Duben
ohodnotit

Batman se vrací

Batman Returns

Další název:
Batman sa vracia (SK); Batmans Rückkehr
Rok:
1992
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
16.10.1992
„Netopíří muž, kočičí žena, tučňák... mohlo by se zdát, že z Gotham City je ZOO, zdání však klame...“

Komentáře k filmu Batman se vrací

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2018
Tim Burton a Batman podruhé.   Dojem sice kazí fakt, že se   už ví co od toho očekávat,   ale i tak se jedná o dílo   hodné chvály po všech   stránkách. Michael Keaton   opět nezklamal. Jeho pojetí   Bruce Wayna vs. Batmana se do   dnešních dnů zopakovat   nepodařilo. Scénář   přináší nové postavy,   nové padouchy, nové   dobrodružství. Zkorumpovaný   podnikatel Max Shreck, Oswald   Cobblepot/Penguin a Selina   Kyle/Catwoman. Co postava, to   osobitý charakter za   doslovně hereckého koncertu   jejich protagonistů. Temná   atmosféra zachována, i   komiksu blízké kulisy.   Příběh sice už ne tak   silný, ale stále komiksově   zásadový. Volné   pokračování dopadlo dobře   a je věčná škoda, že se   Tim Burton nepustil i do   třetího snímku, opět s   Michaelem Keatonem v hlavní   roli a dokonce i s návratem   Catwoman. Proč se tak stalo,   čímž štafetu převzal Joel   Schumacher, je již jiná   kapitola.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Podľa mňa najlepšia   batmanovka zo všetkých.   Vynikajúce herecké   obsadenie, temná atmosféra a   výborné záporné postavy.   Ani tie najnovšie batmanovky   sa nevyrovnajú tomuto filmu!   :o)
Nenkyta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2009
Nemám žádnou kritiku.   Jednoduše kombinace T.Burtona   a D.Elfmana je   nezapomenutelná a jedinečná   jen blázen by si nechal ujít   tento film.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Tim Burton se znovu vrátil do   batmanovského světa, hudba   Dannyho Elfmana se opět   bravurně rozezní.Režisér   Batmanovi, který zde trošku   slevil ze své temné   stránky, přichystal starosti   s démonickým Tučňákem,   švihlou Catwoman a po moci   dychtícího Maxe   Schrecka.Parádní   pokračování.
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.2.2012
První díl byl famozní,   dvojka je grandiozní a svého   předchůdce překonává ve   velkém. Opět: Burtonův   podpis je cítit z každého   záběru, celý film je   pořádně temný a má   gotickou atmosféru. V tomto   díle mne potěšila i   větší míra padouchů -   Michelle Pfeiffer je jako   Catwoman luxusní, ovšem   Danny DeVito se tady   překonává a dokazuje, že   mu velmi dobře jdou i   vážné role. Opět je tu   akce a napětí, komiksovka   jak má být, 90%.
Misantrop
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Slušná pastva pro oči; duch   si však pohříchu zdaleka   nepřijde tolik na své. K   závěru už přebujelost   výbuchů, karambolů a   požárů mírně unavuje.   Prominul bych některé   drobnější chybičky, jako   např. že nabourané vozy   jsou odmršťovány dřív   než dojde k srážce, nebo   že někteří tučňáci   mají nadživotní rozměry -   ale co nestrávím, je   závěrečné blbé vánoční   přáníčko "všem lidem   dobré vůle a hlavně   ženám".
AtemuLukas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2019
A máme tu Burtona podruhé.   Tentokrát hned se třemi   protivníky. Keaton opět ve   filmu zářil, stejně jako   Devito a Pfeiffer. Atmosféra   je tu stejně ponurá, jako   děj. Efekty jsou opět na tu   dobu dobré. Dost mě ale   mrzí že dílo teď hodně   srovnávají s Nolanem, který   to pojal na můj vkus moc   načinčaně.

Ale zpět k filmu. Na   rozdíl od prvního dílu, ma   pokračování nádech   horroru. (Hlavně na konci.)   Napětí zde tak graduje už   od začátku filmu a oproti   prvnímu dílů vidíme   větší rozvoj postav. Hodně   pěkný vývoj je u Catwomen a   dokonce i Penguina. Bruce a   Batman jsou prostě na stejné   notě, jako v předchozím   dílu, což je dobře,   protože to funguje.

