Zari

Komentáře uživatele lesumir

lesumir

lesumir zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Nikola A

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 26
3:10 Vlak do Yumy (3:10 to Yuma)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Hodne dlouho jsem nevidel   dobry western, neni to uplne   moje krevni skupina, ovsem   cekani se vyplatilo a Vlak do   Youmy jsem si nemohl nechat   ujit, nejenom kvuli docela   dobrym ohlasum, ale zacinam si   libovat v hereckych vykonech   Russella Crowea, ktery je cim   dal tim lepsi a tady tohle   pravidlo potvrdil. Byl   neobycejny, uplne z nej sel   citit strach, ale na druhou   stranu i trocha dobra presne   tak, jak potsava vyzadovala,   takze vykon nadprumerny, Chris   Bale take potesil, ale dalsi   senzaci byl zvuk, nominace   hodne zaslouzena. Dlouho jsem   zvazol jestli ctyri, nebo plny   pocet, ale poslednich tricet   minut ukazalo, ze 3:10 neni   jen tak obycejny western, z   prumerne zapletky vznikl   neobycejny konec.
Americký gangster (The American Gangster)
 
Přidáno: 13.3.2008
merického gangstera jsem se   docela bal. To hodnoceni, ty   chvalo zpevy. Stale se mi   honilo hlavou, co kdyz s emi   to nebude libit? Co kdyz   nebudu spokojen? Snazil jsem   se divat na vsechny ostatni,   dokud mi nezbylo prave tohle.   Ale byla to chyba, protoze po   skonceni jsem chtel tleskat,   pritom jsem sedel doma v   kresle. Ridley Scott natocil   za svoji karieru spoustu   dobrych filmu, ale tohle je   jeho opus magnum. Nejvetsim   prebornikem na mafianske filmy   je Martin Scorsese, ktery   urcite tise zavidi, protoze   Goodfellas byli prekonani!
Až na krev (There Will be Blood)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Až na krev jsem si okusoval   ruce, jaka to byla nuda! Prvni   polovina byla pomerne   zajimava, tezba ropy byla v   plenkach a Daniel se snazil   prorazit, ale ta druha byla   silne nezazivna a zdlouhava,   takze nejdelsich 80 minut meho   zivota jsem travil u   hloupouckeho filmu, ktery k   memu udivu dostal tolik   nominaci. Pokladam si   jednuduchou otazku -   "Proc jsem se sakra   dival?" Odpovim si sam -   Abych mohl rict, ze Az na krev   je hodne blbej film!
Disturbia
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Disturbia mi vratila nadeji,   ze existuji i povedene filmy   pro mladistve a na urovni!   Shia je hodne zvlastni herec a   jeho projev jsem si oblibil   jak u transofrmers, tak i   tady. Tenhle thriller je hodne   dobre napsan i kdyz to neni   zadny originalni pocin, tak je   misty hodne napinavy,   vzrusujici a podlozen dobrymi   vykony jak Morse, Moss nebo   krasne Sarah Roemer! Tohle   jsem si opravdu užil.
Dobrá čtvrť
 
Přidáno: 13.3.2008
Další kvalitní seriál z   produkce české televize,   který sledují tisíce   diváku, ale po ukončení   serie si na něj nevzpomenou.   Neslané, nemastné, ale   pořád lepší než ty   sračky co nám pouští Nova   s Primou :)
Forrest Gump
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Krasny film, nejde jinak nez   hodnotit plnym poctem, urcite   je to silny emotivni zazitek,   znam spoustu lidi co u toho   brecelo, ale jako nejlepsi   film to urcite neberu.
Hellboy
 
