Duben
ohodnotit

Box

The Box

Další název:
Skříňka; Box; Nebezpečný návrh
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
4.2.2010
„Stačí jenom zmáčknout knoflík.“

Obsah filmu Box

 
Na scéně se objevuje záhadná krabice se vzkazem, že když majitel zmáčkne tlačítko tak mu bedna přinese jeden milion dolarů. Jenže má to háček. Pokud se to tlačítko zmáčkne zemře někde na světě člověk. Tuto krabici obdrží hlavní hrdinové Norma a Arthur Lewisovi. Je jasné že budou muset řešit velké morální dileme, jestli získat velké jmění a zabít tak několik lidí. Jenže co když to budou zrovna oni? Co vy, zmáčkli by jste ono milionové tlačítko?

Autor: Justik66
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Richard KellyRichard Kelly  
hraje:
Cameron DiazCameron Diaz.....Norma Lewis [36]   
James MarsdenJames Marsden.....Arthur Lewis [35]   
Frank LangellaFrank Langella.....Arlington Steward [71]   
Michael ZegenMichael Zegen.....Garcin [30]   
Gillian JacobsGillian Jacobs.....Dana Steward [26]   
Deborah RushDeborah Rush.....Clymene Steward [55]   
Lisa K. WyattLisa K. Wyatt.....Rhonda Martin   
Jenna LamiaJenna Lamia.....Diane Carnes [33]   
Basil HoffmanBasil Hoffman.....Don Poates [71]   
Ian KahnIan Kahn.....Vick Brenner   
Kevin DeCosteKevin DeCoste.....Malcolm [13]   
John MagaroJohn Magaro.....Charles Murphy [26]   
Ryan WoodleRyan Woodle.....Jeffrey Carnes   
Allyssa BrookeAllyssa Brooke.....Suzanne Wellerová   
Evelina ObozaEvelina Oboza.....Deborah Burns [26]   
James RebhornJames Rebhorn.....Norm Cahill [60]   
scénář:
Richard KellyRichard Kelly  
námět:
Richard MathesonRichard Matheson.....povídka Button, Button (1970, Tlačítko, tlačítko) [83]   
hudba:
Owen PallettOwen Pallett  
Win ButlerWin Butler  
Régine ChassagneRégine Chassagne  
Chris MollereChris Mollere.....supervize [30]   
kamera:
Steven PosterSteven Poster  
střih:
Sam BauerSam Bauer  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
thebox-movie.warnerbro...
 
 
Distributor v ČR:
Palace Pictures
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Box >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.8.2018
║Rozpočet $30miliónov║Tržby USA   $15,051,977║Tržby Celosvetovo $33,333,531▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $732,786 //počet   predaných kusov 24,983║ Tržby za predaj DVD v   USA $3,878,154 //počet predaných kusov   193,075║ rozporuplné, príliš prekombinavé,   herci slušne uhrajú ale slušný nápaditý   námet nevyznie v plnej sile /40%/
PROCESOR
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Tak námět je hodně vostrej a každý si může   šáhnout do svědomí, jak by se zachoval, kdyby   takovou nabídku měl na stole..Pak se to   začíná, ale posouvat do mysteriózního   slepence a divák se jen velmi těžce orientuje i   když hlavní dějová linie je zřejmá, tak   odskok do knihovny, který nic neřeší a další   zbytečný eskapády ubírají zbytečně   celkovému dojmu.
JARO2017
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.4.2017
moje hodnocení filmu The Box (2009)
Film má být horor a sci-fi.
Horor to je, ale   jen ve chvílích, kdy se něco děje, jenže v   99% času se neděje vůbec nic.
A o sci-fi se   to jen snaží.

