Duben

Komentáře uživatele jirry

jirry

jirry zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 56
Anglické jahody
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.11.2008
Má velká očekávání byla   založena na nosném tématu a   dle recenzí na jeho   "netradičním"   pojetí. Film mě ale opravdu   vůbec nesedl. Velká   očekávání snad splnili jen   Viktor Preiss, Nina   Divíšková a Pavla   Tomicová, jejichž postavy a   úlohy v ději byly   uvěřitelné, velmi dobře   ztvárněné a místy i   vtipné. Dále jsem už jen   nechápal a divil se...   Zmatený vojáček a jeho   útěk do Německa je ve filmu   nedotažený (mapa z nůžek a   kamínku je k smíchu).   Hlavní hrdina, kterému   Rusové překazili odjezd do   Anglie, jim při prvním   setkání koupí pivo, odpor   lidí proti okupantům   považuje za fotrovskou   hysterii. Smrt bratra hlavní   hrdinky a jeho příběh   nedostaly prostor. Bohužel na   úkor trapného tlachání na   rande v lesích, ale hlavně   že si "emigrant"   nakonec vrznul.... Omlouvám   se za možná příliš   kritický tón, ale ty dvě   hodiny strávené v kině mě   opravdu otrávily zbytek dne.
Avatar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.12.2009
Připojuju se k chvále   práce, kterou Cameron odvedl,   Pandora je úchvatný svět.   Stovřit něco takového   dokáže opravdu jen génius.   Nebudu se rozepisovat o   podrobnostech precizně   vykresleného světa,   špičkového technického   zpracování. K celkové   dokonalosti díla mě chyběl   lepší příběh, rozvíjí   se skutečně zajímavě, ani   zelená tématika jej nijak   nekazí, ale závěr jej   sráží do hollywodovského   klišé. Škoda, že tak   pracně vystavěné a   promyšlené dílo nakonec   uzavře patetické   vítězství dobra a naivní a   pokorný ústup tak   chamtivého a nenasytného   plémě, jakým lidi jsou.   Možná si Cameron připravil   půdu pro další díl :-)
Bojové nasazení (Heartbreak Ridge)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.2.2008
Pouze pan herec Clint Eastwood   tuto bídu zachraňuje, i   když i jeho hlášky jsou na   samé hranci vkusu. Jinak je   to spíše podprůměr.
Bourneovo ultimátum (The Bourne ultimatum)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Precizně natočený film,   který je fantastickým   závěrem strhující   trilogie. Akce a napětí   graduje minutu od minuty už   od prvního dílu. Úplný   závěr filmu je možná   slabší, ale klidně jej   autorům odpustím a s   radostí si počkám na   případný další díl.
České století
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.11.2013
Nikdo nikoho nenutí tuhle   verzi pánů Kosatíka a   Sedláčka nekriticky   přijímat. České století   má podnítit zájem lidí o   historii svého vlastního   národa a ukázat určité   okamžiky, které jeho další   osudy formovaly. Nejde o   ucelenou historickou fresku,   jde jen o sondu do zlomových   okamžiků. Seriál   předpokládá alespoň   základní znalosti historie,   což klade určité nároky na   diváka. Ale to je správné,   právě to je fce.   veřejnoprávní televize, má   společnost vzdělávat, ne   jen prvoplánově bavit. Proto   tenhle projekt vidím jako   výborný počin. K úrovni   zpracování může být mnoho   připomínek, ale minimálně   některé herecké výkony   vyčnívají vysoko nad   úroveň seriálové   tvorby.

K   příspěvku   jmenuji.se.libor
Váhal   jsem poměrně dlouho, zda na   tenhle jedovatý výkřik   něco psát.
Použití   výrazů jako   "Hérci", Bernd   Posselt a jeho kameráden,   modroptákově historicky   upravené, ukazuje na úroveň   politické agitky ze serveru   novinky.cz.
Kritika by   měla být věcná,   přinášet názory a   hodnocení. Tyhle   šablonovité výkřiky nikomu   mnoho neřeknou. Nechci   útočit na autora, ale sám   ve svém profilu ukazuje své   zahledění do doby minulé,   která nám všem   předkládala svou pokřivenou   verzi historie. Pokud tedy   teď o tomhle seriálu mluví   jako o vymývání mozků, co   si myslet o dílech jako   např. Major Zeman nebo Dny   zrady. jmenuji.se.libor   nejspíš nic špatného,   perfektně se shodují s   ideovou linií strany a tak ho   to učili ve škole, takže to   MUSÍ být pravda.

