Jeden svět
ohodnotit

Království prstenu [TV film]

Ring the Nibelungs

Další název:
Prsten Nibelungů; Kráľovstvo prsteňa; Kingdom in Twilight; Die Nibelungen; The Ring; The Sword of Xanten
Rok:
2004
Délka:
184 minut, 2 části

Obsah filmu Království prstenu

 
Malý Siegfried je svědkem napadení hradu svého otce. Matka se jej snaží zachránit útěkem, ale umírá stejně jako její manžel. Siegfrieda se ujímá kovář Eyvind, říká mu Erik a vychová z něj svého nástupce.
Jednoho dne se s Erikem setká královna Brunnhilda. Utkají se v boji a Erik nad dosud neporaženou královnou zvítězí. Protože věštba předpověděla, že právě ten, kdo ji dokáže porazit, stane se jejím manželem, Brunnhilda i Erik se do sebe zamilují...
Na Erika však čekají velké úkoly a jedna ještě větší komplikace v podobě druhé ženy...

Autor: beneva
 
Související odkaz
 
Království prstenu

Království prstenu je dalším úžasným velkolepým fantasy dobrodružstvím. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Uli EdelUli Edel  
hraje:
Benno FürmannBenno Fürmann.....Eric/Siegfried [32]   
Kristanna LokenKristanna Loken.....Brunnhilda [24]   
Alicia WittAlicia Witt.....Kriemhilda [28]   
Julian SandsJulian Sands.....Hagen [46]   
Samuel WestSamuel West.....král Gunther [37]   
Max von SydowMax von Sydow.....Eyvind [74]   
Robert PattinsonRobert Pattinson.....Giselher [17]   
Mavie HörbigerMavie Hörbiger.....Lena [24]   
Sean HiggsSean Higgs.....Alberich   
Götz OttoGötz Otto.....král Thorkwin [36]   
Ralf MoellerRalf Moeller.....král Thorkilt [45]   
Tamsin MacCarthyTamsin MacCarthy.....královna Siegland   
Dan HirstDan Hirst.....saský posel [28]   
Aletta BezuidenhoutAletta Bezuidenhout.....Hallbera [54]   
Leonard MossLeonard Moss.....král Siegmund   
Ryan SlabbertRyan Slabbert.....3letý Siegfried   
scénář:
Diane DuaneDiane Duane  
Peter MorwoodPeter Morwood  
Uli EdelUli Edel  
hudba:
Andrew RaiherAndrew Raiher.....dodatečná   
Wolfram de MarcoWolfram de Marco.....dodatečná [37]   
Ian HoneymanIan Honeyman.....dodatečná   
Ilan EshkeriIlan Eshkeri  
kamera:
Elemér RagályiElemér Ragályi  
Marci RagályiMarci Ragályi  
střih:
Roberto SilviRoberto Silvi  
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Království prstenu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2021
Tak už vím, kde se Tolkien inspiroval při   psaní Hobita. Předobraz draka Smaugha zřejmě   našel ve Fafnirovi, který též ukradl zlato a   hlídal si ho. Ostatně i ten prsten se tu mihnul.  
Celkem dobrá, byť drsná polopohádka z dob   2000 let starých.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2020
Výborně zpracované. Není vůbec poznat, že se   jedná o televizní zpracování, navíc i   herecké obsazení bylo velice kvalitní.   Parádní fantasy, určitě stojí za viděni.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.6.2018
Krásná severská legenda je zpracována bez   zbytečného krveprolití a to mohu jenom   pochválit.Dobrodružství, intriky a samozřejmě   spousta citů - ráda si tuto podívanou zopakuji.
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.9.2015
Dobře zpracované historické fantasy o   Nibelunzích (podle skandinávské mytologie),   které už před mnoha lety prezentovala ve   dvoudílném zpracování produkce SRN, a která   si drsností nezadá s mnoha akčními filmy....
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.9.2015
Na základě místních pozitivních ohlasů jsem   také rozhodla dát Království prstenu šanci a   mohu souhlasit, že přihodit pár měšců   dolarů, případně euro, mohlo se zadařit i na   zdařilý fantasy velkofilm do kin, nejenom do tv.   Herecké obsazení slušné, hlavní hrdina se mi   ze začátku vůbec nelíbil, myšleno fyzicky,   říkala jsem si, že přeci jenom někdo   pohlednější by byl lepší, ale pak jsme si   zvykla. Velikán Max von Sydow na svůj věk   chlapík, Kristanna krásná, Robert Pattinson s   mlékem na bradě a Juliana Sandse s vlasy   načerno jsem si musela ověřit, jestli opravdu   hrál Hagena on nebo ne. Lokace a výprava na   televizní film také slušné, bojové scény   nadstandardní. Akorát ten konec, nu což,   nemůže být happyend každý den.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2015
Nezpochybnitelné televizní překvapení, jehož   natočení ve své době nelze upřít věhlas   velkolepé trilogie ´Pán prstenů´. Tvůrci se   nechtěli jen tak zahanbit a tak do toho vložili   naprosto všechno. Obrovská výprava, velkolepé   digitální efekty, úžasný fantasy příběh.   Klobouk dolů. Stejně tak jako na televizních   obrazovkách by filmu slušelo i filmové plátno.   Děj obsahuje vše co má. Dobrodružství, jistá   pohádkovost, romanci, temnou atmosféru.   Veškeré souboje jsou promyšlené a velmi často   až nutí tajit dech. Inu, když se do projektu   vloží rozpočet jaký si zaslouží, je to na   výsledku znát. Tento dvoudílný TV snímek   rozhodně patří na první příčku v top   fantasy televizních počinů.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2011
me se toto zpracovani o nibelunzich velmi libi,   musim priznat, ze se mi lavne libi hlavni   predstavitel siegfrida.. :D jinak me mile   prekvapilo, koho to ma ve filmovem podani   kriemhild za bratra.. :D roba pattinsona.. :)
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Tenhle dvoudílny Tv film mně dost   překvapil.Popravdě myslel sem,že film bude   mnohem horší.Akčné scény,konkrétně   souboje(nejčastěj jeden proti jednomu)vypadají   hodne slušne.Drak byl taky kvalitní a příběh   pohádkový.
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2009
Krásná legenda převedená do dvoudílného   historického filmu. Krásná válečnice a   statečný rek. Stará germánská legenda o   lásce, severských bozích a prokletém pokladu.   Film se určitě nemůže rovnat americkým   historickým velkofilmům, ale to vůbec nevadí,   spíše naopak. Krásná podívaná, kterou by   neměl opomnět žádný příznivce legend a   fantasy.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2009
Předloha, kterou je první část eposu Píseň o   Nibelunzích, je sice drobet odlišná   (obzvlášť to „vyvražďovací“ finále si   tvůrci kompletně vymysleli, což ale nevadí,   naopak se do filmu skvěle hodí), ale   scénáristy bych za to rozhodně nekamenoval a   spíše bych jim pogratuloval za zdařilé   poupravení některých motivů (i když si   myslím, že například z mnohokrát   zmiňovaného kontrastu mezi křesťanským a   pohanským světem se dalo vytěžit více).   Píseň o Nibelunzích je totiž děsný mišmaš,   kde si člověk téměř jakékoli národnosti,   ať už německé, nebo maďarské, najde to svoje   a ve filmovém zpracování něco prostě vypustit   musíte. Ačkoli režijně to není žádný extra   zázrak (kdo by taky sypal miliony eur do   televizního filmu?), triky jsou docela   příjemné (obzvlášť drak se mi líbil),   často chytře maskované temným prostředím   plným všelijakých stínů, navíc nechybí ani   „seversky chladný“ kamerový filtr, který   umocňuje už tak zdatně vykreslenou, mýty a   legendami načichlou atmosféru. Písně z   titulků a hudba, kterou složil Ilan Eshkeri, se   mi také moc líbily, stejně jako některé   kamerové nájezdy. Ale za největší   překvapení a klad beru herecké výkony, které   jsou na TV film rozhodně nadstandardní (Benno   Fürmann v hlavní roli válí, podle mě byla ale   nejlepší Kristanna Loken – krásná   Islanďanka s pečlivě skrývanými city, plus   sympatický Max von Sydow v pozici klasického   mentora).
Takhle, jak jsem to ze sebe vysypal, to   vypadá téměř na konkurenci pro Pána prstenů,   což Království prstenu rozhodně není. Občas   by si ale producenti měli lépe rozmyslet, které   filmy uvést do kin a které naopak z fleku poslat   do videopůjčoven.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih35283minih35283Svatyně (1989) 
La Chiesa n
minih62407minih62407Nesmrtelný bojovník (2007) 
Opapatika n
minih70420minih70420Alois Nebel (2011) 
Alois Nebel n
minih21097minih21097To byl český muzikant (1940) 
n
minih30961minih30961Za bílého dne (1991) [TV film] 
In Broad Daylight n
minih74279minih74279Tell-Tale (2009) 
Tell-Tale n
minih32564minih32564Řetěz bláznů (2000) 
Chain Of Fools n
minih64097minih64097Násilníci (1955) 
The Violent Men n
minih56041minih56041Tajemná cesta za pokladem (2006) 
The Tillamook Treasure n
minih151897minih151897Zrodila se hvězda (2018) 
A Star is Born n


Hodnocení:n12345678910
Království prstenu (2004) [TV film]Království prstenu (2004) [TV film]Království prstenu (2004) [TV film]Království prstenu (2004) [TV film]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10