Jedná se o nepovedenou   slátaninu na téma mimozemšťanů bez   mimozemštanů. Jedná se o nadprůměrně dlouhý   film, což je paradoxní ke skutečnosti, že má   film proti jiným filmům strašně málo obsahu.  
Uvodní otázka - jsou lidé tak zlí, že pro   peníze zmáčknou tlačítko na skřínce smrti,   by se hodila pro 5 minutový socio-analytický   kraťas, nikoliv pro dvouhodinový film. Film je   velmi dlouhý a takyže je vyplněn hromadou   nesmyslů a uměle natahoných minut, jen aby   rejža docílil co největší délky filmu - za   každou cenu.
Uprostřed filmu se děje hromadu   věcí, které nemají hlavu ani patu a nemají na   nic návaznost.
Na závěr filmu jsou manželé   postaveni před další volbu, která logicky   odporuje s volbou z úvodu filmu.
Závěr filmu:   Dají muži pistoli a řeknou, že si může   vybrat, jestli zastřelí svou ženu a jeho syn   bude zdraví, nebo jestli nechá svou ženu žít   a jeho syn bude nemocný.
Následně však v   jiné rodině někdo mačká tlačítko, čímž   se zmáčkne i spoušt pistole a manželka   umírá. Což však znamená, že držitel pistole   ve skutečnosti žádnou volbu neměl.
Navíc   policie je na místo přivolána ještě před   tím, že se něco stane, a v okamžiku výstřelu   se policie již dobývá do domu.
Film popře   svou vlastní logiku. A možnost volby se stává   fiktivní možností volby.

Průběh filmu je   dobrovázen krvácením z nosu, když se na   někoho telepaticky přicucnou mimozemštané,   avšak samotní mimozemštané za celý film ani   jednou vidět nejsou.
Krvácení z nosu se   typicky objevuje u filmu o únosech lidí do   létajících talířů.
Můžete shlédnout   film Intruders 1992 o únosu mimozemštany,   zde
https://www.youtube.com/watch?v=p6aKji9zRQ4
  Film má sice pomalejší děj a mohl by mít   trochu kratší stopáž, ale je to skutečné   sci-fi, narozdíl od tohoto filmu The Box, který   je jen parodií na sci-fi.

