Duben
ohodnotit

Princezna ze mlejna 2

Další název:
The Watermill Princess 2
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
3.2.2000
„Jak vodník s čertem chránili Elišku před knížepánem, zatímco Jindřich bojoval s Turkem.“

Komentáře k filmu Princezna ze mlejna 2

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 40
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.2.2012
"Žán, přinesl mi okno; chci se podívat do zahrady"
Ani druhý díl nepostrádá   typickou poetiku prvního, ale   má mnohé slabosti   převyšující první:   prakticky celý příběh   osciluje mezi více či méně   dojímavými a komickými   scénami; čertík je ještě   ukřičenější než dřív;   vodník ještě zelenější.   Své party ale všichni hrají   dobře; zejména Županičův   Žán je skvělý.
jarda53
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2020
Před chvíli jsem četl na   internetu, že Troška oba   filmy Princezna ze mlejna   sestříhal do seriálu, ale   nevím, nevím zda nejde o   kachnu, v televizi jsem jej   neviděl...
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2011
Knížepán si nedá pokoj! A   protože Jindřicha poslal na   vojnu, mohou si čertík s   vodníkem nohy uběhat, jen   aby Elišce pomohli a trošku   ji rozveselili. Druhý díl   "Princezny ze   mlejna" nijak   nezaostává za jedničkou a   toho, kdo pochopí jeho   poetiku, nejen pobaví a   rozesměje, ale i tak trošku   dojme... Přesně tak to ale   má vkaždé správné   pohádce být!
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2008
Pokračování pohádky.   Opravdu vynikající příběh   o lásce, které nepřeje   knížepán a tak pošle   milého na frontu, kde je   jejich vojsko pobito ... To   musíte vidět!!
efCZa
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.12.2006
...nastavovaná kaše, která   měla nevím proč úspěch.   Nejenže rozmělňuje již   uzavřený děj, ale ani   zpracování není nijak   úžasné. Co bylo v prvním   díle osvěžující je v   tomto nudné, co bylo vtipné,   vyvolá křivý úšklebek.   Tudy cesta nevede. A navíc!   všichni jsou v tomto díle   strašně uječení.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.7.2018
Přehršle postav, bohatší   výprava, větší uječenost   všech včetně mimina,   chytlavost písniček a   hravost z prvního dílu   zmizela. Jindřichova linie z   války mi neseděla, i když   využití dárků se nějak   muselo zakomponovat, ale tím   dostala pohádka svou   překombinovaností na frak a   to byla škoda.
hledaseniki
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Princezna ze mlejna II
Druhé pokračování   pohádky, které se nemůže   rovnat jedničce. I když   nejsem fanouškem Princezny ze   mlejna ten druhý díl byl   naprosto zbytečný. Nemastné   neslané prostě   podprůměrná česká   pohádka.
M.A.G.
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.8.2009
No tak toto je uz uplny   konec.
Kdyz jsem to   videl,tak jsem docela vazne   premyslel nad tim,jestli se   nam nahodou pan Troska   nezblaznil.....
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Pro malé děti ideální pohádka ll
Pokračování pohádky ve   které je legrační čert,   vodník, mlynář a   knížepán a především   atmosféra pohody a jasu,   kterou v ní dokázal udělat   Zdeněk Troška, ač mu   někteří za jeho   režírování některých   jeho filmů spílají, já ne,   neboť jeho pohádky i když   nejsou stoprocentní dokážou   zaujmout děti a o tom to   přeci je.

