Zari
ohodnotit

Konfident

eŠteBák

Další název:
The Confidant
Rok:
2011
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
5.7.2012
„Jiří Mádl vás slyší.“

Komentáře k filmu Konfident

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
Zimmy871
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2012
Fenomenální. Na tohle by   měl koukat každej chorej   mozek, kterej je schopnej   volit komunisty. Nesmíme   dovolit, aby se tohle vrátilo   zpět.
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2013
pokus o nové Ucho
Ponurá atmosféra doby,   stálá nejistota, nedůvěra   každého vůči všem. V tom   je film skvělý a vřele jej   doporučuji. Přesto mu však   ve srovnání s kultovním   Uchem něco chybí. Co, to je   těžko popsat. Snad je to   dobou vzniku - strachem a   nejistotou proti klidu a   pohodě tvůrčího štábu.   To však není myšleno jako   výtka. Je to jen   konstatování   nezvratitelného faktu, že   nové Ucho už v dnešní   době natočit nelze. Za   Konfidenta všem velký dík.   Takovýchto snímků nebude   nikdy dost.
Filmuska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2014
Výborný film - po dlouhé době !
Akorát ten příběh s   polským uprchlíkem v malém   dopravním letadle,   mířícím z Polska do   Rakouska je "hodně   přitažený za vlasy".V   té době bylo vyloučeno   dostat se s takovým letounkem   až do oblasti Hodonínska a   téměř k hranicím s   Rakouskem.Už po překročení   státní hranice Polska a   Československa by byl letoun   zachycen radary, případně   vidovými hláskami a   nejpozději někde v prostoru   kolem Ostravy donucen k   přistání.Proti MIGům   neměl nejmenší šanci.
Jinak 9 bodů - výtečně   zpracované jako celek.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2022
Další z řady českých   snímků o temné době   železné opony pod nadvládou   komunistické strany v celé   své ryzosti. Nejedná se o   nic, co by tu ještě nebylo.   Donucování ke spolupráci s   StB, restrikce, pohledy   sousedů a přátel a pokusy o   nelegální překročení   hranic v rámci emigrace.   Příběh napsaný tak, že   při sledování až zamrazí.   Jiří Mádl se své role   zhostil vcelku dobře, jen   místy určitá nevěrohodnost   přeci jen krapet vynikne.   Ondřej Vetchý v roli   lstivého a přísného   ´estébáka´ překvapuje na   plné čáře. Zajímavostí   je, že si o takové době   zahrál i ve snímku ´Zemský   ráj to napohled´(2009), a   hlavně opačnou stranu   barikády ve snímku   ´Báječná léta pod psa´   (1997). Snímek má svá   specifika, ale v podstatě už   nemá co divákům nabídnout.   Námětově je to stále o   jednom a totéž. Viz   například snímek ´Pouta´   (2009). ´Konfident´   postrádá řádnou hloubku   postav,  kromě velitele   velitele StB Dravce, který   jako jediný vyniká. Z   určitých scén skutečně   zamrazí, ale nějaké to   napětí by také nebylo na   škodu. Obzvlášť ve   scénách pokusu o   překročení hranic. tady   tady se ta atmosféra hodně   zadrhává. Filmová   výpověď doby s již   známými motivy, které sice   mohou zapůsobit, ale je to   prostě už jen zoufalý   tvůrčí kolovrátek. Ano,   skutečně to už vypadá, že   nebýt komunismu, filmaři by   v Česku neměli o čem točit   dramatické filmy.
argenson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.11.2019
"Jaktože umíš   německy?" - "Mám   německý předky." -   "Ty jsi Němec?!" -   "Východní." Na   rozdíl od mnohých nemám   problém s Mádlem a viděl   jsem slušně podanou hru   kočky s myší s naprosto   vymazleným finále.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.3.2014