Intruders   1992
sci-fi 100%
horor 10%
hustota děje   25%

The Box (2009)
sci-fi 0%
horor   10%
hustota děje 5%

Narozdíl od jiných   sci-fi filmů, se ve filmu Intruders snažili   vyobrazit mimozemštany přesně v takovém   vzhledu, jak mimozemštany lidé popisují.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2015
Zajímavý příběh o tajemné až děsivé hře   s lidským osudem. Je tu skříňka se spínačem   a rozhodnutí jestli zmáčknout nebo ne. Ono   když po zmáčknutí dotyčný dostane jeden   milion dolarů na úkor jednoho úmrtí   neznámého člověka, to prostě s nejedním   zamává. Jak to celé nakonec funguje se divák   postupně dozvídá a nestačí se divit jaký   smysl to vlastně všechno má. Příběh je   krapet fantazijní záležitostí napsaný zcela   srozumitelně a také velmi jednoduše natočený.   Je to vlastně taková pohádka pro dospělé   poukazující na důležitost zodpovědnosti   svého rozhodnutí. Jak se jednou tak učiní,   nejde to už vzít nikdy zpátky.
Yahis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2012
The Box (2009)
Zajímavej film, napoprvé trochu náročnej.. V   každym případě dalo se na to koukat.   Nezatracoval bych to, je třeba vidět to za čas   ještě jednou a hned je všechno jasnější.   Když pominu začátek, tak jsem se u toho   nenudil, celý se to nese v duchu takové tajemné   atmosféry. Pohled na Cameron Diaz, které to tu   moc sluší byl velice příjemnej. Doporučuju   spíš pro náročného diváka, ten si tam najde   to svý jako já. Jo a ta narážka na ženy..   dost dobrý :-)
(Určitě v původním znění)
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.7.2012
"Za žádných okolností nestiskněte toto   čevené tlačítko a nestiksněte ho ani v tom   případě, abyste zjistili, co se stane až ho   zmáčkněte." To je volná citace z jedné   mé oblíbené knihy. Na tu jsem si jen nyní   vzpomněl.
Hlavní hrdinka scifi filmu "The   Box" se však dozví, co by se mělo stát,   až to tlačítko stiskne. To tlačítko je   součastí takého onýho bazmeku. Prý až se   zmáčkne, stanou se dvě věci. Auto stisknutí   tlačítka vydělá milion dolarů po zdanění a   kdesi umře absolutně nbeznámý člověk.
Film   se slibně vyvýjí, ale změní se v něco, co   už se tak dobře nevyvíjí. Ony se staly totiž   po stisknutí tlačítka dvě věcí. Za prvé   napětí vymizelo a za druhé jsem ten film vůbec   nepochopil.
Honey0105
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.8.2011
Tak to tenhle film získal mnohá ocenění?   Nevím, ale čekala jsem něco naprosto   jiného!
Začátek byl trochu zvláštní a.. Já   nevím.. Celý film na mě působil trochu   divně.. Na jednu stranu velice dobrý nápad, na   druhou stranu si nejsem jistá, jestli mě přeci   jen natolik zaujalo to zpracování.
Na film jsem   se koukala v polštině a připouštím, že mě   možná trochu zklamal i dabing (znáte polský   dabing? celý film dabuje jen jeden člověk s ne   moc příjemným hlasem).
Nejvíc mě asi zaujal   konec. Řekla bych, že ten byl hodně povedený a   docela jsem na něj zírala.
Ráda jsem viděla   Diazovou, ale zase moc mi neseděla ke svýmu   filmoýmu manželovi.
Asi to nemusím moc   okecávat, protože jsem prostě čekala, že   půjde přeci jen o něco lepšího a že si z   filmu víc odnesu, když je tak vyzdvihovanej.   Nějaké části se mi líbily, ale nejsem   zvláště nadšená. Zvládla jsem to zkouknout,   byla jsem zvědavá a teď si říkám, že jsem   mohla čas využít líp. Ale není to zas úplně   na odpis. Poutavý nápad, ale.. Mohlo to být   lépe natočené. S tímhle materiálem by se toho   dalo vytvořit víc.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Tak tohle "SF" vůbec není podle mého   gusta. Spousta žvanění a psychologie   zpočátku, ačkoli každý divák ví, že   skříňka otevřená bude, lhostejno kým. Jinak   by film skončil již po půl hodině nudného   dohadování. Ano, půl hodiny posloucháme   žvásty o morálce a jiných věcech. Nic proti   tomu, ale na jiném místě. Dále pak zase jen a   jen kecáníí, děj stagnuje, sune se kupředu   hlemýždím tempem, prodírá se větvemi   odboček a epizod, které to vše jen zdržují.   Opravdu takové SF nemusím a hanba o takovémto   díle mluvit. Snad, kdyby nebylo prezentováno   jako horor, myst. a SF dohromady, ale jako psycho   se SF zápletkou, tak bych těch 20% dal. Takto   však není co hodnotit, včetně mně   nesympatické C.D.
mykescH
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.12.2010
...kdo zas zmáčkl to červené tlačítko???
...ale co čert vem takový film... Už od   prvních minut odhadnutelný děj a závěr. Snad   jen jedna malá naděje na ukončení kruhu asi v   polovině tohoto díla ale to už by byla parodie.   Rozhodně tento film nezařadím do své   filmotéky.
anetaaneta
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Námět filmu je super, podobný jsem ještě   neviděla, proto boduji lepším průměrem. Ale   to zfilmování, tempo děje atd. jsou hrůza....
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28401minih28401Agent v sukni (2000) 
Big Momma's House n
minih27223minih27223Na lavici obžalovaných justice (1998) [TV seriál] 
Na lavici obžalovaných justice n
minih96136minih96136Gympl s (r)učením omezeným (2012) [TV seriál] 
Gympl s (r)učením omezeným n
minih38212minih38212Živí a mrtví (1963) 
Živyje i mjortvyje n
minih54889minih54889Vymítač kanibalů (1972) 
Il paese del sesso selvaggio n
minih11320minih11320Leopardí žena (1938) 
Bringing Up Baby n
minih41487minih41487Trýznění (2004) [Video] 
Human Nature n
minih65226minih65226Stolen (2009) 
Stolen n
minih17156minih17156Prstýnek (1944) 
Prstýnek n
minih94432minih94432Motiv (1982) [TV inscenace] 
Motiv n


Hodnocení:n12345678910
Box (2009)Box (2009)Box (2009)Box (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190573
Osobností: 697863
Fotografií: 764001
Plakátů: 376648
Obsahů a biografií: 178300

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10