K   téhle pohádce mam osobní   vzpomínku - jezdíme léta s   rodinou stanovat na Šumavu a   v r. 1999 jsem se po Šumavě   toulali a zavítali jsem na   natáčení - podívali jsem   se přímo do té kouzelné   chaloupky. Byla jako   skutečná nejen zvenčí, ale   i uvnitř. Místní lidé taky   požadovali po Troškovi, aby   tam tu chaloupku nechal jako   turistickou atrakci, ale   nějak z toho nakonec sešlo.   Ta chaloupka byla moc pěkná,   kulisáci odvedli vynikající   práci.
Prasoid
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.7.2008
Pokud se na první díl dalo   dívat se zájmem, na tento   již stačí pouhá vedlejší   pozornost například od   žehlení prádla. Vše bylo   prakticky nadefinováno a   řečeno v předchozím   počinu, zde už se ani nic   nerozvíjí, děj prostě   stagnuje na jednom místě.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.5.2008
Panu Troškovi se poslední léta nedaří...
...a jehjo pohádky ze mlejna   a z pekla to jen dokazují,   že jde o slaboduché   slátaniny, navíc naprosto   příšerně ozvučené   ubohými postsynchrony...je mi   líto, ale možná by měl   přesídlit na jinou činnost,   než je režie, neboť od   natočení Slunce, seno,   erotika v roce 1991 se   naprosto nechytl a jeho tvorba   je jedna hrůza za druhou, to   nemluvím o Kameňácích,   což je paskvil první   třídy. Co na této pohádce   ocenit? Snad jen krásné   prostory a zahradu zámku   Dobříš, toť vše.
petrusmev
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.12.2015
Děj o ničem a to dobré z   prvního dílu - vtip a   romantické písničky - zde   úplně chybí. Nepovedené a   naprosto zbytečné   pokračování.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Rozhodně slabší než první   díl, čertík v podání   Blanarovičové je prostě   parádní. Tady už nehrála   Lucie bílá čarodějnici ale   Monika Absolonová.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.7.2012
Nedobrý Johann
No úprimne, pokračovanie   mám taký pocit sa moc teda   oproti jednotke nepodarilo.   Začiatok nie je moc zlý, ale   čím viac už to prestávalo   baviť, prakticky absencia   deja a iba rôzne čriepky z   mlýna či vojenského drilu.   Navyše čertík sa výrazne   rozkričal a chvíľami to   fakt trhalo uši. Slabšie   veru a dosť to aj pokazili   tie boje s Turkami, do   rozprávky sa moc podobné   masakre nehodia, navyše dosť   to zle vyzeralo
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2013
Jindřich a Eliška v mlýně   chovají, kníže pán pošle   Jindřicha do války proti   Turkovi. Eliška se však   nechce Jindřicha vzdát   nechce a kouzla od čertíka a   vodníka Jindřichovi   pomůžou a kníže pán se   sluhou musí táhnout s   nepořízenou pryč a do   mlýna se vrací zase   štěstí, společně s   Jindřichem. Vlastně je to   první čistokrevná pohádka,   která měla druhý díl (pak   i Z pekla štěstí), dokonce   druhý díl byl stejný, podle   řady diváků i lepší.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2013
I podruhé dokázal pan   Troška s pobavit s trojicí   knížepán, čert a vodník a   samozřejmě vše v krásné   prostředí mlýna :-)
Mlapiska
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.9.2007
Vůbec nechci útočit na   něčí vkus, ale jak někdo   může dát 10/10??? Mně to   naopak přišlo tak   neuvěřitelně pitomý, že   to snad nemá ani obdoby.   Těžko říct, co bylo   nejhorší, protože tady se   mi nábízí pouze jedna   odpověď: VŠECHNO! Herci   nebyly výjimkou. Slovo   pitomý mi připadá ještě   hodně slabé, nebránila bych   se ani slovu debilní – to   totiž přesně vystihuje, co   si o téhle naprosto   zbytečné slátanině   myslím.
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.4.2018
Druhý díl Princezny ze   mlejna mi přišel lepší,   než první. Sice byl méně   pohádkový, ale celkově děj   byl povedenější.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2020
I druhá část vtipná a dle   mého názoru   povedená.Hodnocení nejsou   sice příznivé, ale já i   moje děti se vždy u filmu   bavili a i po létech se k   pohádce rád vrátím.
Nasudr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Ako to býva pravidlom, aj tu   druhý diel zaostal kvalitou   za prvým dielom. Dej filmu i   charakteristika jednotlivých   postáv ostala takmer   nezmenená. Preto má divák   pocit, akoby oba diely   natočili naraz a potom to   rozdelili na dve časti.   Časť filmu, resp. niektoré   úseky boli prenesné do   iného prostredia a to   vojenského prostredia, kam   musel odísť Jindřich.   Celkove možno povedať, že   všetky herecké výkony boli   na dobrej úrovni.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.12.2009
