Duben
ohodnotit

Kauza CIA

The Good Shepherd

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
167 minut
Premiéra v ČR:
1.11.2007
„Temný svět špionáže. Nikdy nevyprávěný příběh.“

Komentáře k filmu Kauza CIA

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.6.2020
Není chybou režiséra, že   jsem děj příliš   nepochopila. Politické   šarády nikdy moc nechápu...   Myslím, že Matt Damon   předvedl velmi zdařile   proměnu nadaného mladíka s   traumatickým zážitkem z   dětství do chladně   uvažujícího muže, který   řeší problémy po svém.   Daleko víc mě však zaujal   Eddie Redmayne, který v té   době měl ještě před sebou   roli Stevena Hawkinga a Mloka   Scamandera. Už v tomto filmu   je znát, že je to   mimořádný herec, který   dokáže neuvěřitelným   způsobem rozzářit své   oči.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Tak Robert de Niro jako   režisér pěkně propad. Ať   se radši věnuje herectví,   protože tenhle film v jeho   podání dopadl   katastrofálně, poněvadž se   ani nedá dokoukat! Tolik   nudných scén! Tolik nic   neříkajících dialogů!   Tolik nesrovnalostí! Tolik   nechápovostí! Rozhodně jsem   čekal od herecké legendy   víc. Tenhle film mohl být   klidně o dvě hodiny   kratší, je tak nudný! A   Matt Damon jako student   nějaké zaprděné školy mi   teda do této role moc nesedl,   to mohli obsadit mladšího   herce a ne 35ti letého   Damona.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.7.2013
Film je sporý na akční   scény, kterých je velice   poskrovnu, ale sledujeme   psychologické drama, Matt   Damon ikdyž ženatý a je   otcem, sledujeme veliké   rozpětí jeho pracovních   aktivit, žije samotářským   životem. Ve filmu můžeme   sledovat další veliké   americké herecké esa, jako   Angelina Jolie,Robert De Niro,   Alec Baldvin. Kdo má rád   tyto špionážní příběhy,   o soupeřících dvou   světových velmocí, tak si   film nenechá utéci. Jeden   vtíravý blbý postřech,   když kamera zabírá Matta   Damona, v jeho bílém   plášti ze zadu, tak je   určitě vidět, že mu   nesedne a připadám si, že   si ten plášť půjčil od   Columba...
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2013
Špionážní filmy a knihy z   dob "Studené   války".... hm - tak to   je moje parketa :-).
Takže jsem nemohl   nevidět tento film. Je sice   poněkud delší, ale to mně   nijak nepálilo :-). A ani   M.Damon není můj oblíbenec,   ale ztrávil jsem ho - navíc   svou roli tady zahrál   skutečně věrohodně.
Hlavně mně šlo o   celkový příběh filmu,   který ( a to jsem rád ) mě   nezklamal. Konečně někdo   něco takového natočil.
Mimochodem překvapením   pro mně byl režisér :-).   Ten se toho zhostil na   jedničku. No a pak už jsem   se ani moc nedivil hereckému   obsazení. Je zjevné, že   když Robert DeNiro zavolá,   tak asi málokdo odmítne   :-).
Já jsem byl   maximálně spokojen.

