Duben
ohodnotit

Krotitelé duchů

Ghostbusters

Další název:
Ghost Busters; Krotitelia duchov; Ghostbusters - Die Geisterjäger
Rok:
1984
Délka:
105 minut
„Jsou tady, aby ochránili lidstvo před tajemným zlem, které přichází v přestrojení.“

Komentáře k filmu Krotitelé duchů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2020
Jedna z mých   nejoblíbenějších   duchařských komedií. Tomuto   filmu praktkcky nic nechybí.   Na svou dobu to má velice   dobré trikové sekvence, má   to dokonale vybranou hereckou   sestavu, vynikající hudbu a   hlavně spoustu originálního   trošku bláznivého humoru!!!   Do té doby jsem dnes   respektovaného Ernie Hudsona   vůbec neznal ale ihned se mi   herecky hodně zalíbil.   Režisér Ivan Reitman se   opravdu hodně vytáhl.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.1.2011
Kdysi jsme to   "žrali", už jen za   ty na svou dobu slušné   triky. Ty sice vypadají   stále zajímavě, film jako   celek už ale dost vyčichl.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2010
"Bleeee...on mě osliznul!"
Skvělá duchařská komedie,   při které se občas můžete   dokonce i trošičku bát.Tři   stateční krotitelé duchů   ale vědí, jak s těmi   paranormálními potvůrkami   zatočit! Bezva triky, humor i   napětí - bravo, pane   Reitmane!
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2008
Komedie, která mě zaujala,   ale nepatří mezi ty   nejlepší! Efekty dobrý, ale   místy mi to přišlo dost   uhozený! O to to byla   větší sranda!
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2017
Vzpomínám jak kdysi v kině   spolužačka vyjekla, když   duch v knihovně vylétl   téměř z plátna. Chytla se   mě za ruku a už nepustila. Z   dnešního pohledu úsměvná   záležitost, když si   vzpomenu, co vylétává z   plátna v dnešních časech.   Tenkrát však velký hit,   vtip, akce, a opět si musím   postesknout jak tenkrát byli   všichni mladí.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.8.2013
Krotitelé duchů
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nominace na Oscara v roce   1985 za Nejlepší vizuální   efekty a Nejlepší píseň k   filmu pro Raye Parkera jr. za   píseň Ghostbusters.
Tuhle klasiku jsem miloval   jako malý kluk, společně s   bráchou jsme se koukali jak   na jedničku, tak na dvojku,   stále dokola. Když jsem se   na to ale opakovaně koukl   teď, vůbec to ve mě nic   nevyvolalo. Tak vysoké   hodnocení, 60 %, proto   dávám jen z určité   nostalogie, kterou ve mně   Krotitelé duchů   vyvolávají. Samozřejmě že   dám šanci i třetímu   pokračování, to bude   návštěva kina téměř   nutná. Myslím si, že pro   Billa Murraye to byla   stěžejní role, po které se   vyšplhal tam, kde nyní je.   Škoda že toho nevyužili i   jeho parťáci Harold Ramis a   Dan Aykroyd. A slečna do   které se hlavní cinik   zamiloval? Přeci   přemožitelka nejen duchů,   ale hlavně   "Vetřelců". Jako   malý jsem sérii   "Vetřelec" neznal,   takže jsem si Murrayovu   milenku s nikým nespojoval,   dnes už jsem se ale   soustředil hlavně na ní.   Jako křehké dívce jí to   sluší o hodně víc než   drsňačce...
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2017
80. léta a tohle je jeden z   mnoha filmových fenoménů,   jaké v tomto desetiletí   vznikl. Paranormální jevy v   podobě duchů a parta   bezvýznamných chlapíků,   kteří s nimi udělají   přítrž se ukázalo jako   dobrý tah na branku. Nikdo se   v ničem nebere vážně a v   podstatě si každý dělá   sám ze sebe srandu. Režisér   Ivan Reitman měl na komedie   talent a i toto spojení s   mysteriozním fantastičnem se   mu zcela vydařilo.   Speciální FX efekty jsou z   dnešního pohledu už sice   dosti okaté, ale ve své   době patřili k tomu   nejlepšímu. Jedná se o   absolutní klasiku, která   nestárne a která ve své   skromnosti dokáže pobavit i   dnes.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2008
Také Vás zajímá, jak...
...vypadá   "sakramentský"   šváb, že pro něj jedou do   hotelu výtahem   "ozbrojenci" ve   speciálním oděvu a s   podivným vybavením? Chcete   rozluštit tajemství Pána   brány a přitom se pobavit se   Zool? Nebo Vás raději bude   lákat počítání daní s   malým obrýleným Louisem?   Ať už se rozhodnete, jak   chcete, rozhodně však   nevolte reklamního panáka,   mohlo by se Vám to šeredně   nevyplatit:-))

