Jeden svět
ohodnotit

Gangy New Yorku

Gangs of New York

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
168 minut
Premiéra v ČR:
1.5.2003
„Duch Ameriky se zrodil v ulicích.“

Obsah filmu Gangy New Yorku

 
60. léta 19. století na jihu Manhattanu. Občanská válka je v plném proudu a Amerika stojí na pokraji chaosu. Pro chudé obyvatele New Yorku to však není jediná válka. Druhá se odehrává přímo v ulicích za jejich okny. V tomto období se odehrává příběh přistěhovalce Amsterdama. Ten se po patnáctiletém pobytu ve vězení vrací do Five Points, aby zde pomstil smrt svého otce, kterou má na svědomí mocný šéf protipřistěhovaleckého gangu William Cutting. Potíže se ale stupňují, když se seznámí s tajemnou kapsářkou Jenny, jejíž dokonalou samostatností a nepřehlédnutelným půvabem je okouzlen. Ona má však také svou minulost, což nečekaně zkomplikuje...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Martin ScorseseMartin Scorsese  
hraje:
Leonardo DiCaprioLeonardo DiCaprio.....Amsterdam Vallon [27]   
Daniel Day-LewisDaniel Day-Lewis.....William 'Řezník' Cutting [44]   
Cameron DiazCameron Diaz.....Jenny Everdeaneová [29]   
Jim BroadbentJim Broadbent.....William 'Boss' Tweed [52]   
John C. ReillyJohn C. Reilly.....Šťastnej Jack [36]   
Henry ThomasHenry Thomas.....Johnny Sirocco [30]   
Brendan GleesonBrendan Gleeson.....Monk McGinn [46]   
Roger Ashton-GriffithsRoger Ashton-Griffiths.....P.T. Barnum [45]   
Barbara BouchetBarbara Bouchet.....paní Schermerhornová [58]   
Liam CarneyLiam Carney.....Fuzzy   
Larry GilliardLarry Gilliard.....Jimmy Spoils [30]   
Stephen GrahamStephen Graham.....Shang [28]   
David HemmingsDavid Hemmings.....pan Schermerhorn [60]   
Liam NeesonLiam Neeson.....Kněz Vallon [49]   
Gary LewisGary Lewis.....McGloin [43]   
Eddie MarsanEddie Marsan.....Killoran [33]   
scénář:
Steven ZaillianSteven Zaillian  
Jay CocksJay Cocks  
Kenneth LonerganKenneth Lonergan  
námět:
Jay CocksJay Cocks  
hudba:
Peter GabrielPeter Gabriel  
Sonny BonoSonny Bono.....píseň "The Hands That Built America"   
Howard ShoreHoward Shore.....píseň "Brooklyn Heights" [55]   
kamera:
Michael BallhausMichael Ballhaus  
střih:
Thelma SchoonmakerThelma Schoonmaker  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Intersonic
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Gangy New Yorku >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2020
Rozporuplný film. Divák se k němu musí   vrátit. Když jsem to viděl poprvé, tak jsem   byl dost zklamán. Po delším čase jsem se   vrátil a hodnocení přehodnotil. Kvalitně   odvedená práce. Herci hrají výborně a Martin   Scorsese nám prostě servíruje život v druhé   polovině bez servítek a příkras. Drsný boj o   obživu a holý život. Myslím, že když to budu   vidět za několik let potřetí, tak tomu možná   zase budu muset hvězdu přidat.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2017
Velkorozpočtový snímek je co se týče výpravy   velkolepý, dějově se silnými aspekty obrazu a   scenériemi v jistém smyslu přijatelný. Na   filmové zpracování těžké téma a je vidět,   že ne úplně se příběh povedl přenést na   stříbrné plátno. Na začátku je dějově   nabídnuta bojová scéna, aby se vše nakonec   obrátilo v pomalejší vývoj k dalšímu   konfliktu. Stopáž snímku se jeví jako   zbytečně dlouhý. O dramatizaci sice nouze   není, ale jak se říká, čeho je moc, toho je   příliš. Pod kotlem to neustále vře, ale k   vrcholu ne a ne dojít. Historické souvislosti   New Yorku s tímto filmem znají snad jen   Američané, takže věrnost událostí je lépe   ponechat na nich. Příběh o New Yorku a Americe   v letech 1846 - 1862, kdy vládne bezohledné   násilí, iracionální chování, korupce a   hlavně neúcta k demokracii jako takové.   Manipulace voleb a vzájemné napadání   hraničící až se šílenstvím. Drsná   podívaná o další americké nelichotivé   historické éře o svém vývoji a budování   Ameriky.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.3.2016
Jeden
ze slabších filmů božského Lea.Zbytečně   dlouhá stopáž,některé scény zbytečně   dlouhé,něco by zase zasluhovalo podrobnější   vysvětlení.Ačkoliv filmařsky velmi   solidní,celkem mě zklamaly bitevní scény (v   souvislosti na rozpočet).Prostě vidět a   zapomenout...
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2014
Zajímavý film, pustil jsem si ho kdysi kvůli   přízvisku "gangsterka" není to tak   úplně, nehledejte v tom kmotra a pod. řekl bych   taková gangsterka pro mladé.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2014
Přijde mi, že Martin Scorsese hrozně rád   točí více než dvou hodinové filmy, tenhle se   ale opravdu nepoved.
