Duben
ohodnotit

Silent Hill

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
29.6.2006
„Není cesty zpět!“

Komentáře k filmu Silent Hill

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 77
Pitryx
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2015
Tak i na druhé podívání to   na mne působí stejně.   Atmosféra města. Ta tedy je   excelentní. Mlhavo,   padající popel, do toho   siréna a prapodivné věci.   Velmi dobrý horor na   nejvyšší úrovni, kde nebyl   čas sledovat nějaké   herecké výkony či chyby v   detailech. Snad až při   příští projekci, a že   jich bude víc.   2015120211307/12013
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Skvele natoceny horor,ktery   vas vtahne hned na zacatku do   deje a vydrzite se divat az do   zaverecnych titulku.
Je   to jeden z nejlepsich   hororu,ktery jsem videl.
Herecke obsazeni je velmi   kvalitni.


Poprve jsem v hororu   fandil zaporne postave.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Co mě na tomhle hororu   nejvíc překvapuje je to,že   i když ho vidíte po   několikáté,vždycky vám   nažene trošku strach.A je   radostí se dívat na skvělý   herecký výkon Rose a na   více než dokonalé město a   to i v plátnu   temnoty.Hodně,hodně dobrý   horor.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2006
Gamesku jsem zatím bohužel   nehrála, ale film je   parádní, má perfektní   atmosféru a zajímavý   příběh. Kdo hledá akční   scény, tak se bude nudit, ale   kdo má rád napětí, tajemno   atd., tak se rozhodně nudit   nebude :-)
Lordbob
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2010
Jedenej film ale opravdu   jedinej ze všech natočenej z   herních předloh dopadl na   jedničku s hvězdičkou   dobře.Film má tíživou   atmosféru jako ve   hře.Kratury vypadají   skvělě zvlášt ta první na   silnici.Zkrátka dobře   odvedená práce.Silent Hill   je vážně horor.
s.p.r.e.y
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Nej co jsem viděl v poslední době
Tak tomuhle se říká horor.   Hru jsem sice nehrál, ale   zatím se mi horory na motivy   her docela líbily a tenhle   film je herních hororů   král. Příběh má spád a   prolínání realit je hodně   dobře udělané. Příšerky   jsou moc pěkný zvlášť ten   velký démon. A konečně   závěr v kostele naprosto   perfektní. Nic jinýho si to   lovci čarodejnic a vrahové   nezasloužili. Jen opravdu   škoda toho smutného   závěru. Ale kdyby byla   dvojka vůbec bych se   nezlobil. A když už jsme u   těch her tak co třeba horor   na Painkiller. :-)
Bruno1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Komentář
Film byl přesně podle   stejnojmené hry Silent   Hill.Film o boji proti   černé magii.Film začíná   bouračkou v autě.....Její   dcera uteče do města Silent   Hill a její matka jí tam   začne hledat.Po určité   době zjistí,že město je   prokleté a ovládáho černá   magie..
Samig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2008
Film se mi hodně líbil, ale   prostě nechápu ten konec,   jak přijdou do toho bytu, to   prostě nechápu :D
Werwolf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2006
Tak jsem si nenechal ujít   premiéru tohoto filmu,   jokožto žadnyho filmu podle   hry a tenhle je naprosto   nejlepsi..mel jsem obavy jak   to dopadne tentokrat,ale   parada, jsem spokojenej,můžu   jenom doporučit!!!
kadodinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2008
Rose(Radha   Mitchell)usoudí,že její   vážně nemocná dcera   Sharon(Jodelle Ferland)se   může uzdravit,navštívíli   záhadné místo,jehož název   stále vykřikuje ze snu-Silen   Hill.Město však dívku   pohltí a matka musí   vynaložit všechny své   síly,aby ji našla a získala   zpět.Na první pohled   poklidně vypadající   městečkío je totiž   ztělestněním absolutního   zla!!!....pěknej horor...
Vrabec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2015
Dovolím si tvrdiť, že je to   jeden z najlepších   mysterioznych hororov, čo som   kedy videl. Dej filmu je   napínavý a putavý od   samého začiatku.
Thornwald
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.8.2008
super...
U filmu jsem se velice   bavil/bál :D.Skvělý   příběh, herecké výkony   velice dobré . viděl jsem   hodinový film o filmu a   kaskadéři neúčinkovali   skoro v žádne akci ! Vše   udělali hlavní postavy sami   , akorát jsem bohužel   nepochopil ten konec -proč   oni jsou ve světe silent   hillu a Christopher v našem.   :-(
the5013thing
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2008
Muj oblíbený horror, skvěle   zpracovaný, téměř   dokonalý. Dokonce jsem   udělal na něj parodii   změnou titulků.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Silent Hill
Moc dobře si pamatuju, když   jsem film viděla poprvé,   bylo to v kině v roce 2006,   kdy běžel v českých   kinech, atmosféra Silent   Hillu byla a je   nezapomenutelná. Sice jsem   nadšencem počítačových   her, Silent Hill jsem si nikdy   nepustila a to z jednoho   prostého důvodu, protože   bych se u něj nepochybně   bála a ani dnes o 7 let   později nenajdu tu odvahu se   vrhnout na hru. Afmosféra   filmu je naprosto   vynikající, protože jste na   tom stejně jako hlavní   hrdinka, nic nevíte a všude   okolo vás se zjevují   podivné bytosti. První   polovina filmu je jasně   lepší, ale s tím   rozuzlením nemám vlastně   problém, Silent Hill si mě   získal už tehdy a dělá to   stále, když se na něj   koukám a protože se chystám   na pokračování a přesto,   že Silent Hill horko-těžko   zapomínáte rozhodla jsem se   na něj přece jen podívat   znovu. Filmová podoba   počítačové hry se bych   řekla vydařila na výbornou   a co se filmu dá ještě   přičíst k dobru kromě   hereckého obsazení je hudba,   protože ta je perfektní.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2015
Vynikající podívaná ze   začátku napínavá   duchařina a poté co dorazí   do Silent Hillu a objeví   první obluda jsem se začal   skvěle bavit, jak výbornými   efekty ,ponurou a temnou   atmosférou tak skvělými   hereckými výkony.Hry nehraju   takže nemůžu porovnat ale   film je výborný.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2009
Naprosto skvělí fantastický   horor který nemá chybu od   začátku do konce dynamický   děj musím přiznat že   místy mi běhal mráz po   zádech
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2008
Skvěle natočený film podle   herní předlohy s velmi   hustou a mrazivou   atmosférou.Vzhledem k tomu,   že jsem hru dohrál jsem měl   z filmu ještě větší   požitek.Věrně přenesené   prostředí ze hry na   plátno.Očekával jsem, že   se ve filmu mihnou i odporní   psi, ale nestalo se.Třeba ve   druhém díle.Doufám, že to   bude opět režírovat   Christophe Gans.I když mu byl   nabídnut nový snímek podle   počítačové hry Onimusha.
Tom_Hardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Silent Hill je současně   perfektní žánrovkou,   nejlepším filmem podle   videohry vůbec, jedinou   adaptací hry, která plně   využívá potenciál své   předlohy a zároveň jedinou   adaptací, která funguje i   jako samostatný film. A Gans   je ďábel, co si ten chlap v   áčkovce dovolí za gore   scény, to se jen tak nevidí!   (a už se v životě   nevzruším při představě   toho, že by mě ošetřovala   dobře rostlá zdravotní   sestřička v minisukni)...
hellercz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Skvělý horor se skvělou   atmosférou. Dodnes pamatuju   na tu sirénu. Pokaždé mi   naskočila husí kůže.   Navíc opět nemohu porovnat s   hrou, nikdy jsem ji nehrál.
Killer.JCH
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Asi nejlepší horor co jsem   kdy vůbec viděl. Atmosféra   je fakt strhujcí a úžasná   vůbec první horor u kterýho   jsem se aj "bál" a   netušil co bude následovat,   fakt mohu jen doporučit
SPECNAS
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Herní a Filmová lahudka
Od tohoto filmu jsem   očekával hodně a mé   očekávání nezklamal,Silent   Hill je nejlepším filmem   podle videohry vůbec, jedinou   adaptací hry, která plně   využívá potenciál své   předlohy a zároveň jedinou   adaptací, která funguje i   jako samostatný film.Ten kdo   hral PC a původně   playstation 1 hru najde v   tomto filmu vše co hra   nabízela a musi, jen   pochvílit tvůrce tohoto   díla.V srdci pevně doufám,   že bude druhý díl a   podaří ze tak jako tento.
Lilly
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Pustila sem si tenhle filmek s   tím, že sem ani nevěděla,   o co jde, ale každopádně   mě to mile překvapilo,   protože je to fakt povedený   horor. Nejvíc se mi na tom   asi líbil ten příběh,   který se na celý film   váže, protože to tudíž   má nějaký děj a dá se na   to dívat;-) takže   doporučuju:)
Bobor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.12.2007
Parád
Tento film, musí mať aj   dvojku. Navadí že je tam   babuľa, ale má to všetko   ako som hral na PC, PS 1 a PS   2. Tá hudba je fantastická.   Málo je takých kde to dobre   dopadlo podľa hry. Chce to   len dlhší dej.
Veronica666
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2010
priznám sa, že horory nie   sú mojím obľúbeným   žánrom ale tento patrí k   mojím najobľúbenejším   filmom vôbec....má dobrú   atmosféru a a dej a tie vás   donútia pozerať film do   konca
Rinter
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.3.2009
Byl bych sám proti sobě   kdybych neprohlásil Silent   Hill za jeden z mých   nejoblíbenějších filmů.   Jsem velkým fanouškem herní   série a tak jsem v nadšení   očekával filmové   zpracování prvního dílu.   Vadila mi sice Radha Mitchell   v hlavní roli, ale né kvůli   herckému výkonu, ten byl   skvělý, ale kvůli   škrtnutí originálního   Harryho Masona. Prý by muž v   hlavní roli byl zženštilý.   Pfff. Výkony herců jsou na   vysoké úrovni a   "silentovský   feeling" vás provází   celým filmem. Jsou zde   scény, kdy jsem sladce   zavzpomínal na některý z   herních dílů, i scény, kdy   jsem se bál. Je tu spoustu   momentů, které nezapomenete   jako například: průchod   mezi znehybněnými   sestřičkami, stáhování   kůže z Anny mocným Pyramid   Headem, upalování zaživa   nebo závěrečná řežba   ostnatými dráty. Dal bych 10   hvězdiček, nebýt   prostřihů na otce, Seana   Beana, který hledá v   městečku svou ženu a   dcerku. Sice tyhle momentky   vysvětlují příběh Silent   Hillu jako města, ale   dokáží být docela   otravné. Proto dávám i tak   krásných 9 hvězdiček.
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2010
