Duben
ohodnotit

Mlha

The Mist

Další název:
Stephen King's The Mist; Hustá mlha
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
13.3.2008
„Strach změní cokoli.“

Komentáře k filmu Mlha

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 67
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.2.2014
Mohl to být slušný   sci-fi/horor, ale hluchá   místa a debilní kecy to   kazí. Příšery, akce ušla,   drsné to také bylo ,slušný   je i závěr, ale víc nedám   4/10.
PROCESOR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Klasika- jeden z těch   snímku, kde si myslíte, že   jste koukali na něco jiného   než ostatní. Když se u   hororu smějete není to asi   úplně v poho. Nechci dělat   vlny, prostě jsem to viděl   jinak a mám rád jiný typ   hororu, ale závěr je   určitě překvapivý.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Když se řekne Stephen King,   tak je to pro mně většinou   záruka kvality. Nejinak je to   i u tohoto hororového kousku.   Musím říct, že se mi to   velmi líbilo - i když ten   konec - ten byl šílený :   čtyři kulky pro pět lidí,   to je hnus.
No ale co   taky čekat od Kinga, že jo   :-).
Prasoid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.6.2008
Konečně po dlouhé době zase dobrý King
Pomalý a místy zdlouhavý   děj tomuto snímku vůbec   neubližuje. Pocit nejistoty a   stísněnosti v obchodě,   střídán pravidelně pocitem   beznaděje tváří v tvář   neporazitelným monstrům,   zvláště tomu obřímu na   konci, tuto skutečnost   kompenzují. Pesimistický   závěr je vskutku pro   slabší povahy drancující.   Ps. vadily mi ty digitální   efekty.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2012
HUSTÁ MLHA

