Zari
ohodnotit

Dívka, která si hrála s ohněm

Flickan som lekte med elden

Další název:
The Girl Who Played with Fire, Millennium 2: La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina / Dievča, ktoré sa hralo s ohňom (SK)
Rok:
2009
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
11.11.2010
„Filmové zpracování druhého dílu slavné knižní trilogie Stiega Larssona.“

Komentáře k filmu Dívka, která si hrála s ohněm

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
Dalimoni
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2010
Napínavá podívaná
Druhý díl mě překvapil,   byl akčnější a   napínavější. Jednička je   výborná, kniha nemá chybu,   jen do filmu se to prostě   nedá vše dát. Byla tam   jedna malá odchylka od knihy,   ale jinak to šlo dle knižní   předlohy. Děj strhující,   scény efektní, herecké   výkony byly úchvatné.   Americký remake určitě   nebude dosahovat stejných   kvalit.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2010
Slabina druhého   pokračování může být v   tom, že od toho hodně   očekáváte. Osobně si   myslím, že laťka nadále   zůstala hodně vysoko. Přeci   jenom zde už nenítolik   překvapení a zvratů, jako v   prvním díle. I když ...
Úmyslně nechávám   stejnou výši bodů, jako u   prvého filmu. Celá trilogie   si zaslouží hodnocení jako   celek.
jirry
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Po přečtení knihy hodnotím   film ještě kladněji, oproti   Mužům se více drží   předlohy. Samozřejmě, že   první díl je jiný, divácky   možná vděčnější, ale   pořád filmaři odvedli   precizní práci.
Výtku, že druhý díl   neplní očekávání po   perfektním prvním díle jsem   původně přijal. Ale když   jsem celé Millénium shlídl   podruhé, vše mi do sebe   zapadá a jako celek to   funguje, musím té kritiky   upustit.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2010
Nelze nesrovnávat s prvním   dílem - který byl prostě   první, objevný, něco   jiného...zde již tušíme   co, resp. jak nám bude   předkládáno... a nezklameme   se. Přesto však   vyšetřování zmizení   Harriet bylo tak nějak   napínavější... Zde se mi   zdá, že není dán hlavním   postavám prostor, aby se   pořádně rozehráli...
ale i s těmito výtkami   se stále jedná o vysoce   kvalitní film - prostě   dobrá skandinávská   tvorba...máme se co učit
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2013
Volné pokračování trilogie   Milénium ubralo laťku a   příběh vypráví   pozvolněji a takříc bez   ambicí. Temná atmosféra je   ta tam a tak se tu rozehrává   nevýrazná sněť   pokračujícího osudu Lisbeth   obviněné z vraždy.   Novinář Mikael Blomkvist je   přesvědčen o její   nevinně, a tak se jí snaží   pomoct. Teď jde o to, jestli   dosáhne toužebného cíle.   Ryzý kriminální příběh   již tak nezaujme ani   nepřekvapí, jako ta   předchozí. Děj číší   značnou šablonovitostí a   nevýrazností. Po skvělém   prvním dílu šla laťka   dolů, ale ne zase až tak   moc, že by snímek nestál za   nic. Naopak. Za zhlédnutí   stojí, jen nelze očekávat   stejnou filmovou pecku.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.9.2011
DÍVKA, KTERÁ SI HRÁLA S   OHNĚM

