Duben
ohodnotit

Králova řeč

The King's Speech

Další název:
Kráľova reč (SK); The King's Speech - Die Rede des Königs
Rok:
2010
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
10.3.2011
„Vystrašená země potřebuje pravého vůdce. Vystrašený člověk potřebuje pravého přítele.“

Komentáře k filmu Králova řeč

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2012
Škola života v kostce pro   jeho výsost a současně i   ukázka mistrnných hereckých   výkonů pod náročným   režijním vedením. Jde také   o udivující schopnost   všech, kdož tento film   realizovali,že se divákovi   daří dosouhnout   hmatatelného pocitu životní   atmosféry té doby.
clara.bow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Asi bych už opakovala co   diváci předemnou. Skutečně   velice působivý film a   navíc výborné herecké   výkony, není vůbec co   dodat...vřele doporučuji
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2011
Excelentní
Na film "Králova   řeč" jsem byla velmi   zvědavá jakožto milovník   novodobé anglické historie a   zájemce o britskou   královskou rodinu. Spousta   ocenění ještě neznamená,   že mě láká takový snímek   vidět, nicméně u   "Královy řeči" po   prostudování jeho tématu,   jsem si byla téměř jistá,   že to je přesně můj   šálek kávy. Zklamaná jsem   nebyla a z kina jsem doslova   odcházela s nadšením!

Tvůrcům snímku   mohu vzkázat jedno slovo:   Bravo! Perfektní výřez ze   života otce současné   britské královny, jak už   zde padlo tuším v   komentáři Frolíčka - bez   postranních příkras,   bočních nevýrazných dějů   a zbytečných scén, věcný,   do jisté míry také citový,   ale bez zbytečného patosu a   sentimentu. Colina Firthe jsem   doposud nezaznamenala v   žádné roli, kde by mne   oslovil, tentokrát smekám   před jeho výkonem, na něm   je výrazně patrné, že pro   ztvárnění krále Jiřího   VI. zvaného   "Bertie" pečlivě   studoval miminku a   vyjadřování své postavy,   kterou ztělesnil se   skutečnou hloubkou. Geoffrey   Rush v roli jeho terapeuta   Lionela podává též   bravurní výkon. Tento herec   patřil vždy k mým   oblíbeným a rozhodně ani   zde nezklamal. Vedle   hereckého koncertu dvou   zmíněných pánů   přihrává Helen Bonham   Carter, která zde v roli   oddané, ale přesto pevnou   rukou vládnoucí Bertieho   chotě Alžběty, ukázala   zcela jinou polohu svého,   doposud nepříliš   výrazného herectví. Při   sledování nechybí ani   trocha sentimentu a vtažení   do atmosféry doby, kdy   současná britská královna   Alžběta byla ještě   dítětem a kdy si nejspíš   po abdikaci svého strýce   Edwarda ještě naplno   neuvědomovala, že jednou   bude panovnicí v čele své   země ona. Více takových   filmů, realistických,   působivých, které naplno   pohltí diváka do svého   děje.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2011
Solidní film s   nadstandardními hereckými   výkony, který se obešel bez   postranních efektů a   nutných berliček,   srozumitelný i pro neznalce   anglické historie. Herecké   výkony byly oceněny již   dostatečně, vše ostatní je   vysoce nadstandardní, já   oceňovala smysl pro detail ve   výpravě, především co se   týče kostýmů.
V   souvislosti s též   nadcházející královskou   svatbou opravdu není   zástupcům královského rodu   co závidět, přesně to   potvrdila scéna, kdy prvně   přichází Helena   Bonham-Carter do ordinace   Lionela Logua.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2011
Králova řeč
Většinou se nedokáži   ztotožnit s verdiktem   Filmové akademie umění a   věd, když vyhlašuje   nejlepší film roku. Letos s   nimi však musím naprosto   souhlasit. Králova řeč   předčila všechna má   očekávání. Historické   snímky, pokud jsou natočeny   s citem, mám velmi rád. Už   jen proto, že pomáhají   připomenout významné   dějinné události. The   King's Speech ukázal široké   veřejnosti dávno   zapomenutou, ale velmi   důležitou postavu   novodobých britských dějin   - krále Jiřího VI.
Přesto že se v ději nic   extra neděje a dalo by se i   říci, že je místy   zdlouhavý, nenudí ani   chvilinku. Důležité   historické milníky byly   odsunuty na druhou kolej a v   centru dění zůstává pouze   panovník George the sixth v   podání skvělého Colina   Firtha, který pro mne odteď   přestává být chudákem z   "Deníku Bridget   Jones" a stává se   pravým modrokrvcem. Přesto   že historii znám a dopředu   jsem věděl, jak to musí   dopadnout, byl jsem do   poslední chvíle napnut, zda   se vše povede tak jak má.
Takže jak už jsem   zmínil na začátku, pro mě   rozhodně nejlepší loňský   film...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.1.2016
Je snáď manžel nevoľník? - Niečo v tom zmysle
Jediné z filmu, čo si   človek odnesie, je potvrdenie   génia Beethovena, jeho 7.   symfónia fungovala úžasne,   tá dramatičnosť je   fenomenálna. Inak je to   neuveriteľne precenený film   a hlavne nudný. Všetko, až   na politiku, niektoré novinky   v technike a nakoniec ešte   všadeprítomný pocit z   budúceho temna, je veru   slabšie. Ako hovorím, ako   lingvistický pseudodokument   to bolo číre utrpenie.   Avšak sú tu určité   geniálne záblesky a   inšpirujúce momenty, momenty   aj na zamyslenie a hlavne,   ktoré mrazia. Biskup:   "Ó áno, rozhlas. Je to   skutočná pandorina   skrinka." Protiletecké   balóny nad Londýnom. Keď po   premietaní filmu o   korunovácii nasleduje prejav   Hitlera k masám a malá   Alžbeta sa pýta, že čo to   hovorí, a kráľ odpovedá,   že nevie, ale hovorí to asi   moc dobre. Z tej nenávisti,   tých hnedých más a jasnej   deklarácie, že Slovanstvo   bude vyhubené, bolo jasné,   že svet čaká katastrofa
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2014
Po smrti svého otce a   abdikaci bratra musí Jiří   VI. převzít roli krále a   čelit nacistickému   nebezpečí. Trpí však   problémy s řečí a napravit   ji není pro něj jednoduché.   Čtyři Oskary vystihují jak   herecké výkony, tak i režii   a scénář a jestli úvod   filmu mne příliš   nepřesvědčil, tak konec   filmu byl opravdu oskarový.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2012
Zdánlivě ne příliš   zajímavé téma (pokud tedy   nehltáte vše kolem britské   královské rodiny) na takový   poprask ve filmovém světě,   nicméně bezchybný scénář   ve spojení s famózními   hereckými výkony nedává   vzniku rozmělnění děje v   dialozích a citlivá režie   nemá zapotřebí omračovat   snovými obrazy nebo   bombastickou výpravou. Vše   je v podstatě na hercích - o   talentu Colina Firtha jsem   nikdy nepochybovala, ovšem,   co předvedl zde, překonává   všechny jeho dosavadní   výkony, G. Rush tradičně   skvělý a H. B. Carter u mě   znovuzískala respekt, který   si vysloužila Marlou z Klubu   rváčů a pozvolna ztrácela   rolemi svého partnera, Tima   Burtona . Její královnu   matku jako bych znala v   lepších letech, dokonale   "babkovské"   držení těla, hlavy i   způsob, jakým otevírala   dveře - dokonalé. A že se   by se zde odehrával příběh   zdegenerovaných potomků   královské rodiny, to si   nemyslím, koktání, jako   důsledek přecvičování na   praváka, citová deprivace a   nohy do x trápí spoustu   mnohem méně urozených.
RM
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2011
Nemohu jinak než se přidat   ke chvále - je to opravdu   velmi působivé. To, co oba   hlavní protagonisté   předvedli, bylo vynikající.   Nikdy jsem si neuvědomil (asi   proto, že nejsem angličan),   co znamená král pro   království. Závěrečný   projev je velmi sugestivní a   jemně podkreslen hudbou (btw.   nevíte, odkud to znám?)   vyvolává až mrazení.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2013
Vynikající snímek, který   mě naprosto vtáhl do děje.   Pře relativně jednoduché   téma a předvídatelný děj   dokázal film,scénář a   herecké výkony naprosto   zaujmout. Dvě hodinky   příjemného filmového   zázižtku - doporučuji
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Co mě na The King's Speech   těší, je redukce   vedlejších dějových linií   na nutné minimum (hlavně Guy   Pearce a jeho Edward VIII.),   protože by odváděly   divákovu pozornost od   centrální postavy. Určitě   divákovo srdce potěší i   přirozenost a lehkost, s   jakou se herci na plátně   pohybují, a naprostá absence   umělosti, se kterou se   setkáváme ve filmech ze   zámoří. Lionel Logue si   svými svéráznými metodami   jistě najde spoustu fandů,   stejně jako Timothy Spall v   těle W. Churchilla.
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.3.2011
Natočeno s obrovským citem   pro charaktery všech postav.Z   filmu sálá   nonšalantnost,výborný   anglický   humor,napětí,lidskost,cit,al   e též výborně zahraná   nervozita,respekt a   autorativnost.Prakticky z   ničeho Tom Hooper vyrobil   filmový zážitek.
Matematicka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2012
Skutečné drama dějinné i   osobní, které mě v obou   těchto rovinách oslovilo.   Jednak jsem se touto opravdu   příjemnou formou dozvěděla   něco víc z dějin Velké   Británie i celé Evropy,   jednak tu bylo neméně   zajímavé drama člověka. Je   zde zcela nečekaně hlavní   postavou gentleman (v tom   nejlepším slova smyslu) a ne   ten, kdo slepě následuje   své vášně. Stejně tak se   mi také líbilo zobrazení   rodin krále i terapeuta,   které jsou (přes všechny   problémy) jakousi   samozřejmou oporou. Nejvíc   mě ale asi omráčila   králova pokora, s kterou byl   schopen ke svému   "problému"   přistoupit a překonat ho,   před tou smekám. Takové   hrdiny v tom nejlepším slova   smyslu - a takové přátele,   neboť co jiného byl vztah   mezi králem a jeho terapeutem   - potřebujeme všichni stále   mít před očima a na   blízku. Nechci přestat   věřit, že čest a slušnost   (tak, jak byly v tom   nejlepším světle   představeny v tomto filmu v   osobě Jiřího VI.) se mohou   uplatnit i dnes.
Díky   za tento filmový klenot,   velice dobře zpracovaný   (při tom nikterak   "náročný"),   který je nosný především   výběrem a zpracováním   příběhu. Nabízí nám   mnoho příležitostí k   zamyšlení nad během dějin,   nad našimi rodinami,   přáteli, ale vposledku vždy   a především nad sebou   samými.
Zajímavé   komentáře: tschiggi,   jajsempravabobika, marfussa,   ancaz, RM
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2011
Stále se ne a ne naučit   chodit do kina bez   očekávání...
Mediální masáž s   filmem spojená klade na na   váhu očekávání nemalé   závaží, které bohužil   opět nedokázal výsledný   zážitek předčít.   Dramatických momentů bylo na   stopáž filmu poskromnu a   místy mě film snad i nudil.   Co ovšem nelze nevypíchnout   je fenomenální výkon Colina   Firtha!
Podtrženo,   shrnuto, 8/10.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2011
Nevyvracim nikomu, ze je to   vice nez dobry film, take jsem   ho podle toho nalezite   odcenil... Jedina vitka:   Zdlouhave
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.5.2011
Film si rozhodně zasloužil   Oscary, které obdržel!   Dějová linie je jednoduchá,   nic složitého, ale výkon   Colina Firtha je velmi   přesvědčivý.
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2012
