Jeden svět

Komentáře uživatele Ostrovan

Ostrovan

Ostrovan zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 671
(K)Lamač srdcí (L'arnacoeur)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.2.2012
Pomineme-li místy o   kulhající faktickou stránku   věci, lze konstatovat, že   byl film stejně roztomilý,   jako škvírka mezi   jedničkami Vanessy Paradis   (myslím zuby, ne ňadra).
Velké mínus za závěr-   celý film jsem se děsil, že   to tak dopadne.
(Ne)obyčejný kluk (Wonder)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2020
Film (Ne)obyčejný kluk   balancuje na hraně mezi   kvalitou a lacinou líbivostí   a trochu nadbytečné mi   přišlo i dělení "na   postavy". I tak mě ale   donutil k tomu prožívat   strasti spolu s Augiiem i k   závěrečné slzičce.
#Jsemtady (#JeSuisLà)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.6.2020
Zvažuji 7 nebo 8 *.   Filmařina odvedená téměř   na jedničku, ale přišlo mi,   jako by pro mě #Jsemtady bylo   nesrozumitelné (titulky byly   a číst umím). A tak jsem   pouze pasivně sledoval   zajímavou dějovou linku v   cizím jazyce.
10 miliard – co máte na talíři? (10 Milliarden)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2016
Prostě takovej ten dokument,   kterej se kouká do   budoucnosti a apeluje na   zodpovědnost vůči naší   Zemi. Pokud máte chuť   strávit večer bičováním   se, pak se u 10 miliard   nezmýlíte.;)
127 hodin (127 Hours)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2011
Né, že bych byl nějakým   odborníkem na kameru, ale v   tomhle snímku mě doslova   uchvátila! Stopáž bych   možná zkrátil, ale jinak   tento snímek nemá mnoho   chyb.
300: Vzestup říše (300: Rise of An Empire)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.9.2015
Nebýt toho, že jsem si film   pustil na novém domácím   kině, snad bych ho ani neměl   chuť dokoukat. Zásadní   zklamání! Noam Murro se   neohrabaně snaží   přiblížit stylu Zacka   Snydera a zoufale se mu to   nedaří. Film pokulhává v   dialozích, v citu pro   stříkance krve, ve   schopnosti vyburcovat...   Sečteno podtrženo, chybí mu   Gerard Butler, chybí mu   tvář, chybí mu styl.
500 dní se Summer ((500) Days of Summer)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2013
Tož letné, svěží,   pobavíte se, ale že by to   byl nějak extra šlágr, to   se konstatovat nedá...   .
50x a stále poprvé (50 First Dates)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2011
Ne že pro mě by byl Adam   Sandler právě zárukou   kvality, ale v tomhle filmu   prostě šlape! Nejdříve   vás Hawaj hodí do pohody a   pak vás ošplouchne vlna   příjemně osvěžující   romantiky, zabalená v   jednoduchém, ale fungujícím   humoru.
Odpočinková   záležitost, kterou nelze   nedoporučit!
A co když je to pravda? (Just Like Heaven)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Další z nekonečné řady   romantických komedií.   Tentokrát to není   nejoblíbenější model alá   Popelka, ale trochu méně   zprofanovaná Šípková   Růženka (Reese Witherspoon)   a ovdovělý princ (Mark   Ruffalo). Ještě nám chybí   dvorní šašek (Donal Logue)   a Růženky sestra její dvě   neteřinky a sestava je   víceméně kompletní. Reese   je sladká, ale trochu   topornější (aby ne, když   95% filmu proleží v komatu),   podobně jako její   nešťastný princ, jehož   temnou auru Růženka   rozfouká líp, než by to   zvládla Meluzína. Zkrátka a   dobře jde o pokus o   originalitu, ze kterého   nevylezl žádný zázrak, ale   z jedno zkouknutí to stojí.
A.I.: Umělá inteligence (A.I.: Artificial Intelligence)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2012
Zklamání.
Ačkoliv   především mladý pan Osment   a Jude Law dodávají filmu   potřebnou hereckou kvalitu,   jedniný světlým okamžikem   filmu je jeho závěrečná   fáze, kdy se mechadítko   odhodlalo vydat na pouť za   svou touhou. Přitom téma   nabízelo takový potenciál a   režie S. Spielberga slibovala   jeho naplnění... Bohužel   jsem teď nenapněný, v tomto   případě by možná bylo   vhodnější použít výraz   poloplný.
