Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Mars útočí!

Mars Attacks

Rok:
1996
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
13.3.1997
„O invazi zlých marťanů se smrtícím smyslem pro humor.“

Komentáře k filmu Mars útočí!

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2020
Co to vlastně je
Režisér Tim Burton dostál   své pověsti excentrika a   stvořil film co se podle   nátury dá chápat jako scifi   thriller, akční snímek,   komedie nebo parodie. Je tam   od každého trochu a i pro   každého něco. Navíc dal   pro realizaci dohromady   skvělou sestavu herců v   čele s hvězdami jako jsou   Jack Nicholson, Glenn Close,   Pierce Brosnan, Michael J. Fox   nebo veterán Rod Steiger. Ale   tenhle potenciál se   nepodařilo zdaleka plně   využít. Vznikl film, který   se dá označit za hodně   dobrý průměr ale který   určitě mohl být i lepší!
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.12.2011
Při prvním shlédnutí se mi   to docela dost líbilo,   hlavně dekolt jakési   ženštiny, a scéna, kdy   ufouni sledují milující se   pár, až jim prdne hlava. Už   při druhém mi to ale   přišlo jako naprostá   pitomost, s jen pár klady,   viz výše.
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.8.2012
Tento příběh byl natočen   podle skutečných událostí,   které se udály jenom v mé   fantazii. Dejme si pozor na ty   marťánky, oni nejsou hodní   a leccos nám zde na tý   vybydlené zeměkouli   závidí, něco je k nám   táhne, jinak by se sem   nevraceli a naší zemičce by   se vyhnuly alespoň   světelným rokem...
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.3.2015
I přes úctyhodné kvantum   obětí mimozemské invaze   není tento snímek nic víc   (a nic míň) než prostě a   jednoduše oddechová parodie,   kde se nepřátelsky   naladěných ufounů nikdo   bát nemusí, ani kdyby na   nás ty svoje zoubky cenili z   obrazovky sebevíc. Vždyť na   ně stačí jen troška   muziky...
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2016
Velmi povedená parodie na   americké velkofilmy...ufony,   prezidenty....a vlastně   parodie, která je vtipná i v   porovnání se   "seriózními"   velkofilmy, co přišly po   ní. Obsahuje   nejzlomyslněnší marťany   ever a díky bohu je opravdu   vtipná...
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.12.2018
Film je komedií, či spíše   parodií na různé sci-fi   filmy s tématem invaze   mimozemské civilizace na   Zemi. Ač je to v podstatě   slátanina, tak kvalitou v   mnohém převyšuje filmy   vážně míněné. Herecky   nabité a zvláštní efekty   lze ohodnotit jedničkou.   Absurdní příběh pobaví i   náročného diváka, když   ten pochopí, o co jde.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.6.2013
Správná akční komedie, kde   se Tim Burton pěkně   vyřádil! Je to splácanina a   taky asi parodie na akční /   sci-fi filmy a Ameriku   samotnou. Nicméně je to   hravé s několika super   nápady a gagy + silné   herecké obsazení.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.3.2018