Zprvu musím říct, že je   film úkrutně vlastenecký, což Američané   milují, proto také tuhle spatlaninu 10x   nominovali na Oscara, bez ohledu na to, že film   obsahuje spousty klišé, nelogických a nudných   scén a vlastně nudné odvyprávění příběhu,   který je nezáživný, nic neříkající a   protažený, je zde tolik scén, které bych já   osobně vystřih. Leonardo se mi zde ani moc   nelíbil, kompletně ho totiž zastínil Daniel   Lewis, který svou roli opravdu ukázkově   předvedl.
Snímek se ani nedá dokoukat, nudné   pasáže vám k tomu brání.
Ostatně Scorsesemu   v režijní kariéře stačí natáčet   vlastenecké filmy a bude patřit mezi nejlepší   režiséry světa, při tom tenhle film je   naprostá nula.
Gangy New Yorku by si měly podat   ruku s Argem, který narozdíl od tohoto snímku   Oscara dostal, ale také vypráví o Americe, že?
Kanystr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.9.2013
Určitě dobrá připomínka toho na čem amerika   vyrostla, proč dnes vypadá tak jak vypadá.   Natočeno je to skvěle, jen mi přijde, že za   žádnou výhru z deseti nominací na oscara   může scénář. Pomatený, plný hesel, které   ale nějak nefungujou. Nevim no
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Výborný historicko dobrodružný film v čele   L.DiCapriem a sexy C.Diaz.Dobrá bitka mezi gangy   hned na začátku a pak přijde plánování   pomsty za zabití svého otce a vůdce gangu.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.6.2012
Puška je účinnejšia ako nôž, zistili sme
No jo no. V prvom rade som šokovaný tými   pozitívnymi hodnoteniami, ale čo už, ja som   filmový analfabet a často nechápem, čo sa na   plátne deje. Slávny režisér (nemusí byť   zárukou, že film dopadne dobre), hviezdne   obsadenie (hviezde zas nemusí znamenať, že aj   výborné), nominácie na Oskarov (neznamená, že   ide o film roka) a silný mediálny humbuk   (nemusí byť záruka kvality). Ako to asi tak   môže dopadnúť? Ja som bol dosť teda   sklamaný. V prvom rade nuda. Veľa krát som   použil toto slovo, niekedy možno prehnane, ale   tu je fakt na mieste. Neskutočné utrpenie. Herci   tiež nič moc (postava Jenny priam na hranici   znesiteľnosti). Dej takmer žiadny, výňatky zo   života jednoho gangstra a jednoho pomstiteľa.   Charaktery žeby nejak vypracovali, tiež sa mi   nejak nezdá. Žiadne silné scény, alebo niečo   čo by nadchlo, litre krve a ospevovanie svojho   niekdajšieho soka (na čo ho potom zahlušil)   dojem moc nespravia. Chvíľami solídny chaos.   Úvodná bitka mi prišla ako scifi, veď tým   štýlom tam mohlo prežiť len pár otrlejších.   Záver zas chaos. Mňa by zaujímalo nakoľko to   bolo historicky presné, lebo fakt neviem čo tá   lúza čakala, jasné že napochoduje armáda,   štát si predsa rozvraciať nedáme. Taktiež mi   to všetko prišlo moc anarchistické, kde bola   polícia či armáda? To však fakt neviem a   musím asi kuknúť do nejakej knížky až sa mi   to objasní. A hlavne, to nelogické správanie   postáv. Čo asi tak čakal ten nádejný šerif.   No ja som tušil, že by to mohla byť tá   sekerka. On asi čakal posedenie pri čajíku.   Alebo raz chodím s nabrúsenou ochrankou, lebo   všade striehne ten nožík či guľka, inokedy   chodím okolo uhlavného nepriateľa len tak   naľahko, veď sa nič nedeje. Ale aby som len   nehanil, celkom solídny výkon   "Mäsiara", pekná pesnička od U2 a   pekná atmosféra a architektúra budovania New   Yorku. Plus pre mňa sympatický Lestrad. Inak   však veľké sklamanie
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.12.2011
Je to opět zajímavé a profesionálně dobře   odvedené dílo,které však a to je třeba jen   můj pohled na věc,trpí přemrštěnou délkou.
Zimmy871
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2010
No nic jsem od tohoto filmu necekal a o to vic,   jsem byl prekvapen. Daniel Day Lewis je neskutecna   svine, v jednu chvili mluvi o cti a potom zabiji   zezadu, protoze ma strach, ze by ho Mnich zabil.   Trochu jsem mel rozpacity pocity z konce. Cekal   jsem bitvu bitev a misto toho je rozmeta a armada   a DiCaprio spise zabije z milostni Reznika,   protoze uz ma v brise sraplnel a ten pocitacovne   udelanej slon - to si fak mohli odpustit. Nicmene   film je to fakt skvelej.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4312minih4312Blbý a blbější (1994) 
Dumb and Dumber n
minih143697minih143697Raw (2016) 
Grave n
minih48422minih48422Líbáš jako Bůh (2009) 
Líbáš jako Bůh n
minih170426minih170426The Brain Eaters (1958) 
The Brain Eaters n
minih40321minih40321Zběsilá jízda (2004) 
Autobahnraser n
minih149943minih149943Pokrevní mstitel (2017) 
Arsenal n
minih53250minih53250Záhada vyvoleného (2002) 
Das Jesus Video n
minih39635minih39635Co je šeptem... (2005) 
Rumor Has It n
minih10994minih10994Kuřata na cestách (1962) 
Kuřata na cestách n
minih3241minih3241Attila (2001) [TV film] 
Attila n


Hodnocení:n12345678910
Gangy New Yorku (2002)Gangy New Yorku (2002)Gangy New Yorku (2002)Gangy New Yorku (2002)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10