Jeden svět
ohodnotit

Lesní duch

The Evil Dead

Další název:
Sam Raimi's The Evil Dead, Book of the Dead, Smrtelné zlo
Žánr:
Rok:
1981
Délka:
85 minut

Komentáře k filmu Lesní duch

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Klasika hororu a musím se   připojit ke všem   vyznavačům tohoto žánru, a   pochválit. Setkání Ashe   Willimase s tajemnou knihou   smrti Nytura Demontan v   podání Bruce Campbella a   následně s jeho motorovou   pilou místo užíznuté ruky,   horová fantazie.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.4.2012
Nemohl jsem tomuto snímku   dát vysoké hodnocení. A to   i navzdory tomu, že je   legendou mezi českými   diváky (majiteli VHS   přehrávačů v dobách před   r. 1989). Je to horor, který   mne ve své době doopravdy   vyděsil. Nízkorozpočtový   snímek má v sobě um v   podobě vytvořených   zvláštních efektů.   Herecké výkony i logika   příběhu jsou však bídné.   A to je ten důvod, proč   nemohu této legendě dát   vysoké hodnocení, jako jiní   zdejší kolegové. Dnes také   film vnímám jako zábavu.   Vlastně je to něco tak   úžasně blbého, že to   inspirovalo mnohé další   filmaře.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2012
The Evil Dead
Jako dlouholetý fanoušek   hororu jsem si tenhle   kultovní snímek nemohla   nechat ujít, i když jsem ho   viděla po x letech, to   samozřejmě nemění nic na   tom, že tenhle snímek se   zapsal do historie hororu.   Musím říct, že začátek   byl rozhodně zdařilý a byla   jsem napnutá jak struna a s   příchodem démonů, které   jsme mohli pouze slyšet, to   bylo mnohem zajímavější.   Dále tu máme posedlou partu   mladých lidí, to   odpadávaní končetin se   zdařilo, i když s moderní   technikou kterou nabízí   dnešní filmový průmysl by   to rozhodně bylo lepší, ale   řekla bych, že na tu dobu to   nebylo vůbec špatné. Takže   se s radostí pustím do   druhého pokračování a budu   doufat, že si povede stejně   dobře.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.3.2012
Horor který byl tenkrát hit   na VHS,mě minul a viděl jsem   jen druhé pokračování.Má   dobrou atmosféru,několik   slušných GORE efektů,pár   dobrých vtípků a   momentů,ale dnes už je na   něm vidět kdy byl natočen a   že je malinko poplatný   svému vzniku,ale jen můj   názor.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2019
'Lesní duch' sice patří   mezi hororové kultovní   záležitosti, ale dnes už   svojí myšlenkou a danou   šablonou novou generaci   diváků nijak nenadchne. Pět   přátel přijede autem do   určité chaty někde v hloubi   lesa se vydovádět, kde se   nepřekvapujícíc začnou   dít věci vskutku nevídané.   Stačí? Jediným rozdílem   oproti současné žánrovce   je, že na  mlaďaďáky   nezaútočí žádní zombie,   kanibalové či jiné   zdegenerované kreatury.   Název snímku už napovídá   o co jde, takže už v tomto   je na samém začátku jasno.   Výprava je viditelně   nízkorozpočtová, avšak   režisér Sam Raimi vše   nahradil psychologickou   kamerou, která veškerému   dění dává právě tu   správnou atmosféru. A   právě psychedeličnost a   herecký um dostalo Bruce   Campbella v rámci   nezávislých filmů do   diváckého povědomí. Je   předveden takřka virtuózní   útok na divákovi smysly   právě vlivem šílených   zorných úhlů kamery   zabírající naprosto   cokoliv. A co je   nejhlavnější, vždy to má   svůj smysl. Film se tak stal   v mnohých scénách naprosto   šíleným, což mnohde   nenechalo v klidu cenzory.   Celý koncept je akceptován   dosti vážně, což ve své   době uvedení filmu byl   hodně tvrdý oříšek. V   rámci edice zlaté éry   hororových klasik již má   své zasloužené místo a pro   fanoušky hororů je to   naprostá povinnost něco   takového nevynechat.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Tento kultový horor vlastné   spustil etapu,odkedy sa sa   začali nakrúcať takéto   desivé horory. U mňa sa   tento horor zaradil medzi   popredné a stále si ho rád   hocikedy pozriem.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2013