Přidáno: 13.3.2008
Nemuzu si pomoct, ale i kdyz   je Roden vynikajici herec a   bez pochyby jeden z nejlepsich   u nas, tak Beran, jakozto   zmutovany nacek byl lepsi a   kdyby tam byl hlavnim   zaporakem, nic by se nestalo.   Jinak, film mel smrnc a vubec   jsem se nenudil. Perlman hraje   vetsinou dobre, ale tohle s   emu opravdu povedlo, zahral to   skvele. Ale celkovy dojem jako   takovy - neco mi tam trosku   chybi, proto jenom 4 stary.
Jednotka příliš rychlého nasazení (Hot Fuzz)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Nebylo to prilis vtipne a to   mam britsky humor rad, nebylo   tam ani tolik akce, jak bych   si predstavoval, ale mi se to   libilo, film byl zavaden to   tezkych absurdit, takze to   nebylo vubec nudne! Ja to   opravdu neumim popsat, protoze   Hot Fuzz musi clovek videt, je   to uplne neco jineho, nez na   co jsme zvykli. Simon Pegg je   novy kral britskeho humoru :)
Jumper
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Na Jumpera jsem se tesil, ale   moc neocekaval, uz podle   komentaru tady na csfd a podle   traileru, ktery mi prisel dost   laciny. Ale to, ze to bude   takova nuda, to jsem necekal,   dekuji Limanovi za   "kratkou" stopaz,   protoze delsi uz bych vubec   neprezil... Je to hrozne   odflaknute, dalo se z toho   vymackount urcite vic, kdyby   Jumpera hral nekdo   "opravdovy" a Samuel   se trosku vic snazil.   Hvezdicku navic davam za   slecnu Bilson z OC :)
Kmotr (The Godfather)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Po precteni knihy jsem byl   uplne v tranzu, taky mi to   trvalo pouze dva dny a stale   jsem usilovne shanel dvd a   kdyz se chce, tak to jde. Hned   po prvni projekci to bylo   jasnych pet bodu, mozna bych   dal i vic, kdyby to slo! Ale   ted, kdyz tak po case uvazuji,   tak existuje par lepsich   gangsterskych filmu, ktere se   zameruji primo. Kmotr je imho   dost precenovan a ma spoustu   chyb, ktere si malo kdo chce   pripustit. Urcite u plneho   poctu zustanu diky Marlonovi,   ktery je dokonaly
Malá Miss Sunshine (Little Miss Sunshine)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Už po dvaceti minutách jsem   se přistihl, jak ležím,   přiblbe se culím a s   pootevřenou pusou koukam na   Malou Miss Sunshine, jako   kdybych objevil neco   necekaneho. Ano, i tak se to   da nazvat, dokonaly avsak   casto absurdni pribeh mne   uplne dostal! Urcite i diky   vybornym hereckym vykonum   vsech zucastnenych v cele s   Alanem Arkinem a mladickou   Abigail Breslin, ktera si   nominaci zaslouzila jako nikdo   v jiny! Skoda jen za dedovu   brzkou smrt, jeho hlasky byla   uzasne. Ja vim, ze jsem pouzil   asi hodne chval na jeden film,   ale tahle jsem se dlouho   nebavil a diky zaveru je to   zaslouzenych pet hevzd...
Mlha (The Mist)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Muj treti Darabontuv film v   jednom tydnu a ja zacinam mit   pocit, ze on neni obycejny   smrtelnik! Po dvou skvelych   dramatech z vezenskeho   prostredi Zelene Mili a   Shawshanku jsem videl Mlhu,   ktera je rekl bych z te   jmenovane trojice nejhorsi,   ale i tak je to nadprumerny   film. Hlavne pri konci mi   bezel uplne mraz po zadech,   ale pribeh se mi nevryl pod   kuzi asi i tim, ze nejsem   hororovy nadsenec. Takze z   hlediska filmariny je odvedena   hodne dobra prace, ale jinak   uplne nadsenej nejsem, taky   jsem v tom videl napriklad   usvit mrtvych, ptaky a   netopyry. Hodne slabe ctyri   hvezdicky.
Okamžik zlomu (Fracture)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Hodne dobryi thriller pri nemz   se da napeti krajet, hlavne   pri rozhovorech mezi   Crawfordem a Beachumem. V   jednoduchosti je krasa a v   Hopkinsovi sila, tyhle role mu   proste sedi nejlepe! Sice   hodne vychvaluji, ale ma to i   sve stinne stranky, casem   kouzlo filmu opada a vraci se   az k predvidatelnemu konci,   ale to nestaci.
Once