Jeden z nejlepších   hororových sci-fi. Jde o   drsný horor, kterému   nechybí mystický rozměr.   Horor, vystavěný na   osvědčeném půdorysu v   němž se činorodost   překvapivě poněkud   nevyplácí. Ve filmu jsou   skloubena vážná   existenční témata,   psychologické drama i střet   racionálního jednání v   rozporu s náboženským   fanatismem. To vše nabízí   zápletku, která uspokojí i   touhu po trochu   intelektuálním podtextu.   Strach je to, oč tu běží.   V úzkém okruhu lidí se   projevují nejrůznější   lidské vlastnosti, dobré i   ty špatné. V nastalém   stresu se logicky ještě   znásobí a zvýrazní.   Vznikla tak režijně   vybroušená, pozoruhodná a   velmi působivá filmová   lahůdka. A ani směšná   chapadla v úvodu mi nezkazila   celkový hodně dobrý dojem z   filmu. Bylo to děsivé,   chvílemi slušně napínavé   a s velmi údernou pointou na   konci…ten konec mě fakt   dostal.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2008
proč je název tohoto filmu   Hustá Mlha , když se jmenuje   jen Mlha? Docela srandovní   sci-fi očekával bych sice   více do hororu. Lekavých   scén je docela hodně, ale   někdy je to až směšné.   Lidožravé monstra která   jsou zde k vidění nemají   chybu povedené triky, ale to   je tak všechno ten konec je   nejhorší co jsem viděl   scénáristé si dělají snad   srandu.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Zas film podle předlohy   Stephen King je to odvaha   knihy jsou skvělé a   převést to do scénáře   misí bít těžké.Film je   skvělí a velmi slušně   obsazen.Je to horor jak má   bít.
Langley
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.8.2009
Vcelku přijatelná podívaná   s poměrně dobrou zápletkou   o přeživších lidech v   supermarketu, které děsí   hustá mlha skrývající smrt   za doprovodu   polodokumentární kamery.Na   můj vkus je snímek až moc   časově natahovaný, což   vyvolávalo nudu.Herci se   chovají tak, jak by se asi   chovali skuteční lidé za   skutečné situace, panika,   trocha vzájemné nedůvěry,   chyby.Digitální stránka   příšerek je přeci jen   průhledná, ale ustupuje do   pozadí a v hlavní části se   tu hraje na lidi v uzavřeném   prostoru, kteří pozvolna   propadají zoufalství, a   ukazují, že se snadno   dokážeme změnit ve   zvířata bez pravidel   chovající se za   beznadějných východisek   strašnými způsoby.Lidé bez   naděje se začnou upínat k   ženě, která bezmezně   věří, že je Vyvolená a   postupem filmu má už   dostatečně velkou sektu   lidí, kteří ji poslouchají   na slovo mne vskutku dost   zamrazilo v zádech.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2008
Po dlouhé době opravdu   kvalitní horor. Frank   Darabont nám přináší   další adaptaci Stephena   Kinga avšak tentokrát nám   nepřináší další   vězeňské drama ale   atmosferický horor. Nejedná   se o další rádoby   strašidelný horor a málokdy   se stane aby se divák lekl   ale i tak člověk při   sledování cítí takové   zajímavé mrazení. Herci   jsou spíše průměrní a   triky také nejsou nic extra   ale i tak se na film   příjemně kouká. Mínus   bych viděl v občasné   utahanosti snímku, která   pramení z nepříliš   záživných a někdy dokonce   i otravných dialogů.   Největší mínus však   vidím ve fanatické   kazatelce, která byla až   neuvěřitelně otravná a   také v nelogickém chování   osazenstva obchodu, které se   v pozdějších fázích   chová jako stádo tupých   ovcí vedené právě onou   kazatelkou. Ale samozřejmě   by to nebyl horor bez   nějakých napínavých scén.   Těch sice není mnoho a   zkušený divák jistě   vytuší kdo, kdy zemře ale   neznámená to, že hororové   scény nemají napětí.   Fanoušci monster hororů   budou mít jistě radost, že   je zde několik druhů potvor   ale to tu nebudu rozebírat.   Je také dobře, že se   režisér nebojí krve a   tudíž je zde pár pěkně   krvavých scén ale rozhodně   ne tolik aby to diváka   překvapilo. Jediné čím   film opravdu překvapí je   konec. Ten opravdu dostane i   diváka, který je odkojen   všemi druhy hororů.   Podtrženo sečteno i když se   jedná o nejslabší   Darabontův film, který jsem   viděl je to jeden z těch   lepších hororů, který se   ke mě v poslední době   dostal.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.7.2014
Úrovně Zelené míle nebo   Vykoupení z věznice   Shawshank sice tohle   nedosahuje, ale ne všechny   filmy jsou naprosté trháky a   King není King. Pžes   všechnu snahu jsem od tohoto   režiséra a vzhledem k době   natáčení čekal větší   hit, než jsem viděl. Tohle   dílo mne zase tak neoslovilo   a režisér Darabont sice   nezklamal, ale ani neoslnil a   tím se liší třeba od   S.Spielberga - ten těch hitů   má mnohem víc. Hvězdy sice   ano, ale to není sice tenhle   případ. Dobré, ale ne   vynikající.
RM
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2008
Je zajímavé sledovat, jak se   komentáře diametrálně   liší. Film se mi líbil,   byla v něm z mého pohledu   hustá atmosféra, až to   "šlo na nervy." Jen   ten konec byl šílenej.
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Zklamání co bolí.
