Jeden svět
ohodnotit

Kanibalové

Cannibal Holocaust

Další název:
Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust
Země:
Rok:
1979
Délka:
95 minut

Komentáře k filmu Kanibalové

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.4.2011
Ano, taky jsem nějakou dobu   věřil, že to je   skutečnost, ale obaly DVD   taky někdy lžou. Ve   výsledku nejvíc souhlasím s   Jardou.ftr a Green-tea:   nejhorší na tom není ani   tak to, jak film v různých   směrech působí, jako to,   jak se k sobě dokážou lidi   chovat, ať už z pohledu   "nadřazenosti"   rasy, pohlaví, náboženství   nebo čehokoli. Otrokářství   a fašismus jsou jen dva z   bohužel obrovské spousty   příkladů...
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.5.2016
Nostalgická vzpomínka na   VHS, skoro bez barev s trojím   dabingem. No, film je to   dobrý, některé scény jsou   dost silné, a dokonce opravdu   působí autenticky a nebýt   několika drobných chyb, dala   by se tomu i věřit. Je k   tomu velmi hezká hudba, ale   že by se k filmu hodila, tak   to se zrovna říci nedá.   Občas je to trochu utahané,   ale celkově se to brát dá.   Myslím, že si tvůrci   zaslouží hodnocení v té   vyšší kategorii.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Film ukazuje jenom to, co je   opravdu schopen člověk   člověku způsobit.   Nezastírá ani fakt, že   člověk je jeden z mála   živočichů (jestli ne vůbec   jediný),který zabíjí a   ubližuje druhým nejenom z   hladu či nutnosti,ale často   i pro pouhé pobavení. Tohle   je sice "jenom"   film,ale skutečného   utrpení, které si lidská   rasa navzájem působí je   mezi námi stále plno - a   zavírat před ním oči není   řešení.
Prasoid
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2010
Slušný kanibalský snímek,   jehož předchází pověst   standardní filmové lži o   skutečné události. I   nestudovaný filmař pozná,   že to žádná skutečnost   není. Ale ten pocit, když to   divák ještě bezpečně   neví, je skutečně k   nezaplacení.
Petra.Barbie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Ano, je to nechutnost, ale...
Tento film jsem si dnes   koupila na DVD a okamžitě   spolu s mojí mámou jsme si   ho pustily. Při jeho   sledování jsme skoro   nemluvily a jen tiše   otevíraly oči hrůzou. Ač   nám po jeho skončení   rozhodně nebylo do smíchu a   dnešní oběd jsme raději   vyškrtly, i přes tu hrůzu,   co se nám odvíjela před   očima, nemůžeme říct, že   jde o špatný film. Máte   pravdu Vy všichni, co zde   píšete, že je to   zvrácené. To je! A to   týrání zvířat   neskutečně odporné, jenže   tvůrcům se povedlo přesně   to, co zamýšleli - vyvolat v   divákovi naprostou   konsternovanost a hluboké   zamyšlení nad skutečnými   hodnotami. Po psyhologické   stránce to tedy působí   silně. Tzv. dokumentární   forma nebyla špatně   zvolená. Samozřejmě, že   jde poznat, že záběry jsou   nafilmované a nejsou   (zaplaťpánbů) skutečné,   ale jsou naprosto tvrdě   realistické, že jim ve   chvíli sledování opravdu   věříme. Teď už i chápu,   podle čeho si vzali inspiraci   tvůrci jiného rádoby filmu   - dokumentu o Blairské   čarodejnici, což je   naprosté nic proti tomuto   filmu. Dávám mu 8 bodů.   Zdůrazňuji, že nejsem   člověk libující si v   nějakých perverznostech   apod., ale tento film byl   natočen s tím, aby v   divákovi vyvolal pocit hnusu   a hrůzy, v tom případě se   jim to skutečně povedlo.
261972
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.3.2011
Tenhle film je jen ztráta   času.Plno zbytečných   drastických scén a navíc to   nemá hlavu ani patu.Prostě   vopruz.Na konci se dalo   předpokládat,že nikdo   nepřežije.Tohle doporučuju   jen silným   žaludkům,protože je to   opravdu DRASTICKÉ!!!!
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.7.2009
Pro nás starší známe opět   z BET a VHS na tu dobu dost   silné a brutální někteří   jedinci nevydrželi do konce
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Poměrně zajímavý film. Je   těžké ho hodnotit a říct   o něm buď, že byl super   nebo s*ačka. Já to pojal   jako dobrodružný horor a   celkem slušně sem se u filmu   bavil. Sice se všude píše o   tom, že je film autentický   a, že to co vidíte se   skutečně stalo ale to je   totální pitomina (jediní   kdo zde skutečně umírají   jsou (bohužel) zvířata -   aby režisér vytvořil   autentické záběry). I tak   je to však podívaná pro   opravdu silné nervy.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2014
Horory jsou od toho, aby jsme   se báli a tenhle film mezi ty   filmy patří. Filmy o   kanibalismu nejsou běžné a   jsou možná označeny právem   za kultovní a jsou často i k   tomu směřovány, takové   filmy sice nejsou za 10, ale   hodnotím je dosti vysoko.