Co ještě dodat? Tohle je   prostě komedie komedií!!   Skvělá kombinace rozumné   dávky sci-fi, dobrého   humoru, skvělých hereckých   výkonů a také původního   českého dabingu, kde perlí   Jiří Štěpnička a Zlata   Adamovská. Film, který se   neokouká a jehož   pokračování z roku 1989 je   vyrovnaným   "soupeřem"   jedničky.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.8.2014
Originální námět a děj na   komedii správně přitažený   za vlasy. Přesto současný   divák je zvyklejší na   rychlejší tempo, lepší   efekty a často i na daleko   absurdnější děj.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Komédia, ktorej skutočné   nič nechýba. Patrí medzi   moje obľúbené komédie, a   rád si ju hocikedy pozriem.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2009
Úvodní znělka je vryta snad   každému kdo film viděl   hodně v paměti a to se   týká i příběhu o   nadšencích , kteří se   rozhodli krotit a chytat   duchy, kteří se rozmáhají   v New Yorku. Jedna z   nestárnoucích komedii s   zajímavými vizuálními   efekty a výborným hereckým   obsazením v režii Reitmana   .
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Docela dobrá komedie, na tu   dobu s dobrými triky,ale s   odstupem času se to dost   ohrálo a není to už taková   zábava.Herecky to bylo   skvěle obsazeno.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2010
Dnes již legendární a   skvělá komedie která v 80   letech běžela i v kinech je   to skvěle obsazeno a   senzačně natočeno.
enejčel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.6.2014
Tak nevím, film není nějak   vtipný, kromě na tu dobu   slušných efektů ničím   neoslní a už vůbec ne   příběhem. Na to, že má   film tak vysoké hodnocení   jsem čekal pořádnou   komedii, ale tady se není   čemu smát, spíš mi to   přišlo, jako film pro děti.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2018
║Rozpočet   $30miliónov║Tržby USA   $238,632,124║Tržby   Celosvetovo $291,632,124 ║   Škoda že film stráca dobou   na svojej čarovnej   atmosfére, kedysi to bola   fakt poriadna fantasy jazda.   Trikovo si to drží celkom   slušnú úroveň, masky tiež   fajn, herci na čele s   uleteným Rickom Moranisom   boli dobre vytipovaní.   Niektoré hlášky, dialógy a   samotné scénky stoja za to.   /videl v kine: 75%/ (videl na   festivale Art Film Fest 2012)
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2013
Tuto partu lovců duchů mám   docela rád, protože ty   fantasy triky krásně   doplnˇují svět. Je to   přitom velká legrace, která   začíná už tolik obehranou   a známou písničkou.   Skvělí herci! Já   myslím,že v pravou chvíli   taková komedie potěší.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.10.2023
Další z těch případů,   kdy jsi pustíte film, který   jste před x lety milovali a   pak se divíte, co se Vám na   tom mohlo proboha líbit:-)   Člověk samozřejmě musí   brát v potaz, co bylo za dobu   a s jakými "díly"   domácí produkce mohl   srovnávat:-) Takže této s   bídou průměrné komedii   dávám lehce nadprůměrných   šest hvězd spíše z   nostalgie...
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2018
Když se tě někdo zeptá, jestli jsi bůh, řekni jo!!
Po dlouhé, dlouhé, dlouhé   době se mou obrazovkou   proběhli Krotitelé duchů a   já s milým překvapením   zjistil, že stále   fungují.
Že je to   pořád ta stará dobrá   parta. Že triky vypadají   trošičku zastarale, ale do   tohoto projektu se báječně   hodí.
A taky jsem   zjistil, že nové   zpracování této klasice   opravdu, ale opravdu nesahá   ani po kotníky.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2007
Komedie, která má své   kouzlo a atmosféru. Uvolněte   se a nechte se unést   zábavným příběhem a   zdařile udělanou vizuální   stránkou filmu. Zkrátka   tahle duchařská komedie se   moc povedla a byla ve své   době vzniku velmi   příjemným překvapením.   Nechte se tedy překvapit i   Vy.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Hudba, titulní píseň   obletěla celý svět.   Myslím, že se taky dostala   svého času na top 10 ve   světové hitparádě, ale i   tak patří film mezi mé   oblíbené.
Rocky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Podle hodnocení uživatelů   si většina myslí že tento   díl je lepší než druhý.   Mně se naopak více líbí   pokračování. Ne že by   tomuhle dílu chybělo   napětí a tajemno, ale více   to na mně zapůsobilo ve   dvojce. Tento mně zase tolik   nezaujal. Ale jde o zdařilej   film, na který se můžete   podívat víckrát a   zasmějete se u toho, a   možná se budete i trochu   bát.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2009