Podobné příspěvky jsem   četl např. pod Zdivočelou   zemí, podobně pobuřovala   určitou skupinu diváků   stejně tak jako teď České   století. Ani ve Zdivočelé   zemi to však nebyl   oficiální výklad historie.  

Nakonec   podobně jedovaté   příspěvky by se daly brát   jako lakmusový papírek,   když se někde objeví rudé   jedovaté plivance, dochází   k nápravě pokřivené   historie. Poděkujme tedy   jmenuji.se.libor za   vyznamenání pro tohle dílko   ;-)
____

Nutno podotknout, že můj   komentář směřuje k   původní verzi komentáře   jmenuji.se.libor, ze kterého   se nyní zachoval se pouze   první odstavec.
Jak   jsem psal, nikdo nikomu   nevnucuje výklad podaný v   Českém století. Tak ani vy   nevnucujte svůj pohled   autorům. Vaše hodnocení   odpovídá spíše nesouhlasu   s obsahem, nikoliv formou.   Nebo je to opravdu takový   brak, že nestojí za víc   než jeden bod?
Čtyři lvi (Four Lions)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Pořád mě vrtalo hlavou, kde   Carnajevové přišli na to,   že zaútočí na Bostonským   maratonu...
Ne teď   vážně. Film se skutečně   nebojí jít až za hranu a   natírá fanatické islamisty   s velkou vervou. Pomatenost   Čtyř lvů je přehnaná, ale   ani tak pro ně nebylo   složitý se odpálit. Když   člověk odhlédne od   nadsázky ve filmu, sranda   náhle končí.
Film   asi vznikal s malým   rozpočtem, proto některé   záběry nevypadají nijak   zvlášť, ale jinak je film   věrný žánru a svou   nekorektností baví jako   málo který jiný.
Ďáblové v oblacích (The Dam Busters)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Není to sice Memfiská   Kráska, ale jde o stejně   legendární a autentický   příběh. 35 let rozdílu v   době kdy byly tyto filmy   natočeny, neumožňuje   Ďáblům v oblacích se   vyrovnat efekty a kvalitou   akčních scén. Přesto jde o   fantastické zachycení jedné   z pozoruhodných operací 2.   sv. války. Příběh velitele   Gibsona, který vedl celou   operaci, bohužel končí roku   1944 v troskách letounu De   Havilland Mosquito nad   Holandskem. Čest památce   těchto statečných letců!
Darjeeling s ručením omezeným (The Darjeeling Limited)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.11.2011
Odpočinkový film, zaujme   hezká krajina a příjemný   soundtrack. Dějová linie   vás skutečně nestrhne, jak   snaha pobavit, tak něco   sdělit, zůstává na půl   cesty. Nicméně poetika cesty   indickým vlakem u mě zvedla   bodování z průměru.
Diktátor (The Dictator)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2012
Mnohem lepší než Borat!   Cohen zraje jako víno :-)   Trochu jsem se bál, poté co   jsem četl pár kritik. Ale   jen jsem se utvrdil, že nemá   cenu dát na rady jiných   rádoby znalců. Není to pro   každého, ale kdo Cohena umí   ocenit, užije si srandu od   začátku do konce. Ať žije   největší diktátor dneška!
Dívka, která si hrála s ohněm (Flickan som lekte med elden)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Po přečtení knihy hodnotím   film ještě kladněji, oproti   Mužům se více drží   předlohy. Samozřejmě, že   první díl je jiný, divácky   možná vděčnější, ale   pořád filmaři odvedli   precizní práci.
Výtku, že druhý díl   neplní očekávání po   perfektním prvním díle jsem   původně přijal. Ale když   jsem celé Millénium shlídl   podruhé, vše mi do sebe   zapadá a jako celek to   funguje, musím té kritiky   upustit.
Hannibal - Zrození (Hannibal Rising)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2007