Tenhle horor mě nemohl   zklamat, jelikož jsem viděla   dvojku dřív. Byly zde   stejně úžasné triky,   efekty a první příchod do   lesa ve mně vyvolal strach.   Úžasný mladičký Campbell.   Ten byl nejlepší. Ty masky   lesních příšer byly   úžasný. Prostě tenhle   horor nemůže zklamat   žádnýho pořádnýho   fanouška hororů. Je to   klasika.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet $375,000║Tržby   USA $2,400,000║Tržby   Celosvetovo $29,612,367║ Sam   Raimi dokázal na začiatku   kariéry točiť dosť   zaujímavé horrory ale tento   je trošku nedotiahnutý, v   niektorých detailoch to   pôsobí až moc jednoducho -   amatérsky, masky sú urobené   na úrovni k ním by som nemal   žiadne výtky tak ako ku   budovanej atmosfére, tá   pôsobí priam démonicky ale   strašne my to kazí   jednoduchosť príbehu, kde to   miestamy pôsobí až moc   absurdne až smiešne. Postavy   robia dosť neuvážené až   trápne konania, čo nevyznie   pre príbeh tak skľučujúco   v obklopený smrteľného zla   ako by malo. U mňa ostáva   tento počin len slušným   priemerom, na viac to podľa   mňa nemá. Samozrejme že tu   nechýbajú vydarené   nechutnosti ako všemožne za   pomoci prírody zaútočiť na   človaka, takže pozor na   nebezpečné dlhoké konáre,   nie je to sranda ak sa vam   omotá okolo nohy. /60%/
Robinson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2010
Není divu, že se stal tento   film kultovním. Chata v   lesích, kletba, zombies,   krev, Necronomicon ...   ačkoliv by se dnes takový   film mohl zdát jako sbírka   všemožných klišé, Raimi s   těmito hororovými   proprietami pracuje dokonale a   dokazuje, že na dobrý horor   není potřeba velkých   peněz. Další věcí jsou   roztomilé triky, které dnes   už asi každého nevyděsí,   ale mě se jako   oldschoolovému fanouškovi   velice zamlouvaly. Gore scény   jsou patřičně drsné a   závěr ve stop-motion animaci   je jednou z mých   nejoblíbenějších   hororových scének vůbec. K   tomu skvělý Bruce Campbell a   o zábavu je postaráno.   Dvojku mám ovšem díky její   ujetosti a šílenosti ještě   radši.
Z remaku mám   docela strach a moc mu   nevěřím, i když trailer   vypadal parádně. No   uvidíme.
Zimmy871
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2009
Klasika klasik, kazdej clovek,   kterej nejakej ten rok kouka   na horory, musi tuhle trilogii   znat. Jednicka je totalni   hnus, sceny s hromadou   veprovin jsou nezapomenutelny.   Dvojka uz je spise o zasmani   tekova hororva komedie rekl   bych a trojka je uz spise   jenom komedie. Ale nedam   doopustit ani na jeden dil.   Proste klasika,
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2022
Děs v lese
Kultovní horor od Sama   Raimiho s Brucem Campbellem.   Gore a monster je tu dost.   Scéna znásilnění stromem   je nezapomenutelná. Triky   sice dnes už vypadají trochu   úsměvně ale pořád se   jedná o dobrý horor s   atmosférou. První horor co   jsem jako dítě viděla a   pamatuji si na něj dodnes.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Zabavny, stylove natoceny   nizkoropoctovy snimek s   charismatickym hlavnim   hrdinou, patricne kravymi   efekty a hyperaktivni kamerou.
marci22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Už začátek,jak zlo pluje   nad močálem plným   zetlelého listí a   trouchnivějícího   dřeva,dával tušit že   půjde o horor,který se mi   bude líbit.Na chatu   uprostřed horských lesů   přijíždí skupinka mladých   lidí.Pustí si za bouřlivé   noci nahrávku z knihy   mrtvých.Démoni prvně   obsadí tělo Cheryl,kterou   ostatní zamčou do   sklepení.Jako druhou oběť   si démoni vyberou   Shelly,kterou budou muset   její přátelé rozsekat   sekerou na části.Nakonec se   stane posedlou i   Linda,přítelkyně hlavního   hrdiny Ashe.Ten jí usekne   hlavu lopatou.Ashův kamarád   Scott náhle umírá a Ashovi   nezbývá nic jiného než se   proti démonům a zlu postavit   sám...
Jak   říkám,film se mi   líbil.Efekty,kdy se posedlá   těla u konce filmu   rozkládala mi vykouzily   úsměv na tváři.Já   bohužel viděl jako první   druhý díl o kterém si   myslím že je o něco málo   známější,ale tento první   díl je kult jak vyšitej.