Úprava   komentáře po přečtení   některých ostatních   kom.:
Ani se moc   nedivím, že to někoho   nebavilo a taky to připadalo   moc dlouhé.
Tento film   si najde fanoušky jenom mezi   těmi, kdo se o dané téma   aspoň trochu zajímá.
Pro ostatní bude   sledování tohoto   špionážního filmu ztráta   času.
Dejte na mě -   vím o čem mluvím :-).
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2013
Velmi náročný snímek na   soustředěnost, pochopení a   složité konverzace. Se   scénářem si opravdu někdy   vyhrál, ale až natolik, že   na první shlédnutí se snad   nedá vše pojmout. Chvílemi   jsem se ztrácel a nad koncem   jsem se musel dlouz zamyslet.   Nakonec však hodnotím   kladně a za nějakou dobu se   na film rád znovu podívám a   dojasním si některé   pasáže.
reby
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.2.2011
Docela nudný film, který   jsem skoro nepochopil, asi je   na mě svět CIA moc   složitý, samé temné   scény, světla v tom filmu je   fakt minimum, dokoukal jsem to   jen kvuli hereckému obsazení   a režisérovi kterého mám   fakt moc rád, ale bohužel   promě toto není
gabikazavacka
Hodnocení:
Přidáno: 1.12.2010
dosť krutý a smutný film.   USA sa pekne odvdačuje   svojím verným. nie je to   jediný film, ktorý tak   kritizuje USA štátnu   službu, kde je povolené   vraždiť v mene štátu. Je   na tom dosť pravdy.
Honey0105
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.11.2010
Hodnotím asi velice   přísně, ale musím se   přiznat, že mi taky dlouho   trvalo, než jsem film   dokoukala celý. A je vlastně   pravda, že jsem spíš jen   poslouchala a už ani moc   nekoukala, protože mě story   nezaujala.
Hvězdičky   udílím následovně:
První za velice dobrou   hudbu. Musím se přiznat, že   ta mě tam brala nejvíce a   nevadilo mi jen poslouchat,   protože se tam hrálo stále   a žánr hudby do tohoto filmu   padnul skvěle.
Druhou   hvězdu za obsazení. Vlastně   to byl ten důvod, proč jsem   si film koupila. Zaujala mě   hlavně Angelina Jolie a   Robert De Niro. Angelina   svojí roli zvládla a film   trochu oživila svými   scénami. Robert De Niro mě   zde moc nezaujal. Pouze jsem   se smála, jak ho do filmu   vymódili. A Matt Damon? Tak   jeho výkon mě nezaujal   vůbec! Takovej docela   nezáživnej herec v tomhle   filmu. Vlastně mě dále   docela mátlo, že podle mě   skoro nestárl. Angelina bych   řekla, že postaršená pak   byla, ale Damon vypadal stále   jako maximálně třicetiletej   chlapík. Líbil se mi tu   aspoň tedy Alec Baldwin.
A třetí hvězdička   patří prvním třiceti   minutám. To je takový ten   čas, kdy film teprv začíná   a vy čekáte, co se stane a   jak to bude pokračovat.   Bohužel musím říct, že po   pětatřiceti minutách už   jsem spala a film jsem si   znovu pustila až dneska a   zase mě tak nějak zajímalo   jen těch prvních třicet   minut. Pak mě příběh nudil   skoro až do konce. Myslím   si, že kdyby se snímek   trochu ostříhal, tak by   vznikl takový hodinový a ne   tak špatný film, ale tohle   bylo moc roztahané a už mě   ani nezajímalo to   podstatné.
Film se mi   také ale nelíbil kvůli   tématu. Ti, kteří tyhle   věci mají rádi a zajímají   se o ně, tak na to hledí asi   trochu jinak. Já jsem se v   tom ztratila a vlastně se mi   ani nechtělo koukat se znovu   a zjistit o co u konce šlo.   Myslím si, že aby film   zaujmul i lidi, kteří se   zajímají spíše o jiné   věci, tak se měl De Niro   trochu více zapřemýšlet a   pokusit se o jiné   ztvárnění.
Jinak   tedy nechci tu mluvit za   všechny, protože vidím   hodnocení a je tu hodně   osmiček a to já nikomu   neberu, ale pro mě to byla   poměrně ztráta času.   Hlavně asi proto, že jsem se   v tom prostě ztratila a už   jsem se nevymotala.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Špionážní filmy nejsou   můj oblíbený šálek čaje,   navíc tady byla dlouhá   stopáž, ale vydržela jsem   statečně.Není to totiž   jenom o špionáži, na konci   příběhu mě napadlo   pořekadlo: Kdo s čím   zachází, tím také   schází. Zajímavá Angelina,   naprosto suchý M. Damon,   výborný J. Turturro.Až   později jsem zjistila, že   kousek režíroval Robert de   Niro - slušný počin.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Velice zajímavý film, který   se sice tváří, že bude   vyprávět jak to chodí v CIA   ale rozhodně to není jediné   téma filmu. Film je plný   známých a výborných herců   ale trochu trpí na   roztahanost a plyne dost   pomalu. Film se rozjede až po   40 minutách a i potom se   občas stane, že film dává   divákovi informace, které by   ani nepotřeboval pro další   průběh příběhu. Další   problém je ve velkém   množství postav ve kterém   se může divák snadno   ztratit. Ale i tak se jedná o   snímek, který opět   přináší nové a hlavně   zajímavé informace.
