Duben

Komentáře uživatele Berny.GB

Berny.GB

Berny.GB zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Lukas Oharek

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 37
60 sekund (Gone In 60 Seconds)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Film určitě zaujme i   diváka,který automobilismu   přiliš neholduje. Mě se   jako milovníku motorismu 60   sekund samozřejme líbí i   když děj je až snadno   předpovídatelný. Potěší   herecké výkony (Cage zahraje   snad cokoliv). A samozřejmě   autíčka,americká   klasika,italská moderna a   další evropské ikony   potěší každého   příznivce "nadupaných   bouráků".
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2007
Krásná a hlavně vtipná   česká resp. československá   komedie,ktrá určitě   pobaví. Film uritě zaujme   humorem, srovnáním lidí-   typicky český kriminalista   (Hrušinský) versus americký   (Dočelomanský). Herecké   obsazení je na nejlepší   úrovni a příběh neztrácí   tempo.
Americká krása (American Beauty)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Ačkoliv nepatřim mezi   milovníky americké   produkce,musím tomuto filmu   dát 10 bodů.Patří mezi mé   nejoblíbenější   filmy.Dokonalý příběh   takové " normální   " americké rodiny. Otec   který je na dně, se vrátí   do života díky posilování   a mariuhaně. Nevěrná a   ctižádostivá manželka a   dcera , která neni tuctovou   holkou. K tomu divní sousedi.   Nádherný a příběh se   skvělými hereckými výkony   a nezapomenutelnými   okamžiky(poletující   sáček). A to vše doplněno   úžasnou hudbou.
Auta (Cars)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2007
Když sem viděl tu reklamu   která byla kolem filmu   "Cars",tak sem   myslel že to bude zase   nějaký propadák( dobré   zboží přece nepotřebuje   reklamu). Ale skutečnost mě   vekmi příjemně překvapila.   Film má dobrý příběh,   Velmi kvalitní grafikua a   jakožto příznivce motorismu   mě potěšila příbuznost se   skutečností.
Copak je to za vojáka...
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2007
Film, dík kterému lituju,   že za mě už byla základní   vojenská služba zrušena i   když vím, že zase tak   zajímavé by to asi nebylo.   Film má dobré herecké   obsazení a zajímavý děj ,   který musí každého   diváka, halvně mužského   pohlaví, přitáhnout k   obrazovce.
Dařbuján a Pandrhola
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.5.2007
dařbuján a Pandrhola patří   určitě k české pohádkové   klasice. Příběh o chudém   havíři, který má hromadu   dětí a žijí v   bídě.Dařbuján hledá   kmotra pro své další   dítě, jediný kdo   přichází vhod je smrťák,   který dá Dařbujánovi moc   uzdarvovat lidi. A tak léči   lidi na vesnici,když   onemocní Pandrhola, zak   zjistí že nejde   vyléčit,ale i přesto oklame   smrťaka a Pandrholu na   chvíli uzdraví,když si po   půl dni vezne smrťák   Pandrholu sebou,tak Dařbuján   skončí s doktorováním.
Dědictví aneb Kurvahošigutntág
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2007
I když tento film nemá   bůhví jak skělý děj,   kameru, zvuk a další   ostatní věci (snad až na   herecké obsazení), tak   patří k velmi oblíbeným   filmů. Je to pro jeho   autentičnost, film dokonale   vystihuje život na malé   vesnici. A samozřejmě   hlášky, které zlidověly a   jsou velmi často používané   a zažité.
Forrest Gump
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2007
Forrest Gump se uršitě   zařadil mezi fiolmovou   klasiku. Příběh ne zrovna   nejchytřejšího   může,kterého v mládí   všichni odepisují. Jeho   životní příběh,který   vypravuje na autobusové   zastávce, však ovlivnil   Ameriku. Za svuj život   naučí Elvise tancovat,hraje   skvěle americký fotbal,   bojuje ve Vietnamu , za což   dostane vyznamenání za   statečnost. Potom hraje pin   pong za národní družstvo,   založí společnost na lov   krevet a stane se   milionářem. Jeho celý   život je ale provázán s   osudovou dívkou,s kterou má   nakonec syna a ona umírá na   AIDS. Opravdu úžasný   snímek.
Hledá se Nemo (Finding Nemo)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2007
Nemo.Určitě jedna z   lepších   "Pixarovek". Autoři   použili příběh,kdy otec   hledá ztraceného syna,který   většinou přinutí diváky   sledovat film až do konce i   když ví že všechno dopadne   happy endem.Příběh je   okořeněn zajímavými   zápletky otce na cestě do   Sydney,kde se nachází jeho   syn. Nejlepší částí filmu   je grafika.Nádherné záběry   z mořského života,jistě   ocení každý divák.