Tak a teď se ale   dostáváme k tomu, co mi   vadí. Trochu mi vadí   nerozmanitost Gothamu. Tím   chci říct, že se vše   natáčelo na malém prostoru,   což vedlo k tomu, že nebylo   moc nových kulis. Na druhou   stranu to fungovalo proto byl   zachován nádech prvního   dílu. Co jsem ale těžko   snášel byly ABS na   Batmanově kostýmu. WTF, to   přece není hitech Batman   Nolana! Ale když opomenu tyto   vady, tak nemohu dát jinak   než 9/10
Ancient
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Kvalitní pokračování s   dobrými záporáky. Příběh   nikterak nepokulhává za   prvním dílem a Tučnák je   děsivě srandovní.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Batman Returns
O několik málo let se Tim   Burton vrací se svým   dalším dílem netopýřího   hrdiny Batmana, který   tentokrát řeší Tučňáka   a Kočičí ženu. Batman se   vrací je dalším zdařilým   dílem do celé téhle série.   Michael Keaton opět v roli   Batmana okouzluje dál. A co   se týče Michelle Pfeiffer v   roli Kočičí ženy, tak to   nemám námitky. Pokud vím,   tohle bylo prvně co jsem jí   viděla a i když se mi líbí   muži musím říct, že jsem   se do ní zamilovala a   myslím, že se mi nemůže   nikdo divit. Opět ve filmu   nechybí skvělá hudba.   Tučňák já nevím, i když   to je prvotřídní záporák,   mě tak nějak nedostal, a i   když mám tenhle díl moc   ráda tak Tuňáka považuji   za nejméně sympatickou   zápornou postavu, ale   hádám, že to tak má být,   odjakživa fandíme dobru.
pataamat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2009
po prvom batmanovy další   výborný diel ,aj keď   Pfeiffer a De Vito sa   Nichilsonovmu Jokerovy   nevyrovnajú
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2008
Skoro stejná paráda jako   jednička. Akorát jsem dlouho   musel překousnout postavu   kočičí ženy. Tučňák je   famózní.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Určitě spokojenost,dobrá   zábava,dobrý efekty,dobrý   masky a dobré herecké   obsazení a to vše v režii   T.Burtona.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.8.2012
O něco slabší díl než   jednička,ale pořád to   ještě bylo ok, oproti   následujícím dílům s   Kilmerem a Clooneym...novej   záporák v podobě   ,,člověka´´co vyrůstal   mezi tučňákama, zahraný   výborným Danny deVitem,   rozhodně neurazí. Dobrá   práce maskérů,to hnusný   tajemno těch   kanálů,Michelle Pfeiffer v   roli kočičí ženy, jsou   moje důvody,proč je film   koukatelný i po 20ti letech   --->80%
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2018
║Rozpočet   $80miliónov║Tržby USA   $162,831,698║Tržby   Celosvetovo $266,831,698▐   Tržby z požičovní VHS v   USA $100,100,000║ Výborné   obsadenie, Michelle Pfeiffer a   Danny DeVito sú excelentný   vo svojich úlohách,   vizuálna stránka opäť   výborná, miestami troška   okresať - doladiť dej a   pridať troška nejakej tej   akcie na vrch a bolo by to   dokonalé. /80%/
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
Tezko rici, jestli je tenhle   film lepsi nez jeho   predchudce. Urcite stoupla   obrazova stranka a atmosfera   jeste vice potemnela. Tucnak   Dannyho DeVitta je skvelou   ukazkou maskerske i herecke   prace. A Christopher Walken   proste nezklame. Jen ta   Catwoman Michelle Pfeiffer mi   prisla fakt uz trochu ujeta.
Ivett
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Není to špatné. To určitě   ne. Ale na jedničku to nemá.   Atmosféra už nění tak   temná, ale stejně je to   jeden z těch nejlepších   netopýřích mužů.
sussy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Pro mě nejlepší z celé   batmanovské ságy, skvělé   herecké výkony, úžasné   kostými, napínavý děj. Co   víc si od akčního dramatu   přát?
Cyrda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Danny De Vito v roli zlého   tučňáka - super výkon   hodný Oscara. Vizuální   složka filmu naprosto   úchvatná, hudba perfektní.   A k tomu ještě nádherná   Michelle Pfeifer a   charismatický Michael Keaton   - pokračování Batmana   prostě předčilo jedničku
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2004
pro mě osobně   "nejhnusnější" z   batmanovské ságy. VElmi   vizuálně působivý,   Tučňák je opravdu   "fuj". Film ale   opravdu zdařilý, i když v   podstatě je to jen variace na   hlavní téma: Batman proti   tomu zlému.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Michelle Pfeifer v roli   Catwoman a Danny de Vito jako   zlotřilý tučňák. asi   nejlepší díl s Keatonem,   který se mi do role moc   nehodil
Rocky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2008
Jediné pokračování které   může konkurovat prvnímu   dílu. V roli Batmana opět   Keaton. Hlavního záporáka   hraje De Vitto a velký   rozdíl mezi ním a   Nicholsonem nevidím. Oba své   role zahráli na jedničku. Ve   filmu se objevuje kočiči   žena ´´Catwoman´´, kterou   ztvárnila Michelle   Pfeiferová. Kvalitní   pokračování.
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2003
Kalsika na druhou
Když se někdo vrací tak   buď aby napravil dojem nebo a   to je tenhle případ aby   uspokojil hladové fanoušky.   To se myslím docela povedlo i   když už to nebyla taková   bomba jako první díl ale kdo   chce najde si i v druhém   díle spoustu dobrejch věcí   asi jako v každým   filmu:)Když se chce všechno   jde.
LenC2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2009
Pokračování příběhu o   Batmanovi v podání Tima   Burtona je zajímavé , ale   něco mi zde chybělo sice   Danny DeVito v roli tučňáka   byl skvělí i sexy kočka   Michelle Pfeiffer byla   zajímavá . Asi mi zde   chyběl Joker...
Amthauer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Batman se vrací a s ním i   Tim Burton, který mezitím   stihl natočit Střihorukého   Edwarda. Atmosféra zůstala   stejná, příběh se však   velmi zkomplikoval a místo   jednoho hodně   charismatického nepřítele   tu máme dva, sice ne už tak   úžasné, ale i tak   ucházející, záporáky a   dokonce i Batmanovu konkurenci   v podobě Catwoman (nenechte   se ovšem mýlit, stejně se   jmenující film nemá s   Batmanem nic společného a je   to nehorázná kravina),   kterou si vystřihla Michelle   Pfeiffer. Musím se přiznat,   že pro mne tento film zůstal   značně ve stínu svého   staršího předchůdce, a to   hned z několika důvodů:   Postav začíná být   příliš mnoho a přitom   některé nejsou vůbec tak   důležité pro příběh.   Bojovná Michelle už zdaleka   nenabízí takovou romantiku   jako „kráska v   nesnázích“ (viz minulá   závorka) Kim Basinger. Ani   Tučňák už není to co   Joker a závěr nepůsobí   tolik na rozevírání pantů   v úžasu, spíš jen tak   vyplývá do ztracena. Přesto   je druhý díl jedním z těch   opravdu lepších Batmanů.
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.6.2009
Celkom vydarené pokračovanie   Batmanovskej serie, nechýba   tu ani hviezdne herecké   obsadenie Hollywoodu, ale   napriek tomu tu niečo   výrazne chýba, čo dávalo   tomuto filmu nádych, a to je   Jack Nicholson.
leunka592
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.2.2010
další trapnej film z řady   Batmena, který mě vůbec   nazaujal. Dívala jsem se na   něj jenom kvůli mému   oblíbenébu herci   (Christopher Walken), jen   proto jsem dala ty 2   hvězdičky.
Worech
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.3.2011
Zbytečné
Mno......Burton rád   vytváří velké scény na   malém plácku (v tomto filmu   asi 2km čtvereční), díky   čemuž chybí pompéznost a   větší přirozenost   současné Nolanovy tvorby,   aniž by člověk chtěl   srovnávat.
Je to   nemastné, neslané, od   začátku do konce jedna   velká pohádka pro   dvanáctileté, bez většího   hrbolku děj plyne jako   tučňák v řece. Až na tu   slečnu s psíkem od   cirkusu...nelíbilo.   Zbytečné.
Werwolf
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.7.2006
trapas
miluju filmy podle komixu,   první Batman s J.Nicholsnem   byl prostě skvělý, ale   tohle co vyplodil ten samý   režisér Burton, to snad ani   nemyslel vážně, tento film   je parodií na film, je to   smutné, ale je to tak:   vyhněte se širokým   obloukem!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih94639minih94639Let (2012) 
Flight n
minih39234minih39234Shenandoah (1965) 
Shenandoah n
minih41471minih41471Pekelní andělé (1930) 
Hell's Angels n
minih17428minih17428Příliš vzdálený most (1977) 
A Bridge Too Far n
minih70818minih70818Ve spánku (2010) 
Dans ton sommeil n
minih38555minih38555Netvor z Černé laguny (1954) 
Creature from the Black Lagoon n
minih25844minih25844Vyděrači (1997) [Video] 
Excess Baggage n
minih41456minih41456Dnes zemřeš! (2005) [Video] 
Today You Die n
minih16089minih16089Podvedená (1991) 
Deceived n
minih103579minih103579Panovník a jeho bratr (1981) 
Shu Jian en chou lu n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Temný rytíř povstal (2012)