F.Darabont je má režiserská   ikona,ˇclověk
který   natočí film jednou cca za 10   let a vycházejí z toho   filmové
mylníky typu   Zelená míle a Vykoupení z   věznice Sh. musí mít
talent od Boha.S velkým   očekáváním jsem se těšil   na jeho Mlhu
dle   předlohy další legendy   S.Kinga.Byl jsem připraven na   žánrovou
změnu ale   famózní komorní drama se   začalo hroutit s   příchodem
prvního   chapadla na scénu.Hluboký   lidský rozměr který na   filmech
Darabonta   vesměs milujume až za   hrob,byl v komorním   dramatu
narušován   létajícím mimozemským   hmyzem,vytrženým z   nějaké
nesmyslné   blábolové frašky.Vrcholem   všeho pak je cca posledních   5
min ve kterých nás   tedy opravdu čeká   šokující konec,ale v tom
negativním slova smyslu.2   dny skupina lidí bojující   všemi
prostředky o   přežití se rozhodne během   pár vteřin pro hromadnou
sebevraždu ,a aby těm   šokům nebyl konec za pár   vteřin napochoduje
do   neřešitelné situace armáda   s plamenomety jako by se   nic
nedělo.Působí to   přirozeně asi stejně jak   kdyby Arnold v Komandu
pronášel romantické   verše.Je mi moc líto že to   musím psát Frank
Darabont už několikrát   nahlédl famozně do lidského   nitra ale
tentokrát   všechny klady místy opět   famozních režiserskývh
myšlenek,totálně zazdil   v šílené nadstavbě shora   uvedené.Snad
to byla   jen vyjímka potvrzující   pravidlo.Snad....
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Stephen King + Frank Darabont   = PECKA!!!!! ALE...
Tady je jedno veliké ALE.   Dal jsem 8 bodů, to je   pravda, ale jen díky   atmosféře a grandióznímu   výbornému finále. Kdybych   měl hodnotit prvních 50   minut, šlehnul bych s tim do   kýblu. Takže ne vždy je   spojení Darbonta s Kingem   úspěchem v duchu Shawshanku.   MLHA je ale díky své druhé   polovině filmu VÝBORNÝ   film. Kdyby se vám v tý   první půlce zdálo, že se   tam jen kecá a děj se nikam   neodvíjí, tak doporučuju   vydržet do tý druhý půlky   filmu.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Priemerny horor s otrepanou   tematikou/invazia   mimozemstanov/ a   prostredim/hypermarket/,ktory   do nadpriemeru vyzdvihuju dva   faktory.Su nimi fantasticka   hudba a famozny zaver,ktory   vas urcite dostane do   kolien.Vzhladom na hororovy   zaner sa tiez podarila   psychologia postav/jednanie   ludi v kritickych situaciach/   a slusne herecke   vykony.Jednoznacne   doporucujem.
Barney94
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.2.2018
Nevěděl jsem, jestli dát   filmu nula bodů nebo deset,   tak dávám pět. Je to kvůli   tomu konci, který mě docela   naštval. Ale to je v   pořádku, film nebo kniha má   zanechat nějaký dojem, ať   už je dobrý, nebo špatný.   U mě to rozhodně dojem   zanechalo. A to nemluvím o   paní Carmodyové. Tu postavu   prostě musíte nenávidět.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2012
Když chybí jeden náboj...
Dobré, ale... Sice plné fajn   fujtajbl potvor, ale ...a mohl   by už někdo, prosím vás   pěkně, konečně zabít tu   hysterickou   pseudopánbíčkářskou   krávu? Nejlépe ji umlátit   tím scénářem s   kolísající kvalitou a s   pár fujtajbl   nelogičnostmi... Nakonec ale   přišlo strhující   depresivní finále, jaké se   jen tak nevidí. NECHTÍT   vidět! NEPOUŠTĚT si to! A   rozhodně NEDOKOUKAT! Je to   vážně hnus. Aneb jak z   původně průměrného   scifi-hororu udělat v pár   minutách kultovní klasiku.   Došly mi náboje... Lidi, pro   lásku boží, dejte mi někdo   jeden i pro mě! Tak to byl   Darabont... Smekám a hluboce   se klaním. Odvážný   chlapík. Hovado jedno.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.3.2008
Když jsem si přečetl názor   Losta nestačil jsem se divit   jak přesně vystihl   film...Ponorková nemoc kterou   mají přeživší v   supermarketu na mě padla v   okamžiku, kdy zjistili před   čím se ukrývají...Frank   Darabont nám předvedl jak by   se zachovali lidé v takových   to situacích...hlavní hrdina   který se snaží chránit   syna a nebo fanatická   kazatelka která všechno   přisuzovala bohu že je   trestá za jejich hříchy, (   tu sem tam opravdu   nenáviděl, každé její   slovo bylo na pěst ) ti a   další herci neherci   dokázali zahrát tak   bravůrně že jsem jim   věřil každý pohyb na   plátně...Je pravidlo že   čím méně nestvůr na   plátně tím je to   strašidelnějsí a režisér   se toho drží zuby   nehty...Takže když tam na   konci uvidíte to monstrum (   dost podobné z Války Světů   ) zpadne z Vás napětí ale   to se vzápětí vrátí s   koncem filmu...Tak silný   konec jsem ještě neviděl a   do toho se vynoří hudba   která je tak dokonalá až   přechází zrak...Až   dokoukáte tento film budete   sedět na židli s otevřenou   pusou a nevěřit vlastním   očím...Hustá mlha na Vás   zapůsobí ať chcete nebo   ne...
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2012
Po dlhsej dobe pomerne   originalny horor s velmi   dobrym koncom [ako pre koho   ze...] Len je velka skoda, ze   je "zabudnuty" -   urcite by si zasluzil viac   pozornosti aspon od fanusikov   zanru.

