Jeden svět
ohodnotit

Batman začíná

Batman Begins

Další název:
Batman začína (SK); Batman 5; Batman Begins: The IMAX Experience; Batman: Intimidation; The Intimidation Game
Rok:
2005
Délka:
140 minut
Premiéra v ČR:
14.7.2005
„Zrození legendy o temném rytíři města Gotham.“

Obsah filmu Batman začíná

 
Jako malý chlapec je Bruce svědkem násilné smrti rodičů, kterou si trpce vyčítá. V dospělosti je ovládán vztekem a touhou po pomstě. Snaží se pochopit myšlení zločinců a bojuje s vlastními démony. Živí se drobnými krádežemi a ocitá se v horské věznici v Číně, kde se setkává s tajemným mužem Ducardem, který jej naučí bojovému umění nindžů. Zdejší výuka nakonec dopadne poněkud jinak a on se vrací do rodného Godham City. To se za těch pár let změnilo k nepoznání - ze všech stran vyvěrá kriminalita a korupce. Bruce s pomocí věrného komorníka a pár nových přátel, začíná žít dvojím životem. Stane se maskovaným bojovníkem Batmanem, který používá...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Christopher NolanChristopher Nolan  
hraje:
Christian BaleChristian Bale.....Bruce Wayne / Batman [31]   
Liam NeesonLiam Neeson.....Henri Ducard [52]   
Michael CaineMichael Caine.....Alfred Pennyworth [72]   
Katie HolmesKatie Holmes.....Rachel Dawesová [26]   
Gary OldmanGary Oldman.....poručík James Gordon [46]   
Ken WatanabeKen Watanabe.....Ra’s al Ghul [45]   
Cillian MurphyCillian Murphy.....dr. Jonathan Crane [28]   
Morgan FreemanMorgan Freeman.....Lucius Fox [67]   
Tom WilkinsonTom Wilkinson.....Carmine Falcone [56]   
Rutger HauerRutger Hauer.....Earle [61]   
Mark Boone JuniorMark Boone Junior.....Flass [50]   
Linus RoacheLinus Roache.....Thomas Wayne [41]   
Larry HoldenLarry Holden.....Finch [43]   
Colin McFarlaneColin McFarlane.....Loeb   
Sara StewartSara Stewart.....Martha Wayneová [38]   
Gus LewisGus Lewis.....osmiletý Bruce   
scénář:
Christopher NolanChristopher Nolan  
David S. GoyerDavid S. Goyer  
námět:
Bob KaneBob Kane.....postavy z komiksu nakladatelství DC Comics   
David S. GoyerDavid S. Goyer  
hudba:
James Newton HowardJames Newton Howard  
Hans ZimmerHans Zimmer  
Ramin DjawadiRamin Djawadi.....dodatečná [30]   
Mel WessonMel Wesson.....dodatečná   
Arrigo BoitoArrigo Boito.....árie z opery Mefistofeles   
Wolfgang Amadeus MozartWolfgang Amadeus Mozart.....Divertimento D dur   
kamera:
Wally PfisterWally Pfister  
Josh BleibtreuJosh Bleibtreu.....dodatečné záběry   
střih:
Lee SmithLee Smith  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Batman začíná >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Nový a temnější...
Skvělý restart trilogii o Batmanovi. Ukazuje   nám známého hrdinu jak jej neznáme. Jako   mladého nahněvaného muže který musí projít   tréninkem aby se stal tím kým se stát měl. V   hlavní roli exceluje Christian Bale a dodává   netopýřímu muži nový rozměr. Výtečná je i   hudba, vizuál, triky a zbytek herců - Oldman,   Caine, Freeman, Hauer a spol. Jedná se nejspíš   o jednu z nejlepších komiksovek v celé   historii.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.2.2020
Christopher Nolan nastartoval novou řadu   Batmanů. Je to ponuré, ale úchvatné. Film má   perfektně vystavěnou atmosféru, kterou   umocňuje úžasná hudba. Prostě restart jako   hrom.
AtemuLukas
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2019
Nová éra
Tak jak by se dal Nolanův netopýří muž   zhodnotit. No asi takto. Pokud to vezmeme jako   reboot série, která je moderně podaná a do   jisté míry působí jako z reálného života,   tak to dopadlo velmi dobře. Působí to jako   reálný příběh, možná i protože tu není   tolik CGI jako u JL nebo BVS.

Pokud to ale   vezmeme jako srovnání s komiksem, tak musím   říct, že moc neodpovídá předloze. Ale jenom   v detailech. Pokud ale chcete vidět začátky   netopýřího muže, pak vás tento film nezklame.   Film je skvěle zpracovaný, má skvělou hudbu a   skvělé obsazení. Bale byl v roli Brice/Batmana   prostě perfektní, ovšem Affleck a Keaton jsou u   mne na prvním místě.
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2019
Další superhrdinský film. Povedl se, ale nijak   zvlášť mě nebavil. A Katie Holmes taky mohla   víc hrát.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2018
Rok 2005 komiksovky se točí každým rokem více   a více, ale až Batman ukáže jak se to opravdu   dělá. .. Jasně jsou zde nedokonalosti, jako   ohramný začátek, který má většina   komiksových hrdinů, ale film jako takový zaujme   na výbornou z různých úhlů jako hudba,   gradace, atmosféra, postavy typu Dr. Jonathan   Crane, Alfred, Gordon, Fox i ten Bruce Wayne. ...   Dobře se na to dívá a tak i přežiju tu   hloupou hlavní zbraň co má odpařit vodu v   blízkém okolí, ale živočichy s více jak   sedmdesáti procenty vody v těle to nezmění :)   . .... HODNOCENÍ: 90%
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2018
║Rozpočet$150milionov║Tržby USA   $206,852,432║Tržby Celosvetovo $374,800,000▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,470,789║   Tržby za predaj DVD v USA $167,000,000 //počet   predaných kusov 6,800,000║ __ " Prvá   hodinka filmu je dokonalá dráma ale už v tej   ďalšej sa to zvrhne na akčnú jazdu, čo mierne   uberie na výbornom príbehu ale aj tak sme   svedkami jednej z najvydarenejších comicsových   adaptácií. " Hlavnými strojcami úspechu a   vzkriesenia sú scenárista David S. Goyer a   režisér Christopher Nolan - začali pekne od   začiatku a v príbehu opisujú úplný zrod   Temného Rytiera Batmana. A podarilo sa im to   priam skvostne, málo kto čakal od comicsového   hrdinu, pred tým takmer čisto   "popcornového" prerod v príbeh do   takmer reálnej roviny bez nejakých neúnosných   fantasy postáv ako bolo zvykom v predošlých   Batmanovkách. Postavy ako Ras Al Ghula, Scareface   - Jonathana Crane a mafiána Falconeho sú len   obyčajný ľudia využívajúci svoju vodcovskú   moc nad podsvetím, žiadne zdeformované tváre   ako Joker, Pingui, TwoFace, ... . Čo, ho radí   skôr do dramatickejšieho poňatia ako skôr do   nejakej akčnej bezduchej mlátanice. Herecké   obsadenie - v prvom rade spomeniem čo raz   známejšieho herca ako je Christian Bale   (Batman/Bruce Wayne) v ňom sa črtá veľká   herecká budúcnosť , predviedol do postavy   Netopiéreho muža maximálnu dramatickosť a   vnútornú temnotu a ten hrubý hlas keď je   navlečený v netopierom obleku je proste   "mrazivý" temný, z neho sa stal   hlavný ťahúň tohto hrdinského dramatu a okolo   neho sa zišlo obrovské plénum hercov, ktoré   len doladilo film do maximálnej dokonalosti.   Takže ďalšími významnými úlohami sa tu   zaskveli herci ako Morgan Freeman ako Lucius Fox   hrá zas zo svojou fantastickou charizmou aj keď   moc miesta vo filme nedostáva, jeho každý   výstup je fakt skvostný, Michael Caine ako sluha   Alfred starajúci sa o rany a neduhy dobitého   Bruca, jediný priamy Batmanov pomocník v boji   proti zločincom je v podaní herca Garyho Oldmana   ako komisára Gordona, Liam Neeson ako vodca Ligy   tieňov nepôsobí zrovna démonicky ale skôr ako   človek čo už nevidí pred sebou iné   priaznivejšie možnosti a tak všetko rieši zo   stojickým pokojom, vnútorného démona tu   predvádza jednoznačne Cillian Murphy ako   Scarecrow , Tom Wilkinson to všetko ladí ako z   partesu na malú škodu je len postava Kena   Watanabeho ako Ras Al Ghula , použitá len v   malom priestore filmu a Katie Holmes je také   pekné pozadie, aj keď herecky najmenej výrazná   ale zas dojem až tak moc nekazí. Hudba je od   skladateľov, ktorý sa dajú označiť ako   absolútna špička vo svojom obore, presnejšie   sú to Hans Zimmer a James Newton Howard, melódia   po celý film je dosť temná a hlavná téma   Batman Begins sa už teraz používa pri   strhujúcich traileroch v akčných pasážach   filmov práve uvádzaných do kín. /videl v kine   3x: 95%/
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.1.2016
Nuda, nuda, nuda
Nezazivny, nudny film. Smes karate Kida a Batmana.   Zadny vyrazny padouch se neobjevil, vsichni na   jedno kopyto. Hlavni hrdina se tvari porad stejne.   Film, ktery si neni treba pamatovat ani tyden.
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2015
S napětím jsem očekával zda film dokáže   předčit mé očekávání a trumfnout Batmana,   tak jak jsem ho znal jako malý - ola zrození   legendy se opravdu podařilo na výbornou!
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2014
Tohle bylo obrovské překvapení a musím říci,   že se podařilo překonat Batmana Tima Burtona a   nasadit laťku ještě výše. Liam Neeson zde v   roli učitele vyniká asi nejvíce, ale celé to   obsezení je skvělé. Christopher Nolan už mi   dokázal v Mementu, že opravdu umí a tady mě   doslova odboural dokonalostí a originalitou   tohohle jedinečného filmu.
domin35
Hodnocení:
Přidáno: 24.10.2014
Velice dobrý film, moc se mi líbil. Neví   náhodou někdo jak se nazívá ta modrá   květina, kterou bruce utrhl?
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih138554minih138554Contracted: Phase II (2015) 
Contracted: Phase II n
minih35952minih35952Smrt barona Gandary (1990) [TV inscenace] 
Smrt barona Gandary n
minih11898minih11898Malý Bobeš (1961) 
n
minih51138minih51138Souboj Titánů (2010) 
Clash of the Titans n
minih48223minih48223Andělé a démoni (2009) 
Angels & Demons n
minih26514minih26514Nebát se a nakrást (1999) 
Nebát se a nakrást n
minih5939minih5939Dědeček automobil (1956) 
Dědeček automobil n
minih54173minih54173Legie (2010) 
Legion n
minih71447minih71447Jiná země (2011) 
Another Earth n
minih57466minih57466Dvouproudá asfaltka (1971) 
Two-Lane Blacktop n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Temný rytíř (2008)

 Temný rytíř (2008)
Temný rytíř n
The Dark Knight
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher Nolan

(pokračování)

Batman: Dead End (2003)

 Batman: Dead End (2003)
Batman: Dead End n
 
Žánr: akční / krimi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Sandy Collora

(spin-off)

Batman a Robin (1997)

 Batman a Robin (1997)
Batman a Robin n
Batman and Robin
Žánr: komiks / akční / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Joel Schumacher

(pokračování)

Batman se vrací (1992)

 Batman se vrací (1992)
Batman se vrací n
Batman Returns
Žánr: sci-fi / akční / romantický / thriller / krimi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Tim Burton

(pokračování)

Batman (1989)

 Batman (1989)
Batman n
 
Žánr: sci-fi / akční / krimi / drama / fantasy / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Tim Burton

(pokračování)

Batman (1966)

 Batman (1966)
Batman n
 
Žánr: akční / dobrodružný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Leslie H. Martinson

(---)

Batman začíná (2005)Batman začíná (2005)Batman začíná (2005)Batman začíná (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10