Adam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2012
Ten divnej týpek měl ale   kliku, že se zajímal zrovna   o romantické hvězdičky a   že se k němu do baráku   přistěhovala zrovna baba se   spasitelským syndromem...
Byť jde o karikaturu   Asperger syndromu, není to   až tak rušící. Většina   diváků stejně nejsíš jen   tuší, o čem Asperger je,   proto lze se skřípáním   zůbů akceptovat i popisné   scény.
Adam je prostě   roztomilý a celý film mu   člověk musí držet palce. A   světe div se, závěr ani   přehnaně patetický, jak   tomu většinou bývá!
Adam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2019
Subtilní, intimní a velmi   intenzivní drama, které   dokáží utáhnout dvě   ženy, malá cácorka a   nenarozené dítě,   vyrůstající z arabské   kultury, kde jsou   nemanželský syn i jeho matka   předurčeni odmítnutí.
Adamova jablka (Adams æbler)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2013
Velmi zajímavý koprodukční   počin pod taktovkou Anderse   Thomase Jensena.
Snímek který ve vás   zanechá dojem dozrávající   jako samotná jablka na   adamově jabloni i vám ten   dojem sem tam nakousne   nějakej ten hnusnej pták či   červ, ale když ten koláč   ochutnáte, uznale   přikývnete vydající pouze   souhlasné ,,hmm".
Aféra Thomase Crowna (The Thomas Crown Affair)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.12.2011
Už několikrát jsem zmínil,   že miluju twisty, ale ten   první v Aféře Thomase   Crowna mi přišel až   neuvěřitelně laciný a   zkalil mi vytříbenou zábavu   z těch dalších. Ale Rene   Russo asi vybírali s páskou   na očích, z jejího nešarmu   jsem byl zklamán.
Alois Nebel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2011
Velice zajímavý počin!   Oceňuji odvahu a nápad a   nesouhlasím s výtkami,   ohledně slabého příběhu.   Troufám si tvrdit, že   příběh je ušit přesně na   míru rotoskopického   formátu. Nemohu si ale   pomoci, postavy na mě   působily neosobně. Prostě   jsem pořád viděl obrázky a   ne herce a místo příběhu   jsem viděl prolog k   počítačové hře.   Škoda.... 7/10
Aloys
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2016
Velmi intimní snímek o   jinakosti člověka a o tom,   jak se s ní žije. Skvěle   zachycená atmosféra   nechává divákovi prožívat   Aloysovo náročné a   intenzivní životní období.   Pokud máte chuť na   "wierd film", našli   jste co jste hledali.
Alvin a Chipmunkové (Alvin and the Chipmunks)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.7.2018
Spoiler alert! Nějak mi   prostě nesedl ten pištivej   dabing (nevím, jak to znělo   v originále) chipmunků a   bylo pro mě proto i   obtížně stravitelné, že   na tohle pištění paří   sexy kočky a chipmunkové   mají vyrazit na celosvětové   turné. Přišlo mi to až moc   čitelné a jednoduché.
Amadeus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2013
Oscarem ověnčený portrét   života geniálního   skladatele v režii Miloše   Formana aneb herecký koncert   pod taktovkou oscarového   režiséra.
Amal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2011
Indická pohádka, která mě   prostě dostala a ačkoliv je   jen minimum snímků, u   kterých mi ukápla slzička,   tohle je jeden z nich!   Příběh o ryzí poctivosti v   ryzí chudobě u mě má 9/1o!
Amélie z Montmartru (Le febouleux destin d'Amélie Poulain)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2013
Amélie se rozjede a válcuje,   dochází ji ovšem pára a   vtip. Přechod k romantice je   trochu křečovitý a to na co   vás utáhne v úvodu vám pak   vezme jak dudlík malému   děcku... Přesto vám nedá   spát a musíte jí dokoukat.   Vím o čem mluvím!
Nelze jí ovšem upřít   vlastní tvář a geniální   soundtrack.
Sečteno   podtrženo, dělá to 8* madam   z Montmartru.
Amy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2016