+hudba   Mark Isham
+jestli   nekdy budu potrebovat pritele   tak si kleknu na bobek a   vys... si ho

/x.11.11/ cz dabing   Tvůrčí skupina Josefa   Petráska 2008
/5.06.12/ -=-
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2009
Režisér Frank Darabont je   kvalitní řemeslník a tímto   snímkem to potvrdil. Film   patřící spíše do žánru   sci fi, má gradaci, napětí   a drtivě temný konec vás   spolehlivě dorazí.
Deviant_Girl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.7.2022
Mlha je všude
Dobrý film podle knihy od   Kinga. Sci-fi horor s dost   depresivním koncem který je   ale oproti knize lepší a   povyšuje tenhle film na   nadprůměr.
cerfik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2012
Mám takový pocit, že Frank   Darabont ztratil veškerý   optimismus a idee o člověku   dneška. Prokreslení   psychologie postav v   supermarketu je jedinečný   filmový zážitek a závěr   to jsem opravdu nečekal.   Jediné co tomuto filmu mohu   vytknout je dle mého názoru   přehnaný důraz na akci a   krvavé scény, které   nepůsobí místy věrohodně,   ale co si krve chtivý divák   dnešního holywoodu žádá,   to má asi mít.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.9.2015
Mlha
Hned ze začátku mi jednání   postav lezlo krkem (Hele,   nějakej chlápek s diplomem   se nade mnou nebude   povyšovat!) a nálada se mi   po celou dobu nespravila.   Lidé, kteří tváří v   tvář smrti zachází do   extrémů a hledají své   hranice, to je uvěřitelné.   Ovšem tady jsem nevěřil   nikomu nic, všechno mi   přišlo příliš   přitažené za vlasy.   Fanatismus versus racionální   uvažování tady selhalo na   pozadí stupidních   příšerek. Příšerky bych   ještě překousl, ale to, že   film postrádal jakoukoliv   šťávu, už ne. Od pana   Darabonta jsem rozhodně   čekal něco jiného...
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2012
Tak tenhle film má rozhodně   atmosféru a ten konec. No   trochu jsem to podvědomně   čekal, ale přece jen to s   člověkem trošku zamává.   Co ovšem film trochu táhne   ke dnu je až přílišná   umělost vražedných   příšerek a ani někteří   herci nejsou občas moc   přesvědčivý.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.9.2008
Ježíši, něco takhle   cynického jsem už pěkně   dlouho neviděl. Tragédie   doslova antických rozměrů,   ta apokalyptičtější verze   Spielbergovy Války světů.   Darabont jde do boje s plnou   parádou (že si ale dal na   čas) a nabízí nám takřka   totéž, co před lety Steven   – skvělou kameru, tísnivou   a naprosto nevypočitatelnou   atmosféru, neosobní komorní   hudbu a také dostatek velice   efektně servírované lidské   krve pro ty žíznivější.   Navrch nám ale přihazuje   naprosto funkční myšlenky a   paradoxy a dokonale   střízlivý závěr. Je tu   dost magorů, které můžete   nenávidět, stejně jako   sympaťáků, které můžete   milovat. V čele té první   grupy stojí doslova   nesnesitelná Marcia Gay   Harden, v čele té druhé   Thomas Jane ve své (doposud)   životní roli (navíc   nechybí ani výborný Toby   Jones, ani Laurie Holden,   které to děsně sluší).   Přihlouplých dialogů je   tady docela dost a několik   nelogičností Vás možná   praští do očí, děkuji ale   Bohu (nebo režisérovi ;-)),   že o nich tenhle snímek   zdaleka není.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.11.2012
Celý film bojují o život a   na konci se všichni   dobrovolně nechají   zastřelit? Nesnášim   zkratky, ale tady nelze   použít než WTF? Jasně,   slíbil, že ho nenechá   sežrat, ale tohle bylo   zbytečné. Jet kolem   prázdných aut s plnými   nádržemi na   "čisté"   dálnici... Darabont by měl   zůstat u cel. Je fakt, že   lidi opět zavřel, ale   chyběly tu mříže a oni   utíkali, stejně jako mi při   sledování unikaly nějaké   souvislosti a režisérovi   chyběl smysl pro dotaženost   a detail, což filmu bránilo   v tom, aby mě vtáhl.   Příšerky ohavný, Bůh ví   odkud a bůh ví proč to   armádě trvalo pár dní,   než vyrazila. Pozitivně bych   hodnotil snad jen obstojné a   kritické vykreslení   americké mentality. Jedním   slovem klamání.
ras84
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2017
Hustá mlha - The Mist (2007)
celkom podarený thriller,   ktorý sa síce nevymyká   žánru, ale určite si   zaslúži pozornosť. trošku   dvojsečná je snaha autorov   zahrnúť veľkú škálu   charakterov. na jednej strane   majú široký záber toho,   ako ľuďom... proste čo sa   stane, ak nám vezmete   techniku a zavriete nás v   strachu do krabice. na strane   druhej to dosť rozbíja film   a veľa postáv pôsobí   plocho, nedotiahnuto a   prvoplánovo (toto vyčítať   hororu, kam som to dospel).
film to ale bohato   vyhahrádza atmosférou,   hudbou a absenciou vyložene   hluchých miest.
+   hudba
+ atmosféra
+ záverečné titulky   (netradičné spracovanie,   ktoré podtrhuje koniec)
+++ určite úplný   záver. síce len pre silné   povahy, ale filmu to dáva   ďalší, nečakaný   rozmer.
+/- postavy a   snaha vykresliť pestrú   škálu chovania