Celkem ucházející snímek z   doby nedávné o tom jak to   zde chodilo,co byli STB za   MRDKY a jak není jednoduché   hned každého kdo jim   podepsal soudit!Dobré   téma+herci,ale některé   věci trošku přitažené za   vlásky-7/10.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.9.2016
Sice
moc nemusím filmy,kteří se   točí na době dávno   minulé,ale na tohle   říkám"ale jo,šlo   to":-).Bál jsem se   trochu J.Mádla,jak mi bude   sedět v komorní roli,ale   příjemně mě překvapil.Jen   si tak přemýšlím,zda   poslední dobou není spíš   "přeVetchováno"(ni   c proti p.Vetchému,mám ho   jako herce rád).Takže na   skouknutí dobrý,vetší   hloubku bych tam asi   nehledal:-)
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.8.2018
Jeden
z komentujících pod tímto   filmem, nazval svůj   příspěvek, "pokusem o   nové Ucho",   připomínajíc tak   legendární snímek Karla   Kachyni. To je, myslím si,   velmi trefné. Ano, je to   jakýsi pokus, leč pokus   nepovedený...
Ale o   jedno ucho ochuzeni nebudete.   Režisér filmu Konfident,   Juraj Nvota, je další z   řady těch, kteří   nepochopili, že když metr a   půl vysokému dítěti   nalepíte vousy, nevznikne   tím automaticky dospělý. Do   hlavní role tak byl obsazen   Jiří Mádl, toto zjevení   českého filmu, které jeden   čas zaplevelovalo svou   přítomností, prakticky   celou zdejší kinematografii,   ve snímku Konfident opět   dokazuje to, co jsme věděli   už jako děti na školních   besídkách. Totiž, že když   se převléknete za Supermana   a budete v tom jeho kvádru   vypadat sebelíp, lítat   stejně nezačnete.
A   stejně to funguje i v tomto   filmu. K čemu jsou   výtečné herecké výkony   Budaře a Vetchého, k čemu   je velmi slušná kamera, či   střih, když režisérovi   jeho hlavního hrdinu prostě   neuvěříte.
Konfident   není vyloženě špatný   film, jenom působí dojmem   stokrát viděného.   Nepřináší nic nového,   takže se jeví jaksi   zbytečný.
Škoda,   protože potenciál tam jistý   byl. Určitě ne ale v osobě   hlavního hrdiny. To byl   velký, velký omyl.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.3.2014
Trochu psycho podívaná z let   komunismu a špehování   stb.Docela dobré herecké   výkony ale celkově film   nijak moc zajímavý ještě   že ta doba je pryč.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.5.2021
Aby oni vedeli, že my o nich vieme
Človek, čo pozrie tieto   moderné   "historické" filmy   má dojem, že tu vlastne   žili buď tajní, udavači a   straníci, alebo disent,   prenasledovaní a   antikomunisti. Nič medzitým   neexistovalo. Paradoxne   najväčšie zastúpenie   obyvateľstva mali tí,   ktorým boli komunisti,   tajní, disenti, umelci   totálne ukradnutí a žili si   svojim skromným životom.   Menšie dediny s tajnými ani   do styku neprišli, akurát   každá mala svojich   udavačov, na ktorých si už   dal každý pozor, o čo je   mrazivejšie, že udavačov   má aj teraz, akurát dnešné   metódy sú pochopiteľne   sofistikovanejšie. Navyše   dnes už nepotrebujete na seba   zložku, ktorú by niekto   starostlivo budoval, tú si   poctivo budujete sami na   facebooku, instagrame, google,   kde a čo nakupujete, koho   máte priateľov, o čo sa   zaujímate, kedy ste kde, kde   radi dovolenkujete a tak.   