Ta holka to měla spočítané   snad už při narození a   svého agenta aby platila   zlatem, ale to, co tu   zanechala (myslím hudbu, ne   snahu sjet všechno, co jde),   za to se jí sluší poklonit.   A k dokumentu... Sdělení   srozumitelné a silné, tak   jak to mám rád.
Anděl Páně
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2019
Jedna z milých pohádek,   které už pro tuzemské   vánoční svátky   zdomácněly. Aby ne - Ivan   Trojan svou energií ala   Petronel exceluje.
Anděl Páně 2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2019
Neméně kvalitní   pokračování úspěšného   Anděla Páně, kde opět   dominuje herecký výkon Ivana   Trojana, ale neztrácí se ani   jednoduchost, smysluplnost,   ani pohádkově laděný   souboj dobra se zlem. Jedna z   pohádek, na které se lze   koukat každý rok.
Ant-Man
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2017
Pro mě jedna z řady   Marvelovek. K dobru je jí   nutno přičíst, že se   naštěstí nebere příliš   vážně. Jen se připravte na   to, že to jak to dopadne   budete vědět už po pěti   minutách.
Anthropoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2016
Zpočátku mě spousta věcí   provokovala (angličtina,   nedomyšlené věci, odchylky   od původní verze pro   zvýšení atraktivnosti atd.)   a v půlce filmu jsem si   dokonce párkrát zívnul, ale   finále solidní. I tak si   odnáším dojem, že Ellis   chytal moc zajíců najednou.   Počítejte se mnou -   lovestory bez happyendu,   příběh vlastenectví,   politická daň za uznání   česka jako spojence, kterou   logicky nejsou ochotni platit   všichni, atmosféra války,   strach u hrdinů,   sebevražedná mise a myslím,   že nějaký ten menší by se   ještě našel. V závěru   bych rád ocenil zvuk, který   výrazně napomáhá gradaci.   Palec hory. Sečteno   podtrženo, lepší 7*.
Antikrist (Antichrist)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2012
Jedním slovem masakr!   Nepopírám, že to je z   Trierovy strany čirá   dekadence, ale mě, jakožto   možného budoucího   psychiatra doslova pohltil!
Apocalypto
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.10.2014
Na první pohled strhující   debut Mela Gibsona. Při   druhém pohledu mi ale   chyběla určitá nástavba.   Myslím, že převážnou   část potenciálu mystické   atmosféry, kterou je   obestřena civilizace Májů a   Inků nechává scénář ke   své škodě ležet ladem   (Předurčení osudu   civilizace proroctvím 6-ti   leté nemocné holčičky? To   jako vážně?) a soustředí   se především na   generování napětí, což mu   ale poměrně jde, takže   více než dvě hodinky utekly   a pocitů mám tolik, že mi   obě ruce na jejich   spočítání nestačí.   Takže sečteno podtrženo,   koukatelné.
Apollo 13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2016
K tomuto snímku není moc co   napsat. Prostě klasika s   Tomem Hanksem v hlavní roli -   sázka na jistotu.
Armageddon
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Film, který se již dá   považovat za klasiku, ale   klasickým, lépe řečeno   tuctovým, rozhodně není!   Film, u kterého mi nejednou   ukápla slzička při úsměvu   na tváři, což jen tak   nějaký film nedokáže,   tudíž 9/10.
Jen   pořád ještě nevím, jestli   byla přehnaná americká   hrdost brána jako parodie,   nebo myšlena vážně...
Ať jsi kdekoliv (Ovunque proteggimi)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.7.2019
Festival skončil a jde se   hodnotit - po šesti dnech ve   mně z Ať jsi kdekoliv   zůstává intenzivní dojem,   spíše než ostré vybavení   si děje. Dojem dvou velkých   nedospělých lidí, kteří   se naučili jen kopat kolem   sebe a zjistili, že je to   spojuje. Road movie ze světa   mimo naši sociální bublinu.

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

3 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:25

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190270
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10