P.S.: ako napísal omnibus   nižšie. skončiť pozerať   pri parkovisku. ďalej   nepozerať!!! najmä slabšie   povahy môže koniec   odrovnať.
Clockwork
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2008
Sice sem knihu necetl,ale   Darabont nezklamal u neho   totiz plati jedno pravidlo,kde   vitezi kvalita nad   kvantitou.Takze me The Mist   uspokojila dostatecne,povedlo   se mu totiz perfektne   vykreslit atmosferu kterou   muzete naji pouze v Kingovejch   knihach.
TILL.87
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2008
jestli někdo říká, že už   po 15 minutách věděl, jak   to skončí, tak musí bejt   teda médium, protože já do   poslední chvíle netušil jak   to dopadne a ten konec,   prostě žádnej happy end,   tak to má u filmů bejt.   jinak ten film na mě   zapůsobil pozitivně, sice   nic moc akce tam nebylo. děj   byl napínán, jak to jen   šlo, ale i přez to sem se   vůbec nenudil. a neslalujte   vinu na kinga se slabšíma   filmama, protože knížky sou   úplně o ničem jiným než   film, to záleží spíš na   režii atd.
Faustka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Z husté mlhy vystupují   poslové apokalypsy a   nastává den posledního   soudu. V této bezvýchodné   situaci, do které jsou   záhnáni vyděšení   obyvatelé města se v   prostorách nákupního centra   teprve naplno projeví lidská   povaha. Vojáci, kterým   zbabělost zamyká ústa i   když o nastalé situaci lecos   vědí, ale především je to   nábožensky poblázněná   fanatička, volající   neustále svého Boha, která   dokáže strhnout nejednoho z   nich na svou stranu, až jí   většina lidí slepě   následuje a jsou ochotní   obětovat své přátele,   kvůli vlastnímu přežití.   ): Mrazí mě z tý ženský   až do morku kostí, víc než   z těch zrůd číhajících   tam venku v mlze. :) Ta kulka   mezi oči je pro ní spíš   odměnou, je to přece   světice na kterou čeká   světlo nebeské, zato na ty   nenapravitelné hříšníky   nic jiného než oheň   pekelný.
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2010
Nevím, jestli větším   nepřítelem byly ty potvory,   nebo ta náboženská   fanatička, která tam   neustále přemílala nějaké   nesmysly o bohovi a tím   spoustu slabomyslných lidí   oblbla. Film odehrávající   se v příjemném americkém   městečku, které pohltí   mlha s neznámým a podivným   světem uvnitř, jenž   rozhodně nepatří mezi   pohádkové. Zajímavý   námět, slušná atmosféra   strachu z čehosi neznámého   a dilema, čemu nebo komu má   člověk uvěřit. Film je   sice chvílema docela   zdlouhavý, ale závěr filmu   byl jeden z   nejemotivnějších, na který   se jen tak nezapomíná.
movie-freak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.2.2011
Většinou, když dojde na   filmové zpracování Kingova   románu, nebo povídky v   případě Mlhy, tak se na   jednu stranu těším, ale   také děsím výsledku. Ve   většině případů se to   nepovede. Ovšem když si to   na starost vezme F.Darabont,   lze očekávat výborný   výsledek. A to taky tento   film je. Výborný. Drží se   předlohy. Jen tvůrci   vynechali scénku, kdy se   spolu pan Drayton a Amanda   Dunfreyová vyspí. Chápu to.   Nechtěli z hlavního hrdiny   dělat nevěrníka, který   využije první možnou   příležitost. Co se týče   konce, ten je v knižní verzi   úplně jiný. Rozhodně ne   dobrý. A to že zde byl   pozměněn, vůbec neubírá   na kvalitě snímku.
luongovae
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.7.2010
záleží na tom, co od filmu   očekávate. v mém připadě,   jsem před zhlédnutím   netušila,že se jedná o film   režiséra shawshank nebo   zelené míle a tím více mě   snímek překvapil. Ale v   porovnání k historii jeho   tvorby, se the mist nijak   nevymyká. Příběh se táhne   v silně apokalyptické mlze,   přiněmž by mohl předčít   atmosféru jiných filmů   stejného žánru i více   epických, dále co mě   překvapilo, je jak je film   vskutku velmi depresivní a ne   uplně předvídatelný.
leunka592
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2009
Moc pěkný film a krásně   udělané příšery,   zvlášť ta s těmi chapadly.   Škoda, že to tak dopadlo,   někdy se spěchat prostě   nevyplácí.
NakasiPes
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.12.2011
No tohle!
Bezvadný začátek,   příšerný střet a konec?   Bum, bum... Wááá? V   životě jsem se víc   nenasmál :D Kinga mám moc   rád ale tohle... A já si to   koupil na BD, omg! 2/10 za ten   nadějný začátek a funny   konec!
Didinka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.11.2017
Zatetelila jsem se radostí,   že Mlha je zpět. Ano, remaky   jsou často zábavné novým   dementním pohledem moderního   člověka, který už není   tak ochotný nad něčím   přemýšlet a získat   zážitek z filmu, ale chce se   jenom pobavit. Ouha, jaké   bylo moje zklamání -   obrovské - když z mlhy   místo námořníků se   nejdřív objevila   nadpřirozená chapadla, tady   byla ještě naděje, že je   to nějaká hlubinná   chobotnice, ale obří hmyz   už jsem nedokázala   rozdýchat. A ta berlička,   zase nějaké vojenské   experimenty, co se vymknout   kontrole, jak originální!  
Nakonec jsem to   dokoukala. Přece jenom   vyvražďovací schema děje   je poněkud poutavé. Ale ach   jo, kde jsou tajemné doby   Bludného Holanďana!
Warden
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.3.2008
Neskutečně přeceňováný   film.Místy dokonce i   nudný.Slabé herecké výkony   a špatné trikové   záběry.Velké zklamaní.Že   umí Darabont natočit   blbost,nám dokázal už   Zelenou mílí.Tady nám to   dokazuje znova.
andriy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2008
NÁŘEZ
Hustý, hustý, hustý!!! Fakt   se mi to líbilo. Mlha, jiný   dimenze, náboženský   pomatenci, všelijaký zrůdy   a drsný konec. Dlouho jsem   neviděl takhle dobrý film   tohohle žánru. Napětí   provází celý film, prostě   se to musí vidět. Za to, že   jsem už dlouho neviděl   takovýhle "horor",   který mě držel celý dvě   hodiny, tak dávám plný   počet - 10 bodů. Výborný   Frank Darabont!!!