Navyše dnešná štátna moc   už nemá nejakých   šikovných nepriateľov,   tých si kúpi, uplatí, alebo   ich nastavený systém   zomelie, lebo kto chce s vlkmi   byť... Navyše ak sa za   dnešný disent vydávajú   pacienti z občianskeho   tribunálu, tak najväčšia   starosť štátu je, či bude   časom dostatok voľného   miesta na psychiatrii. Dej   filmu som očakával, mladý,   šikovný pod tlakom podpíše   a potom má výhrady vo   svedomí. Neviem, všetko mi   tu pripadalo čiernobiele, a   niektoré momenty divné, už   ten začiatok, veď živý   utečenec mi je platnejší,   prečo, za kým, kto mi   pomáhal? Ten Poliak v   lietadle bol solídny sebec a   dement, keď riskoval malé   deti. Z disentu tu urobili   partiu hipíkov, čo vešia   sovietske vlajky zvieratám na   hlavy. Vedľa sú spojari a   oni sa čudujú, že idú po   nich. Snáď jediné   uveriteľné je postava   zástupcu Rybáka, pragmatik   so sedliackym rozumom, vďaka   ktorým sa budujú akékoľvek   režimy, lebo nadriadený ako   Dravec nechá pred mladým   zastreliť utečenca a potom   mu bezvýhradne verí, chyba.   No a bolo by aj zaujímavé   zistiť, čo sa vlastne stalo   s tými najdôležitejšími   tajnými po 89tom, lebo   doteraz sa odhalili len   udavači, dôverníci,   spolupracovníci, ale tí čo   to mali všetko pod palcom, o   nich sa nič nevie a bolo by   zaujímavé zistiť ich   pracovnú kariéru v tom   nenávidenom kapitalizme. Ale   o nich sa toho moc už   nedozvieme, lebo tesne po   revolúcii skartovačky boli v   zábehu viac ako raketové   motory
hvezdyn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.3.2014
Další filmová bída   současné tvorby. Kdyby tento   film vzniknul tak pět let po   revoluci, bylo by to   pochopitelné a mělo by to   smysl. Že se něco takového   natáčí více než dvacet   let po revoluci, tak je to   pouze jen filmovým odpadem.   Začínám už mít   pochybnosti o tom, že dnes   dokáží filmaři natáčet   filmy s lehkostí a nadhledem.   Jak se ukazuje a potvrzuje,   nejlepší léta pro filmovou   tvorbu byla ta léta   šedesátá. Dnes mají   tvůrci daleko více svobody,   možná jen relativní   svobody, neb moc je v rukou   sponzorů a producentů.
Tento film se mi prostě   nelíbil. Svým způsobem je   agitkou, je to takové   prvoplánové dílo. Je to po   všech stránkách špatný   film. Černobílé postavy.   Zamračený výraz a sprostá   mluva je dána těm špatným.   Výraz „vytáhnout si hlavu   z prdele“ bych pasoval do   nějakého béčkového   amerického filmu.
Podobné filmy už mě   spíše unavují. Tento   snímek jsem sledoval spíše   ze studijního zájmu. A budu   se příště snažit se mu   vyhnout.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37920minih37920Pět překážek (2003) 
De fem benspænd n
minih36783minih36783Non plus ultras (2004) 
Non plus ultras n
minih14631minih14631Obchod na korze (1965) 
Obchod na korze n
minih38133minih38133Počasí na zítra (2003) 
Pogoda na jutro n
minih44757minih44757Východní přísliby (2007) 
Eastern Promises n
minih19792minih19792Strom snů (1994) 
The War n
minih20094minih20094Den šakala (1973) 
The Day of the Jackal n
minih65594minih65594Sicilská rebelka (2009) 
La siciliana ribelle n
minih10107minih10107Kdo se bojí Virginie Woolfové? (1966) 
Who’s Afraid of Virginia Woolf? n
minih52101minih52101Hvězdy na čepicích (1967) 
Csillagosok, katonák n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

19 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Koněspřežka jede! (2009) [TV f...

12:05 - 12:20

14 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:25

19 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

49 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Rozhněvaný muž (Wrath of Man)

Rozhněvaný muž
Wrath of Man

Válečný cirkus (Battle Circus)

Válečný cirkus
Battle Circus

Houba (Le champignon)

Houba
Le champignon

Naposled navštívené:
Rozhněvaný muž (Wrath of Man)

Rozhněvaný muž
Wrath of Man

Válečný cirkus (Battle Circus)

Válečný cirkus
Battle Circus

Houba (Le champignon)

Houba
Le champignon