Bodycount:
1.Cheryl-posedlá   démonem,rozklad těla
2.Shelly-posedlá   démonem,rozsekaná sekerou
3.Linda-posedlá   démonem,lopatou useknutá   hlava
4.Scott-ubitý   stromy,posedlý   démonem,rozklad těla
5.Ash-myslím že zemřít   měl,ale bohužel byl natočen   2.díl,s nesmyslným   začátkem
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2013
Jeden z prvních hororů,   které jsem viděl a byl   dobrý a dodnes mi utkvěl v   paměti. Občas si ho pustím,
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Tohle je prostě hororová   klasika. Sam Raimi dokázal   za, ne příliš velký   rozpočet natočit velice   dobrý horor. Hrůzu   nahánějící démoni a   strašidelné zvuky, že bych   si asi rozmyslela po   shlédnutí tohoto dílka,   jít na procházku do lesa. Na   to se nedá jen tak   zapomenout. "Přidej se k   nám, přidej se k nám!"   Takovému naléhání se nedá   dlouho odolávat.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Pro mě horrorový zážitek   jak se patří! Spousta   infarktových scén , u   kterých mi běhal mráz po   zádech , parádní atmosféra   a spousta umělé krve. Velmi   dobrý začátek horrorové   série , ale musím se   přiznat , že vrcholem je pro   mě až pokračování   ošklivé smrti. ;-) 88%
caligari
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2007
Kult všech kultů...
Jeden z nejkultovnějších   horrorů všech dob!!! Ač se   v podstatě jedná o snímek   ryze amatérský, jeho věhlas   a sláva hvězd se dotýká.   Raimi zašel se svými   chorobnými vizemi tak daleko,   že za sebou nechal i takové   makabrózní umělce smrti   jakými jsou Dario Argento   nebo Lucio Fulci. Evil dead je   nejukázkovějším klenotem   mezi horrory zlatých   osmdesátých let a to nejen   díky krvavým orgiím, ale   především svou   neopakovatelnou atmosférou   všudypřítomného zla. Jako   lahůdková třešnička na   dortu pak působí úchylná   scéna znásilnění stromem.   Jedno z nejzásadnějších   děl subžánru gore horror a   Raimiho Opus magnum...
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2010
...Skvelý námet, kvalitný   scenár, perfektná réžia,   presvedčivé výkony   účinkujúcich hercov, celkom   slušné filmové triky a   efekty, no predovšetkým   atmosféra ako pri skutočnom   horore, týmito frázami sa   dá zhodnotiť tento kultový   horor na ktorý jeho   milovníci dodnes spomínajú.
Steawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2013
Nemohl jsem si nechat ujít   prý "vzorový snímek   pro všechny horory".Já   z toho bohužel mám   smíšené pocity.Ten   začátek to slušně   našlápl,jak přejeli po   mostě,měl jsem pocit,že   děsivá atmosféra už   nemůže opadnout,naopak   může už jen   nabrat.Nenabralo to   nic,vesměs jedna lekačka,ony   dámy byly nechutné,to   přiznávám,ale já k těm   starším verzím nějak   netíhnu.Navíc ta druhá   polovina,to bylo pořád jedno   a to samé dokola,nic co vás   překvapí.Konec docela   slušný,ale vidět jednou a   dost.
Medousek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2008
Jeden z prvních hororů a   zárověň   nejděsivějších,které jsem   kdy viděla.Jako náctiletá   jsem z něj byla dost   podělaná,ale když jsem ho   viděla před pár lety   poprvé na DVD,tak už to tak   hrozné nebylo a efekty mi   přišly poněkud slabší.Co   taky chci po roku 1981?Úplně   poprvé jsem ho viděla na VHS   s rychlodabingem a úplně   strašným obrazem s názvem   Lesní Duch,nebo Chata   smrti,tak se nedivím,že jsem   přehlédla určité   nedostatky.:-)
Hakamiah
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.7.2011
Výborný horor, který je   zcela po právu považován za   kultovní. Skvělá prece Sama   Raimiho a Bruce Campbella, za   doopravdu výborných   vizálních efektů :)
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Na těchto filmech, i když   jsou chvílemi až trapně   brakové, je legendární snad   úplně všechno a dodnes jsou   filmaři jejich náměty   vykrádány. Všechny ty   záběry kamer, šepot v   dálce, příšera běžící   lesem, neviditelné zlo, knihy   mrtvých, nemrtví, tajemné   pásky, klepající houpačka,   prohledávání opuštěného   sklepa, znásilnění stromem,   hlášky neskutečně   charismatické hlavní postavy   Ashe (herec Bruce Campbell),   vraždící vlastní ruka   (tenhle nápad jsem vykradl i   já), motorová pila,   brokovnice, příšera ve   studni, zaklínadla,   rozdvojení a milióny   dalších filmařských fint,   dnes nesmrtelných.
Neben
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Kultovní mrzáček
Přihlouplý scénář a   nepříliš kvalitní herci   hrající idiotické postavy.   To jsou největší nešvary   této brutální jízdy,   která však navzdory všem   těmto nedostatkům skvěle   funguje. Vše totiž   zachraňuje skvělá a hravá   kamera, nezapomenutelné   scény (kde jinde lze vidět   znásilnění stromem či   démona vraždícího   tužkou?) a v neposlední   řadě skvěle padnoucí   hudební a zvukový doprovod.   Všechno dohromady totiž   tvoří velmi působivou   atmosféru, kterou si (při   troše nadhledu) užije   každý hororový fanoušek.
stixman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2008
nemohu si pomoc, stará   klasika je prostě nejlepší.   Povedli se dva díly , ten   třetí je spíš brutální   komedie
Markst
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Pro milovníky horroru je   tohle povinnost,nemám   slov.Pamatuju si jak jsem to   pozdě v noci sledoval,jedinej   horror u kterýho jsem měl i   takovej blbej pocit,dneska už   to možná vypadá pro   mladší diváky směšně,ale   já na to můžu koukat furt.
Rosomak
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.11.2005
Tal tenhle film sem asi   úplně nestih. Krvavá   lázeň zcela beze smyslu,   která člověka přímo   přibije do křesla, až si   položí otázku, jestli by   neměl bejt náhodou Raimi   zavřenej někde na samotce v   psychiatrický léčebně...   celkem nechuť, kult?
Wiikii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2018
Slušná vyvražďovačka   založená na nechutnostech a   podivnostech. Ve které je   buďto strašná   kamera(záběr) nebo naopak   geniální a to stejné je i s   hudebním doprovodem. Ale   dívalo se na to dobře, když   nepočítám ten   "plastelínovej"   konec s rozpouštěnými   posedlými. .... HODNOCENÍ:   73%
Rollage
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2011
První půle vs druhá půle
Film, který by mohl mít 60   minut a s přehledem by   obstál. Žádné natahování   na začátku, Evil Dead stojí   na krajní přímočarosti.   Klobouk dolů, co Raimi s   mizerným rozpočtem byl   schopen dát dohromady -   nezapomenutelné Rkové   záběry, hudební (resp   čistě zvukový) doprovod,   hutná atmosféra. Na druhou   stranu, posledních 20 minut   trvalo snad věčnost a asi   nikdy nepřijdu na to, zda to   mělo demonstrovat něco víc   než skutečnost, jak se   těžko zombie zabíjejí.   Naprosto nelogické chování   postav je už taková   samozřejmost většiny   hororových snímků. V   každém případě je Evil   Dead jedním z nejlepších   hororových snímků, co se do   dnešních dní podařilo   natočit.
Ocean
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2009
V dnešnej dobe je ešte   stále tento kultový horor   považovaný vo svojom žánre   za ikonu medzi horormi. Samovi   Raimimu sa natočenie tohto   filmu skutočne vyplatilo,   hoci nik asi nepočítal že   to bude mať až taký   úspech. Dej tohto hororu je   desivý a napínavý už od   samotného začiatku, herecké   obsadenie je nie príliš   veľmi známe, ale celkom   ušlo.
