Melodie mého srdce (2007)

Melodie mého srdce (August Rush)
84.6 %
 
 
 
 

August Rush

Další název: August Rush - Melodie mého srdce (ČT); Cesta do New Yorku (SK)

    Žánr: drama / romantický / hudební
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 100 min.
„Drama s prvky pohádky, kdy osamělý, mimořádně talentovaný malý kytrista používá hudbu jako vodítko k nalezení svých rodičů.“
Setkání Lyly (Keri Russell) a Louise (Jonathan Rhys Meyers) v New Yorku je osudové a noc, kterou spolu tato krásná violončelistka a irský kytarista stráví, je pro oba nezapomenutelná. Lylin otec o jejich lásce ale nechce slyšet a vezme dceřin osud do svých rukou. Díky němu se tedy Lylin a Louisův syn (Freddie Highmore) dostane hned po narození do sirotčince, kde sní o svých nepoznaných rodičích. Chlapec má obrovský hudební talent a jednoho dne ze sirotčince uteče a vydá se do New Yorku. Tam se ho ujme muž zvaný Wizard (Robin Williams), který se stará o skupinku dětí odměnou za část jejich příjmů z pouličního hraní. Od Wizarda hoch dostane umělecký pseudonym August Rush a stane se senzací mezi pouličními hudebníky. Divácky vděčný film o síle lásky a hudbě, která nás obklopuje, je sice zasazený do současného New Yorku, ale jedná se o pohádkově laděný příběh. Jen tentokrát roli zázraků přejímá hudba, jež spojuje všechny lidi navzájem. Snímek vedle uhrančivých melodií a dojemného příběhu zaujme také výtečným hereckým obsazením, jež sestává z řady výrazných talentů a populárních hvězd.

Zdroj: ČT

režie:
Kirsten Sheridan
 
 
hraje:
Freddie Highmore (Evan Taylor - 'August Rush'), Leon G. Thomas III (Arthur), Keri Russell (Lyla Novaceková), Robin Williams (Maxwell 'Wizard' Wallace), William Sadler (Thomas Novacek), Jonathan Rhys Meyers (Louis Connelly), Ronald Guttman (profesor), Terrence Howard (Richard Jeffries), Marian Seldes (děkanka), Mykelti Williamson (reverend James), Aaron Staton (Nick), Jamia Simone Nash (Hope), Alex O'Loughlin (Marshall), Dominic Colón (policista), Bonnie McKee (Lizzy), Becki Newton (Jennifer), Deirdre Lorenz, Stream (cestovatelka)
 
 
námět:
Nick Castle, Paul Castro
 
 
scénář:
Nick Castle, James V. Hart
 
 
kamera:
John Mathieson
 
 
hudba:
Mark Mancina, Anastasia Brown (supervisor), Ali Dee Theodore
 
 
kostýmy:
Frank L. Fleming
 
 
střih:
William Steinkamp
 
 
dabing:
Martin Štvrtecký (Even/August Rush), Zuzana Ščerbová (Lyla Novaceková), Pavel Vacek (Louis Connelly), David Kaloč (Richard Jeffries), Josef Jurásek (Maxwell 'Wizard' Wallace), Ladislav Běhůnek (Thomas Novacek), Aleš Zbořil, Alex O'Loughlin (Reverend James, Marshall), Drahomíra Kočová (recepční), Jana Štvrtecká (Jennifer), Evelína Kaločová, Sylva Talpová, David Štěpán (Evan Taylor (August Rush)), Lucie Vondráčková (Lyla Novacek), Václav Rašilov (Louis Connelly), Lukáš Hlavica (Richard Jeffries), Ladislav Mrkvička (Maxwell 'Wizard' Wallace), Ivo Kubečka (Thomas Novacek)
 
 
zpěv:
Van Morrison ("Magic Time"), Keri Russell ("Für Elise")
 
 
koordinátor kaskadérů:
Blaise Corrigan
 
 
vizuální efekty:
Noel Hooper, Andrew Schwartz, Wilson Tang
 
 
spolupráce:
Steve Kempster (mix hudby / záznam hudby)
 
 
výkonný producent:
Louise Goodsill, Ralph Kamp, Lionel Wigram, Robert Greenhut, Miky Lee
 
 
producent:
Richard Barton Lewis
 
 
překlad:
Drahomíra Kočová (DVD (2008))
 
 
režie českého znění:
Aleš Jarý (DVD (2008))
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.