Robinson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.7.2011
Sakra působivý film.   Oceňuji, že se nevyžívá   pouze v prasárnách a   humusárnách (nebo spíš to   není jediný účel). Ano, ty   jsou opravdu povedené, ale   film má i mnohem hlubší   pointu a to právě onu   rovnováhu mezi dvěma   stranami (dobře to popsal   Jarda.ftr). K zamyšlení ale   také zůstavá, jestli je   nutné zabíjet zvířata pro   film. Nebudu se v tom rýpat,   o tom si každý udělá svůj   názor. Svůj obrovský podíl   má i dokonalá hudba. Tak či   tak je Cannibal Holocaust   hodně povedený film, u   kterého mě ale nejvíc   překvapil ten dokumentární   styl. A pak že byla Blair   Witch první ...
red.mann
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.4.2019
Těžko hodnotit film, který   má zaujmout nechutností a   brutalitou. Vůbec nechápu,   jak si to může hrát na   dokument, když je na první   pohled vidět, že je to   hrané.
karlosphonic
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.3.2009
Vykalkulovaná trapnost.
Ztráta času.Tak trapně   natočený film jsem ještě   neviděl.Myslete si předem v   ději co tam ještě trapného   chybí a rázem to za pár   minut dostanete.Např.po   zabíjení,sexu a močení   jsem si říkal,že by tam   mohlo být ještě   kálení.Jelikož to nebylo   ještě v žádném filmu a   autor se to tam evidentně už   bál dát,tak jsme měli   místo fekálií bahno.Děj   byl absolutně nulový a   všechny tzv.zvěrstva byli   evidentně poskládány z   čistého kalkulu vyděsit   lidi.Vyděsilo by mě to,kdyby   mě bylo tak 10 let.Takhle   jsem film prožíval mezi   absolutní nudou,trapností a   salvami smíchu.Tohle je   první a doufám i poslední   "dílo" ,kterému   dávám jen jednu hvězdu.
Xpojntman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.8.2020
Husťarna největšího   kalibru, přitom docela   originální a ve svý   podstatě jednoduchá. Dokonce   spustil lavinu italských   kanibalských filmů různé   kvality. Ale Kanibalové   origoš jsou jen jedni.
Cash89
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Tento snímek je spíše   dokumentem.Děj je ubohý, ale   autoři se ho pokusili   vykompenzovat extrémní   brutalitou.Film je až   nechutný,hnusný a   opovrženíhodný.Takhle si   film teda nepředstavuju, i   kdyby to měl bejt horor.Tohle   je hnus.A musím tady   vyvrátit ty blbosti, že film   je podle skutečné   události.Protože když byl   film natočen,veřejnost z   toho byla tak znechucena,že   autoři raději oznámili,že   film je výmysl.Údajně   zabití herci se museli   dokonce ukázat na   veřejnosti(viz časopis   Premiere).Ten film nestojí za   nic.
Cardigan
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.3.2008
Tohle je vázne hnus, je to   sadistický, perverzní a   ubohý. Je to pár let   zpátky, co jsem to videla,   ale dodneska mám pred ocima   ty chudáky trpící zaziva   porcovaný zvírata. To bylo   fakt drsný.
Jarda.ftr
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.12.2009
Hrůza a zvrácenost? Ano,ale   jde o to čí. Partička   mladých lidí naruší   zaběhaný život domorodých   kmenů a s absolutní drzostí   neváhá vypalovat,   znásilňovat a zabíjet.   Vždyť to jsou jen   primitivní domorodci že!   Domorodé kmeny však nestrpí   jakékoli narušení svého   života a zvlášť násilnou   formou. Film je zatraceně   drsný a téma nadřazenosti a   pohrdání západní   civilizace nad ostatními   civilizacemi je stále   aktuální. Můžete film   proklínat, můžete ho   chválit, vždy bude působit   rozporuplně a otřesně.
marci22
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.5.2009
Většině lidem co tento film   viděli,se líbilo jeho   dokumentární   zpracování,ale mě   ne.Dokonce děj se mi zdál   nudný a utahaný a když už   k něčemu mělo dojít tak   kamera zběsile   skákala,takže jsem si nemohl   ani kanibalské orgie   pořádně užít.Pochválím   jenom těch několik málo   záběrů přírody,kuchání   želvy a pár krvavých   scén,které vypadaly jako   opravdové a byly celkem   nechutné..
ras84
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.4.2017
úchylný samoúčelný odpad.  