asdf23
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.12.2009
Drsný
Teda masakr , mám s toho   hrůzu ještě teď. Ta   pobožná ženská mi lezla   šíleně na nervy   ...doporučuji,je to   masakr.Když jsem viděla   první minuty tak jsem čekala   kravinu , ale pak mě to   dostalo!!!!!!
Buckmister
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.9.2011
Hrůza
Mám rád jiný žánr a proto   berte mou kritiku s rezervou ,   ale toto byl jeden z velmi   špatných příběhů a těch   pár hvězd dostal jen za   určité prvky herectví , ale   jinak jsem byl totálně   rozčarován ...3 x podobný   nevěřící styl v jednom   filmu jsem ještě neviděl   ...Nikdo mu nevěří a když   dodá důkaz tak se připojí   jen hrstka lidí ...a ten   konec je úplně   nadpřirozený a po celou dobu   logicky myslící člověk to   takto završí ...no to je z   mého pohledu ubohost a kdyby   to skončilo jinak ...určitě   by to zvedlo mé hodnocení .
Stegr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2008
Děsivé potvůrky, neustálý   pocit ohrožení, skvěle   nesnesitelná Marcia Gay   Harden, sympatický Thomas   Jane a hlavně... ultraüber   konec, který je   bezkonkurenčně   nejdrsnější částí filmu   a zanechal ve mně obrovskou   stopu! Tohle všechno dělá z   Mlhy výborný film, který   nejen milovníkům hororu   vřele doporučuji...
Topi
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2008
Opravdu velké zklamání po   velkých očekáváních. Film   měl být geniální celý a   ne pouze v závěrečných   15ti minutách. Potvory   směšné, chování postav   naprosto nevěrohodné,   atmosféra nikde.
cynik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2008
Po adaptaci Kinga ve filmu   1408, který patří mezi   těch málo dobrých   filmových adaptací jeho děl   (daly by se spočítat na   prstech jedné ruky), přišla   Mlha a dostavilo se i   zklamání. Po 15 minutách   jsem tušil, jak film dopadne   (a taky tak dopadl!!!) a   během zbytku jsem musel   přežít poněkud   nevěrohodné chování všech   hlavních postav i podivných   "emzáků"   zahalených do mlhy uvedené v   názvu filmu. Příklad za   všechny: Všichni od   začátku vědí, že v   blízké vojenské základně   probíhá jakýsi tajný   projekt, náhle je město   zahaleno tajemnou mlhou v   níž cosi vraždí lidi a ve   skupince zachráněných v   místním supermarketu jsou i   tři vojáci a hlavním   hrdinům trvá 2 dny !!! než   je napadne se přítomných   vojáků na cokoli zeptat! A   podobných nelogičností je   tento snímek plný.
Je to smutné obzvlášť   v případě režiséra tohoto   snímku Franka Darabonta,   který na svém kontě má   dvě zdařilé Kingovy   adaptace z výše uvedených   pěti. Vítám, když film   (zvláště horor) nekončí   přesladkým happyendem, ale   konec v tomto filmu je síla,   bohužel v negativním smyslu   slova. Tomuto filmu to bude   více než v kinech slušet na   DVD a v televizi.
Markst
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Skvělé dílo podle mistra   horrorů Stephena Kinga.Jeden   z nejlepších horrorů co   jsem za poslední dobu viděl.
viana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Hustá mlha
No ze začátku docela   nuda,ale vydržet,pak se   nejdete ani vyčůrat,jak se   bojíte...a ke konci filmu   jste šedivější a   šedivější(včetně   toho,jak se manipuluje s   lidmi...)závěr velmi   nečekaný!!Nejhorší je   pomyšlení,co když se to   opravdu někdy stane??Jeden   nikdy neví,co armáda   vyvádí za pokusy...
wtw
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Ve srovnani s valkou svetu,   nelze tento film vubec   hodnotit jako horor, co do   akce ani napeti. Od   perfektniho budovani atmosfery   uvnitr supermarketu budete   neco ocekavat, kdyz pak   nakonec zjistite ze se vlastne   nic nestalo ani nestane.   Vetsinu casu budete muset   poslouchat prorocke zvasty   jedne fanaticky, kterou by   normalni clovek trefil jiz pri   druhe vete. Takove zpracovani   bych nazval "filmovou   mlhou" - trochu pavucin,   par legracnich pavouku,   litajici potvory a vse se to   jednoduse svede na armadu,   ktera, bohuzel pro divaka,   otevrela cestu novym dimenzim.   Pochvalu snad zaslouzi jen   uplny zaver filmu s dobrou   hudbou.
JOKER96
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Napíši to krátce....   Úžasné herecké výkony,   atmosféra tak hustá, že by   se nedala krájet ani katanou,   dokonalá hudba, napětí ze   kterého vám budou stát   chlupy na rukou (pokud   nějaké máte) a Pointa (!)   nad kterou budete přemýšlet   ještě minimálně několik   dní (já celý měsíc).   Tenhle film je jednoduše   nejlepší zfilmované dílo   Stephena Kinga a nejlepší  
"horor"   vůbec. ......Viděno   4x...96%
kara.lol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2009
Na filmové zpracování jsem   se velice těšila, protože   Kinga miluju a knižní   předloha je prostě skvělá.   Musím říct, že   zfilmování nebylo až tak   špatné, ale rozhodně mohlo   být i lepší. Chybí tady   taková ta správná   atmosféra nejistoty, strachu   a bezmoci. A především   konec - ten je úplně jiný   než v knížce, ale na druhou   stranu taky není špatný...
Luky49
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.3.2015
Obyvatelé malého města jsou   uzavřeni v sumermarketu a   vystaveni stvůrám v mlze.   Slabší scénář a   rozhovory, přesto jsem se   bavil až do konce filmu.
Panzerfaust
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Bohuzial v dnesnej dobe autory   filmov zvyknu robit nudne   filmy a zakryju to dojemnym   koncom a dotknuty clovek ktory   film dopozeral, mu da hned   vysoke hodnotenie. Takyto   clovek nehodnoti objektivne a   mozno to je dovod, preco maju   vazne slabe filmy prevazne   dobre hodnotenia
Issabellkaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2008
moc hezkej film, akorát   nemusel skončit takblbě.   Jako opravdu kvalitní.   Herecké výkony naprosto   excelentní. Opravdu se mi to   líbilo a doporučuji na   zkouknutí.
Thomax
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2008
Povedený sci-fi horor s   naprosto dokonalým koncem. Ze   začátku jsem nebyl dvakrát   nadšený z délky filmu a   toho že se skoro celý   odehrává na jednom místě.   Nakonec mohl být film ještě   delší a nevadilo by to.   Atmosféra děsu byla skoro   hmatatelná a Marcia Gay   Harden v roli kazatelky,   která zmanipuluje skupinu   lidí až k vraždě je   skvělá. Horší už to bylo   s úrovní triků. Ty byly   chvílemi vyloženě slabé.   Celkově vzato, dobrá   podívaná.
asxasx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Mě se mlha moc moc líbila,   byla povedeně psychologicky   provedená, a líbilo se mi   popsání lidské   manipulativnosti.   Mimozemšťani mi občas   připadali zveličovaní až   přehnaní, ale dostal mě   konec, který sem tak trochu   uhodnul...
Pjotra108
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2010
Nejlepší americký konec, co   jsem kdy viděla.
Jinak, málo strachu,   čekala jsem víc lekaček,   ale první scéna s chapadlem   mi připadala prostě   úsměvná. Daleko lepší je   ten psychologický náboj,   který film má ve chvíli,   kdy začnou ustrašení lidé   panikařit a chovat se   zbaběle anebo fanaticky.
Ale jak říkám, hlavně   si mě ten film dostal tím   koncem.
AineRevan
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.11.2008
Kdyby si dal scénárista   větší práci s   propracováním dialogů,   které byly místy trochu   nesmyslné, až směšné,   možná by byl film i   strašidelný. Trocha napětí   tam sice je, ale... já tento   film hodnotím jako béčkový   rádoby horor.
Kubee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Další povedený film podle   S. Kinga a zjištění, že ty   nejvěčí příšery jsou   zmagořený lidi. A ten konec,   tak to byla panečku bomba.   Možná přímo atomovka.   Všechny palce nahoru.
Prema19
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2012
Mlha
Do města přišla bouře   následovaná fakt divnou   mlhou. Rozjezd byl teda   pekelně rychlý. V tomto   filmu nejde ani tak o to, co   se v mlze skrývá, ale   hlavně o to, jací jsme my.   My lidi!! Děj krásně   vykresluje lidskou povahu ve   chvílích, kdy se bojíme.   Nejsnadnější je   samozřejmě nejprve obvinit a   pak prosit o pomoc vyšší   moc, v tomto případě boha.   Film občas postrádá   uvěřitelné dialogy, ale   konečně film, ve kterém se   lidi chovají přirozeně!! A   nejdou tupě pod kudlu :-) !   Za mě hodnotím 8/10. Milé   překvapení. Pokud se chcete   na tento film podívat,   hledejte hlavně mezi řádky   :-)!!!
RenataV
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2009
Musím se přidat takový   konec tu opravdu nebyl,   zvlášť když povídka v   knize končí jinak no, ale   jinak je film dost autentický   se čtenou verzí. Knihy od   Kinga jsou super a je jen   málo zfilmovaných verzí,   která se mi líbí, ale mlha   je dost povedená takže to   určitě stojí za to se   podívat.
lesumir
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Muj treti Darabontuv film v   jednom tydnu a ja zacinam mit   pocit, ze on neni obycejny   smrtelnik! Po dvou skvelych   dramatech z vezenskeho   prostredi Zelene Mili a   Shawshanku jsem videl Mlhu,   ktera je rekl bych z te   jmenovane trojice nejhorsi,   ale i tak je to nadprumerny   film. Hlavne pri konci mi   bezel uplne mraz po zadech,   ale pribeh se mi nevryl pod   kuzi asi i tim, ze nejsem   hororovy nadsenec. Takze z   hlediska filmariny je odvedena   hodne dobra prace, ale jinak   uplne nadsenej nejsem, taky   jsem v tom videl napriklad   usvit mrtvych, ptaky a   netopyry. Hodne slabe ctyri   hvezdicky.
Dragoni
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2010
Naprosto úžasný film s dost   zajímavým a nečekaným   koncem.Moc se mi líbil.   Pěkně je tu ukázáno,co   jsou schopni lidé v   ohrožení dělat. Líbí se   mi postava té křesťanské   fanatičky,dobře vybraná   herečka,a dobře vymyšlená   postava.
klistatko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2009
Bezva napínavej film,u   kterého nebudete moct si   dojít ani na WC.Skrýval se   ve filmu   strach,úzkost,smrt,Bůh,ale i   nadpřirozená   stvoření...konec filmu mi   však rozplakal,to se   nedalo.Ale jinak hodnotím za   10,takový film se vidí   málokdy...
yuri.ov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
film je naprosto úžasný,   ale z žádné filmové   postavy mě ještě tak   nemrazilo, jako z Mrs. Carmody   ! Nemám slov pro to, co se   mnou tahle postava dělala !
kocir
Hodnocení:
Přidáno: 2.8.2015
Odpad s puvodne dobrym tematem
Nemam rad filmy typu jako   tento, kdy vsichni pobihaji po   mistnosti s pootevrenyma   vratama jimiz prolezaji   chapadla a krici "Co mame   delat, co mame delat".   Misto toho aby tlacitkem vrata   zavreli. Takovych stupidnich   scen je tam mraky a lze je   predvidad.
frantastondou
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.3.2008
tak to byl bída, co to mělo   mít společného s   horrorem??? vy jste se někdo   báli??? a čeho??? zrůdy,   blbí američani a naprosto   debilní konec... nějak jsem   to nepochopil
biba
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2009
Naprosto skvělé! Myslím si,   že někteří kritici to   posdtatné v tomto filmu   nepochopili! Takový závěr   určitě nikdo nečekal, ten   mě také dostal!
kecup.007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Zaver
Kinga mam rad, i kdyz tuto   novelu jsem necetl. Film byl   hodne dobry, ale co me totalne   odrovnalo byl zaver ... tohle   jsem jeste nevidel :| ... Mel   jsem z toho tyden spatne   spani.