Hru jsem odehrál cca 3x,proto   jsem právem obával   filmového zpracování   naštěstí jsem se velmi   spletl.To nejdůležitější   ponurá,děsivá a   všeobjímající atmosféra   zůstala, dokonce bych řekl   že ještě více v   některých pasážích   zhoustla,Jediné velké mínus   mají tvůrci ode mne za   závěr který s hrou ani s   obyčejnou logikou nemá moc   společného.Přesto pecka   Silent Hill nemá chybu.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Sólo pro ženu, to je Silent   Hill. Ale to bych vlastně   nebyl tak úplně přesný,   těch žen je tady víc a   všechny jsou (světe, div se)   skvělé. Nejlépe je to   vidět ve srovnání s   jediným chlapem, který tu   má nějakou váhu, a tím   myslím mého oblíbence Seana   Beana – jeho manžel/otec je   takový nemastný-neslaný, za   to ale chudák nemůže,   neboť jeho postava nemá   žádné charakterové rysy,   neboť vlastně žádné ani   nepotřebuje. Ženy tady   střílí, pronášejí   úderné (?) monology, bojují   o holý život, jsou naprosto   odpudivé i zatraceně   sympatické. (Film táhne   Radha Mitchell, více než   zdatně sekundují Jodelle   Ferland, Deborah Kara Unger i   Alice Krige. Navrch přihazuji   pochvalu za fantastickou   policistku v podání Laurie   Holden, kterou jsem si od   prvních minut zamiloval.)   Silent Hill dokáže vzbudit   emoce (z toho, co jsem již   napsal, lehce odvodíte, kdy   jsem asi byl nejvíc   nas*aný), potěší   úžasným audiovizuálním   zpracováním, zajímavým   střihem a dynamickou kamerou,   párkrát Vás napne a   poleká, a samotný závěr   příjemně zavání cynismem   a lehkou dualitou. Co se   týče tématu a rozvedení,   žádná velká sláva se   nekoná, už to tu párkrát   bylo (minimálně fakt, že   hranice mezi „dobrým“ a   „zlým“ je tak tenká, že   vlastně žádná není, je mi   připomínán až   nepříjemně často; existuje   pouze akce a reakce,   příčina a důsledek, či   jak že to osvícení a   vyčůraní říkají ;-)).   Nicméně velkou originalitu   zápletky dle mého Silent   Hill nepotřebuje, má totiž   dost dalších trumfů v   rukávu. A já jsem tudíž   spokojený.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Po dlouhé době horor při   kterém jsem se několikrát   lekl a nedělal mi dobře. To   hodnotím jako velký klad   hororu. Technicky dokonalé
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2013
Silent Hill (2006)
Skvely zaciatok.putavy stred a   grandiozne final plne krvy.nic   prehnane ale ani primer.par   mikacich scien.par hnusnych   scen.koniec taky   prehaluzeny.mozno si poviete   tak im treba.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2008
Výborná herní adaptace ,   která se může pyšnit   skvělou horrorovou   atmosférou , vynikajícími   maskami a neuvěřitelně   realisticky vyhlížejícím   vizuálem , který jen   umocňuje vyšudypřítomné   zlo vracející se v   pravidelných intervalech a   pohlcující vše co se před   ním včas neschová. Nebýt   té pasáže s upalováním v   kostele , bylo by to na plný   počet , protože pointa je   také povedená a celý film   funguje na výbornou. 80%
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2008
První polovina a úplný   závěr jsou hodně dobrý -   ten kontrast mezi   prosluněným domem a Silent   Hillem, atmosféra "ghost   city", ve kterém   sněží popel a v řádně   zatuchlé a plesnivé škole   pobíhají zakrslé potvory a   dějí se zvláštní věci...   Navíc skvěle fanaticky   démonická Alice Krige,   jenže - to, co se dělo od   vstupu do démonova pokoje až   těsně před úplný konec   mě ani trochu nenadchlo.   Měla jsem najednou pocit, že   se dívám najednou na   úplnějiný film. Atmosféra   pryč a jediné co zbylo -   tuna krve á la teenagerovská   vyvražďovačka. Velká   škoda, protože začátek   vypadal taaaak slibně
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Perfektní a děsivý horor,   ve kterém spolu zvuky a obraz   vytváří jednu pochmurnou a   temnou atmosféru plus   velkolepé finále a   zajímavý epilog s přesahem   k zamyšlení.
Nogard
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2008
Hodně dobrá kamera a vůbec   celý vizuální ztvárnění.   Herecké výkony taky na   dobré úrovni. Trochu   problém je příběh (nic   převratného, místy   nepřehledné, občas hodně   předvídatelné), což plyne   z té "herní"   podstaty - pokud se to ale   srovná například s Resident   Evil, tak je tohle tak   minimálně o třídu lepší.
xmatasek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Takovouhle psycho atmosféru,   která byla v SH, jsem už   dlouho v žádném filmu   nezažil. Určitě nejlepší   zpracování hry na filmové   plátno. Mínusové body bych   dal za konečné scény, kdy   se všechno moc dlouho   vysvětluje a člověk (nebo   alespoň já) se v tom   ztratí. To se na to chce   kouknout víckrát... 80%
janitchka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2008
Doporučuji k tomuto filmu   shlédnout i film o filmu, dá   to dílku ještě trochu jiný   pohled na věc..U filmu se   rozhodně nudit nebudete pokud   máte ve filmech rádi nádech   tajemna a nepodchytitelné   hrůzy. Myslím, že pro   diváka je velkou výhodou,   zná-li i PC hru.
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2008
Malá Sharon, z dětského   domova, neznámého původu   kreslí podivné obrázky.   Její adoptivní matka Rose   bez souhlasu svého manžela   odváží Sharon do jejího   rodného městečka, kde se   stala nehoda v dolu a od té   doby je město uzavřeno! Ona   se však s dcerou i přes   výslovný zákaz policistky   vydává do Silent Hill. Při   nehodě jí Sharon utíká a   začíná boj s časem! Po   chvíli Rose zjišťuje, že   její dcera není jen tak   obyčejná holčička, jak si   myslela, ale je to dcera   čarodějnice. Ve městě se   klan pozůstalých obyvatel   rozhodne Sharon a Rose   upálit. Připlete se do toho   i policistka, která na to   vše doplatí životem.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2011
Hru jsem nehrál tak nevím   jak je film hře podobný.   Nicméně líbil se mě,   opravdu jsem se chvílema   bál, měl depresivní a   strašidelnou atmosféru a   několik silných momentů.   Zaujaly mě i lokace a místa   kde se odehrával.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2009
Skvelé nakrútený horor,   ktorý je napínavý a   pútavý od úvodného   začiatku, až po samotný   koniec. Pri pozeraní som sa   musel vžiť do diania filmu,   aby som pochopil jeho hlavnú   myšlienku. U mňa sa tento   horor zaraduje medzi   najobľúbenejšie.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.8.2011
Hororoví fanoušci se v roce   2006 konečně dočkali.   Režisér Christophe Gans   natočil svůj film   "Silent Hill" podle   známé PC hry. Je škoda, že   nemohu srovnávat hru s   filmem, protože herní   prostředí zkrátka neznám.   Ani nevím, zda se režisér   přísně držel herního   příběhu, či zda postavy   hře odpovídají, nebo jsou   malinko, či více jiné.   Nevím. Každopádně film   hodnotím kladně. Režisér   do toho dal opravdu všechno.   Chválím. Obsadil kvalitní   herce jako například   skvělého Seana Beana, který   mě poprvé zaujal v remaku   "Stopař", ve   kterém si zahrál vraha, ale   potešilo mě, že v   "Silent Hillu"   ztvárnil milujícího,   hodného a ustaraného otce a   manžela, protože se to k   němu zkrátka hodilo víc,   jelikož je mi dost   sympatický, příjemný a   jeho postava vraha mi přišla   spíše mrazivá, bezcitná a   vražedná :-D Zkrátka to   nebylo ono. Dalším dobrým   nápadem bylo obsazení   herečky Radhy Mitchell,   která se do role perfektně   hodila a zahrála to opravdu   přesvědčivě. Musím se   také zmínit o hudbě Jeffa   Danny a Akira Jamaoky, která   byla vynikající. Vždy,   když se stalo něco   důležitého, začala hrát   ta nádherná melodie, která   v člověku probudila strach,   beznaděj a lítost. Celý   děj je vlastně o hledání   dcery Sharon, která trpí   náměsíčností a ve snech   výkřikuje slovo "Silent   Hill". Její matka Rose   (Mitchell) je zoufalá a tak   jí do městečka "Silent   Hill" odveze bez svolení   svého manžela Christophera   (Bean). Rose tak doufá, že   se vše vyřeší. Ovšem   nebude to lehká cesta,   protože dojde k nehodě a   Sharon poté zmizí... První   část filmu nás vypraví do   městečka "Silent   Hill". Popsala bych ho   jako městečko duchů. Všude   klid, mlha a do toho   poplašná siréna. Co nás   čeká? Z městečka   začínají vylézat   nestvůry. Divák vlastně   zatím neví, jaký je důvod   jejich přítomnosti. To si   uvědomí až když Rose   navštíví školu a divákovi   se ukážou scény z   minulosti. Víc neprozradím.   Poté tu máme starostlivého   Christophera, který hledá   Rose i Sharon a snaží po   vlastě zjistit vše o Silent   Hillu. Scéna s hledající   Rose se střídá se scénou s   Christopherem, který mezitím   zjistil pár faktů o Silent   Hillu. V druhé části filmu   se scénář zaměřil pouze   na "Silent Hill" a   jeho minulost - tragédii,   která městečko poznamenala   a velice silně. To znamená,   že Rose zjistila o jakou   tragédii šlo. Napovím, že   šlo o čarodějnictví při   kterém došlo k vraždě   malé holčičky. Proč? To si   nechám pro sebe. Závěr   "Silent Hillu" nám   přinese pořádný masakr.   Rose i Sharon se poté vrátí   domů, ale něco je tu jiné.   Jakoby byli uvězněny v   jiném čase... "Silent   Hill" je podle mého   názoru super film. Malém   bych se zapomněla zmínit o   skvělých efektech, které na   mě udělali opravdu velký   dojem. Film sám o sobě je   hodně kvalitní,   nadprůměrný a proto ho   můžu jen doporučit ;-)
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2018
Christophe Gans a jeho   ďalší precízne sfilmovaní   vizuál ale aj solídne triky   zdobia tento príbeh zo   zabudnutého mesta, v týchto   záležitostiach sa on   nezaprie. Nuž príbeh alebo   jeho podstata je už troška   iný oriešok ale zas nič čo   by sa nedalo zniesť, ba pre   horror v celku slušne   zostavený aj vďaka výbornej   hľadajúcej mame v podaní   málo známej herečky Radhy   Mitchell, mierne nevyužitej   postave Seana Beana, tým   pádom sa mohla Radha len viac   zvýrazniť. Obludné   postavičky sú v tomto   žánry neokukané takže   nerušia budovaní príbeh,   neviem ako to je z hrou,   ktorej je tento film prepis,   takže verím že určitý   potenciál čo mala bol   využitý nadmieru dobre.   ║Rozpočet   $50miliónov║Tržby USA   $46,982,632║Tržby   Celosvetovo $97,607,453▐   Tržby za predaj DVD v USA   $22,180,253 //počet   predaných kusov 1,320,090║   film som videl v kine na   Comicsalon Bratislava 2006   takže bol to pre mňa   slušný zážitok /videl v   kine: 75%/
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2007
Nic zvláštního jsem v tomto   filmu neviděl, ale i tak to   byla pěkná podívaná plná   efektů, zajimavých   stvoření, temnoty a   hororový nádech byl místy   znát. Navíc byl Silent Hill   vytvořen podle stejnojmené   hry, což je zajimavý fakt a   pro fanoušky to bude   nejspíš "nářez".   Ja tuhle hru bohužel nehrál,   tudíž pro mě byla celá   scéna nová a musím uznat,   že co se příběhu   týče-vypadal zajimavě.   Celkově snímek určitě   nadprůměrný a má co   nabídnout.
iqtiqe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.8.2010
Thriller/horor s   paranormálními jevy, na   které ale film dává   odpověď, navíc lze říci,   že se stále něco děje,   takže je i poutavý - trochu   mi připomíná nějakou RPG   hru - osaměle procházíte   temným městem, sledujete   stopy, plníte úkoly...   Chvíli jsem váhal nad 4*,   ale poslední 2 minuty mi tak   zamotaly hlavu, že nakonec   nevím jistě, jaký byl   skutečný konec. Asi si   seženu nějaké vysvětlivky   hororů pro natvrdlé.   Mimochodem, postava Seana   Beana mi připadala trochu   zbytečná. 70%
Wiikii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2018
Snímek co není ani tak   hororem, jakož příběh o   nenávisti z činu, který byl   napáchán v jednom   městečku. .. Celý Silent   Hill jsem se ani jednou   nelekl, občas jsem byl v   napětí, ale většinu času   jsem přemýšlel nad   příběhem, s otázkami   začínající na PROČ?,   které jsem si jako divák   postupně dokázal   zotpovědět či předem   vytušit... Zajímavá   podívaná, která nevyleká,   ale zaujme. ....HODNOCENÍ:   79%
Issabellkaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2008
Ponurá atmosféra se v tomto   filmu velice povedla. Herecké   výkony matky a dcery byli   téměř bezchybné.   Obdivuhodné bylo, jak   perfektně Jodelle zvládla   tolik odlišných povah. Film   byl hezký a já osobně moc   ocením, když horor dopadne   přesně tak jako silent   hill....
Rollage
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Konečně solidní zpracování PS (resp PC) hry
Atmosféra výborná -   neustálá mlha + padající   saze jsou až   "okouzlující".   Příběh mohl dostat možná   více prostoru na úkor   hluché prostřední části a   Beana, který tu jen do   počtu.
Celkově   opravdu slušný horor dle   herní předlohy a přidávám   bod navíc za opravdu   netradiční (a nadmíru   zajímavý) konec.
salsaverde
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.6.2010
Vyborne triky. Film nekoncil   happy-endom, co mu dodalo este   ťaživejšiu atmosferu.   Najhroznejsia cast bola, ked   na skolskom WC zhaslo svetlo,   rozozvucala sa sirena a z   vedlajsej bunky vyliezalo   "čudo"...
LookE
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2013
Nasedněte do auta a vydejte   se po uzavřené silnici do   úžasně ponurého   opustěného městečka Silent   Hill.Čeká vás odhalení   zaslouženého prokletí jeho   ortodoxně věřících   ujetých   obyvatel,ukrývajících   hnusné tajemství.To co ve   městě na vlastní oči   uvidíte a zvíte vás   zpočátku velice   zaujme,postupem času ale   trochu omrzí   překombinovaným dějem a   poněkud přehnaným finále.I   tak se ale jedená o velice   poutavý výlet a byla by   škoda na něj nevyrazit.
mijala
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Na film se sem velmi těšila,   protože už i hra mě zaujala   svou atmosférou. Film má   vytvořenou podobnou   atmosféru jako hra. Ale   docela mě zklamalo, že   hlavní roli dostala žena,   zatímco ve hře je to muž. A   také konec byl trošku jiný.   Přesto se mi ten film líbil   a doufám, že bude i druhý   díl.
yakub
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2007
mam rad mysteriozni horory a   ty s japonskou predlohou jsou   obzvlaste vypecene..
Tento film vznikl podle   stejnojmene pocitacove hry a   podle ohlasu se to zdarilo   vicemene uspesne naproti treba   Resident Evil ci DOOM. Cely   film se odehrava v mestecku   Silent Hill, ktere vyhorelo   pri vymytani zla. Cili spousta   ponure hudby, cerneho slizu na   stenach, chodicich zombie,   spousta vidin, stinu, trhaveho   obrazu, zrnění obrazu ...   proste dokonale prevedeny   pocitacove triky na platno   filmu :-) Sice jsem hru   nehral, ale dokonale si ji   dokazu predstavit. Cely film   tak vypada jako Tomb Rider   (pohyb kamery) Resident Evil   (nezive potvory) Max Payne   (ponurost a hudba) a to cele   smrncnute japonskymi   horory...Grudge, Ring, Dark   Water aj.
Jedine co mi   hodne vadilo bylo, ze prave   proto, ze jsem neznal hru (na   cemz je film nejspis postaven)   tak jsem se ztracel v ruznych   flashback-cích, dějových   liniích a osobách a jejich   jmen, které narychlo   osvětlují příběh.
pik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Další zfilmovaná   počítačová hra, pokud na   to půjdete pro náklonost ke   hře, buďte opravdu   tolerantní. Pokud nevíte o   co jde a chcete se kouknout na   horor, směle do toho. Při   dnešních možnostech animace   triků je radost, že to   dosáhlo tak daleko.   Zajímavě pojatý příběh s   neurčitým koncem. Bubáci   všech zemí spojte se .
jet20
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Tenhle film není tak zlej,   pěkně udělaný   prostředí,hezky zpracovaný   monstra, určitě mnohem   lepší než resident   evil,akorad nechapu proč   nebyl v hlavní roli chlapek   ve hře to tak bylo,ale na tom   uz tolik nesejde.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.7.2006
Neznám počítačovou hru,   podle které byl údajně   tento film natočen.   Nepochopil jsem ani smysl   tohoto filmu. Asi je chyba ve   mně. Na nelogické chování   amerických hrdinů jsem si   už zvykl. Tento snímek v   tomto není výjimkou. Nebylo   mi jasné, proč se vůbec   matka s dcerou do tohoto   města vypravili. Očekával   jsem, že místě konání   bude nějaká díra, a   hleďme, pomalu se jednalo o   město větší než kdekteré   naše krajské. Mělo i svoji   MHD.

Film je v   každém případě podívanou   pro milovníky zvláštních   efektů. Snímek je jimi   prošpikován skrz naskrz.   Některé scény jsou   doopravdy děsivé a je   vidět, že si jimi tvůrci   doopravdy pohráli.

Skvělý námět   nebyl skvěle využit.
superfilmar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2012
Od tohoto hororu jsem čekal   víc a nakonec jsem byl   mírně zklamán. Je ale   pravda, že zas tak hrozné to   není. Má to docela povedenou   atmosféru, kulisy města   také neobyčejně působí a   je tu pár povedených   lekaček.
Lepší ale   je první polovina, zbytek ve   městě je už slabší,   lepší by to bylo obráceně.   Jinak je příběh docela   zajímavý a ta dětská   herečka je dost   talentovaná.
Mírně   nadprůměrné, asi na 65%,   ale mohlo to být lepší.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2007
Film na motivy legendarnej   konzolovej hry.Velmi   komplikovany,odohravajuci sa v   alternativnych realitach,ktore   sa navzajom prelinaju.S dobrou   atmosferou-vyborne zachytene   hlavne samotne mestecko,modely   pekelnych priser a zaverecna   scena.Vzhladom na to,ze   vacsina filmov na motivy hier   dopadla   katastrofalne/bohuzial/ sa na   tento film pozriet da,aj ked   samotne hry su omnoho   lepsie.Ak ste hrali aspon   jednu zo serie hier Silent   Hill,tak vo filme uvidite viac   ako len bezduche vrazdenie a   strasidelne monstra.
marci22
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.9.2014
Na tento horor jsem slyšel   chválu ze všech stran a   každý mi jej doporučoval.   Já však duchařiny moc   nemusím a tak jsem tento film   odkládal jak nejdéle jsem   mohl. Na konec to zase tak   špatné nebylo a děj mě   dokonce minimálně nudil.   Efekty byly dobré, herecké   osazenstvo a hudba taky ale   něco tomu přeci jen   chybělo.
Peykka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.7.2010
Silent Hill není rozhodně   tuctový horor. Je něčím   neobyčejný. Já už jsem   zhlédla hodně hororů,   řeknete si, že většina z   nich je o tom, jak nějakej   pomatenej šílenec s nožem   nebo motorovkou vyvraždí   všechny mladý lidi v okolí.   Tohle však ne. Má to   zajímavý námět, ale je   zvláštně zpracovaný, že   chvílemi vůbec nevíte, co   se děje, proč se to děje   atd...Nejvíc mě zklamal   konec, ten byl strašnej. Asi   nevěděli, jak to mají   ukončit, tak natočili něco,   co se nedalo pochopit! :D
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.8.2012
Píše se tady, že film byl   natočen podle PC hry. Já   bych spíše řekla, že to je   PC hra v kině. Jdete, jdete a   cestou překonáváte různé   překážky. Zápletka se   skupinou jakoby lidí,   nesoucích vinu, je   vedlejší. Nejvíce je kladen   důraz na vizuální efekt, za   který dávám body (ovšem   krom nápadně sexy   policistky). Přestože nejsem   příznivcem happy endů, tady   bych ho uvítala, protože by   zakryl spoustu nesmyslů.
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Ano hudba, zvuk perfekt, ale   něco tomu stále schází. V   mnoha pasážích jsem se   docela nudil než se něco   dělo, ale přesto některé   lekačky byly dobré.   Atmosféra v momentech, kdy   nebylo ani živáčka   naháněla hrůzu i filmovou   pohodu.
Koimisto
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.7.2006
Páni...doporučuji všem než   shlédnou tento film   pořádně sjet hru.Bez toho   budete tápat v popelavé mlze   jako ROSE a já!
Ovšem   i bez toho se dá klidně   SILENT HILL skouknout a trochu   se děsit.
sluníčko
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.8.2006
Silent Hill
Mladá matka Rose (Radha   Mitchell) se marně snaží   najít léčebný postup,   jenž by pomohl její dceři   Sharon od zvláštního   onemocnění, které ji v   poslední době postihlo.   Když jí lékaři doporučí,   aby Sharon umístila do   psychiatrické léčebny,   rozhodne se Rose i se svou   dcerou utéci a pokusit se   najít záchranu ve vesnici   Silent Hill, o níž Sharon   neustále mluví ze spaní - i   přes hluboký nesouhlas   manžela Christophera (Sean   Bean) je přesvědčena o tom,   že tajemné město jí   dokáže dát odpovědi na   otázky, které tak zoufale   potřebuje vyřešit. Jakmile   se však její auto ocitne u   hranic pusté vesnice, objeví   se uprostřed silnice tajemná   postava, která Rose donutí   strhnout volant. Když pak   přijde k sobě, Sharon je   pryč a zoufalá Rose je   nucena - s přispěním   odhodlané policistky (Laurie   Holden) z nedalekého města -   vydat se do zlověstné   vesnice a pokusit se své   dítě zachránit.

Ihned se ukáže, že   Silent Hill, který před   několika desetiletími   vylidnil zničující požár,   je jiný než všechna   ostatní města: zahalený   mlhou a obývaný celou řadou   zvláštních a děsivých   bytostí. Navíc celou vesnici   pravidelně pohlcuje živá   temnota, která fyzicky mění   vše, čeho se dotkne. Během   zoufalého hledání se Rose   postupně seznamuje s   násilnou, puritánskou   minulostí Silent Hillu a   kořeny jeho prokletí a   uvědomuje si, že její dcera   je pouze součástí   většího, děsivého osudu.
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.11.2018
Hlavne v prvej polovici   vizuálne úchvatný horor,   všetku silu čerpajúci z   pôsobivej výpravy, zvuku a   solídneho herectva. Škoda,   že čím viacej skrytého   napokon odkrýva, tým viac sa   stáva obsahovo   predvídateľnejším,   povrchnejším, stavaným iba   na efekt. Medzi hernými   adaptáciami ako Resident Evil   alebo Doom však jasný   víťaz. Napokon, ide o   solídnu áčkovú produkciu.
janek85
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Je to zvláštní film s   vynikající strašidelnou   atmosférou a dobrými efekty.   Film je zvláštní v tom, že   jsem ho nepochopil a i   ostatní lidi, co znám ho   nepochopili. Proč? Asi chce   více dopodrobna sledovat   děj. Já se na to díval   večer a měl jsem málem v   gatích naděláno, hrozně   mě vystrašil. 75%
Iwanhoe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2008
Zajímavý psycho   horor....někdy jsem se docela   ztrácel, ale jinak bych ten   horor hodnotil jako hodně   podařený. :-)
gabikazavacka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.9.2009
ako sa vlastne ten film   skončil? že b umrela i matka   tohto dievčaťa? lebo na   konci sa obe matka i dcéra   dostali domov, ale stále ich   sprevádzala hmla. kým otec   kde bol tam bolo úplne   normálne jasno, alebo   pršalo.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.1.2020
Má to svoji zvláštní   atmosféru, vizuálně hodně   dobře podané. Navíc co se   týká konkurence   zpracovaných PC her je to asi   jasná jednička.
Faye
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Sharon je náměsíčná ( to   má být ta nemoc na kterou   umírá? Nebo mi něco   uniklo?) a ve spánku   opakovaně vykřikuje: Silent   Hill. Její adoptivní matka   Rose usoudí, že pokud místo   znovu uvidí a rozpomene se,   její noční můry zmizí. Do   městečka je dostane šum   rádia a následný smyk ...   „Jen temné síly odemykají   a zamykají dveře do Silent   Hill.“ Když se Rose   probere, Sharon je pryč a v   podivném místě se s ní   ocitá jen policistka Cybil.   Počítačovou hru, která   byla předlohou neznám. Což   se ukázalo (alespoň v mém   případě) jako velký   nedostatek. Rose bloudila v   mlze a já tápala v   příběhu. Ovšem znalcům   hry a milovníkům žánru   můžu popřát jen „Welcome   to Silent Hill“. Protože   pochmurné městečko vypadá   patřičně děsivě, stejně   jako náboženská fanatička   Christabella.
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Tento snímek má svou   předlohu už v počítačové   hře.Hru jsem nehrála a ani   od tohoto dílka jsem nic   převratného   neočekávala.Tvůrci sázejí   na ponurou atmosféru,sem tam   nějakou tu lekačku...Děj se   mi však zdá trochu zmatený   a konec filmu jsem dodnes   nepochopila.Film bych   zařadila spíše k tomu   průměru.
Wish
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.7.2008
nemám ráda fantasy   horory....je to nereálný až   běda a to mě nebaví.   aspoň, že ten konec nebyl   idylickej, to je na tomhle   filmu asi jediný plus...jo -   kostýmy a prostředí měli   vypracovaný pěkně (za to   3,5), ale jinak mi ten děj   nic neříkal...místy to sice   bylo nechutný a   prapodivný(1,5)...ale   dohromady mi to nic nedalo.
ancaz
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Docela slušný horor, jen mi   vadil ten konec, dále   totálně nesmpatické   ksichty. Já těm   příšerkám fandila,   protože ta máma byla prostě   trotl.
kaosm
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.4.2014
celkem zklamaná
Asi jsem čekala   přespříliš. V podstatě z   toho nemám nijaký dojem.   Pár "bojících se"   scén, ale jinka nic.   škoda... Abych nekřivdila...   ten padající popel- dobrý   no...
Petantino
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.10.2013
Nejsem odborníkem na horory,   protože mi většinou   připadají směšné, ale   když už jsem byl donucen se   na tuto "klasiku"   podívat, tak musím uznat,   že se to celkem dalo   přežít. Mělo to totiž   celkem slušné tempo,   nicméně bát se u filmu   nedokážu a huhlající   bubáci byli opravdu spíše k   popukání. To náboženští   fanatici byli o něco lepší,   ale na druhou stranu nechápu,   co by se mi mělo líbit na   zamotávání lidí do   ostnatého drátu nebo   upalování lidí. Pokud to   někoho vzrušuje, tak ať si   to užije v plamenech, ale pro   mne jsou filmy tohoto typu   naprostou ztrátou času.
Rocky4
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Filmové zpracování podle   herní předlohy. Těžko   říct jestli tento film   pochopí lidé kteří hru   nehráli, já herní předlohu   hrál ale nedohrál. Filmu se   nedá upřít skvělá   atmosféra, pravá ponurá a   hrozivá. Pak je tu jiná   prolínačka kdy v   prosluněném městečku   hledá manžel s policistou   svou ženu a dítě. Já si   myslím že tohle tam vůbec   nemělo být, filmu to jenom   uškodilo a člověk se v tom   ztratil. Pak v závěrečné   třetině filmu se do toho   člověk zamotá úplně, já   jsem to moc nepochopil a podle   komentářů jiných členů   koukám že nejsem sám.   Nechal jsem si to vysvětlit   jak to vlastně bylo, ale   názor na film jsem nezměnil.   Body dávám hlavně za tu   atmosféru, triky, herecké   výkony taky celkem dobré ale   jinak se mi to moc nelíbilo.   Asi to zkouknu ještě jednou   a uvidím jestli nezměním   názor ale pochybuji.
TSZ
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.8.2006
Laik
Jelikož jsem film sledoval   jako absolutní laik (tím   mám na mysli že absolutně   neznám herní předlohu) mohu   film hodnotit pouze z hlediska   horrorového fanouška.A v   tomto hodnocení film   nedopadá vůbec dobře,nudný   a předvídatelný děj,navíc   bez atmosféry a takového   toho mrazivého strachu... ale   znovu opakuji,pro fandy hry   zřejmě výborně zpracovaná   záležitost.
Medousek
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Asi jsem viděla jiný   film,dle komentářů   níže,ale mě vůbec v ničem   nezaujal.Příběh o   ničem,nuda,žádný strach a   neustálé zívání-z mé   strany-to je pro mě Silent   Hill.
misalka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.1.2008
První polovina mě dost   překvapila a uměla vyvolat   zvláštní děsivou   atmosféru.............ale od   poloviny filmu(doba kdy   přišly do kostela)jsem se   absolutně nudila bylo to o   ničem ................a to   mě po pravdě řečeno dost   zklamalo...........a nebýt   první poloviny zařadila bych   tenhle film mezi nejhorší   horory které sem kdy viděla
Mary.Elwood
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.5.2008
Jsem z tohoto snímku   absolutně zklamaná.Myslím   si že režisér neví vůbec   nic o tom jak divákovi nahnat   strach.Tzv.,,děsivé a   temné'' scény mi přišly   naprosto k smíchu stejně   jako trapné a nudné   dialogy.Praštěná blondýna   běhá po městě kde sněží   popel pořád sem a tam a   jenom řve.Někdy se do toho   zaplete jakási obluda   připomínající hroudu slizu   nebo nějaký svalnatec s   krabicí na krku a extra   velkým nožem.Nechutná a   ubíjející ztráta   času,která nemá s hororem   nic společného.Jedinými   světlými okamžiky filmu   byly scény,kde se objevoval   Sean Bean,na kterého se dalo   koukat.
arciking
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Co jsem komu udělal, že jsem   se na tohle musel koukat?   Opravdu jsem se nebál ani   vteřinu....jediné z čeho   jsem měl strach bylo to, že   to bude ještě dlouho trvat.   Pro fandy těchto typů   horrorů se snad může jednat   o slušnou podívanou, ale   mně toto neříká opravdu   nic. Absolutně nic.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39473minih39473Hitch: Lék pro moderního muže (2005) 
Hitch n
minih43269minih43269Konec hry (2006) 
End Game n
minih38779minih38779Pan Rosnička (2005) 
The Weather Man n
minih27346minih27346Hellraiser 4: Pekelný jezdec (1996) 
Hellraiser IV: Bloodline n
minih12915minih12915Motýlek (1973) 
Papillon n
minih66135minih66135Tajemství ďáblovy kapsy (1980) [TV film] 
Tajemství ďáblovy kapsy n
minih13333minih13333Na laně (1963) 
Na laně n
minih48199minih48199Bláznivá střela – Amerika v ohrožení (2008) 
An American Carol n
minih153907minih153907Venom (2018) 
Venom n
minih7098minih7098Dva týdny štěstí (1940) 
Dva týdny štěstí n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Návrat do Silent Hill (2012)

 Návrat do Silent Hill (2012)
Návrat do Silent Hill n
Silent Hill: Revelation
Žánr: thriller / horor / mysteriózní
Země: Kanada / Francie
Režie: Michael J. Bassett

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190644
Osobností: 698069
Fotografií: 764736
Plakátů: 377110
Obsahů a biografií: 178430

Poslední komentáře

Kelsova serenáda (2000) [TV epiz...

Kelsova serenáda
Předchozí díl byl o něco   lepší, ale tento také   dobré. Eric si s Donnou   stále vyjasňují svůj   vztah. Kelso smutní po   Jackie, skládá ji více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Polibek smrti (2000) [TV epizoda...

Polibek smrti
Kdo by řekl, že díl ve   kterém je rozchod, slzy a   zabití kočky bude nakonec   taková prča? Jede to vpřed,   několik hlášek je   výbornejch, zas po delší   době solidní díl - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Řekni to psem (2022)

Řekni to psem
Akceptuju, že tohle bylo   určitě namířeno pro   cílovou skupinu do níž   zcela určitě nepatřím a   nepochybuji, že si to   dozajista své více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Temno (1950)

Temno
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Zvony z rákosu (1950)

Zvony z rákosu
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10