likantrop
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Tento film je klenot a ukazuje   ako sa dá s malom a dobrým   nápadom urobiť ozaj dobrý   horor.Skutočne sa tu jedná o   klasiku gore efektov,ktoré   kľudne aj dnes obstoja pri   týchto počítačových   brakoch tipu Van Helsing.Ja   som bol spokojný a pokial   máte záujem o klasický   dobrý horor v lese kde   milenec rozseká na kusy svoju   milenku a to je len slabý   odvar všetkého čo tu   diváka čaká.Jediná   chybička tu je len tá ako   vždy keď niekoho zabijú tak   ho pochovávajú pred   chatou,kde pobehuje oživený   zlý duch čo samo o sebe je   sprostosť ako svet lebo   vykopať jamu pre človeka a   to dokonca dva krát za noc je   dosť velká fuška.Inak   nemám čo vytknúť tomuto   filmu je to dobrý gore horor   v preklade krvák.
minsc
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Nízkorozpočtový počin,   který dal vzniknout kultovní   osobnosti jménem Ash   Williams. Film původně   natočený jako horor ukázal   v prvním díle svůj   obrovský komediální   potenciál zalitý hektolitry   krve a pořadnými kusy masa.   Skvěle koukatelný film,   který nikdy nenudá
Dragoni
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2010
Toto je opravdu filmová a   hororová klasika,snad jeden z   prvních hororů,který jsem   viděla.Na tu dobu si   myslím,že je hodně dobrý.
Hellblazer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2005
Neskutočne úchylný horor.   Sam Raimi je asi riadny úchyl   veď koho by napadlo   znásilnenie stromom. Pane   Raimi klaniam sa.
danhen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2007
Tento film byl jedním z   prvních hororů, které jsem   kdy měla možnost shlédnout   a musím se přiznat, že na   mě silně zapůsobil. Bylo to   před více než dvaceti lety   a přesto si docela dobře   pamatuji o co v něm šlo.   Taky bych se chtěla připojit   se svou žádostí o překlad   a distribuci. Nemyslím si,   že je to nějak duchaplný   film, ale právě jeho   zpracování ho řadí mezi   hororovou klasiku, kterou, kdo   někdy viděl, hned tak   nezapomene. Přes to, že film   je z dnešního hlediska   zastaralý, je napínavý a   dle mého mínění je to   dobrý film pro ctitele   drsného odpočinku s krvavou   koupelí na obrazovce.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih151352minih151352To (2017) 
It n
minih148243minih148243Na špatné straně hlavně (2016) 
End of a Gun n
minih56329minih56329Můžeš mi odpustit? (1981) [TV film] 
Můžeš mi odpustit? n
minih47261minih47261Silip (1985) 
Silip n
minih153887minih153887Vesnická válka (2017) 
La guerra dei cafoni n
minih164758minih164758Plán pomsty (2018) 
Dying for the Crown n
minih53754minih53754Panika v městečku (2009) 
Panique au village n
minih136582minih136582Teorie tygra (2016) 
Teorie tygra n
minih153842minih153842Borg/McEnroe (2017) 
Borg McEnroe n
minih76632minih76632Snímek minulosti (2009) 
Frame of Mind n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Smrtelné zlo: Probuzení (2023)

 Smrtelné zlo: Probuzení (2023)
Smrtelné zlo: Probuzení n
Evil Dead Rise
Žánr: horor
Země: Nový Zéland / Spojené státy americké / Irsko
Režie: Lee Cronin

(pokračování)

Ash vs Evil Dead (2015) [TV seriál]

 Ash vs Evil Dead (2015) [TV seriál]
Ash vs Evil Dead n
 
Žánr: akční / horor / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael J. Bassett, David Frazee, Michael Hurst

(pokračování)

Lesní duch (2013)

 Lesní duch (2013)
Lesní duch n
The Evil Dead
Žánr: horor / fantasy / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Fede Alvarez

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10