Pokračování filmového   přepisu úspěšné knihy   opět nezklamalo. Film zaujme   zajímavým dějem, který je   velmi mistrně zpracován.   Trochu jsem se sice   pozastavila nad tím, jak se   vcelku malá, i když   trénovaná dívka, dokázala   sama vyhrabat z hrobu. Navíc   s prostřelenou hlavou. No ale   budiž. Ve filmech bývají i   horší bláboly a nic to   neubere na oblíbenosti filmu.   Prostě pohled švédské   kinematografie je přece jen   poněkud odlišný, a to je   to, co hlavně přitahuje   diváky k tomuto dílu.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Jestli někdo má radši   Lisbeth jako Rooney Mara,   nemusí brečet, protože si   zvykne na horši Noomi Rapace.   Knihu jsem nečet, nevím   tedy, která z těchto dvou   hereček je více podle   knižní předlohy, ale já   mám radši výkon Mary. Toto   pokračování vás nezklame,   Noomi přece jenom nehraje   špatně a její kolega   Nyqvist svou roli také   zvládá. Film je dobrý, ale   tenhle díl mi asi stačí   vidět jednou. Také mi toto   pokračování ukázalo, jak   Fincher dějově nezvládl   svou verzi, ve které bylo   použito pár úseků z tohoto   filmu a je již tedy jasné,   že vynikající rejža David   Fincher již nikdy nenatočí   své vlastní verze dalších   dílů.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2012
Adaptace pokračování   Larssonova románu se rovněž   povedla. I nyní se hodně   pátrá v minulosti jako u   předchůdce, ovšem ne tak   vzdálené. A navíc se týká   právě oné tajemné Lisbeth   Salander. Druhý knižní díl   pro mě byl velkým   překvapením. Larsson si   zřejmě uvědomil ohromný   potenciál své Lisbeth a tak   je druhý díl zaměřen   hlavně na její minulost.   Chybí sice tajemno typu „po   stopách dávných   událostí“ jako u prvního   dílu, ale i tak je příběh   velmi zajímavý. Navíc je to   celé o něco akčnější a   Noomi Rapace vypadá většinu   času mnohem více jako   člověk (tedy abych byl   upřímný, mě se její   „Lisbeth“ styl moc líbil   i v jedničce, ovšem je   hodně mimo běžně   konvence).
Obsazení   se podle mého nepovedlo tolik   jako minule. Niedermanna jsem   si představoval hodně jinak   a trvalo mi velmi, velmi   dlouho, než jsem se s jeho   zdejší inkarnací smířil   (ovšem jeho nechápavé   výrazy při „teď tě to   bude pořádně bolet“ byly   velmi komické, stejně jako   setkání s živou-mrtvou, no   však uvidíte) a Zala…ehm,   chápu, že je po zážitku s   dvanáctiletou Salanderovou   malinko poznamenán ale tahle   nestvůra by se neztratila ani   jako Frankensteinovo lidské   monstrum :-) Ne to byla   sranda, každopádně jsem u   něj ale postrádal alespoň   kousek charismatu, což je   škoda (na druhý straně   Martin Vanger ho také neměl   ani co by se za nehet vešlo,   zdá se, že s tím mají   tvůrci trošku problémy).  
Snímek naštěstí i   přes pár lehkých   zaškobrtnutí jede docela   svižně až do trochu   brutálního konce, ze   kterého jsem nebyl příliš   nadšen ani v knize, ovšem je   to jenom zábava a jako   takový ho lze akceptovat.   Zatímco Muže, kteří   nenávidí ženy, je možné   chápat jako uzavřený   příběh, u tohoto   pokračování je to něco   podobného, jako přepůlení   druhého dílu Matrixu na   Reloaded a Revolutions. Jen   doufám, že tahle trilogie   nedostane se svým závěrem   na frak podobně, jako ta   matrixovská. Na to mám ty   knihy příliš rád.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2011
Problém druhých dílů je   vždycky stejný - divák už   zná postavy, takže ztratily   pel nového a nic se v   podstatě pořádně nedozví,   protože do finále v třetím   díle je ještě daleko. Což   je problém i u Dívky, která   si hrála s ohněm. Takže   takový standardní střed s   přehnanou hrobnickou scénou,   ale pořád dostatečně na   výši oproti jiným   pokračováním.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.9.2017
Ale jo slušný thriller,   vydařené pokračování o   přiteplené hackerce, která   je ke všemu chytrá a   každýho seřeže (malinko   přehnané) a novinářoj,   kterej s ní kamarádí a   odhalujou špínu a podivný   zvrácený živly. Má to svou   atmošku, napětí i akci,   nebyla to ztráta času.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2011
Není skoro co dodat...   komentáře jsou výstižné!   Trošku mě mrzelo   "upadnutí" do   amerických scén - hudba   (hlavně šokovat a zesílit v   kritických chvílích), nebo   ulítlý konec (vyhrabání se   z metrové jámy). I děj a   návaznosti zde trošku   pokulhávaly, ale trojku si   jistě rád pustím a doufám,   že nebude pokračovat   úpadek.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2019