Nejsem kultovním vyznavačem   série o Hannibalu Lecterovi a   proto možná, mě tento   snímek tak moc nezklamal.   Myslím, že herecky zvládl   Gaspad Ulliel roli dobře.   Jistě laťka mu byla   nastavena tak vysoko, že se   dalo těžko předpokládat,   že Sira Anthopny Hopkinse   překoná... Nepřekonal, ale   nezklamal. Film nedosahuje   kvalit předchozích, ale   vznik monstra popisuje velmi   dobře, zaplnil důležitý   prvek nutný k pochopení   Hannibala...
Happy, Happy (Sykt lykkelig)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2012
Výborná podívaná.   Setkání dvou rozdílných   rodin je katalyzátorem,   který rozpoutá bouři citů.   Film zdobí výborně   propracované postavy   zvládnuté i herecky a   příjemné jsou i hudební   vstupy kvarteta zpěváků.   Komediálních momentů není   mnoho, možná hry kluků   trochu odlehčují dusno mezi   rodiči, ale občas už z toho   otrokaření šel mráz po   zádech :-)
Hobit: Šmakova dračí poušť (The Hobbit: The Desolation of Smaug)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2013
Pán Prstenů byl skutečně jiná káva.
Druhý Hobit se od knižní   předlohy odlišuje víc než   první díl. To by samo o   sobě nemuselo být na škodu.   Ale nové postavy slouží   spíš k natahování děje.   Nejvíc mi asi překážela   lesní elfka a její linie se   zraněným Killim. K tomu   přidám skřety v Jezerním   městě a Legolase, který do   setkání s Frodem bude muset   shodit několik kilo a zajít   si na lifting tváře. Scéna   u pecí a snaha udělat zlatý   odlitek draka Šmaka už mé   zklamání jen dovršila.
Na druhou stranu   Gandalfův příběh s   Devítkou a setkání se   Sauronem pěkně připravuje   půdu pro Společenstvo   prstenu. O to víc pak zamrzí   ta vata kolem Legolase a   Tauriel.
Druhý Hobit   není špatný, ale to, že   jste četli knižní předlohu   je spíš na škodu.
Hostel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.2.2008
Film jsem neviděl, ani nechci   vidět. Jen to co jsem   slyšel, mě dostatečně   přesvědčilo.   Neuvěřitelně brutální a   hloupé. Naprosto nepovedené   po stránce filmové. Tato   hrůza můľe někoho zaujmout   snad jen svou úchylností a   nelidskou brutalitou.
Hra o trůny (Game of Thrones)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2012
Druhá série hravě   překonává první a nic   nenaznačuje, že by se snad   mělo na tomhle trendu cokoli   měnit! Bude to dlouhé   čekání na třetí   příděl, ale ten jistě bude   stát za to.
Hra osudu (Match Point)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2009
Pomalý děj vás skoro   ukolébá, nicméně závěr   staví celý film do jiného   světla, konec kdy ten   prstýnek na zábradlí   rozhodne o dalším osudu   tolika lidí mě dostal.   Čekal jsem opak, avšak   právě díky tomu vyzní   celý film opravdu silně.   Dobré dílko mistra Allena.   Výborné herecké výkony,   hlavně Meyers zahrál toho   vypočítavého zmetka velmi   dobře.
Hra s nevěrou (Derailed)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.9.2011
Herecké obsazení slibné,   film se zajímavě rozjede,   ale v závěru mě příběh   přišel čitelný. Pěkný   film na jedno použití.
Hrabě Monte Cristo (The Count of Monte Cristo)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2007
Hrůza, s předlohou si v   Americe hlavu nelámali.   Nevydržel jsem sledovat celý   film, ale jsem rád, že konec   jsem shlédl. Marnost nad   marnost. Monte Christo si   nakonec koupil If a snad tam   chtěl dělat lunapark...
Hubená Sussie (Smala Sussie)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Pomalý ospalý začátek,   překvapivý strhující   závěr. Svébytný humor a   svěží styl doplněný   výborným soundtrackem.
Hurikán (Hurricane)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.2.2019
Zklamání