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Filmová podíváná za 150   tisic dolaru, kde prevazne   slysite hudbu, nez dialogy.   Coz je dobre, scenar je jak z   beckoveho pornofilmu a Marketa   Irglova tomu moc nepomaha,   jeji anglictina je silena a   ceske steky jeste horsi, navic   vykon je dost toporny, Gles je   obstojny herec, ale hlas ma   jako vyklestenej. Hodne muziky   za malo penez a to doslova!   Smekam za to, co uvarili z   vody, ale i tak mi to nestaci   k velkemu hodnoceni! 5/10
Potomci lidí (Children of Men)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Perfektně zpracováno,   Cuarón si s tím pěkně   hraje, po vizualní stránce   nemám co vytknout, dobře   vybraná hudba taky udělala   své. Film je silný pouze v   detailech, protoze uz po par   minutach jsem byl nadsen   Owenem a zacinajicim vyvojem,   ale pozdeji to slo - jak se   rika - trosku do kytek a akcni   sceny z poslednich 30ti minut   byli dobre udelane, ale na mne   pusobily hodne lacine. Film   roku? Si snad delate   legraci...
Přelet nad kukaččím hnízdem (One Flew Over the Cuckoo's Nest)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Mistrovské dílo Miloše   Formana, jednoho z   nejlepších režiseru vůbec!   Koncert Jacka Nicholsona a   vsech dalších bláznů!   Brilantně vyšperkovaný   scénář! Tohle je více než   kus dobře odvedené   filmařiny! Ale nic jsem z   toho necítil, nepůsobilo to   na mě tak, jak mělo...
Sbohem, baby (Gone Baby Gone)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Ben Affleck ukazal, ze toho   umi opravdu hodne! Je nejen   dobry herec, scenarista nebo   producent, ale i skvely   reziser! Gone baby gone je pro   me dosti silnym dramatem, ale   nejak jsem se s tim pribehem   nezzil. Mozna trosicku na tom   ma zasluhu Casey, ktery mi   neni az tak uplne sympaticky,   ale nevim proc. Mozna az tim,   jak se tvari strasne nesmele   az trosku krupansky v roli,   kde se to moc nehodi. Ale   nevadi, jsou zde dalsi dobre   postavy, napriklad Ed Harris,   u ktereho jsem si nebyl tak   jisty, ale po druhe projekci   jsem pochopil, ze to zahral   vice nez dobre. Film ma skoro   vsecho co potrebuje, povedeny   uvod, napinavou stat a   necekany zaver ktery vyvrcholi   v zaver cekany. Gone, baby,   gone :)
Sedm (Seven)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Když si zapínám nějaký   film, očekávám tři pocity.   První je ten, kdy začátek   pokulhává, ale nakonec se to   rozjede a jsem spokojen. Ten   druhý je o něco horší,   když film má nejen špatný   začátek, ale i průběh a   konec je katastrofální, to   jsem docela rozladěn. Ale   nejraději mám ten třetí   pocit, když je začátek   famozní a až do konce se   jede na plné obrátky a já   si už v desáte minutě   můžu říct, že dám plný   počet. Takových filmů je   sakra málo, ale Se7ev do nich   určitě patří! Stahovalo se   mi to strašně dlouho, ale   tohle čekání se opravdu   vyplatilo, v poslední době   jsem něco tak silného v   detailech i jako celek   neviděl. Tady opravdu nemám   co vytknout, příběh je   naprosto geniální a závěr   to jen potvrzuje, scénář   byl napsán perem mistra,   herecké výkony všech třech   hlavních hvězd jsou   dokonalé, ale asi nejvíce se   mi líbíl Kevin Spacey,   který si tam moc nezahrál,   ale to co podal se nedá   popsat, to byla trefa do   černého, nebo spíše   červeného? :) A nakonec jsem   si nechal Davida Finchera,   který předvedl obrovský kus   práce, skvěle vykreslil   hlavní postavy a 7 hříchů   bylo podáno nepopsatelným   způsobem, asi deset minut po   projekci jsem jen tak ležel a   přemýšlel, že bychom si   asi měli uvědomovat, co   děláme. Nejsem sice   věřící, ale obžerství,   lakota, lenost, závist,   hněv, pýcha a smilstvo jsou   denním chlebem vetšiny z   nás.