Země je napadena Marťany a   krutým smyslem pro humor.   Snímek Tima Burtona, kterému   se povedlo nemožné. Tolik   hereckých es v jednom filmu   aby jinde člověk pohledal.   Málokdo však ví, že je   tento příběh natočen podle   věhlasného komiksu, který v   Česku do dnešních dnů   bohužel nebyl vydán, takže   nelze porovnat. Snímek   vyznívá velice krutě,   jakoby se spíše jednalo o   slascher. Všudypřítomný   černý humor však vše   naprosto rozbourává. Po   vizuální stránce dokonalost   hodná své doby. Pastelové   barvy doslova svítí.   Příběh je v podstatě bez   děje. Prostě přiletí   nějací mimozemšťané s   prohlášením že   přicházejí v míru a   následuje masakr na všech   frontách. Toť vše. K tomu   nějaký ten únos   jednotlivců, se kterými   dělají takové pokusy, že   by i Mengele pukl závistí.   Hloupé? Inu, jak pro koho.   Pro zajímavost, právě v   komiksu se s těmito Marťany   střetne i soudce Dredd. To by   si už ve filmu vůbec nikdo   nedovedl představit.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2009
Suprova sci fi komedie o   nasich novych pratelich z   Marsu.Pekne hlasky typu   Neutikejte jsme pratele....A   docela dobre efekty.Dobre jsem   se nasmal.
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.2.2016
Film pro mne překvapivě   primitivní, čekal jsem   méně přímočarý   příběh. Ale aspoň to   odsýpalo množstvím   nekorektních scén.
Agostino
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.5.2009
Celkom vydarená paródia   nakrútená podľa filmu DEŇ   NEZÁVISLOSTI. Obsah tohto   filmu je pomerné dosť   prehnaný nezmyselnými   scénami. Keď som pozeral   tento film prvý raz nevedel   som či sa mám smiať, alebo   či mám plakať.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Poměrně zdařilá parodie na   filmy typu Den nezávislosti.   K tomu si připočtěte   opravdu hvězdné obsazení   (ze kterého skoro nikdo   nepřežije) a pár dobrých   nápadu a máte o zábavu   postaráno. Rozhodně se film   nedá brát vážně spíš to   chce vypnout mozek a bavit se.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2013
Létající talíře z Marsu   míří k Zemi. Americký   prezident je chce uvítat, ale   dopadne to tragicky. Parodie   ve stylu Války světů a Dne   nezavislosti. Marťané se   rozhodli zničit vše na Zemi.   I konec invaze Marťanů je v   rámci parodie. Film je   nečekané dobře obsazen -   J.Nicholson, M.J.Fox,   P.Brosnan, D.DeVito,   R.Steiger.
Pecik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.11.2013
Až díky nekonečně   dlouhému čekání na konec   filmu jsem si uvědomil jeho   podstatu. Logika žádná,   děj také, scénář vůbec,   ale jako parodie   ucházející. Bohužel   vtipné věci bych stáhl do   5-ti minut a zbytek nuda!
roox
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2016
Zdařilá odpočinková šílenost
Tim Burton se opět dost   vybláznil. A k dané   šílenosti přesvědčil i   hromadu zvučných jmen, z   nichž zazáří nejen Jack   Nicholson jako americký   prezident s notnou dávkou   patosu i amerického snu,   Sarah Jessica Parker   zamilovaná do Pierce   Brosnana, i Danny deVito a Tom   Jones hrající sám sebe.
Takže pokud chcete na   večer něco odpočinkovýho,   ale lehce šílenýho,   Marťany kteří paprskometama   odprásknou kdekoho a pak se   jim kebule rozprskávají při   zvuků písně Indian Love   Call od Slim Whitmana, tak je   to film pro vás. 7/10
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.2.2016
Mars útočí!
Tohle je jeden z těch filmů,   ke kterým mě pojí   nostalgické vzpomínky.   Povedené sci-fi, jež je   zároveň hodně vtipné.   Ztvárnění Marťanů zde   opravdu nemá chybu a rovněž   i lidské postavy se díky   svému komickému   vystupování povedly.   Burtonovi se tady velice   důvtipně podařilo   vystihnout situaci, kdy naši   planetu navštíví Marťani a   začnou ji plenit. Závěr je   pravda trochu bizarní,   nicméně tak ale bez   nejmenších zádrhelů   zapadá do celého konceptu   filmu.
red.mann
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.1.2022
Nechápu, jak Tim Burton   může natočit takovou   blbost. Vím, že je to   parodie, ale ani černý humor   se tam jen mihne a nějak mně   to nenutilo k smíchu. Prostě   pro mě slabota.
Barney94
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2018
Komedie s dávkou absurdity   neurazí, ale ani tolik   nenadchne. Plusy tohodle filmu   jsou akční scény a dobré   herecké obsazení.
Zimmy871
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2009
No zadna slava. Nechapu jak se   mohl Jack Nicholson a to   dokonce v dvojroli k necemu   takovemu snizit, ale tak   Burton ma jmeno a je asi   schopny ukecavac. Natocil   urcite lepsi filmy.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2018
Hm 64%
Podle mě trochu nedoceněný   snímek, který je doslova   napěchován hereckými   osobnostmi.
Filmy Tima   Burtona byly vždycky, tak   trochu "jiné". Mars   útočí ale rozhodně není   tak temný, jako bývají   jiné jeho filmy, ale spíš   dětsky hravý. Člověk si   při marťanských   skopičinách nemůže   nevzpomenout na rozesmáté   Gremliny, likvidující vše,   co jim přijde do cesty.
