Zari
ohodnotit

Colette

Rok:
2013
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
12.9.2013
„Výpravné strhující drama o síle lásky a touze po svobodě.“

Komentáře k filmu Colette

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.7.2014
No na konci už mi chybělo   jen dvacet dětí, ale jako   celek film ujde. Vadila mi   přihlouplá love story. Mádl   tomu nepřidal, ten tomu ubral   všechnu šťávu. Prostě tam   vůbec nezapadl, nehledě k   tomu, že to zahrál jako   šmírák. Některé pasáže   jsou špičkové, za jiné by   si autor zasloužil Birkenau,   stejně jako hrdinové filmu.   Dost scén je tu jen těžce   uvěřitelných. (Tím   nemyslím historicky). A tím   také nemíním to, že   nacisti Viliho seřezali   tyčí (věřte, že to   uměli) a on pak nemá ani   jizvy. Tomu prostě   nevěřím, sice se filmu   praví, že byl na operaci   (není řečeno přesně   proč), ale domnívám se, že   mu rány byly šity. Za   podmínek lágru asi těžko   tak, aby nezbyly jizvy.   Další nesmysly už nebudu   vypisovat, snad jen   domlouvání si schůzek na   určitou hodinu. V lágru, kde   nikdo nevěděl, zda bude za   minutu naživu.
Vynikající jsou ve   snímku barvy, konkrétně   jejich občasné   střídání.
Autoři   ať si film vezmou zpět,   vystříhají ty nablblé love   scény, začátek a konec   který sice k ději patří,   ale je zbytečný, nechají   jen holý a syrový příběh   a mají to na sto procent.   Takto je to s bídou, a dost   velkou na padesát. Za   obsazení Mádla ještě   méně. 11900/12448
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Válečné filmy by se mohly   rozdělit asi do pěti druhů.   Jedním z nich jsou dramata   odehrávající se v   koncentračním táboře. Sem   by mohly patřit ty, které se   vůbec zaobírají tématem   holocaustu. Film Colette má   výbornou předlohu v díle   Arnošta Lustiga.
Je   to příběh o lásce dvou   lidí, kteří se sejdou a   poznají v místě velkých   válečných hrůz. Film je to   drsný, tak, aby co   nejvěrohodněji přiblížil   atmosféru koncentračního   tábora. Lidská důstojnost   je zde ponížena. Určitá   skupina lidí (skoro celý   německý národ) se pasovala   do role nadlidí a z tohoto   pohledu se dopouštěla   obrovských a   neodpustitelných zločinů.   Zabíjení a mučení lidí   jde ruku v ruce s velkým   kšeftem. Kolik bohatství   bylo obětem zabaveno, aby   posloužilo někomu jinému.   To vše vedle velké lásky   film znázorňuje.
Ústřední dvojici   vytvořili   Jiří Mádl (Vili   Feld) a   Clémence Thioly   (Colette Cohenová).   Uznávám, že zde Mádl   odvedl velký kus herecké   práce. Ale taky je pravda,   že právě na něj mám   docela pifku a mnohdy mi   nesedí. Ale to je můj   problém. Do děje však   zasáhne více postav a   ochrana vztahu dvou mladých   lidí stojí život celou   řadu dalších osob.   Největšího parchanta,   velitele tábora, vytvořil   Eric Bouwer   . Zatím zde je veden   jako velitel tábora, ale   spíše velí jen jednomu   pracovnímu oddělení,   kterému se říkalo   „Kanada“. Zde se   třídily obsahy kufrů z   transportů smrti, parálo se   oblečení a hledaly se   poklady, které si s sebou   židé přiváželi do   táborů.
Hrůzy   druhé světové války je   třeba připomínat. Přeci   jenom se dají považovat za   jednu z facek moderní   společnosti, aby si   rozmyslela rozpoutat další   válečný konflikt.

Film má skvělou   výpravu. Jeho téma je tedy   silné a zpracování   zdařilé. Mohu jej zařadit   mezi nejlepší filmy domácí   výroby letošního roku.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.3.2014
Tak to tu je zas: válečné,   romantické, drama a zas o   židech, už je to pomalu dost   ohrané téma a zde ke všemu   toporně zpracované. Hrůzy a   krutosti nesnižuji, muselo to   být PEKLO, ale tento film   působí 1) jako na   objednávku 2) je celkem   mdlý, jak romance, tak   celkové vyznění mně   nevtáhlo tolik do děje 3)   chvílemi i nudí a zbytečně   je natahován. Nepovedl se moc   i dabing, někdy to rvalo   uši. Takový film ač je to   dražší má mít nastavené   - mluví němec tak   německy,mluví čech tak   česky a hlavně herec co ho   ve filmu hraje!! Colette není   úplně nepovedený film, ale   řada věcí dle mého vyšla   tak na půl, chybí větší   emoce a lépe vtáhnout do   děje - 5/10.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2015
Drsný příběh z   vyhlazovacího tábora   Osvětimi, kde vzplanul mezi   dvěma vězni milostný vztah.   Musím se přiznat, že 'love   story' na pozadí nějakých   krutých historických   událostí mi už začíná   docela vadit. Již to tu bylo   mnohokrát a tak už se to   zdá být poněkud   neohrabané. Co bude   příště? Vzhledem k faktu,   že je to natočené podle   románové předlohy, budiž.   Díky možnostem 3D kompozice   je snímek vizuálně velmi   dokonalý. Takový reálný   pohled na Osvětim tu myslím   ještě nebyl. No, v českém   filmu určitě. Nebál bych se   tento snímek zařadit mezi   takové filmy jako je   Schindlerův seznam či   Pianista. Ta hrůza a   utrpění, lidská krutost a   hyenizmus tu bylo zachyceno   dobře. Pravda, v některých   scénách se mohlo trochu   přitlačit na pilu, ale   takhle to myslím jako ukázka   zcela postačuje. Na české   poměry, byť se jedná o   koprodukci, povedený film.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2016
Docela povedený válečný   snímek trochu   zromantičtělí,zamilováním   dvou hlavních představitelů   ale nebylo to tolik na   obtíž,velitel byl drsný   zastřelil koho chtěl,Mádl   to zvládl dobře i ostatní   herecké výkony se povedly   Hryc,Vetchý,Táborský a   další.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2017
Colette je film, ze kterého   jsem se dlouho zotavovala.   Mrazivý a krutý a přitom   nezapomentulně lidský. Že   jsem nerozdýchala Jiřího   Mádla v hlavní roli je jenom   můj osobní problém, který   mám s tímto hercem.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Mádl mi tam moc neseděl (ale   uznávám, že to, že ho mám   zaškatulkovaného je můj   problém a ne jeho) a celý   ten milostný příběh se   mnou nic nedělal. Což se   paradoxně dá brát jako   velké plus tohoto filmu. To   peklo koncentráku a šílenou   preciznost německé   vyhlazovací mašinérie,   zorganizované do posledního   detailu a vypilované k   maximální efektivnosti, se   totiž podařilo z románu   Arnošta Lustiga přenést na   filmové plátno natolik   působivě, že jsem si   uprostřed všeobecného zmaru   a hromad mrtvol v každém   okamžiku jasně uvědomoval,   jak strašně málo záleží   na tom, jestli zrovna tihle   dva zamilovaní přežijí.   Kdykoli si totiž pro sebe   ukradli chvilku štěstí, tak   o pár bloků dál v tu   chvíli těla dalších Romeů   a Julií právě hořela v   pecích krematoria. Na Colette   prostě zapomenu rychle a v   tom vagoně na konci jsem, na   rozdíl od ní, necítil   žádnou radost. Ale ty   rozžhavené, dnem i nocí   kouřící komíny, ty si   pamatovat budu. Atmosféra   pekla, stvořeného lidmi na   zemi, pro mě převálcovala i   veškeré formální   nedostatky filmu.
petr-bures
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Český velkofilm
Po dlouhé době jsem viděl   opravdu precizní český   snímek. Prostředí   koncentračního tábora je   vykresleno velmi realisticky a   uvěřitelně, až člověka   mrazí. Navíc excelentní   Jiří Mádl, který prostě   zraje jako víno a jeho   herecké výkony ho řadí   snad už mezi českou   špičku. Jednu výtku bych   ale přeci jenom měl. Vadila   mě naivní láska ústřední   dvojice, které jsem prostě   nevěřil. Styl "vidíme   se podruhé a nemůžeme bez   sebe žít" není pro   mě. Snad kdyby spolu pár byl   už před transportem, tak   bych tomu věřil naplno.
Ale jinak opravdová   kvalita a velkofilm se vším   všudy!
Slamacek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.1.2015
pri sledovani deje, mne   zarazilo:
1) jak to, ze   kapo (vezen) je tlusty
2) tolik sexu v lagru? -   to si proste nedovedu   predstavit. ze tam nemohla   vzniknout laska? to je   uveritelne. ale nejak mi hlava   nebrala proc by vsichni   riskovali pec, pro lasku   druheho. ale budiz
3)   proc nebyl madl zastrelen, ale   jen zbyt tyci? to v miste kde   bylo tolik smrti mi taky tak   nejak nesedelo

bylo tam ale mnoho   zajimavych scen, pro ktere je   film dobre shlednout.
pacoš
Hodnocení:
Přidáno: 3.6.2018
Už je těch filmů o   koncentrácích ,a v nich   trpících židech nějak   moc.A to jen v naší   kinematografii.Copak se nedá   natočit film o obyčejných   českých občanech kteří   jistě zažili něco   podobného,
Karelfilm
Hodnocení:
Přidáno: 12.9.2013
Další pokus
Film je bezesporu velmi   důležitým z hlediska   zachování paměti našeho   regionu. Bohužel filmy   snažíci se připomenout   hrůzy války na základě   vzpomínek jednoho etnika,   jsou z uměleckého hlediska   často nepovedené. V   posledních několika letech   se roztrhnul pytel s filmy z   druhé světové války   točených za sponzorské   peníze státních a   polostátních firem. Tyto   filmy pak zajisté plní   edukativní účel, ale jejich   reálná návštěvnost je   mizivá. Postsynchronní   ozvučení filmu je naprosto   děsivé a činí film   zvukově plochým a   nepřesvědčivým. Krásný   příběh, mizerné   něvěrohodné zpracování.
encarsro
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.9.2013
Stas
Na film jsme se celkem   těšili. Musím uznat, že   nás to nadchlo. Jeden z mála   filmů, které stojí za   shlédnutí. Je to krásný   film.
panizkina
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.10.2013
Film Colette
Hluboké   zklamání...Pozitivum byla   pěkně udělaná scéna a   celkový pohled na koncentrák   jako takový.Opravdu,jak se   popisuje v dokumentech,tak si   to člověk dokáže   představit.Celkový dojem   kazilo to,že tam byla spousta   herců,které známe z jiných   pořadů a tak to ději   ubírá na   autentičnosti.Dabing   příšerný-Collet jako by   někdy citovala z   papíru.Emoce,dojetí-nic   takového se u mě,jako   divákovi nekonalo.Colett   vyleze z vlaku a už se do ní   šíleně zamilují 2   lidi,vedoucí by ji chtěla za   dceru,dozorkyně s ní chce   mít sex.Jak utržené ze   špatné pohádky.Na můj vkus   mnoho sex scének.Že esesák   znásilňoval-ano,to beru.Ale   jak si dozorkyně užívá s   kápem,Collett má   tyfus,průjem,zvrací ale   přesto zažije krásný sex   se svým milým,toť tedy   nereálné,na hlavu   postavené.Taky dost herců   tlustých-to bych chtěla   vidět v pravém lágru!Pro   nás doma,jeden z nejhorších   filmů z války,co jsme kdy   viděli.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih56867minih56867Berenika (1989) [TV inscenace] 
Berenika n
minih40083minih40083Kráska v nesnázích (2006) 
n
minih145723minih145723Mordparta (2016) [TV seriál] 
Mordparta n
minih48159minih48159Slečna se špatnou pověstí (1982) [TV inscenace] 
Slečna se špatnou pověstí n
minih36577minih36577O-bi, O-ba. Zánik civilizace (1984) 
O-bi, O-ba. Koniec cywilizacji n
minih40477minih40477Robin Hood (1984) [TV seriál] 
Robin of Sherwood n
minih83413minih83413ACAB: Všichni policajti jsou parchanti (2012) 
A.C.A.B.: All Cops Are Bastards n
minih43847minih43847Schůzka (1985) 
Rendez-vouz n
minih40176minih40176Můj miláček ráže 6,65 (2004) 
Dear Wendy n
minih9059minih9059Ideál septimy (1938) 
Ideál septimy n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Superdebata o vztahu národní a...

20:10 - 22:00

1 minut již uběhlo
109 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

20:00 - 20:50

11 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

41 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

16 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama