Jeden svět
ohodnotit

Lásky Kačenky Strnadové

Žánr:
Rok:
1926
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
25.12.1926
„Příhody venkovské dívky a jejího přítele v Praze“

Obsah filmu Lásky Kačenky Strnadové

 
Venkovská dívka Kačenka je poslaná svým strýcem do Prahy kde pracuje nejprve jako pomocnice v hokynářství a pak v uzenářství. Její milý Vincek ji do města následuje, ale nemá štěstí. Kačenka se podle věštby Cikánky seznámí s bohatým inženýrem Romanovským, který ji okouzlí. Jedné noci zloději vykradou trezor v uzenářově vile a Kačenka si musí najít nové místo u doktorky Koulové. Další její štací je služba v domě bankéře Tomíčka, jehož ženě, filmové hvězdě, však pokazí natáčení a málem přebere milence. Kačenka odmítne Vinckovu nabídku k sňatku a podlehne Romanovskému. Vincek na vlastní pěst vypátrá bandu, která loupež provedla a kterou vede...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2020
Kterak venkovská dívka Kačenka odjela do Prahy   za prací, za kterou se vydal její milý Vincek.   A co z toho všechno vzniklo ukazuje tento   klasický snímek ještě z doby němé éry,   který rozhodně předčí očekávání. V   příběhu není nic, co by jsme neznali. Prostý   venkovský život, chování tzv. vidláků ve   velkoměstě, činy zamilovaného mládence a   typické chování dívky poznajíc jiný život   než ten venkovský a pochopitelně i jiné   mládence. V hlavní roli Zdena Kavková a jako   Vincek Vlasta Burian, který vlastně ještě v   této chvíli neměl ani tušení, že někdy v   budoucnu doslova zazáří na filmovém plátně a   to dokonce i se zvukem. Vlasta Burian je   samozřejmě centrem diváckého zájmu. Už ve   filmové němé éře předvedl své komické   schopnosti. Grimasy, rychlé trhané pohyby,   spousty groteskně sehraných scének, prostě   vše, co známe především ze zvukových filmů.   Samozřejmě kromě mluveného slova. Humor ční   především ve využití několika pracovních   profesí, na kterých je příběh postaven. S   ohledem na stáří filmu, na kterém bez lítosti   zapracoval zub času, je potřeba se na něco   takového v dnešní době dívat okem   shovívavým. V době byl údajně velice   úspěšný a není divu. Vlasta Burian jako   silný konkurent amerických groteskních herců   je neoddiskutovatelný.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2016
Nu, přiznávám, ta stopáž mne zmohla,   několikrát jsem musel přerušit sledování a   jít dělat něco jiného. Přesto je to velmi   dobrá komedie s gagy, které lehce strčí do   kapsy i americkou němou grotesku. Vlasta Burian   dokazuje, že umí i němé role. Zamrzel špatný   střih a to úmyslný. Například ve scéně   záměny vojenské čapky a kastrolu, byla   ustřižena pointa. Moc dobrý film, který bych   ovšem podruhé asi vidět nemusel.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2010
Film jsem ještě nikdy neviděl, až dnes. Byl   jsem mile překvapen nejen mladým Vlastou   Burianem a dalšími známými herci (L.H.Struna,   J.Marvan, Č.Šlégl), ale i kouzelnými záběry   staré Prahy v centru města. Ony ty němé filmy   něco do sebe mají.


Hodnocení:n12345678910
Lásky Kačenky Strnadové (1926)Lásky Kačenky Strnadové (1926)Lásky Kačenky Strnadové (1926)Lásky Kačenky Strnadové (1926)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10