Chápu, je to taková   kravinka, někdo to nemá   rád, ale pro mne je Mars   útočí megavtipná parodie   na snímky o mimozemšťanech   i na lidskou povahu jako   takovou.
A uznejte   sami, občas si potřebujeme   nastavit zrcadlo. Co budeme   dělat, až ty s tykadýlkama   opravdu přiletí?
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2016
Paradicka
je videt, ze vetsina   komentujicich film vubec   nepochopila. Dela si legraci z   americke armady a dokonce   (svete div se), je prezident   bezpaterni zbabelec. Za me 10   bodu a cerny humor ufounu taky   pobavil.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.5.2009
Je to taková blbost od Tima   Burtona,která se snaží   podobat nejakým Válkam   Svetu.Je to ale sranda a já   sem to vedel takže žádne   sklamáni.V dobe vzniku mne to   neuveritelne bavilo a i dnes   se na to dá   podívat.Mimozemské lode   napádají Zemi a ničí vše   co jim příde do cesty.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2011
Komedie, která se docela   povedla a pomalu paroduje   nejen sama sebe, ale i jiné   poměrně dobré a špatné   filmy tohodle ražení. Je   paráda že se tady docela   slavní herci pěkně vyblbli.
meduska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.3.2011
Ježiš, tenhle film já fakt   už nikdy vidět nemusím.   Tolik známých a slavných   herců v jednom režisérském   počinu a nakonec taková   blbina. Velká škoda mrhat   hereckým uměním tak   slavných hvězd na tohle   dílo.
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Parodie jak bič. S hvězdným   obsazením navíc. Pěkná   magorovina, ale pobavila jsem   se docela moc. Nevím, co bych   ještě napsala.
goldhands
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2011
Úžasná parodie
Skvělá parodie která   pobaví! Ano, která pobaví   ale jen toho, kdo se naladí   na stejnou vlnu kterou Tim   Burton zamýšlel.. Hvězdné   obsazení vypovídá o   kvalitě této parodie. Já   jsem se skvěle bavil a bavím   se pokaždé, kdy si tuto   praštěnou parodii pustím..   :-) A lidi kteří to   nepochopili, tak sem dávají   ty známky, které si tento   film jistě nezaslouží!
JohnCoffey
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2009
Emzáci na stříbrném plátně. A ne každý to rozdýchá
Burton má svůj   nezaměnitelný styl   vyprávění, a ten dokáže   vštípit snad do všech   žánrů. Tentokrát zkouší   sci-fi - a jde mu to dobře. V   jeho případě nečekejte   promyšlený mimozemský   svět. Jeho Marťani jsou   totiž jen agresivní banda   hlupáků s velkými hlavami,   která však disponuje   zbraněmi, o kterých se   pozemšťanům může nechat   jen zdát. A tak přiletí na   Zemi, lidé je jdou uvítat, -   a oni je zmasakrují. A tak je   to bohužel pořád.   Přiletí, omluví se,   vyděsí lidi náhlým   gestem, poté je uklidní,   opět vyděsí a zabijou. A   tak to jde stále a začíná   to být ohrané. za tu dobu se   seznámíme s nesourodými   hrdiny, takže ty   charakterově méně zdatní   to samozřejmě schytají   laserem. A ty méně zdatní   fyzicky (stará babka) to pro   změnu neschytají vůbec.   Pokud si myslíte, že aspoň   scény destrukce budou   promakané - taky nic.   Mimozemšťané si v jedné   scéně například   "pohazují" s   Washingtonovým památníkem,   jen aby spadl do davu. Do 9   hvězd schází trocha   realismu, do 7 zvláštní   humor.
geojezek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2015
Americký prezident zbabělec?
V tomhle filmu ano! Až se   divím, že to prošlo   americkou cenzurou. Postavy se   chovají uvěřitelně, ne   jako ve Válce světů, nebo   Dni nezávislosti. Prostě   skvělý film na který se   rád podívám znova.
jirina
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.4.2007
menší parodie na americké   filmy s ufo, ale pro pobavení   stačí:-)
Houf
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.5.2011
Tipický Burton!
Tipický Burton! Docela mě   potěšilo tolik slavných i   známích herců.
Film   je celkem docela vtipný, ale   já na tyhle blbosti stejně   moc nejsem.
-Toje   prostě jenom blbost ze   slavnými herci. Nic víc.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49421minih49421Hra smrti 2 (1981) 
Si wang ta n
minih6609minih6609Dobytí planety opic (1972) 
Conquest of the Planet of the Apes n
minih18867minih18867Sindibád a tygří oko (1977) 
Sinbad and the Eye of the Tiger n
minih66961minih66961Šašek a královna (1985) [TV inscenace] 
Šašek a královna n
minih62373minih62373Zpěváci na kraji nemocnice (1982) [TV film] 
Zpěváci na kraji nemocnice n
minih113755minih113755Marta a Věra (2014) [TV seriál] 
Marta a Věra n
minih48422minih48422Líbáš jako Bůh (2009) 
Líbáš jako Bůh n
minih43407minih43407Chvění 4: Začátek legendy (2003) [Video] 
Tremors 4: The Legend Begins n
minih62499minih62499Král Ubu (1968) [TV divadelní představení] 
Král Ubu n
minih20715minih20715Volejte Northside 777 (1948) 
Call Northside 777 n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama