Zari
ohodnotit

30 minut po půlnoci

Zero Dark Thirty

Další název:
30 minút po polnoci
Rok:
2012
Délka:
157 minut
Premiéra v ČR:
21.2.2013
„Největší hon na člověka v dějinách.“

Komentáře k filmu 30 minut po půlnoci

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2013
Paní Kathryn Bigelow si dala   tu práci a aš s maximální   přesností se snaží ukázat   boj s terorismem od roku 2001   do zabití Usámi Bin Ládina   2011. Nemohu posoudit z čeho   a jak čerepala a zda je vše   tak jak to bylo ve   skutečnosti, ale film se tak   tváří. Jeho slabinou je   délka (zbytečně   natahované!) A také   závěrečná akce. Je tam   hodně tmy (je to   pochopitelné, k akci došlo v   noci) ale občas není vidět   vůbec nic. Od dalšího   podívání, zrazují právě   tyto uvedené   "nedostatky" ....
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.1.2015
Hon
Veľmi rozporuplný film, na   ktorý sa dá pozerať aj ako   na propatriotistickú   demonštráciu sily, že vás   všetkých pochytáme za   akúkoľvek cenu, čiže aj   cez mŕtvoly, brutálne   metódy či mučenie,   špehovanie, uplácanie. Ale   dá sa na to pozerať aj ako   na odkrytie pochybných   praktík pri lapaní   teroristov, neľudského   zachádzania s väzňami bez   náznaku akejkoľvek   spravodlivosti (držanie bez   obvinenia a podobne). Ťažko   povedať ako to autori   mysleli. Remeselne je to   dobré spravené, až na   nesympatických hercov na   čele s hlavnou   "hrdinkou", z ktorej   sa ako normálnej študentky   stáva posadnutý šialenec.   Navyše aspoň začiatok dosť   nuda a celkovo subjektívne sa   mi to príliš nepozdávalo,   ale zas posledná akcia mala   čo to do seba, plus vrchol   filmu a neuveriteľná naivita   jej kolegyne a následný   odpal namiesto cenných   informácií. Metalová hudba   počas výsluchov, krásne   vykreslení aktívni spojenci   Poliaci (to že tam majú   tajné väznice je jasné už   snáď každému), prekrásne   vykreslený charakter Kuvajtu   (zrejme najvyšší v noci   nevidí) a ich skazenosť a   úplatnosť a nakoniec   odporný grázel Dan a jeho   výklad spravodlivosti po   svojom. Beriem, že terorizmus   je nebezpečná vec, ale pri   pátraní a vyšetrovaní by   aspoň nejaké mantinely   spravodlivosti byť dodržané   mali, bez prezumpcie neviny sa   môže stať, že umučia   nevinného. Čo však zarazilo   hlavne na konci, keď nevieme   čo si myslieť z rekcie   hlavnej hrdinky, kde akoby   bolo cítiť, že dolapením   stráca jej život akoby   zmysel, keďže žila iba pre   to pátranie. Ďalej predstava   našej slobody sa zrejme nikdy   nebude dať porovnávať s tou   jejich, veď keď pozriete na   preživšé deti, tak na 99   percent po tom čo videli, z   nich budú jasní bojovníci   proti západu a jeho   hodnotám. Veľmi rozporuplný   film
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2013
Od Kathryn jsem čekal stejnou   sra*ku, jako Smrt čeká   všude, ale není tomu tak.   Káťá se rozhodně nebojí   ukazovat na Spojené státy,   jak drsně mučí lidi ve   válečných zemí a jak se   chovaj obecně, jak jim jde o   prachy, území atd. Právě   proto taky tento film nedostal   oskara, narozdíl od Smrti   čeká všude, který si   oskara nezasloužil.

Snímek 30 minut   po půlnoci je dobře   natočený film o lovu na Bin   Ládina. Rozhodně vás nutí   přemýšlet o americkém   národě, co je to vlastně za   lidi a jestli si filmový   štáb vůbec uvědomoval, že   snímek je silně proti USA.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2013
Předně vás musí téma   lapení Usámy bin Ládina   zajímat a pak už jen   vydržet dobrou hodinu   instruktážního videa pro   elévy na Guantánamu, poté   tempo začíná přidávat na   obrátkách a vtahuje do   zmatku téměř osamělého   pátrání po škodné, která   už pomalu upadla do   zapomnění a kdoví, jestli   si jen neužívá   zaslouženého odpočinku,   podobně jako kdysi hoši z   Argentiny a za provázky   mezinárodního terorismu   netahá někdo jiný, ale   nakonec ani na tom   nezáleží, protože Amerika   složku s nevyřízenými   účty ještě neodložila ad   acta. A tak se divák stává   svědkem nepreferované akce s   nejistým výsledkem, kdy by   se zrovna hodilo pronést ono   známé "děláme jen   svou práci", nikdo to   však nevysloví, z prostého   důvodu - je to zkrátka   vidět - jak se Maya dívá na   momentálně uvolněné   vojáky, kteří už nemusí   spatřit úsvit dalšího dne,   za něž nese svým   přesvědčením odpovědnost   a já mám dost za ně za   všechny... A opět se   zásluhou ženského vidění   gradující závěr   oprošťuje od stylu   predátorských misí s   chlapáckou muzikou a   sprostými vtipy, převažuje   soustředěnost, pokora a   profesionalita a při   samotném zásahu ve vile i   jakási pieta, což na mě   spolu s úžasnou hudbou   rozhodně zapůsobilo, stejně   jako výkon Jessicy Chastain,   umocněný lahodným zvukem   jejího neopakovatelného   hlasového projevu.
Celkový dojem ve mně   zanechal podivný smutek nad   dobou, v níž žijeme a s   kým ji sdílíme a přivedl   mě k myšlence, že kdyby   šlo psát do ozonové vrstvy   vzkazy pro návštěvníky,   nemělo by tam stát   "Welcome", ale   "This is a hostile   planet"...
karlosphonic
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.9.2014
Popcornový film o dopadení   nejhledanějšího   teroristy.Je úplně jedno   jestli snímek byl pro někoho   pomalejší,nebo méně   akční,nebo jakoby   dokumentární.Všechny tyhle   aspekty by mně vyhovovali   kdyby dialogy nebyly tak   naivně pitomé.Takže když   byly situace brány smrtelně   vážně,opravdu jsem se   neudržel a začal se   smát.Připadalo mně to,že   vidím další díl Pirátů z   Karibiku,nebo podobné   infantilní   blockbustery.Prostě   ženská,která má plnou hubu   nabubřelých keců   jako:"Dostanu je   všechny",Oni   umřeli,abych žila a dostala   je","Ulovíte ho pro   mě",atd.,atd.U toho se   prostě nedá usmívat,když   nadřízení jí jdou na ruku   jako psíci jen na základě   její intuice nebo šarmu,nebo   chytrosti (nebo co to vůbec   měla),aniž by si kryli   vlastní těžce nabytou   kariérní prdel před   dalšími nadřízenými,aniž   by neměli vlastní plán,jak   jí potopit,aby se vše   zahladilo při těžkém   průseru.Že těžký průser   v tomhle případě hrozí,   není třeba připomínat.   Zkrátka tohle je jeden   další nenáročný   blockbuster bez špetky   propracovanosti v reálném   chování agentů,tak v ději   samotném.
30 minut po   půlnoci měla být pro mě   návnada na čtvtou sérii   zlatým glóbem ověnčeného   seriálu Homeland (Ve jménu   vlasti),který začíná   5.října.V tomto seriálu je   také hlavní hrdinka agentka   CIA a také se bojuje proti Al   Kaidě a také seriál není   příliš akční,ale   výsledek to je doslova nebe a   dudy.Vše se točí okolo   brilantních a propracovaných   dialogů a charakterech,které   v 30 minut po půlnoci   absolutně chyběly.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.8.2013
Přece jen s určitou   (auto?)cenzurou vybrané a   natočné scény mučení   teroristů, ale jinak velmi   působivý film. Téměř v   dokumentárním duchu pojatý   a přitom mě strhnul natolik,   že jsem ani nevnímal tu   stopáž. Mě tedy přehnaná   nepřišla. Alespoň to   pomalé tempo vyprávění   pomohlo ilustrovat ten   šíleně se vlekoucí marný   lov Usámy, trvající tolik   let. Mimochodem, mrakodrapy   Twin Towers v New Yorku   opravdu stály. A toho   11.září jsem si sice u   televize připadal (a asi jsem   nebyl sám) jako v nějakém   béčkovém filmu, ale   bohužel to byla realita.   Takže v komentářích k Zero   Dark Thirty (i jinde) se   nějak lacině navážet do   Američanů a jejich lovu na   Usámu, jen proto, že u nás   zatím terorismus nezabíjel,   to mi přijde dost   krátkozraké. A teorie, že   bez jejich honby za ropou by   se neobjevil žádný Usáma?   Přečtěte si aspoň pár   pasáží z Koránu, třeba o   svaté (a záslužné)   povinnosti každého muslima   zabíjet bezvěrce a možná   změníte názor.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2013
Vyčerpávající zážitek,   Kathryn Bigelow nemám nijak v   lásce ale jedno se jí musí   nechat, o problematice   terorismu neví žádný   režisér tolik co ona. Její   vize na plátně dokresluje   skutečnost, pro kterou stojí   za to, si to pustit znovu.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2015
Další kousek od Bigelow,   která natočila oceňovaný a   pro mě nepovedený Smrt   čeká všude i dnes už   kultovní Bod zlomu.   Tentokrát o honbě na Bin   Ládina bez Bin Ládina, o   změně charakteru hlavní   hrdinky (výborná Jessica   Chastain) z mírně naivní na   velmi urputnou agentku, která   nakonec tu informaci o pobytu   hlavního arcilotra získá.   Všichni víme jak to dopadne   a přesto mě bavilo film   sledovat. Výslechové metody   podané brutálně, úspěchy   naopak celkem bez patosu a   finální akce působila   rozhodně uvěřitelně.   Rozhodně lepší pohled na   "boj s terorismem"   než Eastwoodův Americký   sniper.
kockak1
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.7.2014
No tak tohle opravdu nemusím.   Jako film to nestojí za nic,   polodokument s výčtem časů   a míst, kde se pravě   nacházíme, nemá s filmem   nic společného. Tématika   11. záři už mě také   nebaví, životy lidem tohle   nevrátí. Prostě pro mě je   to brak, kterých byly na   tohle téma natočeny desítky   s nulovou uměleckou hodnotou,   schovávávající se za   tragickou událost, takže si   je vlastně nikdo nedovolí   moc kritizovat.
ihladik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2013
70% zážitek ;)
Velmi povedený film, který   má správnou atmosféru a   působí hodně realisticky. U   mě jen pár výtek, kvůli   kterým dávám 70%, ale jinak   super!
remy.fittipaldi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2013
Moc dobrý a napínavý film o   honu na UBL a pozadí jeho   dopadení. Byl jsem na něm v   kině a jsem uchvácen tímto   vynikajícím snímkem, který   je určitě hoden získáním   nejednoho z nominovaných   pěti oscarů.
MacBaren
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2013
Je znát že Kathryn Bigelow   vojenské (válečné) filmy   umí.Po smrt čeká všude je   to asi její nejlepší film.   Závěrečná akce   dokonalá.Jessica Chastain se   snaží ale na Oskara to asi   není.I přes velkou délku   dokáže udržet pozornost a   napětí pozvolna stoupá.
krachman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2013
60%
Prvni cast o patrani po UBL   slaba. Ta druha, akcnejsi   hodne povedena. Kazdopadne   hodne zajimave dozvedet se jak   to pravdepodobne bylo, predtim   jsem o tom vubec nepremyslel.   Co se tyce US propagandy, ze   drive nebo pozdeji najdou   kazdeho......no comment :-D