Ivan Reitman natočil velmi   povedenou komedii,která je   prostě nezapomenutelná a   duchové,kteří sou udělány   takhle skvěle,to bylo něco,i   když dnes film taky hodně   pobaví a bavit bude ještě   dlouho.Krotitelé duchú je   prostě kvalitní film,který   určitě stojí za kouknutí.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.7.2013
Taková ptákovina pro děti.   A jako děcko mě to taky   nijak zvlášť neohromilo.   Pro mě je tahle látka   trošku přeceňovaná.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Výborná duchařská fantasy   komedie , vyšperkovaná   nádhernou ústřední písní   , slušnými triky ,   výborným hereckým kvartetem   krotitelů duchů , neméně   dobrou Sigourney Weaver a   spoustou více či méně   povedených nadpřirozených   bytostí. Ve své době se   jednalo o hitovku a pro   spoustu lidí se její   postavení nezměnilo ani po   letech a nutno říci , že   snímek má své nesporné   kvality a dokáže diváka   pobavit. Z nostalgie 88%
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2010
Na tenhle film moc rád   vzpomínám, viděl jsem ho   už tolikrát, že už ho   znám pomalu nazpaměť. Dnes   je to legenda mezi sci-fi   komediemi no a ten soundtrack,   ten je skvělej.
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Krotitelská klasika. Bill   Murray a Dan Aykroyd jsou dnes   tak trochu ve stínu a myslím   si , že návrat Ghostbusters   III nastal v ten pravý čas a   co je o to příjemnější,   že bude snad i v plné   sestavě :)). Ti dva si   zaslouží poklonu. Baviči a   zároveň na první pohled   zarmoucené vážné osoby.   Němé tváře, které ve vás   vyvolají mnoho otazníků a   takové herce mám rád. Jinak   film vzhledem k době s velmi   dobrými vizuálními efekty a   také film co by mohl pobavit   i dnešní generaci.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2007
Výborná lehce hororová   duchařská komedie, na svou   dobu s revolučními triky a   skvělými nápady. Mám   tenhle film prostě rád, je   tak krásně naivní a   veselý, že to snad ani jinak   nejde. Taková krásná   oddychovka.
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Nejoblíbenější film mého   dětství. Jedno z   nejbláznivějších sci-fi   ale jedna z nejvtipnějších   komedií vůbec. Koukám na to   často a s Murrayem a Akroydem   se snad nikdy nepřestanu   smát.
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.12.2009
Tahle série se stala klasikou   a velmi vtipnou. Kvalitní   herecké obsazení, humor,   příběh až na dnešní dobu   směšné triky. A kdo by   neznal píseň z toho filmu?
Kristi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2004
Priklad spravne ujete komedie   s Billem Murrayem, ktery opet   nezklamal.
Hudba je   dobra a efekty, no, prijatelne   :-P
Jeden z malo   ujetych filmu, u ktereho   nelituji, ze jsem ho videla   :-)
709112412
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2007
strašidla v NY a a malá   firma nezamněstnaných   parapsychologů dostává   zakázku zničit nějaké   příšerky zelené a slizlé.   Mají na to vyvinuty pastičky   a speciální přístroje a   také svou formu humoru,   kkterá se ovšem nelíbí   všem ve městě. Ale běda   když se potvůrky   přemnoží. Potom sláva   zachránců města začne   nabírat obrátky. Super triky   a vůbec děj filmu , který   hlavně Murray s Aykroydem   tahají a kráska Weaver je   zde jako šperk. Ale to by   nesměli naštvat   nejvyššího.....jak to   dopadne je dobré si vychutnat   při odpolední siestě.
Bedriska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2016
Zabava
Jako kdyz se kdykoli snazite   po 30 letech prekonat nebo   navazat na neco co uz uspech   zazilo a tezko to jde.Zde to   alespon neni nebetycne   trapne.Zapomente na predchozi   filmy a jdete se proste jen   bavit.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih85448minih85448Bratři Sackettové (1979) [TV minisérie] 
The Sacketts n
minih23584minih23584Zandalee (1990) 
Zandalee n
minih53758minih53758Nevěsta s velkýma nohama (2002) [TV film] 
Nevěsta s velkýma nohama n
minih52306minih52306Téměř smrtonosná past (2001) 
La tour Montparnasse infernale n
minih16940minih16940Princ a Večernice (1978) 
Princ a Večernice n
minih42336minih42336Alf (1986) [TV seriál] 
Alf n
minih10708minih10708Král Ubu (1996) 
Král Ubu n
minih12203minih12203Mé jméno je Nikdo (1973) 
My Name Is Nobody / Il mio nome é Nessuno n
minih44518minih44518Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy (1990) 
DuckTales: The Movie - Treasure of the Lost Lamp n
minih69850minih69850Stateční strážci (1978) 
Fei do guen wan saan n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024)

