Zari
ohodnotit

Počasí na zítra

Pogoda na jutro

Další název:
Tomorrow's Weather
Země:
Rok:
2003
Délka:
95 minut
„Před vlastním osudem se neschováš ani v šatech mnicha.“

Obsah filmu Počasí na zítra

 
Pochopit nový, postkomunistický svět je pro bývalého aktivistu Solidarity těžké: ocitl se v něm totiž znenadání, když odešel z kláštera, kde se skrývá už od 80. let. Jeho manželka a děti mezitím propadly všem lákadlům moderní doby. Bláznivý příběh, který realitu střední Evropy na přelomu tisíciletí ukazuje z té nejhorší stránky, patří mezi nejlepší polské komedie. Zásluhu na tom mají především skvělí herci, v čele s režisérem, scenáristou a představitelem hlavní role Jerzym Stuhrem. První zkušenosti s celovečerním filmem zde sbíral také jeho syn Maciej Stuhr nebo dnes ve filmech často obsazovaná Roma Gąsiorowská.
MFF Praha - Febiofest

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
polská
 
 
Distribuční verze:
s titulky, s anglickými titulky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Počasí na zítra >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

sakro
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2010
esence morálky
Další z velmi zajímavých filmů polské   filmové školy. Označení komediální drama,   které mi vždy připadá tak trochu nesmyslné,   je tady na místě. Humor je obsažen v lehké   nadsázce, která celý snímek provází. Jinak   by to ani nešlo, neboť tak enormní   soustředění závažných problémů na tak   málo lidí a v tak krátkém časovém období by   mohlo film hodně poškodit, pokud by vše mělo   být bráno vážně. Naštěstí je však   nadsázka naprosto přesně dávkována a proto   může být výsledek jako celek tak dobrý.   Vyjmenovávat všechny morality a amorality,   kterými se film zabývá je zbytečné, stejně   je nutné jej vidět, abyste pochopili všechny   souvislosti. Co jsem u polského snímku   obdivoval, bylo poukázání na pokrytectví víry   a církve, která je jinak obecně pro Poláky   nedotknutelná. No a jako červená niť se filmem   vine špína politiky. Co se toho týká, dalo by   se totéž nafilmovat i u nás, v podstatě bez   jakýchkoliv specifik pro místní politickou   elitu. Snad tedy jen ty dobré konce veškerých   dílčích příběhů jsou spíše z oblasti   sci-fi. Jerzy Stuhr byl skvělý, stejně tak i   Andrzej Chyra. Jerzyho Stuhra jako skvělého   herce znám už dlouho, o to více oceňuji jeho   postupný růst ve stejně skvělého režiséra.   V celkovém součtu kladů a záporů mi nezbývá   než doporučit.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Současné Polsko viděné zmateným a udiveným   pohledem Jozefa, pro kterého se zastavil čas   zhruba před 17 lety, kdy se ukryl za zdmi   kláštera. Jedno vystoupení zpívajících   mnichů a Jozef je poznám svojí velmi naštvanou   manželkou. A jelikož ženáč nemá v   klášteře co pohledávat, vykopnou ho bratři (   ve slušivé teplákové soupravě) do 21.   století. Se zbytkem znechucené rodiny (syn v   politice, starší dcera účinkuje v erotické   reality show, mladší dělí čas mezi PC a   drogy) a přítelem své ženy, se seznámí až v   luxusní vile, kde má na měsíc k dispozici   část garáže. Začalo to jako komedie, která   postupně hořkla..... až zůstal smutný film o   společnosti ve které žijeme.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Počasí na zítra (2003)Počasí na zítra (2003)Počasí na zítra (2003)Počasí na zítra (2003)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Laura Bertram

Bertram Laura

Nigel Stock

Stock Nigel

Naposled navštívené:
Laura Bertram

Bertram Laura

Nigel Stock

Stock Nigel