Kanibalové (Cannibal Holocaust)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.4.2007
Pomatuju sa že když sem byl   ještě maý a naši si ten   film pučili,tak sem sa   nesměl dívat. Když sem ho   pozděj viděl chápal sem   proč to zakazovali.Film je   celkem dobře zpracovaný, i   když, jak píše kolega,   některé věci nedávají   smysl. Film dáva zamyšlení   nad otázkou kanibalismu-ale   tu si musí vyřešit každý   sám.
Kobra 11 (Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Protože sem milovníkem   motorismu,tak sem z počátku   seriál kobra 11 sledoval,   bylo to něco nového, docela   zajímavé díly a hlavně   celkem reálné. Pak došlo u   seriálu ke zvratu,   opakující se akce a hlavně   nemožné a nereálné triky,   udělali z průměrného   seriálu pohádku pro děcka.
Kolja
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2007
Kolja je film který si Oscara   právem zasloužil.Když sem   ho viděl poprvní bylo mě 12   let a film sem zcela   nepochopil. Dbes ho považuji   za klasiku české tvorby.Děj   filmu je dojemný a tak nějak   lidský. Ve filmu došlo k   dokonalému spojení mládí a   zkušenosti ,tím myslím   herce obsazené v hlavních   rolích.
Komando (Commando)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.4.2007
Když mě bylo 12 let   považoval sem tento film za   velmi dobrý a mohl sem si   pouštět každý den na   videu.Dnes ho považuju za   velmi slabý a příliš   najivní.Příběh o bývalém   vojákovi,který postřílí   celou armádu žoldáku,to je   prostě pohádka pro děti.Ale   abzch film jenom   nekritizoval,je to určitě   film který se dá zařadit   mezi klasiku akčních filmů.
Krvavé léto v New Yorku (Summer of Sam)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.4.2007
Tento film neni určitě   masovým filmem,ale určitě   si najde nemalou skupinu   náročných diváků.Zaujal   mě herecký výkon tehdy   ještě neznámeho   Brodyho,který ale nehrál   hlavní roli.Film velmi dobře   ukazuje noční atmosféru New   Yorku(tmavé uličky,život ve   velkoměstě,kriminalitua   strach z masového   zabijáka,který právě   řádí ve městě).Další   dobrou devízpu filmu je hudba   a hlavně text písně,který   hraje skupina na koncertě, se   k filmu vyloženě hodí a   vystihuje jeho atmosféru.
Liga výjimečných (The League of Extraordinary Gentlemen)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.5.2007
Jedná se sice o film ve   kterém je slátané snad   všechno možné. Ale na   druhé straně mě zaujali   efekty a obsazení v hlavních   rolích. Příběch ve kterém   se setkávají kapitán Nemo,   Dorien Gray, Hyde,atd.,neni   vyloženě nudný a   nezajímavý a dá se sledovat   až do konce.
Můj bratr Tom (My Brother Tom)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.5.2005
Psycho?!
Tento film nemá prostě   chybu.Po shlednutí se vám   bude v hlavě honit spousta   otázek nad smyslem života v   současné   společnosti.Ukazuje, jak se   chovájí dva dospívající   lidé,kteří nechtějí být   ovlivnováni okolním   světem,ale v podstatě jich   ovlivnuje jejich minulost   resp. přítomnost(oba   byli,nebo jsou   zneužívani).Film má   vynikající kameru.
Je   to prostě jeden z těch   filmů,který dá človeků   námět na přemýšlení.
Musíme si pomáhat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2007
Když sem "Musíme si   pomáhat" viděl poprvní   byl sem nadšený.Je to   skvělý film který ukazuje   život   "obyčejných" lidí   za protektorátu. Ale nejsou   zase tak normální,protože   ukrývají do ma žida i přes   to že jejich přítel je   nacista. Film mě nadchl   svojim dějem , ironií a   samozřejmě skvělým   hereckým obsazením.
Na samotě u lesa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2007
Film na samotě u lesa   považuji za jeden z   nejlepších filmů   natočených za dob   komunismu.Film zobrazuje   humorným,ironickým a   dramatickým způsobem rozdíl   mezi životem na vesnici a ve   městě. Ukazuje taky různé   povahy a způsoby chování   lidí.Na samotě u lesa má   taky výborné herecké   obsazení.Film končí happy   endem,ale né takovým jaký   známe z americké   produkce,ale takový-   "prostě lidským".
Olověná vesta (Full Metal Jacket)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.4.2007