Jedno z největších   zklamání filmem, co jsem   zažil. V dnešní době   nevídaně nekvalitní   animace, minimum reálných   záběrů na skutečný   Hurricane, letové snad   žádné. Scénář slabý až   hloupý. Význam a role Josefa   Františka naprosto opomenuta,   udělali z něj trapnou   figurku (ok, je to polský   film, tady máme největší   dluh my češi). Každopádně   tohle je tak slabé, že to s   přehledem a ve všech   ohledech strčí do kapsy   Bitva o Británii stará 50   let! O Tmavomodrém světě a   jeho scénáři a zpracování   ani nemluvě.
JAG
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.11.2008
První série nabízely   zajímavý pohled do pole,   mezi bojové jednotky. Od   doby, kdy se děj přesunul do   velitelství JAGu, se seriál   stal nezajímavý donekonečna   pokračující a průměrný.
Kmotr III (The Godfather: Part III)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2007
Strhující závěr. Celá   trilogie je něco   vyjímečného. Poslední díl   je důstojné vyvrcholení.   Celou cénu v opeře jsem se   zatajeným dechem čekal jaký   osud Michaela potká.   Poslední scéna kdy umírá,   stejně jako Vito, zlomený   smrtí dítěte, je opravdu   silná.
Úžasný   herecký výkon Al Pacina...
Král zlodějů (König der Diebe)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Film, ze kterého čiší   krutost a bezohlednost   "mafiánů" s jakou   je využívána bída a   zoufalství chudiny z   východu. Skoro   dokumentárním stylem podaný   příběh malého chlapce   odkrývá úděsné osudy   dětí, které padnou za   oběť obchodu s bílým   masem. Působivé,   depresivní. Stojí za   shlédnutí.
Království (The Kingdom)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Možná je 6/10 příliš   přísné hodnocení, ale na   mě film nepůsobil jako   nějak hluboké zamyšlení   nad problémem terorismu.   Prostě jen střílečka s   nesmyslně rozvleklým   úvodem. Naivní   zjednodušující zkratky,   počínaje   "vydíráním"   Saudského velvyslance až po   úspěšnou návštěvu u   prince, působí jako   kouzelná mávnutí proutkem a   lacině tak posuvají děj   dál. Hollywoodsky   přeslazený konec všemu   nasadil korunu.
Kráska v nesnázích
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Pěkný film, slabší   příběh ale perfektní   herecké výkony, úžasný   především Jiří   Schmitzer!! A Oscarová muzika   ;-)
Legenda o Zorrovi (The Legend of Zorro)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Limonáda, bezduchá stupidní   "akční"   podívaná. Slabé pokusy o   vtip, akční partie jsou   přetaľené do absurdity.
Nabít a zabít (Lucky Number Slevin)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.9.2009
Výborné herecké výkony   hvězdného složení,   celková atmosféra filmu,   fantasticky zamotaný děj a   gradace příběhu to vše   dělá z Lucky Number Slevin   opravdu výborný film. Snad   jen ten happyend mě k   předchozímu průběhu filmu   moc neseděl. Ale i tak 10/10,   gangsterky já rád :-)
Nokas
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2011
Téměř dokumentárním   pohledem natočená   rekonstrukce jedné bankovní   loupeže. Děj popisuje jen   okolnosti samotného   přepadení NOKASu, nevěnují   se ani přípravám, ani   útěku a dopadení   zločinců. Dějová linka s   autobusákem, který   znemožnil policejnímu   veliteli ujet z palby a de   facto jej tak odsoudil k   smrti, dává závěru   potřebný emoční náboj.
Normal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.4.2009
Vynikající počin českých   filmařů. Po výtvarné   stránce opravu požitek,   atmosféra vás pohltí,   pohled kamery je neotřelý a   výrazně podporuje výtvarné   vyznění filmu. Herecké   výkony ústřední trojice   herců jsou perfektní, ale i   např. Miroslav Táborský   také odvedl výbornou práci.  