Byl sem překvapenej, ale   dvojka se mi líbila stejně   jako jednička, vraceji se   všecky postavy z jedničky,   navíc mnohem větší prostor   dostal starej kníže a je   fakt výbornej:-D
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2019
Už trochu vyčpělé a   nastavované pokračování   pohádky o snílkovi   Jindřichovi a jeho   statkářské princezně   Elišce.
Rocky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2009
Princezna ze mlejna je   pohádka, která je   kritizovaná docela dost. Ale   já říkám, že to je   trošku přehnaná kritika.   První díl je určitě   lepší, takový   pohádkovější, s klasickým   příběhem, který se nemusí   nikomu popisovat, kdo pohádky   zná. A plná dosti hezkých   písniček. Druhý díl je   trošku jiný. Takový   dramatičtější, písničky   zde už nejsou a točí se to   kolem toho že Jindra je zlým   knížepánem, který si   stále dělá zálusk na   Elišku, poslán na vojnu až   do dalekého Turecka. Zatímco   Jindra dělá vše proto aby   se z vojny dostal domů,   Eliška vychovává jejich   společnou dceru a spolu s   vodníkem, čertem a tatínkem   odráží útoky knížepána.  
Oba díly jsou fajn,   líbí se mi a sympatičtí mi   jsou i všichni herci, i když   knížepána si určitě   nezamilujete.
hlavsa5
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Stává se opravdu málokdy,   že dvojka se vyrovná   jedničce, nebo ji předčí.   A ani tady se to nepovedlo.   Ale je to jen pohádka, tak   coooo.....
Obivan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Strašné pokračování   docela úspěšné pohádky.   Uřvaný a špatně natočený   film, který nedokáže být   ani pořádně infantilní   záležitostí. Troška by   měl ihned skončit s   natáčením filmů.
Wish
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.7.2008
první díl mě sice nijak   neuchvátil, ale oproti dvojce   byl téměř úžasnej. nejsem   si sice jistá, ale myslím,   že jsem dvojku ani celou   nedokoukala, protože bych z   toho množství cukru, který   se na mě valilo ze všech   stran, dostala záchvat.   takže never more!!!
limjoe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.5.2015
Kameňák
Kameňák ze mlejna II.   Doufám, že se Troška bude   živit už jen jako herec v   reklamě i když po   shlédnutí několika pohádek   z produkce ČT je tato ještě   skvost.
Mary.Elwood
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Oproti jedničce je to oničem   a jedná se o klasické   nastavované klišé,které ve   většině případech   nestojí za nic!
K.I.T.T
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2010
První díl pohádky je   lepší, ale i druhý díl se   moc povedl. Opět jsou zde   stejné postavy jako v prvním   díle a tak se zase setkáme s   hodným čertem a vodníkem,   krásnou Eliškou, odvážným   Jindřichem, zlým   knížepánem a dalšími   postavami.
JanaOss
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.12.2008
Princezna ze mlejna 2 -   zpočátku mi připadala jako   vaření z vody, něco bylo   trochu hloupější, ale jen   na první pohled a z dojmu,   že už jsme jako v Americe -   ke každému jen trochu   úspěšnějšímu filmu   přidávat další části a   třeba i na úkor kvality. To   by ale byla urážka pana   Trošky. Nevím, kdo ho   nahradí, až jeho nebude. Je   to svým způsobem fenomén.   Tak nádherné věci, které   natočil, to se jen tak ve   světě nevidí.
Když   jsem se na pohádku dívala   podruhé bez toho názoru o   dalších dílech, přišla   jsem na to, že oba dva díly   pohádky jsou moc dobře   zpracované.
Nádherně vytvořené   postavy čertíka a vodníka,   normálně špatných tvorů,   zde opět hrají roli   ochránců a pomocníků a s   humorem sobě vlastním   okoření celou pohádku,   která by vlastně měla mít   trošku smutný nádech, když   novopečený otec i manžel   musel odejít do války jen   proto, aby jeho vrchnost   dostala krásnou dívku za   ženu. Jako v každé pohádce   to zase dobře dopadne, což   je moc dobře a všichni se   sejdou ve zdraví a čeká je   již jen štěstí, protože   zlo je potrestáno.
Na   co lepšího se mohou naše   děti dívat, to si nedovedu   představit.
Verik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.2.2005
Druhý díl byl absolutně   propadák.To není pohádka to   je přímo horor!
cynik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Další pokus Zdeňka Trošky   za producentské pomoci Jirky   Pomeje o týrání filmových   diváků!
Bohužel se   našlo dost takových, kterým   se oba díly (čti paskvily)   líbí!!!
Oba filmy   patří k nejhorším českým   filmovým pohádkám a kdyby   šlo ohodnotit film nulou, tak   bych to u druhého dílu   udělal, protože je ještě   příšernější než první.   Takhle mu musím dát   jedničku :-(
petroniuss
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Tak, česká pohádka, ta   vždycky potěší. I když   bychom toho mohli hodně   vytknout, tak je to docela   dobrý oddech nejen pro děti,   ale hlavně pro dospělé :-)
KRAJTA.POLIVKOVA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Dvojka je myslím v tom   pravém slova smyslu dvojkou.   I tato pohádka je sice velmi   povedená, čertík v podobě   Ywetty Blanarovičové je snad   ještě lepší, a děj nás   zavede i do neznámých   krajin, kde zuří krutá   válka, ale moje oblíbená   čarodějnice, kterou v tomto   dílu hraje Monika Absolonová   je výrazně slabší i když   se opravdu snaží se té   původní co nejvíce podobat,   legrácky nejsou už tak   chytlavé a knížepán taky   trochu ujíždí , je sice   vynalézavý dost, ale   některé věci mi malinko   nesedí, ovšem měla-li bych   si vybrat mezi dalším dílem   Princezny ze Mlejna a třeba   jen pětiminutovým   sledováním Kameňáku, budu   raději od rána do večera   zírat na čerta vodníka   ,Élišku a knížepána,   oproti trilogii Kameňák je   to naprostá nádhera , pan   Torška se do podobných   projektů neměl vůbec   pouštět, pohádky dělá   nádherné.
Kecka1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.2.2005
Rád se podívám na hezkou   pohádku, ale tohle   bylahrůza. První díl to   byla ta pravá pohádka, tohle   už byla slátanina.
Petr1984
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Tohle je bída. Troškovy   Kameňáky mě docela bavěj,   ale tahle   "pohádka", děs a   bída. Celou dobu tam jenom   někdo kničí, ječí,   piští. Někomu se to ale   líbí, já to beru. Moje   hlava ale tohle nebere. Mohli   by zde hrát sebelepší herci   (např. Švehlík nebo   Županič jsou jinak   kapacity), ale scénář je   příšernost sama o sobě.   Troška by asi těch pohádek   měl nechat. Můj názor.
Arabella
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2011
Velmi dobré pokračování.   Líbilo se mi to, ale na   druhou stranu ta válka s   Turky - prostě mi to přišlo   pro děti poněkud   hororovější. Na pohádku   asi trochu více krve, než   bych očekávala. A těch   mrtvých na bojišti. Lépe   mě to bavilo u nás v   Čechách - pohádková   krajina a bylo to takové   milejší. Ale děti kolikrát   sledují takové věci, že   tohle byl slabý čajíček.   Už jen vysílání v televizi   nedělních odpoledních krimi   seriálů. Zejména v zimních   měsících bych pro tento   žánr asi raději našla   jiný vysílací čas.
Eisenhammer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
další pokračování české   pohádky z dílny zdeňka   Trošky
Není tak   povedené jako první díl,   ale také to stojí za   podívání. Opět jsou zde   stará zámá s trašidla   ,která vás pobaví svým   humorem hereckým výkonem   dívejte se a bavte se.
zuzcaj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Princezna ze Mlejna 2 je   neméně podařené   pokračování známé české   pohádky o hodné a krásné   Elišce a otci mlynářovi.   Nejzábavnější postavou na   celé pohádce je čertík,   skvěle zahrán Yvettu   Blanarovičovou a vodník   hraný Jakubem Zindulkou.   Navíc se pohádka odehrává   v prostředí nádherné   přírody.
KouleHranata
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2013
Druhý díl pohádky   nedosahuje kvality   prvního.Děj mi připadá   trochu rozvleklý.Víc mi   však vadí,že zrovna   režisér Troška, který mne   několikrát upoutal poutavým   použitím hudby tady střihl   pro celý film nápěv   osvědčené písničky z   prvního dílu.A vlastně   naplno zní až v   titulcích.Škoda.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23168minih23168Vzestup (1976) 
Voschoždenije n
minih58168minih58168Kuky se vrací (2010) 
Kuky se vrací n
minih110792minih110792Díra u Hanušovic (2014) 
Díra u Hanušovic n
minih164252minih164252Šarlatán (2020) 
Šarlatán n
minih24823minih24823Vzbouření na vsi (1949) 
Vzbouření na vsi n
minih10317minih10317Kmotr II (1974) 
The Godfather: Part II n
minih42800minih42800Opožděná vražda (1987) [TV inscenace] 
Opožděná vražda n
minih62076minih62076Hodina pravdy (2002) [TV pořad] 
Hodina pravdy n
minih56353minih56353Novoty (1997) [TV pořad] 
Novoty n
minih33894minih33894Takmer ružový príbeh (1990) [TV film] 
Takmer ružový príbeh n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Princezna ze mlejna (1994)

 Princezna ze mlejna (1994)
Princezna ze mlejna n
 
Žánr: pohádka
Země: Česká republika
Režie: Zdeněk Troška

(pokračování)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - České stopy

11:30 - 12:30

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

46 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10