Opět Kubrickovská   dokonalost.Film který   určitě zaujme i lidi kteří   nemají válečnou tématyku v   lásce,hlavně první polovina   filmu.Pochvalu si určitě   zaslouží i výkon herců.
Ostrov (Seom)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2007
Tento film je opravdu   skvělý.Příběh je   dramatický, místy napínavý   a dramatický. Žena,která je   v podstatě majitelkou   plovoucího hodinového hotelu   se seznámí s mužem, jejich   vstah je velmi zajímavý(   např. ty háčky ,jak psal   kolega, jsou opravdu   neobvyklé) a má skvělou   zápletku.
Osvícení (The Shining)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2007
Jeden z nelépe   propracovaných hororů. Dnes   sice vznikají kvalitní   horory,ale většinou jde o   brutální scény,které   lákají čím dál   otrlejší diváky.Ale chybí   jim smysl pro detail,jaký   měl kubric.Osvícení neni   ani tak brutální jako   tajemné a fascinujíci.   Prostě skvělí horor.
Policajt ze školky (Kindergarten Cop)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.4.2007
Jeden z těch horších filmů   ve kterém hraje Arnold   Schwarznegr,teda né že by   natáčel dobré filmy(snad   kromě kultovního   Terminátora. Policajt ze   školky je takovou   nepodařenou béčkovou   komedií o policistovi,který   pracuje v utajení jako   učitel v mateřské školce.
Predátor (Predator)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2007
predátora považuji za vůbec   jeden z nejlepších filmů ve   kterém hrál Arnold   Schwarzenegr.Film diváka   zaujme atmosférou džungle,ve   které jsou popravováni a   stahováni z kůže   lidé.Tento masakr nemá na   svědomí člověk,ale   mimozemská bytost,kterou se   Arnie a spol(mimochodem   výborné herecké výkony)   snaží najít a zlikvidovat.
Psí dny (Hundstage)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2007
docela zajímavý pohled na   obyčejné lidi(nejde zde o   žádné hrdiny, ani o   nějaké silné zážitky)   kteří mají svůj život a   všechno ostatní s ním   spojené.
Rychle a zběsile (The Fast and the Furious)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.4.2005
Tento film je u lidí kteří   mají rádi auta velice   oblíbený.Ale podle mě(já   mám rád taky aura)   nedosahuje takové kvality   jako například 60 sekund   nebo třeba skvělý film   RONIN.
Rychle a zběsile: Tokijská jízda (The Fast and the Furious: Tokyo Drift)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Jeden z nejhorších   filmů,ktérý se by měl   zaujat příznivce   motorismu.Herecké výkony   nestojí za nic a o ději ani   nemluvě.Přehnané triky s   autama připomínají   poslední řady Kobry 11. Toto   pokračování nesahá   průměré jedničce a dvojce   ani na paty.
Scary Movie 4
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.6.2007
Scary Movie 4 je jedna z   nejslabších a zároveň   nejtrapnějších parodií.   Podle mě kultovní první   díl,nahradila dodrá dvojka a   potom sledovatelná trojka.   Ale to co předvedli   producenti ve čtverce si   nezaslouží název Scyry   Movie.Filmu chybí jakýkoliv   nápad a hlavně humor.
Schindlerův seznam (Schindler's List)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Jeden z nejlépe natočených   filmů,jaký sem kdy viděl.   Film ve vás vyvolá mnoho   otázek, na které lide jen   těžko hledají odpovědi. I   když film trvá tři hodiny,   děj nestrácí spád.   Skvělé herecké výkony a   zdrcující příběch o   něčem takovém jakým byl   holocaust. Na konci filmu mě   tekly slzy a to se jen tak   nestává.
Slib (La promesse)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.10.2008
film ukazuje skutečnost o   životě lidí kteří jsou v   podstatě závislí na sobě a   fungují v určité symbioze.   zajímavý je vztah otce a   syna který se během   příběhu rychle mění.
Smrt si říká Engelchen (Smrť sa volá Engelchen)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.5.2007
Andělíček
Tento hořký válečný film,   ukazuje skupinku   partizánů,kteří bojují   proti Němcům, vedenými   Engelchenem. Děj se točí   kolem Pavla ( Jana Kačera ),   ten se během války zamiluje   do Marty, která jakožto   partizánka pracuje v utajení   ve Zlíně. Film ukazuje   hořkost válečného a   poválečného života.

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

10:10 - 10:35

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

09:25 - 10:15

45 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

30 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

50 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10