Duben
ohodnotit

Bůh masakru

Carnage

Další název:
God of Carnage; Der Gott des Gemetzels
Rok:
2011
Délka:
79 minut
Premiéra v ČR:
26.1.2012
„Obyčejná dětská rvačka rozpoutá nečekaný souboj mezi dvěma manželskými páry.“

Obsah filmu Bůh masakru

 
Rvačka dvou dětí na hřišti. Nateklé rty, vyražené zuby… Rodiče „oběti“ pozvali na návštěvu rodiče „útočníka“, aby vyplnili pojistnou událost a vše v klidu vyřešili. Přátelské žertíky zprvu vysoce civilizovaných lidí se postupně mění v masakr, kterému nikdo z nich neunikne. Příběh odhaluje to, co je politicky korektní, a ukazuje, že pod pozlátkem je mnoho krutosti.

Jedna z nejhranějších současných francouzských dramatiček Yasmina Reza se spojila se světoznámým režisérem Romanem Polanskim, aby svou hru převedla na stříbrné plátno. Snímek, který zahajoval filmový festival v Benátkách 2011, natočil Polanski půl roku po propuštění z domácího...
 
Související odkazy
 
Recenze: Bůh masakru (Carnage)

Hvězdně obsazený film slavného režiséra. To není nic zase tak neobvyklého, ale Bůh masakru je přesto v něčem j... číst dál

 
 
RECENZE: Stačí čtyři velcí herci, a Bůh masakru baví zas

Fakt, že je pod filmem Bůh masakru podepsán proslulý Roman Polanski, výjimečně zase tolik neznamená. Jde totiž o konverzační komedii, která svůj divadelní původ plně přiznává, drží se v jednom prostředí a režisér má vlastně jen tři úkoly: vybrat ideální herce, sdělit své představy jim i kameramanovi a pak už nepřekážet. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
Bůh masakru: Když padnou společenské masky

Hvězdný režisér, ukrývající se v exilu před soudním procesem, se pustil do bravurní konverzačky a vyrazil dech všem maloměstsky uvažujícím „inťošům“. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Roman PolanskiRoman Polanski  
hraje:
Kate WinsletKate Winslet.....Nancy Cowanová [35]   
Jodie FosterJodie Foster.....Penelope Longstreetová [48]   
Christoph WaltzChristoph Waltz.....Alan [54]   
John C. ReillyJohn C. Reilly.....Michael [45]   
Roman PolanskiRoman Polanski.....soused za dveřmi - neuveden [77]   
Elvis PolanskiElvis Polanski.....Zachary Cowan   
Eliot BergerEliot Berger.....Ethan Longstreet   
scénář:
Roman PolanskiRoman Polanski  
Yasmina RezaYasmina Reza  
námět:
Yasmina RezaYasmina Reza.....div. hra "God of Carnage" (premiéra 8.12.2006) [51]   
hudba:
Alexandre DesplatAlexandre Desplat  
kamera:
Pawel EdelmanPawel Edelman  
střih:
Hervé De LuzeHervé De Luze  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.sonyclassics.com/c...
 
 
Distributor v ČR:
35mm
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Bůh masakru >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

