Duben

Komentáře uživatele iqtiqe

iqtiqe

iqtiqe zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 53
4kyosi churiyeongyeok
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2010
Detektivka ze střední -   jeden premiant objeví   zavražděného spolužáka,   nikde žádní svědci, takže   by se patrně stal hlavním   podezřelým. Z nouze mu   začne pomáhat spolužačka,   na první pohled taková   šedá myš, která se hodně   zajímá o detektivky. Mají   40 minut než začne další   hodina a někdo objeví   mrtvolu. Příběh je divácky   vstřícný, odlehčený,   nevím, jak to přesně   nazvat, ale vzhledem k   zápletce, žánru a   okolnostem není nijak   ponurý, ani negativní;   navíc není uměle   natahován. Detektivní část   nebudu prozrazovat. Pro mě   spokojenost.
Amy's Orgasm
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.8.2010
Nenechte se zmást názvem, na   moc "obrazové"   erotiky tu nenarazíte, zato   slovní otevřenost mě   nadchla. Žádná zjevná   cenzura, když někdo řekne   "jerk, fuck, blowjob,   slut, whore..." Ale   kromě sympatické hlavní   představitelky (která si   scénář napsala patrně   sobě na míru a v podobných   tématech si libuje) a   trefným dialogům mi tenhle   film nic nedal.
Atentát v Ambassadoru (Bobby)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2010
Tohle není o ději samotném,   ale o neskutečném množství   postav a jejich   individuálních příběhů,   které se více, či méně   prolínají, a i přesto si   snímek drží svižné tempo.   Estevéz se zaměřil na   psychologii postav, a to je   silná zbraň tohoto filmu.   Nemluvě o zástupu známých   tváří, které uvudítě. O   Kennedym a atentátu na něj   jsem nevěděl prakticky nic,   takže i závěr byl pro mě   velká neznámá, nebyl   zvládnut vůbec špatně. Pro   Čechy je určitě hodně   zajímavá postava reportérky   Janáčkové (škoda jen že   ji hrála původem Ruska)   píšící pro Rudé právo,   pro mě osobně pak postoj   Američanů k událostem v   roce 1968 v ČSSR.
B-hyeong namja chingu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Hlavní postavy měly své   vlastnosti až moc   vyhraněné, aby tvůrcům   zapadaly do šablony podle   krevních skupin, což   poněkud bránilo jejich   vývoji, a hlavní mužský   hrdina se stal nesympatický.   SPOILER! Vzhledem k jeho   chování by mě (snad poprvé   v životě) potěšil   jakýkoli závěr kromě   happy-endu. Bohužel, nestalo   se tak. Závěr shodil to, co   jsem viděl před tím, byl   nevěrohodný. 50%
Baekmanjangjaui cheot sarang
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2010
Silný emotivní zážitek,   který mě celkem dostal.   Čekal jsem, že půjde o   něco trochu jiného,   jednoduššího, ale zklamaný   určitě nejsem. Byl to   dojemný příběh, který   rozjasnila Yeon-hee Lee.   Škoda jen, že mě občas   unikala pointa.
Battlestar Galactica: Plán (Battlestar Galactica: The plan)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.11.2009
Průměr. Dějově ani   provedením nevybočuje z   řady seriálových epizod,   ale nepřináší nic až tak   zásadního, aby mě to   dokázalo ohromit, a místy   jsem se nudil. Jinak řečeno,   čekal jsem, že se dozvím   víc.
Bezcenný syn (Nobel Son)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2010
Zpočátku jsem měl s tímhle   filmem problém - nedělá mi   dobře, když se zachází až   moc hrubě s někým, kdo   vypadá jako klaďas. Ale tu   thrillerovou fázi (která by   asi nikomu jinému nevadila)   jsem překonal, i díky tomu,   co ze začátku předváděl   Alan Rickman, ten chlap   zahraje fakt cokoli. No, a   dál mě to začínalo čím   dál víc bavit, když jsem   zjišťoval, že jde vlastně   o geniálně vymyšlenou   kriminálku - celkově vzato   někde možná až   překombinovanou, některé   okamžiky šlo zinscenovat   lépe (působivěji), ale   prostě tohle je styl, co se   mi líbí - slušně zamotaný   kriminální případ, který   postupně odhaluje svou   genialitu. Navíc tempo   příběhu udávala slušná   doprovodná "hudba"   (dá-li se tomu tak říkat).
City Island
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2010
V jednoduchosti je krása!   Vezměte rodinu, každému   členu přiřaďte nějaké   tajemství, zálibu, úchylku,   problém, něco, co před   ostatními skrývá,   (dějově) nenásilně je   šoupněte na pár dní na   jedno místo a máte film. A   to dokonce přirozeně vtipný   film, protože jste měli   kliku a vybrali se herce,   kteří k sobě pasují a   působí přirozeně. # Otec   rodiny, ve které jsou hádky   na denním pořádku, dělá   dozorce v base. Jednoho dne ve   vězení objeví svého syna,   o jehož existenci sice ví,   ale nikdy ho neviděl. Na   podmínku ho vezme domů, ale   svůj vztah nikomu (ani jemu)   neřekne. Navíc přijíždí   na jarní prázdniny dcera,   která studuje VŠ. Pak je tu   ještě manželka a druhý   syn. To je tak pro představu.   Je to oddechovka; mě oslovila   i pobavila; snad i někoho   dalšího... 79%
Čtvery Vánoce (Four Christmases)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Obsah vypadal slibně -   minimálně jsem čekal, že   se budu bavit jako u Základu   rodiny s S.J. Parker. Ale   bohužel. Na jednu stranu jsem   rád, že jsem se tu nesetkal   s přespříliš tupým a   trapným humorem, ale ani   útrpné "vtipné   scény", které mě   spíš vytáčí, nejsou nic   pro mě. A není to chyba   herců. Celkově vzato   něčemu jsem se ze začátku   zasmál, ale bylo toho dost   málo a po hodině a půl mám   pocit, jako by ze mě někdo   vysál dobrou náladu. Znova   bych si to už nepustil.
Daenseo-ui sunjeong
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Mám smíšené pocity - na   jednu stranu moc milý film,   který hodně drží roztomile   dětská Geun - Yeong Mun;   dlouho měl u mě našlápnuto   na slušné hodnocení... Ale   na druhou se změnil na dost   negatovní - uměl bych s   představit lepší   dramatický zvrat. To, že   jsem podobný koncept už   několikrát viděl, bych mu   odpustil, ale nemůžu na něj   mít jednoznačně pozitivní   vzpomínky. 70%
Dalkomhan insaeng
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.4.2010
SPOILER. Solidní akční film   s otevřeným koncem.   Většina děje (aniž bychom   to tušili) se odehrává v   představách hlavního hrdiny   ve smyslu "co by se   stalo, kdybych se rozhodnl   takhle". Až na konci se   vrací zpět a není jasné,   jak se vlastně rozhodne.   Tenhle nápad se někomu   může líbit, někomu ne,   mně špatný nepřipadal. Ale   co mi zásadně vadilo byla   nesmrtelnost hlavního hrdiny.   Možná to byl záměr, přece   jen šlo o jeho představy,   ale jako na diváka to na mě   působilo nedůvěryhodně.   Kam se hrabou američtí   superhrdinové, kterým se   vyhýbají kulky - tenhle bez   problémů běhal a střílel   s rozdrcenou rukou,   probodaným břichem i   prostřelenou hlavou, a to je   na mě moc. Velká škoda,   protože do té doby šlo o   výborný akční film se   vším, co k němu patří,   představoval jsem si, jak asi   dopadne, a uvažoval i o max.   hodnocení.
Fontána (The Fountain)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Neskutečně nudný nesmysl o   ničem, měl jsem problém   vydržet vzhůru. Argumenty   pro zkouknutí filmu byly:   Rachel Weisz, Hugh Jackman,   sci-fi. Bohužel neměly   šanci vylepšit příšerný   scénář, který každého,   kdo se u filmu chce hlavně   bavit, musí nudit.
Gamer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.6.2010
Přes svůj velmi vřelý   vztah k akčním filmům   musím napsat, že slušný   zvuk a hodně akce vám   ještě dobrý film   neujdělá. To je přesně   tenhle případ. Na začátku   mě nažhavila upravená verze   Sweet Dreams, pak přišlo   něco, co vypadalo jako   kombinace RPG hry a Rallye   smrti, ale bylo to tak nějak   nedotažené, uspěchané,   přímočaré, jednoduché.   Což by nutně nemuselo vadit,   ale největší záporák se   na roli fakt nehodil a konec   byl dost laciný. Za mě 50%.
Geunyeoreul midji maseyo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Skvělá a hlavně milá   komedie! První polovina   čisté komediální, humor   víceméně situační (jako   bych sledoval dlouhý sitcom),   prvoplánový, ale hodně   podařený; druhá půlka je   už sladší, ačkoliv ne   přeslazená. Zápletka je   sice trochu ohraná, ale   doporučuju, zasmějete se.   Někdy si ho musím pustit   znovu. 85%
Guta-yubalja-deul
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Po přečtení obsahu a   žánru (CSFD uvádí   komedie+thriller) jsem   očekával ze začátku   napětí kvůli nepodařenému   znásilnění (to přišlo), a   pak jsem měl představu o   nějaké vtipné shodě   okolností plné omylů, gagů   a zábavy. Chyba lávky.   Komedie se nekonala, zato   přišlo něco nechutnýho a   krutýho, v čem místy   pokulhávala logika. Sice měl   konec jakous takous tendenci   vše vysvětlit, ale to už   téhle úchylnosti moc   nepomohlo.
Holky jsou fajn, ale pes je pes (Heavy Petting)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.6.2010
Kluk, tak trochu lúzr, potká   holku, která má rada psy, je   jimi přímo posedlá. A tak   ten chudák předstírá, že   je má rád taky. Dějově   jednoduchý, ne moc vtipný,   ale jednu věc musím ocenit -   od začátku se dalo čekat,   jak to dopadne, klišé se   film zdaleka nevyhnul, ale   právě to, co jsem čekal,   bylo jinak, a to se mi   líbilo. 50%
Jonesovi (The Joneses)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2010
Už jsem dlouho neviděl film   s Demi Moore, a už je to   dlouho, co jsem viděl   nějaký, kde by vynikala   hereckým uměním - a   konečně je tu. David není   Hank Moody, jako kterého si   ho nejvíc pamatuju z   Califaornication, ale postava   mu celkem sedne a s Demi se k   sobě hodí. Přidáme jejich   "děti" a máme   ideální rodnku. Film je   pohodový, nějakou dobu   sledujete american dream,   žádné trable a baví vás   to. Ale kdy už přijde zvrat?   Místy bych uvítal trochu   hlubší psychologii postav.   Pohodová oddechovka, SPOILER:   Závěr moc možností   nenabízel, alespoň tho   tvůrci neprotahovali.
Jopog manura 2: Dolaon jeonseol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2010
Tady už na rozdíl od   "jedničky" nejsou   prvky dramatu patrné. Jerdná   se o klasickou akční komedii   s tlupou přitroublých   gangsterů. Příběh se opět   točí kolem Eun-jin, která   se po ztrátě paměti dostane   do jiného prostředí, kde   žije normální   (negangsterský) život, a   snaží se vzpomenout na svou   minulost. Opět nejde o nic   geniálního, ale je to   sympatický kousek,   "lidsky" je asi   správný přívlastek. 70%
Jopog manura 3
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2010
S předchozími díly má   společný akorát název a   námět; odvíjí se v   podobném duchu, ale postavy a   děj spolu nijak nesouvisí.   Kvalitativně je tak na   stejné úrovni jako   předchozí části (stáke   mě hodně mrzí zpracování   "jedničky" -   lepší režisér by z toho   dostal daleko víc). Ped   puštěném filmu jsem si   myslel, že bez Eun-gyeong Sin   to už nebude ono, v obou   dílech byla skvělá; ale   mzusím říct, že i Qi Shu   svou roli zvládla slušně,   jenom neměla tolik prostoru k   mluvení, takže s ní nebyla   taková zábava jako s   původní hrdinkou. Jinak   "vtipných" scén,   které se točily kolem   překladu z čínčtiny do   korejštiny a naopak nemuselo   být tolik, rychle se   okoukaly. 70%
Keulraesik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.5.2010
Kromě krásně natočeného   dvojpříběhu, který, už   proto, že má dvě linie a   děj je tak hutější,   nenudí, jsem se mimo jiné i   asi třikrát zasmál, a to   hodně... "Potřebuju   vzorek vaší stolice! Po   obědě a pěkně   zabalený." A pak   geniální scéna s potleskem   v divadle. Každopádně   hlavní devizou tohoto snímku   není humor, ale paralela   vztahu matky (k někomu) a   dcery (k někomu) plná lásky   a citu. Navíc vizuální a   hudební zpracování   výborné. 85%.
Kráska v nesnázích
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Díky Jiřímu Schmitzerovi a   výborné scéně se   sušenkami tohle zůstane   nezapomenutelným filmem.   Jinak ale průměr.
Legie (Legion)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.4.2010
Tak tohle byl naprosto   zbytečný film, který bych   nikomu nedoporučil. Po   dějové stránce není o co   stát.
Life in a...  Metro
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.3.2010
Tohle je patrně první film z   novodobé indické produkce,   co jsem viděl, a bohužel   jsem našel víc záporů než   kladů. Předně jde téměř   o kopii Wilderova Bytu -   liší se jen místo, rok a   přidání dvou paralelních   příběhů dalších postav   navíc. Oproti originálu   nenabízí nic moc nového -   jen příjemné prostředí a   moc pěkné Indky. Na škodu   je delší stopáž a   neustálé provázení děje   jakousi příšernou indickou   skupinou. Wilderův Byt na mě   zapůsobil především   nápadem s půjčováním   bytu, zbytkem už tolik ne.   Tím pádem ani tomuto snímku   nemůžu dát víc než 50%.
Mládí v hajzlu (Youth in Revolt)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.5.2010
Zaprvé - ppřeštěte si   knížku! Zadruhé - pokud   jste ji (všech už nevím   kolik dílů) četli, tak   vězte, že ve filmu nebudou   žádná OLE, žádné   jebáky, ani tak specifický   humor, který se podle mě ani   nedá zfilmovat.
Naesarang ssagaji
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2010
Nejsem cílová skupina, tohle   je vyloženě pro holky kolem   15. Příběh je dost naivní.   50% (ačkoliv natočeno to   není špatně, někomu   mladšímu se bude zaručeně   líbit)
Obvyklí podezřelí (The Usual Suspects)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Krása příběhu, který je   postavený na něčím   vyprávění, je v tom, že ne   vše musí být pravda. Ale   čemu pak můžete věřit?
Omámení a zmatení (Dazed and Confused)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.5.2010
Rozdíl mezi tímhle a   dnešními komediemi   zaměřenými na náctileté   je v tom, že dneska tam hraje   dobrá hudba, sexuální   narážky jsou trapnější a   určitě tam neni tolik   šikany; jinak je to obojí   stejná pakárna. Prakticky   většina rádobyvtipů stojí   na šikaně, nedoporučuju. #   To byl můj názor po   čtvrthodině. Pak jsem   skákal v ději a našel   aspoň jedno pozitivum, a to   když konečně začala hrát   hudba - Sweet, Kiss, ...
Oni (The Strangers)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.8.2010
Brr, to byl omyl! říkal jsem   si, že když to nebude nic   moc, aspoň že Liv je   pěkná, ale tenhle scénář   by nezachránili ani všichni   mí oblíbení herci. Úvod   provází krásný   hlubokoténový zvuk, který   je příslibem slušné   dynamicky, která opravdu   následuje - šepot je tichý   a křik opravdu nahlas, jak to   mám rád. A teď k ději - co   tím chtěl autor říct,   proboha?! Chtěl naznačit,   že policie nemá v případu   (podle skutečnosti) jasno, a   to se snažil předat   divákům? Jestli ano, tak   mlžil dokonale. Co si z toho   mám vzít? Zabijáčtí   magoři v maskách (což   mimochodem už není zrovna   in) mě nenadchnou, jejich   chování ve stylu, když si   kočka hraje s myší mě moc   smysluplné nepřipadalo, jak   se dostali do domu není   jasné, ani jak do auta -   prostě to nesedí, a i kdyby,   tak mě to nebavilo (od cca   30. min jsem přeskakoval v   ději), protože vše, co jsem   viděl nedávalo smysl -   nenašel jsem odpověď na   otázku PROČ.
Parfém: Příběh vraha (Das Parfum - Die Geschichte eines Mörders)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.6.2010
Zpracování na výbornou -   prostředí, kostými, herci,   hudba. ALE. Mé počáteční   sympatie k hlavnímu hrdinovi   a jeho osudu se postupně   vytrácely, stejně jako   potěšení ze sledování.   Zbyla jen má zvědavost.   Konec mi dal trochu víry a   vzápětí ji pohřbil. 50%
Pařba ve Vegas (The Hangover)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2009
Není to takový zázrak, jak   jsem čekal, ale i tak dost   dobrá zábava, určitě bych   našel pár origináních   scén; pro mě je to snad   nejlepší komedie 2008-2009.   Pokud jde o prožitek a   náladu, je to něco jako   trochu dospělejší Road   Trip, zasmál jsem se dobře.   Ještě na to kouknu jednou s   českými titulky, sem tam mi   něco uniklo.

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

151 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Afrika z výšky

08:30 - 09:25

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:40

155 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:25 - 08:55

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10