 Temný rytíř povstal (2012)
Temný rytíř povstal n
The Dark Knight Rises
Žánr: akční / fantasy / komiks
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Christopher Nolan

(pokračování)

Temný rytíř (2008)

 Temný rytíř (2008)
Temný rytíř n
The Dark Knight
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher Nolan

(pokračování)

Batman začíná (2005)

 Batman začíná (2005)
Batman začíná n
Batman Begins
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher Nolan

(pokračování)

Batman: Dead End (2003)

 Batman: Dead End (2003)
Batman: Dead End n
 
Žánr: akční / krimi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Sandy Collora

(spin-off)

Batman a Robin (1997)

 Batman a Robin (1997)
Batman a Robin n
Batman and Robin
Žánr: komiks / akční / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Joel Schumacher

(pokračování)

Batman navždy (1995)

 Batman navždy (1995)
Batman navždy n
Batman Forever
Žánr: fantasy / akční / komedie / krimi / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Joel Schumacher

(pokračování)

Batman (1989)

 Batman (1989)
Batman n
 
Žánr: sci-fi / akční / krimi / drama / fantasy / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Tim Burton

(pokračování)

Batman (1966)

 Batman (1966)
Batman n
 
Žánr: akční / dobrodružný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Leslie H. Martinson

(---)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10