m6k
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.4.2017
Je libo trochu nepříjemných pocitů?
Film má zjevný půdorys zfilmované divadelní   hry. Hvězdně obsazená jednoaktovka pro čtyři   osoby, režírovaná neméně hvězdným   režisérem. O rodičovské návštěvě   snažící se vyřešit konflikt mezi dětmi,   který skončil vyraženými zuby. Zdvořilostní   návštěva je postupně čím dál   nepříjemnější a dusnější. Takové malé   citové vydíráníčko diváka, při jehož   sledování jsem trpěl. Což zřejmě byl   sadistický záměr tvůrců. Zajímavý nápad,   skvělé herecký výkony, ale celkově trochu   samoúčelnost, která asi málokterého diváka   potěší. Pokud to tedy není masochista   mezilidských vztahů. Z Polanského filmů mám   rozporuplné pocity. Některé jsou úžasné a s   chutí bych se na ně podíval znovu, (např.   Čínská čtvrť, Rosemary má děťátko), jiné   jsou úžasné, ale už bych je podruhé vidět   nechtěl, (např. Pianista). Film Bůh masakru   řadím mezi ty, které mi úžasné nepřijdou a   už bych je určitě podruhé vidět nechtěl.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2015
Polanského spíš televizní inscenace a koncert   hereckého kvartetu se kterým celé představení   stojí a padá. Výborně vykreslené charaktery   postav a jejich změny nálad vás pohltí.   Doporučuji.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2015
Komorní drama o schůzce dvou rodičovských   párů jednajících o svých synech, kteří se   někde poprali. Dramatizace pro čtyři herce   ukazující kam až takové jednání může   zajít. Najevo vyjdou takové věci, že si náhle   jeden druhému nemají co vyčítat. Roman   Polanski tentokrát zvolil pro něj takřka   neobvyklé téma a to s hvězdným obsazením. Pro   všechny to byla ohromná výzva, která se   povedla a která zanechává hluboký dojem.   Herecký koncert pro všechny zúčastněné, vše   výborně zrežírované. Snímek má na svůj   žánr delší stopáž, ale ta plyne jako voda.   Syrový realismus, břitký humor a kritika   společnosti je hlavní devizou tohoto snímku,   který je k zamyšlení a snad i k poučení.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2015
Parádní konverzačka ve čtyřech lidech v   jednom pokoji. Od přetvářky slušného   chování ke skutečným charakterům. Herecký   prim hraje především Jodie Foster.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2015
Bůh masakru
Tohle je ten typ filmů, které stojí na   dialozích, které posouvají dál celý děj.   Někdy film působí až křečovitě. Ku   příkladu když se pár, který přišel na   navštěvu, dvakrát poměrně nesmyslně vrátí   od výtahu zpátky do bytu, aby byly rozvíjeny   další a další debaty. Krom toho, že se toho   tady dost nakecá, tak se tu najde několik   význačných situací. Nebudete mi věřit, ale   já čekal na to, až jim tam Kate Winslet hodí   grcku uprostřed obýváku. Samozřejmě jsem se   dočkal, ikdyž konec konců nás tvůrci od   téhle scény měli raději ušetřit. Nicméně   lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem se u filmu   nudil. Když se ke všemu navíc v závěru   přidal přítel alkohol, tak bylo teprve   pořádně veselo.
petr-bures
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2015
Nejhorší den jejich života
Já se opravdu bavil. Typická přetvářka v   "rozhovoru dospělých" se po několika   minutách (hodinách) u protagonistů postupně   mění a jakmile si přihnou kvalitní skotské,   tak se ve všech probudí jejich pravé já a   začne jízda. Skvěle vystupňované,   vybroušené charaktery jednotlivých (čtyř)   postav a fén v hlavní roli. Kdo nemá rád filmy   odehrávající se v jedné místnosti s minimem   postav, ten asi nadšen nebude. Ale i tak by to   měl zkusit, protože to stojí za to!
Speedy01
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.8.2013
Hovadina o nicem - je strucny a jasny komentar k   tomuto filmu. Skoro jsem se   nedodival..................
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2013
Zohavil nám syna!
Drsná šavle, jemná skotská (osmnáctiletá!) a   kytice čerstvých tulipánů, která byla ve   finále zmasakrována (odtud asi ten název filmu   ;-). Počáteční ostych obou manželských   párů brzy překonán a Christoph Waltz sundává   kalhoty (pro fanynky – netěšte se, trenky si   nechal!). Jodie Foster otravná jak úředník z   berňáku, její muž na přeshubu, Kate Winslet   se zvednutým kufrem, jako by se s ní houpal   Titanic (i manželství), fénovaný mobil,   neskutečně hnusný jablko-hruškový koláč a   celou dobu dětinské slovní šarvátky na téma,   zda je větší ostuda vychovat ze synáčka   grázla nebo práskače. Zábavné i poučné.
 
Alternativní závěr: Výměna manželek :-)
Kanystr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2013
Spíš inscenace než film. Jak stopáž, tak va   výprava dává najevo že to neni snímek zcela   obvyklý. Vše se odehrává prakticky v jedné   místnosti, tak jako se to odehrávalo v divadle.   Na zfilmování boha masakru by němělo být co   zkazit, ale Polanski jednoduché zadání trošku   vypiplal a tím dal přednost hereckému   obsazení, které je tedy excelentní. Scénář,   nebo námět nemusíme hodnotit, ten byl napsán   skvěe.
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.8.2012
Tak nevím, jestli se tohle dá vůbec považovat   za film. Netradiční stopáž napovídá, že se   z námětu asi nedalo vydolovat víc. Celé to   visí na herectví čtyř účinkujících. Podle   mě pokus o něco jiného, netradičního, který   zůstal konverzační přestřelkou a   přeskupováním sil na scéně. Spíše je to   jako zfilmovaná divadelní hra. Zhruba od   třetiny jsem koukala na hodinky, kolik ještě   zbývá, protože mi z těch věčných hádek,   odchodů a návratů šla hlava kolem. Zajímalo   by mě, kdo z těch, kteří dali tolik hvězd, by   si to dal ještě jednou.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih147189minih147189Ae Dil Hai Mushkil (2016) 
Ae Dil Hai Mushkil n
minih163576minih163576Libenjyeo (2019) 
Libenjyeo n
minih54074minih54074Let číslo 713 (1962) 
713 prosit posadku n
minih9962minih9962Karate Kid 2 (1986) 
The Karate Kid II n
minih2946minih2946Horor z Amityville (1979) 
The Amityville Horror n
minih134438minih134438Whitney (2015) [TV film] 
Whitney n
minih48197minih48197Rande na jednu noc (2008) 
Nick and Norah's Infinite Playlist n
minih44028minih44028Nepřemožitelný (2006) 
Invincible n
minih65270minih65270Náklaďáky (1997) [TV film] 
Trucks n
minih37040minih37040Dokonalá loupež (2002) 
The Hard Word n


Hodnocení:n12345678910
Bůh masakru (2011)Bůh masakru (2011)Bůh masakru (2011)Bůh masakru (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10