...

10:55 - 11:50

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

10:25 - 11:55

38 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Partie Terezie Tománkové

11:00 - 12:00

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Boris Carloff

Carloff Boris

Naposled navštívené:
Boris Carloff

Carloff Boris