Tech   poslednich par minut filmu   podtrzenych hudbou od Dead Can   Dance me znicilo. Nekdo rika   ze stacilo precerpat benzin z   okolnich aut a pokracovat dal   ... podle me je stezejni   moment, kdy spatri obri   monstrum prechazet pres/nad   cestou, v te chvili jim dojde   ze tohle proste nema jine   reseni. Sileny zaver.

Novela pry konci   jinak, ma to byt hodne o   nadeji a vire v budoucnost.   No, musim nacist.
Maidens
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Během tří dnů jsem ten   film viděl třikrát..a   nemám dost..ačkoliv může   horor působit béčkově, tak   vše skvěle vynahruzují   přesvědčivé herecké   výkony a výtečný   scénář. Kapitola sama pro   sebe je závěr. Depresivní   atmosféra zničeného světa,   depresivní hudba, špatný   konec. Troufám si říct, že   je to nejlepší závěr   filmu, co jsem kdy viděl. S   trochou nadsázky se dá   říct, že to předchozí   děj bylo jen vyčkávání na   famozní závěr.
Pavel87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2009
paradni podivana, i kdyz   chvilema mi pripadaly nektery   sceny zbytecne dlouhy, dalo se   koukat... a ten konec jsem   necekal, docela me to   zaskocilo..vybornej konec,   unikatni takovej tu snad jeste   nebyl...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih14422minih14422Noční jezdci (1981) 
Noční jezdci n
minih14926minih14926Old Firehand (1966) 
Winnetou und sein Freund Old Firehand n
minih80759minih80759Safe (2012) 
Safe n
minih65010minih65010Po životě (2009) 
After.Life n
minih41881minih41881Asterix a Vikingové (2006) 
Astérix et les Vikings n
minih50186minih50186Welkeom tu Dongmakgol (2005) 
Welkeom tu Dongmakgol n
minih45875minih45875Juno (2007) 
Juno n
minih146717minih146717Podivné vraždy (2010) 
Christopher Roth n
minih115334minih115334Nesmrtelný (2015) 
Self/Less n
minih14536minih14536Superman (1993) [TV seriál] 
Lois & Clark: The New Adventures of Superman n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Banánové rybičky (1999) [TV po...

04:55 - 05:30

3 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Evropa dnes (1999) [TV cyklus]

04:50 - 05:20

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:00

3 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

04:15 - 06:00

43 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190629
Osobností: 698013
Fotografií: 764548
Plakátů: 376954
Obsahů a biografií: 178407

Poslední komentáře

David Copperfield (1974) [TV min...

David Copperfield
Romány Charlese Dickense jsou   svým obsahem a atmosférou   velmi "anglické" a asi nikdo   je nedokáže pro film či   televizi lépe adaptovat, než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10