Herecký výkon Colina Firtha   je skutečně ohromující.   Film jako takový mě až tak   neuchvátil. Pomalé tempo,   přemíra konverzací a   hlavně úmorný děj, který   je celý postavený na stále   se opakujících hádkách a   bojůvkách mezi monarchou a   jeho terapeutem. Nevím, proč   vyhrávají takové filmy, ale   už se to stává pravidlem.   Nečekejte strhující   příběh. Je konzervativní,   únavný a sterotypní od   začátku až do konce.
jajsempravabobika
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2011
Historické filmy mě moc   nebaví, ale tento film má   spád a najde se zde i hodně   vtipných scén. Např. když   budoucí král válí v   ordinaci sudy a podobně :).   Moc se mi líbil G. Rush a   celkově je to moc povedené.   Doporučuji!
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2011
Až opadne to oskarové   šílenství, pustím si film   ještě jednou a soustředím   se na kameru, vizuální dojem   a všechny ty   "cerepetičky".   Dlouho jsem se na něj   těšila a teď mě štve, že   ho nemůžu doporučovat   kamarádům, protože to už   jaksi nemá smysl... Nejvíc   se mi líbily záběry   Lionelovy   "ordinace",   originální malba zdí,   velký prostor atd. - mělo to   atmosféru.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2011
Úžasný film!!! Aha,   minimální délka komentáře   100 písmen. Tedy, úžasný   film!!! Vřele doporučuji   všem!
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2011
pohled do zákulisí britské královské rodiny
Skvělé, bezchybné. Tohle   hodnocení by v podstatě   stačilo. Je v tom obsaženo   vše a v sebemenším detailu   není nutno z něj vybočit.   Má bezmezná poklona   režiséru Tomu Hooperovi.   Tímto snímkem dokázal, že   i v dnešní přetechnizované   době, kdy už téměř ani   není potřeba herců, neboť   i je mají tvůrci možnost   počítačově nasimulovat,   lze natočil film s velkým F.   Jednoduchý, prostě lidský (   i když vlastně královský   ), příběh o bezmezné   osamělosti vládce velké   části světa, o nelehce   vznikajícím, ale o to   pevnějším přátelství   dvou mužů ze zcela   opačných pólů hierarchie.   Příběh postavený na   historicky známých faktech,   která však byla pro   většinu z nás dodnes   naprosto neznámá. Příběh   o velkém vnitřním boji   jedince se svým handicapem na   pozadí počátku bojů   britského impéria proti   nacismu. Mám k dispozici 10   hvězdiček. Když si však   uvědomím, že již existuje   spousta filmů, kterým jsem   je také přidělil, pak mám   pocit, že Královskou řeč   nezaviněně poškodím.   Potřeboval bych těch   hvězdiček alespoň o pár   víc. Jednoznačně nejlepší   film, který jsem viděl za   několik posledních let. To,   co předvedli Colin Firth a   Geoffrey Rush je skutečné   herectví, skutečný kumšt a   skutečné umění. Jelikož   jsou pod vznikem podepsány i   USA, věřím, že film   zasáhne do oscarových bojů   v příštím roce.   Doporučuji všem a pokud se   snad najde někdo, koho film   neosloví, měl by vážně   zvažovat změnu oblasti   svých zájmů.
LucyStar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2011
Hlavní postavou tohoto   skvělého historického   dramatu je anglický král   Jiří VI., který od   dětství trpěl   zadrháváním řeči, za což   sklízel četné posměšky.   Pronést řeč ke svému lidu   tak pro něj znamenalo hotové   peklo. Diplomovaní   logopedové mu nedokázali   pomoci a tak se dostává až   k hlasovému odborníkovi   Lionelovi,který ho podrobí   svým neortodoxním   metodám...
Za zmínku   jistě stojí skvělé   herecké výkony C. Firtha a   G. Rushe!
Honey0105
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2011
Dějepis je moje oblíbené   téma a nejradši mám Egypt,   Itálie a hned poté Anglii. O   královské rodině jsem   hodně četla, ale musím   přiznat, že jsem zezačátku   nevěděla o kom to film   vlastně má být. Musela jsem   si to "vygooglovat".   Když mi bylo jasné o jakého   panovníka jde, tak jsem už   byla skoro připravená na   film. Ještě jednu věc jsem   ale udělala předem-koukla   jsem se na youtube. Myslím   si, že stojí za to, podívat   se na proslov opravdového   Bertíka a proto dopoučuji   všem, koho film zaujal.
Hned první plus patří   Colinu Firthovi. Tedy-jemu   patří hodně plusů.   Určitě se stojí na snímek   podívat už jen kvůli   tomuhle hereckému výkonu.   Já se musím přiznat, že   jsem byla opravdu nadšená z   toho, co Colin předvedl.   Tohohle herce jsem měla   vždycky ráda a teď ho mám   snad ještě radši. Aspoň se   tady potvrdilo, jak bitové   umějí hrát oproti   některým američanům.   Coline palec nahoru a doufám,   že se najde nějaká stejně   vydařená role. Další   docela příjemná role   patřila herečce Heleně   Bonham Carterové. Je to   přeci jen trochu jiný   charakter, než který má   třeba v Harrym Potterovi.   Musím říct, že tu vypadala   docela staře (ai ne staře,   spíš hodně vyspěle), ale   přesto jí to slušelo.
A poslední potlesk   patří představiteli Lionela   Longuena. Tahle role mě také   potěšila a společně s   Firthem to je nezapomenutelná   dvojka.

Z   obsahového hlediska si   myslím, že nebylo vynecháno   nic. Možná se našlo pár   zdlouhavých, či dokonce   zbytečných scén, ale ve   filmu se to ztratilo a já se   nenudila ani chvíli.
U některých scén jsem   se i poměrně nasmála.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2011
Působivé životopisné   drama. Firthův oskar je více   než zasloužený. Jeffrey   Rush jako obvykle nadchnul.   Určitě se podívejte,   klidně i vícekrát, stojí   to za to!
lucy.v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2012
Kdyby tam nehrál Colin Firth,   asi by mě nenapadlo, se na   tento film podívat. Luxusní   herecký výkon, celkově, i   když to vypadalo na nudné   téma, velmi poutavé a   emotivní.
Nevím,   nakolik to bylo přesné, co   se týká historie a   životopisu anglického   krále, ale dostalo mě to.   Super film a můžu jen a jen   doporučit!!!!
Gretel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2011
Skvělý film se skvělým   obsazením. Navíc mě   potěšilo, že je přesný a   pravdivý i po historické   stránce. Colin Firth a Helena   Bonham Carter jsou moji   oblíbení herci a opět   nezklamali. Zajímavý pohled   do tajů anglické monarchie,   vřele doporučuji.
marfussa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2011
pějme chválu
Jak jinak , musím film   pochválit a dát mu 100%. Je   to pěkný silný příběh s   dokonalým hereckým   obsazením. Není divu, že   byl oceněn čtyřmi oskary.   Můžu jen směle doporučit   …
2104
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2011
Zážitek
Moc jsem se na tento film   těšila a ani trochu mne   nezklamal. Úžasné herecké   výkony všech. Osobně se mi   líbila Helena Carter v roli   královny, její láskyplné   pohledy a naprostá oddanost   manželovi byly obdivuhodné.   Několik velmi dojemných   scén si zachovalo svou   anglickou noblesu. Nechám   pomalu odeznít atmosféru   filmu a po čase se na něj   velmi ráda podívám znovu.
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.6.2011
No čo dodať za výkon Colina   Firtha mu Oscar právom   patrí...to čo vo filme   predviedol to je sila...no   proste super film!!!
Stan.K.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2011
Ozdravění duše
Jsem přesvědčen,že výkony   představitelů jsou velmi   pravdivé a   emotivní.Zvlášť výkon   Lionelův.Hudba je vybrána   velice citlivě a celý film   působí velmi   harmonicky.Jedinou vadou/ne   však filmu ani herců/je   skutečnost doby,že Britanie   byla jedním z škodných v   Mnichovské zradě pro ČR.Ale   to skutečně neubírá na   kráse děje,hudby a výkonů   představitelů.
Jimbeam007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2014
Prakticky bezchybný film!
Výborný film s perfektními   hereckými výkony!Další   kousek z britská historie má   své filmové zpodobnění a   jak už to zpravidla   bývá,opět je to skvost!
tschiggi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2011
Colin Firth je můj oblíbený   herec a tato role mu   vysloveně sedla. Kdo neví   zatím vše o historii   britské královské rodiny,   může se díky tomuto filmu   něčemu přiučit. Líbilo se   mi taky jak budoucí král a   jeho manželka tvořili   dokonalý pár, který se   navzájem ctí a je si oporou.
stencl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2011
Výborné,bez příkras,ale   přesto oslnivé a   kouzelné.Colin Firth v   životní roli a Geofrey Rush   také.95%

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40848minih40848Království prstenu (2004) [TV film] 
Ring the Nibelungs n
minih18099minih18099Rozum a cit (1995) 
Sense and Sensibility n
minih5479minih5479Černá labuť (1942) 
The Black Swan n
minih10055minih10055Každá koruna dobrá (1961) 
n
minih27921minih27921Krvavé housle (1998) 
The Red Violin; Le violon rouge; Il violino rosso n
minih42746minih42746Stříbrná vůně mrazu (2005) [TV film] 
n
minih18075minih18075Rozmarné léto (1967) 
Rozmarné léto n
minih61773minih61773Temná hmota (2007) 
Dark Matter n
minih21259minih21259Trápení (1961) 
Trápení n
minih26465minih26465Špalíček (1947) 
Špalíček n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Losování Sportky a Šance

20:05 - 20:10

2 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodruh (1983)

20:00 - 21:50

7 minut již uběhlo
103 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

37 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Showtime

19:55 - 20:15

12 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10