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih135408minih135408Smrtgasmus (2015) 
Deathgasm n
minih48035minih48035Sex 100+1 (2007) 
Sex and Death 101 n
minih141025minih141025Psanci a andělé (2016) 
Outlaws and Angels n
minih25648minih25648187 - kód pro vraždu (1997) 
One Eight Seven n
minih17602minih17602Purpurová barva (1985) 
The Color Purple n
minih139610minih139610Atentát (2015) [TV seriál] 
Atentát n
minih144805minih144805Po strništi bos (2017) 
Po strništi bos n
minih57497minih57497Veronika se rozhodla zemřít (2009) 
Veronika Decides to Die n
minih11223minih11223Profesionál (1981) 
Le professionnel n
minih44922minih44922Metallica - The Videos (2006) [DVD] 
Metallica The Videos 1984-2004 n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina (2012) [TV film]

 Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina (2012) [TV film]
Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina n
Code Name: Geronimo
Žánr: akční / thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: John Stockwell

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 05:59

6 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

05:15 - 05:45

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

51 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:00 - 05:55

36 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
První láska

První láska
První láska

Shaun Bowring

Bowring Shaun

Baraka - Odysea země (Baraka)

Baraka - Odysea země
Baraka

Naposled navštívené:
První láska

První láska
První láska

Shaun Bowring

Bowring Shaun

Baraka - Odysea země (Baraka)

Baraka - Odysea země
Baraka