Zari
ohodnotit

Let

Flight

Rok:
2012
Délka:
138 minut
Premiéra v ČR:
21.2.2013
„Pilot zachraňuje cestující na palubě porouchaného dopravního letadla...“

Komentáře k filmu Let

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
lion71
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.2.2015
Musím souhlasit
s Prvosenkou, taky jsem byl   příjemně překvapen.   Hlavní téma filmu je   závislost na alkoholu.   Paradoxně opilý pilot   dokázal vyřešit problém s   s neříditelným letadlem a   zachránil spoustu lidí.Ale   jako v životě to chodí i   tak, že se může stát, že   opilý řidič je učastník   dopravní nehody aniž by ji   způsobil ale následky si   samozřejmě ponese.
Mrkosak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.2.2013
"Let"
Docela jsem se na tento film   těšil, když jsem viděl   ukázky. A proto mě   překvapil celkově děj,   který se ve finále otočil o   devadesát stupňů, při   konečné domněnce konce.   Děj byl hlavně o jedné   hlavní roli, která byla   velice dobře zahraná a   dokáže vtáhnou i do děje.   Za mě doporučuji! 9   hvězdiček
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Boj dopravního pilota s   démonem alkoholu a drogami.   Efektní havárie letadla a   následné vyšetřování ho   zavede na rozcestí, mezi   pocitem viny a snahy o   zachování vlastní   důstojnosti a hledání cesty   ke své rodině. Je to   napínavý od začátku do   konce.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2013
LET

Film,   který mne dokonale zmátl.   Čekala jsem katastrofický   film a dostalo se mi osobního   dramatu hlavní postavy,   která balancuje na pokraji   propasti. V jedné chvíli je   hrdinou i poraženým   zároveň.

Let   je nadprůměrný film, je to   regulérní drama a zejména   příležitost pro herecké   sólo Denzela Washingtona. Let   je otevřenou sondou do   života pilota alkoholika a   částečného narkomana,   který poté, co přežije   havárii letadla, je zcela   vážně odhodlán udělat si   v životě pořádek. Jenže   ono to není tak snadné, jak   se zpočátku zdá. Postupně   se z linie sledování práce   vyšetřovací komise letecké   havárie přesune pozornost   zcela na osobnost pilota.   Uvidíme vnitřní obraz   rozkládajícího se hlavního   hrdiny. Přesvědčivě   unavený a opuchlý Denzel, ze   kterého přímo čiší   životní ztroskotanec, který   se stal obětí sebe sama a   svých slabostí, předvádí   úžasný výkon. Přesto že   to není nijak hezký pohled,   který by měl člověka   zaujmout, je podivuhodné, jak   Washington dokázal vnitřní   rozervanost pilota bravurně   vystihnout. Původně   sympatický zachránce   lidských životů, který   působí na veřejnosti   sebejistým dojmem, se v   soukromí mění před očima   diváků v lidskou trosku,   které není pomoci. I když   se lidé z okolí snaží seč   mohou. Závěr je skutečnou   one-man-show Denzela   Washingtona.

Škoda, že většina   těžkých alkoholiků nebude   mít odvahu a příležitost   se na tohle podívat. Tyhle   drsné momenty asi nejsou   zrovna příjemné, ale i   takové filmy jsou potřeba.   Jen škoda, že se většinou   minou účinkem právě tam,   kde by si zasloužily   největší pozornost.

Přesto je Let   sympatický film nutícím k   zamyšlení. I když jsem   čekala něco úplně jiného,   zklamaná jsem nebyla. Pro mne   docela příjemné   překvapení.
sakro
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2013
slušný film se zavádějícím zařazením
Přiznám se, že na základě   upoutávek jsem byl připraven   na něco trochu jiného.   Nechci však říct, že jsem   byl zklamán. Celkově   hodnotím hodně slušně.   Rozjezd filmu je skvělý a   ukazuje divákovi i tu druhou   stranu pilotů civilních   letadel, které mají   cestující podvědomě   zařazené div ne jako jakési   supermany. Je fakt, že při   svých cestách už jsem se   taky setkal s podivnými   osobami, které pak zamířily   do pilotní kabiny. Ne vždy   je to příjemný pocit.   Nejvíce mě však děsí   skutečnost, že se nám   režisér se svým týmem   pokusili předložit tézi,   že letadlo v krizové situaci   může zachránit pouze pilot,   který pije před i počas   letu a předtím si navíc dá   dvě lajny. Myslím, že   ještě při pár   nastupování do letadla se mi   scény z tohoto snímku   vybaví. Jinak ale vývorné,   se silným námětem a   výborným hereckým   obsazením. Nelze   nedoporučit.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2014
Záčátek akce a pak jen   povídání. říká se že   ožralej má vždy štěstí   tentokrát to bylo spíš   neštěstí. Na konci si   přizná že je alkoholik a to   je pro hlavního hrdinu   jediná výhra.
uodevr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Naprosto úžasný Denzel na   pozadí až smutně nudně   odvyprávěného a kolem a   kolem prázdného příběhu o   tom, jak těžké je pro   alkoholika si přiznat, že   má problém. A to děsivě   kýčovité ukončení už ani   sám pán herec nedokázal   udržet nad vodou. Hodně   slabých 7*.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2014
Příběh o alkoholikovi,   který je vynikajícím   pilotem dopravních letounů.   Jedná se o psychologickou   sondu člověka žijícího   tak trochu divokým způsobem,   ale na svoji profesionalitě   to není nikterak znát. Za   letu se porouchá letadlo,   což vede ke katastrofě, ale   dokáže si poradit a   zabránit toho nejhoršího.   Příběh pak sleduje rutinní   vyšetřování, při kterém   se ukazuje, že když má   člověk kolem sebe ty   správné lidi, dá se vše   ututlat a odejít bez   poskvrny. Jeho sklon k   alkoholismu se začal   skloňovat ve všech pádech.   Přesto vypitý alkohol během   letu směřoval k letušce,   která při nouzovém   přistání zahynula. A v   pilotovi se pohnulo svědomí.   Řekl bych ale, že diváka to   nikterak nepřekvapí. Velice   choulostivé téma přeci   nemůže skončit jinak.   Snímek není špatný. Dech   beroucí počáteční scéna   s letadlem od dramatického   startu během silné bouřky   až po nouzové přistání je   doslova adrenalinová jízda.   Pak se žánr změní na,   takříc, soudní drama,   které jak bych řekl trochu   tlačí na pilu. I když   dlouhá stopáž nato   nevypadá, je vše urychlené   a nedokonalé. Ve   vyšetřování oné   katastrofy bych čekal přeci   jen větší důraz na daný   postup. Co způsobilo   poškození letadla, jestli se   pilot držel předpisů,   dramatické slyšení a   výpovědi svědků atd. Nic   takového se nekoná. A tak se   mi snímek jeví velmi plytký   a značně zjednodušený. To   je ale problém scénáře. Po   režijní stránce je práce   Roberta Zemeckise, který se   po delší době vrátil od   animovaných filmů k hrané   tvorbě, velmi dobrá. Snažil   se vše vyzdvihnout na   maximum, což se mu povedlo. A   tak se tento počin ztrácí   ve výjimečnosti a určitých   klišé. Mělo to na víc.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.12.2013
Začátek pomalý, nemohl   divák čeká co bude dál.   Spadne letadlo, což je   výborně natočený a pak   začne psychyatrické drama.   Námět je dobrý, ale jeho   zpracování a vlastně celý   snímek mi přijde chudý,   nedodělaný. Pořád jsem si   říkal, že tomu filmu něco   chybí. Chvilkama byl snímek   dobrý, ale pak začal upadat,   že nic zazračného se zde   neodehrávalo a od Roberta   Zemeckise jsem čekal   rozhodně víc. Snímek   stačí vidět jen jednou,   není to nic extra, ale dá se   dokoukat a to hlavně díky   Washingtnovi, který je   opravdu vynikající herec.
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2013
Nuda!
Chlast je sviňa, ale někdy   Vám právě ochlasta může   zachránit život...Jak již   napsali kolegové   předemnou,od skvělého   režiséra jako je Zemeckis   jsem čekal víc. První   hodina filmu mě bavila, ale   jak letadlo spadlo, rozjela se   pěkně natahovaná nuda.   Opravdu nechápu stopáž 140   min, bohatě by stačila   hoďka a půl. Tahounem   snímku je Denzel o tom   žádná, jeho výkon neměl   chybu a oscarová nominace   byla zasloužená. Taky mě   celkem bavila napravená   feťačka v podání Kelly   Reilly. Jinak opravdu nic moc,   na jedno kouknutí a brzké   zapomnění jako stvořené.   50% film, 10% Denzel = 60%.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2012
Havárie letadla v tomto   snímku byla famózní   podívaná.Většina zbylých   pasáží byla   nudných,průměrných,rutinn?   ?ch nebo naprosto   zbytečných.Takový film bych   čekal jako debut od   nějakého neznámého   režiséra.Od Zemeckise je to   docela provar.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.2.2015
Démon alkohol
Začíná to dobře, nahá   letuška, pařba, pilot s   opicí, ale nad věcí. Pak to   trochu shodí dolu ten   hrdinský akrobatický kousek   s letadlem, ale budiž.   Vyšetřování havárie a   souboj s chlastem, který dost   jasně prohrává film opět   trochu zvedne. Jen ten   pateticky nesmyslný konec   opět bere body.
wolvie95
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Mohla to byť pôsobivá   dráma. Kvality režiséra mi   to potvrdzovali a Denzel   Washington je skvelý herec,   tak čo sa stalo? Začiatok   mal parádny rozbeh a   následná scéna havárie   patrí k najlepšie   spracovaným haváriam   lietadla, čo som vo filme   doteraz videl. Až sa mi   zvýšil tep a behal mi mráz   po chrbte. Bohužiaľ pre mňa   to bol vrchol filmu, ktorý   nebol následným dianím   prekonaný. Nebyť   zvytočných dejových liniek   - postava drogovo závislej   postavy, ktorú hrala Kelly   Reilly- ktorá mne osobne   pripadala zbytočná a   príliš nepodstatná pre   film, výsledok by bol   lepší. Mohol byť The Flight   pôsobivou drámou, vnútornou   sondou do duše chronického   alkoholika, ak by sa viac   zameral na hlavnú postavu.   Navyše ma to začalo asi v   polovici stopáže celkom   nudiť, problémom bola asi   dĺžka filmu. Dejovo sa to   nejako zaseklo a prešlapovalo   na jednom mieste. Slušný,   ale ničím výnimočný film,   ktorý vidieť podruhé   rozhodne nemusím. Denzel   Washington herecky dobre   stvárnil svoju postavu, ale   na nomináciu na Oskara to   podľa mňa nebolo. 3*
ondrink
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.8.2015
denzel
nedopozeral som to, bolo   neskoro, ale denzel bol super,   dobre zahral alkoholika so   serioznym povolanim
Kompromis
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2013
Plnou parou vzad!
Na začátku překvapí   zajímavý pád letadla.Pilot   ho zachrání přetočením   vzhůru nohama-což   nevím,jestli je technicky   možné,nesleduji Letecké   katastrofy na ČT.On to tam   dal
režisér stejně   jen proto ,aby nám ukázal   jaký je pilot frajer.A pak se   tempo zpomalí a film začne   ztrácet.Být o hodinu   kratší beru,pro diváka   příjemná změna,ale takhle   ne.Navíc je uměle   natahován-viz celá linie s   feťačkou,která byla úplně   zbytečná.Washington byl   velmi dobrý,ale film je pro   mě zklamáním.
Petantino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.7.2013
Let se v úvodu prezentuje   vynikající akcí, kterou   jsem si tedy řádně užil,   ale co naplat, letadlo se po   chvíli zapíchlo do pole a   zábava skončila.   Následovala psychologická   nuda, která právně   dokličkovala až k   očekávanému konci, ale na   můj vkus jí to trvalo   příliš dlouho.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.2.2015
Sice hereckým výkonům se   nedá nic vytknout Denzel   zahrál opilce skvěle ale   není to zrovna můj žánr a   ještě když je celý film   točí kolem opilce který se   celý film ožrává a je to o   ničem.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.8.2014
Tak viděla jsem už lepší   chlastačky... a že Denzel   umí zahrát i jedním okem   není žádné překvapení,   uzemnil mě jen samotný let s   následným nouzovým   přistáním, čehož jsem se   už dopředu paradoxně   děsila - možnost, že by se   od podvozku odlepil třeba   Steven Seagal byla   strašidelnější, než kdyby   za kniplem seděl commandant   Lassard, leč dýchavičný   scénář brzy nepostačil   tempu, které nastavil   bombastický úvod a pomocná   ruka ultratrapného Johna   Goodmana byla vysloveně   medvědí službou a i   zamýšlený odvaz ve formě   zpěvu Micka Jaggera do   celkové kompozice těžce   nezapadal... Vše, co   následovalo po havárii, byla   jen pančovaná břečka,   kterou bych si vícekrát na   jazyku povalovat nenechala.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.8.2018
║Rozpočet   $31miliónov║Tržby USA   $93,772,375║Tržby   Celosvetovo $161,772,375▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $10,786,488 //počet   predaných kusov 579,579║   Tržby za predaj DVD v USA   $19,135,065 //počet   predaných kusov 1,097,691║   Tak Zemeckis riadne vyšumel   akoby si myslel že sa z toho   samo spraví niečo   veľkolepejšie, strašne to   necháva na voľno plynúť,   nič na vrch nedá a   nepomôže ani troška sa   snažiaci Washington, ktorý   si tu odbíva asi svoju   najsuchšiu postavu vo svojej   kariéru, ktorú si ani   neobľúbite ani dostatočne   nedokážete znenávidíte,   nuž nemá to iskru. Príbeh   je ako tak zaujímaví po   úsek s katastrofou ale potom   príde na tak suchý banálny   dej, ktorý fakt nemá čo   hútnejšie ponúknuť a snaha   o otvorenú sondu do života   pilota alkoholika a   čiastočne narkomana smerom k   divákovi ovocie neprináša,   sklamanie. A opäť sa   ukázali úzkoprsí akademici   od oscara film má 2   nominácie na oscara: herec +   scénar?? /40%/
Stirecek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.2.2013
Stirek
Film dobrý, ale jen do té   doby, nez letadlo spadne.   Další cca 1.5 hodiny je to o   nicem, bez napětí, bez   děje...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih151488minih151488Jurský svět: Zánik říše (2018) 
Jurassic World: Fallen Kingdom n
minih46897minih4689710 položek a méně (2006) 
10 Items or Less n
minih110399minih110399Kosti a skalp (2015) 
Bone Tomahawk n
minih199784minih199784Abigail (2024) 
Abigail n
minih187332minih187332Transformers: Probuzení monster (2023) 
Transformers: Rise of the Beasts n
minih12544minih12544Mise (1986) 
The Mission n
minih189598minih189598Černý krab (2022) 
Svart krabba n
minih108770minih10877010 pravidel jak sbalit holku (2014) [2k digital] 
10 pravidel jak sbalit holku n
minih25542minih25542Zachraňte vojína Ryana (1998) 
Saving Private Ryan n
minih53909minih53909Box (2009) 
The Box n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016)

 Sully: Zázrak na řece Hudson (2016)
Sully: Zázrak na řece Hudson n
Sully
Žánr: životopisný / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Clint Eastwood

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

9 minut již uběhlo
141 minut zbývá do konce

ČT2 - Crescendo

01:55 - 02:45

29 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

02:00 - 03:05

24 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:30 - 02:30

54 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Andy Lomas

Lomas Andy

Naposled navštívené:
Andy Lomas

Lomas Andy