P.S.: musím   zvýšiť hodnotenie SAW   sérii, v porovnaní s týmto   brakom je to umelecké dielo.
Kmotr95
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.5.2008
Spise dokument nez film s   ubohym dejem.Jen ukazuje jak   ziji kanibalove(jak si   pochutnavaji na lidech) u me   jen nechutnej krvak
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2008
Místy amatérsky působící   "chuťovka" pro   otrlejší diváky   oplývající svou   originalitou a autenticky   vyhlížející brutalitou   domorodců , kterou   nedoporučuji milovníkům   zvířat , neboť zvířata ve   filmu účinkující byla   opravdu pozabíjena. Jinak   zajímavý experiment , který   mísí krvavý a brutální   film s přírodopisným   dokumentem. 75%
caligari
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.10.2007
V mnohém unikátní snímek,   jenž kromě drsných   naturalistických   kanibalských orgiií v sobě   ukrývá i hlubokou myšlenku,   či jakési filozofické   poslání o zlu ukrytém v   každém z nás. Jak křehkou   slupku sebekontroly člověk   vlastně má? Cannibal   Holocaust je film, který si   pustíte jen jednou a   vícekrát už ne, ale i tak   na něho dosmrti   nezapomenete...
Strength
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Viděla jsem ten film nedávno   a první moje reakce byla že   je to odporné i na mě! Dost   sadistický záběry a ještě   podloženo skutečností.   Rozhodně to není pro slabé   žaludky a věkovou hranici   bych ještě klidně   zvýšila. I když tento film   je hodně drsnej a hnusnej tak   je v něm určitá míra   ponaučení a o něčem ten   film vypovídá. Rozhodně si   to ale nehodlám znovu pustit.
Steawi
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.10.2010
Jak to říct.Snad možná   "nic   extra".Samozřejmě,je to   originální a podle   některých nejkrvavější   horor všech dob atd.   atd.Podle mě jsou to trochu   ukvapené   myšlenky,neříkám,že mě   to nebavilo,ale já raději   zůstanu u starého Thomase   Hewitta z Texaského   masakru,který té podívané   dá mnohem víc a tisíce   jiných.
Albertosaurus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2011
Autentický, odporný,   nechutný, kontroverzní,   samoúčelný, sexuální,   sadistický, hloupý,   geniální, temný,   bezvýchodný, hnusný,   zásadní, drastický,   odsouzeníhodný, rozpačitý,   strhující, přesvědčivý,   brutální, dobrodružný,   srandovní, ale především   jeden z nejlepších filmů   kanibalského hororového   žánru. Výborně pracuje s   kontrapunktem nádherné hudby   Rize Ortolaniho a zvrácených   obrazů. Nesouhlasím se   zabíjením zvířat jen pro   účely filmového   natáčení, ale zároveň   vím, že pochoutky, které se   podávají i v těch   nejvybranějších   restauracích, jako želví   maso, opičí mozečky a   vepřové, nepadají z nebe. O   něco horší než Deodatovi   Poslední kanibalové, ale   přesto na výbornou.   Samozřejmě obsahuje několik   nelogičností a hloupých   postav, ale tohle je   kanibalský horor italské   produkce, takže se to dá   očekávat. Určitě ne pro   každého.
Amthauer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.10.2008
Asi naprostá krvavá klasika,   a navíc, v kolika filmech   amerického původu uvidíme   odhalené genitálie? :)
Helled
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.9.2013
Atmosféra je sice v pohodě   ale prvních 50 minut byla   strašná nuda pak začala   nějaká akce rozsekání   želvy a zrovna takový   extrém to být nemusel
cynik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Splaterový blábol, který   vše postavil na   "šokujících"   scénách. Když jsem tohle   viděl poprvé, válel jsem se   smíchy!
Absentující   příběh je stoprocentně   nahrazen   "brutálními"   scénami, které s bídou   mohly šokovat za socialismu   nebo v době svého vzniku,   dnes jen nuda k uzoufání.
mirhasik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.4.2007
zbytečnost. nejhnusnější   na tomto filmu je vraždění   zvířátek v přímém   přenosu. jinak je film plný   nelogičností a nelogického   chování rádoby domorodců,   kteří, ačkoli nikdy   neviděli bílého člověka,   neleknou se ani výstřelů,   ani světlice, ale poháněni   svou touhou žrát prostě   všechno sežerou.
ergotoxin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.8.2015
Vizuálně zvrácený snímek,   který ale člověku říká o   práci médií více, nežli   si je většinou vůbec   schopen připustit. Pokud jsou   ovšem mainstreamová média   pokrytecká, autoři jim   rozhodně nemají co   vyčítat. Ironií totiž je,   že během natáčení došlo   i ke smrti sedmi zvířat za   účelem zvýšení   "shock value".