 Krotitelé duchů: Říše ledu (2024)
Krotitelé duchů: Říše ledu n
Ghostbusters: Frozen Empire
Žánr: dobrodružný / fantasy / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Gil Kenan

(pokračování)

Krotitelé duchů: Odkaz (2021)

 Krotitelé duchů: Odkaz (2021)
Krotitelé duchů: Odkaz n
Ghostbusters: Afterlife
Žánr: akční / komedie / krimi / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jason Reitman

(pokračování)

Krotitelé duchů (2016)

 Krotitelé duchů (2016)
Krotitelé duchů n
Ghostbusters
Žánr: akční / sci-fi / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Paul Feig

(pokračování)

Return of the Ghostbusters (2007)

 Return of the Ghostbusters (2007)
Return of the Ghostbusters n
 
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Hank Braxtan

(spin-off)

Freddy VS Ghostbusters (2004)

 Freddy VS Ghostbusters (2004)
Freddy VS Ghostbusters n
 
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Hank Braxtan

(spin-off)

Extreme Ghostbusters (1997) [TV seriál]

 Extreme Ghostbusters (1997) [TV seriál]
Extreme Ghostbusters n
 
Žánr: animovaný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Rafael Rosado, Gloria Jenkins, Sam Liu

(spin-off)

Krotitelé duchů II (1989)

 Krotitelé duchů II (1989)
Krotitelé duchů II n
Ghostbusters II
Žánr: komedie / dobrodružný / akční / sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Ivan Reitman

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

138 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Hraje vám... Straňanka

04:25 - 04:59

8 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:45 - 04:45

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

03:55 - 04:50

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10