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.6.2008
Pěkný špionážní snímek   o tom jak to možná bylo, ale   něco mi chybělo. Film nemá   moc velké napětí což si   myslím asi měl mít. Matt   Damon je perfektní.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2008
O tom, že Robert De Niro je   Pan Herec nikdo nepochybuje,   ovšem na to, že je i Pan   Režisér, by se   pochybovačné již hlasy   mohly objevit. Příběhem z   Bronxu to naznačil, ale mohlo   jít o štěstí   začátečníka. Svým druhým   filmem Kdo s Koho to   nepotvrdil. Ovšem nyní osm   let od debutu již nemůže   být sebemenších pochyb.   Vybral si zajímavou a   atraktivní látku, přizval   spoustu výtečných herců a   natočil takřka bezchybný   snímek. Ano, má na dnešní   dobu již poněkud zastaralý   způsob vyprávění a tempo   je také značně specifické,   ovšem pokud se dokážete   naladit na jeho vlnu, tak vás   Good Shepherd zcela pohltí.   Jedinou pihou na kráse je   snad jen neznatelné   stárnutí charakterů v   průběhu oněch cca   pětadvaceti let děje. Jeden   z filmových vrcholů   loňského roku a film, který   jistě dříve či později   dojde zaslouženého uznání.   Je to totiž kus dobře   odvedeného řemesla, do   kterého někdo evidentně   vložil nejen svůj talent,   ale i své srdce. Tedy něco   co se dnes u filmu již tak   často, bohužel, nevidí...
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.11.2007
Sice pomaly, ale strhujici   film, ktery je mistrovskym   dilem Roberta De Nira a jeho   hlavni devizou je uzasne   nevyrazny Matt Damon a skvela   atmosfera evokujici dobu, o   ktere se mluvi.
Sanchez
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.10.2007
Herecky nabouchaný film pod   taktovkou R.de Nira, tudíž   je celkem zřejmé, že   herecká esa nezklamou a   zahrají kvalitně. Také že   jo, ale v mém případě to   je snad jediný kladný   poznatek. Naprosto   odstrašující délka filmu   se pro tento typ žánru   nehodí a když už jo, tak ji   měla režie vyplnit něčím   ostřejším, neustálé   rozhovory po dobu 160 minut   jsou-nejsou téměř   uspávající. Tím nechci   říct, že by děj byl   nějakým způsobem nudný   nebo nezajimavý, ale holt   jsem se u tohoto filmu často   díval na hodiny .. tempo je   velmi pomalé a všechny ty   události, lži, podvody jsou   natahované a okecávané ze   všech stran.
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Na tenhle film jsem byl hodně   zvědav protože režisérské   taktovky se chopila moje   oblíbená herecká ikona   Robert De Niro a musím uznat   že tenhleten člověk má   vkus a čich na zajímavé   příběhy, i přes dlouhou   stopáž měl film spád a   vůbec nenudil, právě naopak   díky více času, měl   možnost vše poukázat do   detailů a já jsem měl   možnost dokonale pochopit   charakter postav... Tenhleten   filmeček mě zůstane v   hlavě poměrně dlouho   protože patří mezi ty,   které mi ukázaly zase kousek   světa a životy lidí, které   bych nebýt filmu neviděl a   takové kousky mám moc   rád...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24811minih24811Vrak (1983) 
Vrak n
minih12053minih12053Marketa Lazarová (1967) 
Marketa Lazarová n
minih9543minih9543Její hřích (1939) 
Její hřích n
minih28350minih28350Čokoláda (2000) 
Chocolat n
minih36283minih36283Okres na severu (1980) [TV seriál] 
Okres na severu n
minih27776minih27776Gangy New Yorku (2002) 
Gangs of New York n
minih26867minih26867Podezření (1970) [TV film] 
Podezření n
minih82644minih82644Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011) 
Extremely Loud and Incredibly Close n
minih24942minih24942Hvězdná pěchota (1997) 
Starship Troopers n
minih54998minih54998Omega KonceRt. (1999) [DVD] 
OMEGA KONCERt. NÉPSTADION 1999 n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

174 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

08:30 - 09:15

23 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:35 - 09:10

18 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10