Druhé pokračování a opět   dobrá krimi. Lisbeth se musí   postavit obvinění z   několika vražd a vyrovnat se   stíny svého mládí. O něco   slabší než jednička, ale   pořád dobře koukatelné.
Vig
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.3.2012
Trošku dějově chudší   pokračování velmi   povedeného prvního dílu,   ale herci nezklamali a   předvedli opět skvělý   výkon, tedy spíše hlavně   Noomi - která to opravdu na   plátně rozbalila.
petr-bures
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2015
Bohužel se zcela vytratila   atmosféra prvního dílu a   stala se z toho spíše   naprůměrná detektivka.   Chybí mě to studené   tajemno.
Dogfish
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2011
Jasně, jednička byla   lepší, ale očekávání to   splnilo. Jsou to prostě jiné   filmy, než ty americké   bláboly. Je to prostě dobře   natočený a má to nápad.   Myslím, že je dobře   nakročeno na trojku.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.4.2013
Niet nad dobré vzťahy s Ruskom
Podobné ako jednotka, možno   lepšie, pretože to bolo   akési viac nakopnuté.   Trošku tu ideme do veľkej   politiky, prichádza síce na   konci ťažké prekvapenie,   ale dnes kedže je každá   detektívka založená na   ťažkom prekvapení, tak až   také prekvapenie to moc nie,   pretože dnes už fakt   máločo prekvapí. Trošku   nám to tu aj zbrutalizovalo,   no ale z celej švédskej   trilógie mi príde akýsi   najvydarenejší, ale zasa   chvíľami nuda a v konečnom   dôsledku opäť taký   priemer. Niektoré veci, ale   troška pristrihnuté, ako   napríklad vstávanie z hrobu.   Priznám sa ale, neviem čo   všetci na tom vidia
bobo336
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.1.2015
Dívka, která si hrála s ohněm
Druhé pokračovanie ma   neuveriteľne nudilo.Je tu   síce viacej akcie a dej je   viacej spletitý ale zaspával   som(Neviem prečo ale je to   tak).Dúfam,že finále bude   lepšie.
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.3.2011
Trochu zklamání.Dějová   linka příběhu mi   nepřipadá tak silná,jako   tomu bylo v jedničce,hlavní   postavy jsou jakoby v útlumu   bez možnosti pořádně   rozehrát své   party.Nafouknutý konec,který   by se spíše hodil k   nějakému béčkovému   hororu.Zkrátka-čekala jsem   víc.
lucymat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.10.2010
Druhý díl je v jistém   smyslu chudší na akci. Tím   myslím opravdu smysluplnou   akci, ne bezhlavé mlácení   blonďáka, nebo naparování   dvou motorkářů.   Částečně si to ale   prostřední film   vykompenzoval poodkrýváním   změti rodinných vztahů   Lisbeth Salander. Přesto tu   kouzlo jedničky (které mě   nutilo vydržet napjatá jak   struna až do konce filmu)   chybí. Je škoda, že tak   obrovský potenciál knižní   předlohy dvojka nedokázala   absolutně využít.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih56184minih56184Údolí smrti (1982) 
Death Valley n
minih33332minih33332Pupendo (2003) 
Pupendo n
minih157051minih157051Utøya, 22. července (2018) 
Utøya 22. juli n
minih24511minih24511Smrt na cukrovém ostrově (1961) 
Smrt na cukrovém ostrově n
minih39408minih39408Don Camillo a poslanec Peppone (1955) 
Don Camillo e l’onorevole Peppone n
minih102963minih102963Ti, co vraždí (2011) [TV seriál] 
Den som dræber n
minih5610minih5610Četa (1986) 
Platoon n
minih10524minih10524Konečně si rozumíme (1976) 
Konečně si rozumíme n
minih49080minih49080Tichá noc, krvavá noc (1972) 
Silent Night, Bloody Night n
minih145019minih145019Pustina (2016) [TV minisérie] 
Pustina n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Muži, kteří nenávidí ženy (2009)

 Muži, kteří nenávidí ženy (2009)
Muži, kteří nenávidí ženy n
Män som hatar kvinnor
Žánr: krimi / adaptace / thriller
Země: Švédsko / Spolková republika Německo / Dánsko / Norsko
Režie: Niels Arden Oplev

(pokračování)

Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009)

 Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009)
Dívka, která kopla do vosího hnízda n
Luftslottet som sprängdes
Žánr: thriller / krimi / drama / adaptace
Země: Švédsko / Dánsko / Spolková republika Německo
Režie: Daniel Alfredson

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Rodáci

Rodáci
Rodáci

Vladislav Kucharski

Kucharski Vladislav

Naposled navštívené:
Rodáci

Rodáci
Rodáci

Vladislav Kucharski

Kucharski Vladislav