Berny.GB
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.4.2007
Pomatuju sa že když sem byl   ještě maý a naši si ten   film pučili,tak sem sa   nesměl dívat. Když sem ho   pozděj viděl chápal sem   proč to zakazovali.Film je   celkem dobře zpracovaný, i   když, jak píše kolega,   některé věci nedávají   smysl. Film dáva zamyšlení   nad otázkou kanibalismu-ale   tu si musí vyřešit každý   sám.
grunge1492
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2007
jojo, je to šílenost, je ti   z toho blbě i po 27 letech.   Myšlenku to nějakou má.   Sice hned poznáte, že se   nejedná o autentické   záběry ani náhodou a   popřete tak všechny dohady,   které kolují širokou   veřejností, že ty záběry   jsou opravdu původní, ale   nechutností se tam rozhodně   nešetřilo. A do toho ta na   první pohled nehodící se   hudba. Vcelku oceňuju   výpravu.. Zajímalo by mě,   jak vypadá ta 2jka.. Ale   tipuju, že bude horší.
likantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
100%
Nemám nič proti súčasnej   filmovej tvorbe hlavne s   hororovou tematikou,ale od   tohoto snímku sa majú čo   učiť.Je to brutálne   autentický snímok,ktorý je   nadovšetko skvelo umelecky   stvárnený.Jednoducho top v   kanibalských filmoch.Navyše   záver filmu v ktorom kmeň   kanibalov lynčuje,pojedá a   znásilňuje Amerických   novinárov je natoľko   autentický,že i ja som mal   pochybnosti či sa nejednalo o   skutočnosť.Nadovšetko   odporučujem pozrieť si tento   film.
romarikan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2009
ak nechcete tyzden jest tak   film odporucam ..po skonceni   filmu som v nbemom uzase   sedela a nezmohla som sa na   slovo..znasilnovania v priamom   prenose,brutalne   vrazdy-masakre,sadizmus   zvratenost,nechutnost ..to   vsetko ak chcete   vidiet..prosim odporucam...
Crookers
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2016
9/10
Velice pusobivy snimek,ktery   se snazi o   autenticitu.Deodatovi se to   rozhodne povedlo.V nekterych   scenach se mi zvedal zaludek   kde opravdu zabijeli skutecna   zvirata.Snimek u nas vysel s   ceskym dabingem.U sceny kdy   kanibalove zabiji Jacka a   nasledne ho rozporcuji   ("TOC TO,ZA TO DOSTANEM   OSKARA!") pouzil reziser   skutecnou mrtvolu.Myslenka z   filmu udelat dokument,ktery je   navic toceny rucni kamerou   vyvolava v lidech vetsi strach   a des,kdyz se jedna o horor.Ta   byla pozdeji pouzita v mnoha   dalsich filmech,napr. -   (Zahada Blair   With,Montrum,Ghoul atd.).Za   mne *9*
Marabrno
Hodnocení:
Přidáno: 14.6.2008
Informujte se lip!
Jak vidim tak ani po 28   letech!!! hodne lidi nema o   tomto filmu jasno! Film nema   vzbudit v divakovi   zvraceni,ale chce ukazat   to,jak nekteri lide zili a   mozna ziji tam,kam malokdo z   nas ma pristup. To,ze na   YouTube bezi videa vojaku USA   kteri v Iraku masakruji   civilisty (a naopak) tak to je   na zvraceni a co je horsi ze   to neni film. Nez date kritiku   premyslejte co tim bylo   mysleno.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih45751minih45751Požírač kostí (2007) [TV film] 
Bone Eater n
minih24499minih24499105% alibi (1959) 
105% alibi n
minih70813minih70813Bouře meteorů (2010) [TV film] 
Meteor Storm n
minih13521minih13521Námořní pěchota (1990) 
Navy Seals n
minih10781minih10781Kráva (1993) [TV film] 
n
minih16317minih16317Policejní akademie 6: Město v ohrožení (1989) 
Police Academy 6: City Under Slege n
minih24699minih24699Straka v hrsti (1983) 
Straka v hrsti n
minih27305minih27305Osudová sázka (1998) 
Buffalo ´66 n
minih55889minih55889Barbizonovo pokušení (1946) 
La tentation de Barbizon n
minih37450minih37450Na dvoře je kůň, šéfe! (1988) [TV film] 
Na dvoře je kůň, šéfe! n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10