Co mě ale   vždy udivuje jsou   nenávistné komentáře pod   českými filmy. Předchozí   hodnocení a výtky tomuto   filmu mě překvapily.

Kritika zvolené   látky a podobnosti s Mlčení   Jehňátek je chabá snaha   shodit tvůrčí počin zcela   vybočující z naší   produkce. Film má rozmach a   ambice se uplatnit i v   zahraničí. Na co se stále   rýpat ve svých malých   českých bolístkách a   traumatech!? Plynule navážu   na další nesmyslný   výpad.

Mediální podpora filmu,   copak ji jiné filmy nemají?   Nejedná se snad o návrat   Dagmar Havlové? Vždyť je to   přední česká herečka,   buďme rádi, že ztvární   další role. Jedovaté   poznámky na adresu   prezidentského páru zavání   trapnými diskusemi na   Novinkách.cz!

Délka filmu? Znovu jen   pokus najít si hůl... Kdyby   to bylo o deset minut delší   hodilo by se zřejmě   zvolání o nastavované   kaši...

Na   závěr, mnoho kvalitních   nejen českých filmů   nedostane v kinech dostatek   prostoru na úkor bezduchých   komerčních hloupostí a   proto doporučuji na Normal   vyrazit co nejdříve.
Občanský průkaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2011
Pojetí Šabachovy látky od   Ondřeje Trojana se mi líbilo   mnohem více, než pojetí od   Jana Hřebejka. Trojan se   nebál větší kritičnosti,   film měl nejen pobavit, ale v   druhé půli chtěl i něco   sdělit. Četl jsem i knihu a   nemyslím, si že by se film   předloze nějak vzdálil. Pro   mne zajímavá výpověď,   která nemá jen zabít   divákův čas.

Pro jmenuji.se.libor

Z celého   příspěvku čiší zášť,   omezený rozhled a intolerance   jeho autora.

Říká mu něco pojem   umělecká nadsázka?   Nejednalo se přece o   dokument, ne? Jak si může   být tak jistý, že se něco   podobného nestalo? A vadilo   by vůbec, kdyby ne?

99,9% co je to za   blábol? Tolik lidí tenkrát   volilo stranu ne? Člověče   proberte se, ty doby už se   fakt nevrátí!

Nadužívání slova   propaganda je úsměvné. Film   si jistě nehraje na jediného   a neomylného nositele pravdy.   To nostalgie lidí zklamaných   dnešní dobou a jejich   úpěnlivé lpění na   tehdejším falešném pocitu   bezpečí a bezstarostnosti   jim jen vystavuje smutnou   vizitku. Pokřivené vidění   světa z dob na které   vzpomínají, jim potom   umožňuje jejich vlastní   vnitřní propagandu.   Hluboká rána v jejich   myšlení také nedovoluje   překonat nedůvěru a odpor k   čemukoli jinému. Uniformita   a stádnost lidí jako   jmenuji.se.libor by jistě k   lepší kinematografii   nepomohla.

Ad   Koncesionářské poplatky,   zajímalo by mě, kolik bodů   dal libor seriálu Vyprávěj.   To je vidění tehdejší doby   v druhém extrému. Pak se dá   říct, že poplatky   posloužily oběma, jak   máničkám, tak těm co se   stýská po „šťastném“   dětství v normalizačním   marasmu a dvojakosti   myšlení.
Hodnocení   1/10 je tedy jen jedovatým   plivancem člověka, kterému   autoři pohanili jeho   „Pravdu“.

Pro panchokid

Co by mělo bránit   „fakánkům“ třeba jako   já, kteří měli to   štěstí, že se do tý doby   jen narodili a nestihli už   vstoupit do Pionýra, aby si   udělali názor na tenhle   film? Hodnocení je jen   další plivanec.

Správně šedivých   filmů opravdu moc není. Jako   „fakánek“ sem z té šedi   moc nezažil, ale možná se   jí blíží Pouta a Životy   těch druhých. Je pravda,   že Průkaz nejspíš tyhle   ambice neměl. Proto jej ale   netřeba hned posílat do   odpadu kinematografie.

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:15 - 11:10

23 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

58 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10