Schindlerův seznam (Schindler's List)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Spielberguv opus magnum,   jednoznacne! Poprve jsem to   videl na prime s ceskym   dabingem, po kterem jsem byl   docela rozhorcen. Ted po   dlouhe dobe v originale s   ponekud nekvalitnimi titulky,   takze jsem se snazil stihat   prekladat a jeste k tomu   sledovat kazdou vterinku   filmu! Dialogy byli naprosto   perfektne vytvoreny, takze mi   to nedelalo zadny problem.   Liam Neeson, Ben Kingsley i   Ralph Fieinnes byli naprosto   fascinujici! Nechapu, proc ani   jeden nedostal sosku nejvyssi,   tohle mi opravdu unika. Prvni   jmenovany byl po cely film   uplne chladny a slo videt,m ze   v dusi to je jinak, jen ta   posledni scena s prstenem byla   trosicku prestrelena, to   nezvladl, aspon z meho   pohledu. Fiennes a jeho Aman   Goeth byl naprostym   ztelesnenim nacisticke svine,   ktere v te dobe vladly svetu.   Z toho pohledu mam i pocit, ze   Spielberg to bral trosku i s   lehkou ironii, nektere zabery   mi tak pripadaly. AZ moc   poukazoval na ty hruzostrasne   veci, ktere se v tu dobu dely.   Prvni dve hodiny to bylo   napinave, vzrusujici a dost   tvrde. Uz na zacatku jsem   musel zamacknout slzu!   Poslednich 50 minut uz neslo v   tom lepsim duchu, lepsim   svetle a Oscar Schindler vysel   jako nejvetsi zachrance zidu,   nejvetsi hrdina. At to byla   risska svine nebo ne,   zachranil pres tisic zidu a to   je myslim hlavni. Tady mi   nestaci stupnice ani radky,   ktere jsem napsal. Pocity z   tohohle filmu se nedaji moc   jednoduse vyjadrit a slovy uz   vubec ne.
Simpsonovi (The Simpsons)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Tenhle serial jde na CT od   doby, co jsem za sebou tahl   kacera, teda, aspon myslim.
Porad neco noveho, ze je   to jeste bavi vymyslet. Urcite   se na to budou koukat jeste   moje deti a vnoucata , porad   se nataci nove serie, ale mi   zacina vadit Homer, koukam se   na to hezkou radku let a nekdy   je opravdu protivnej despota.   V. Zavřel tomu taky moc   nepřidal! Ale jinak je to   vynikající serial a jsem   rád za to, že ho dávají   každý den.
  nesnáším Halloweensky dily   :-)
Simpsonovi ve filmu (The Simpsons Movie)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Simpsonovi jsou stále   obrovským celosvětovým   fenoménem a byla to jen   otázka času, kdy by přišli   na filmová plátna v   celovečerní podobě. I když   mi to přišlo jako jeden   prodloužený díl. Docela   jsem i čekal, že to nebude   dosahovat takovych kvalit jako   serial, že to nebude stíhat,   ale opak byl pravdou. Simpsons   Movie je trošku něco jiného   než předloha, ale pořád to   nejdůležitější zůstalo,   z mé strany spokojenost!
Slídil (Sleuth)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Konverzacka jak ma byt, drama   pripachane napetim u ktereho   nudu zezazijete, nebudete na   to mit cas. Vynikajici Michael   Caine, ktery si jen prohodil   roli, urcite to pro nej musela   byt "chvilka"   nostalgie. Jude Law obcas   trosicku prehral, ale celkovy   dojem to nijak nekazi,   brilantni dialogy maji navrch.   Original jsem nevidel, mozna   proto takhle vysoko hodnotim,   ale chystam se na nej... 7/10
Vykoupení z věznice Shawshank (The Shawshank Redemption)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Celych 14 mi trvalo nez jsem   videl tenhle filmovy klenot   zarici mezi ostatnimi filmy   jako velka jasna hvezda v   popredi. Teprve muj druhy   Darabontuv film po Zelene   mili, ale muzu rict, ze strcil   do kapsy vsechny reziserske   esa, protoze tohle je   zaslouzene oznacovano jako   jeden z nejlepsich. Jestli   opravdu je to ten vrchol, ten   uplny TOP nevim, ale to at si   rozhodne kazdy sam, ale na   tohle nikdy nezapomenu, na   tohle snad ani stupnice csfd   nestaci.
Zbouchnutá (Knocked up)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Jak já se bál stopáže a   Setha Rogena, ktery mi uz z   posteru byl silne nesympaticky   (pozn. pro sebe - ubrat na   prvnim dojmu). Knocked Up je   snad nejsprostsi komedie,   jakou jsem kdy videl, snad i   Scorseseho Casino zaostava,   slovo fuck a shit v kazde   druhe vete, jak to asi prelozi   cesky dabing? :)) Keigl je tak   vyborna herecka, v Grey's   Anatomy nedostava tak velky   prostor, ale tady to mohla   rozbalit a povedlo se, na ni   bohuzel/bohudik stoji skoro   cely film, je dobře napsán i   odtočen, takže to aspiruje   na jednu z nejlepších   komedii za rok 2007!
Zelená míle (The Green Mile)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
dyz na reziserske kreslo   usedne hvezda - ktera romany z   vezenskeho prostredi ovlada   jako nikdo jiny - Frank   Darebont a natoci film na   knizni motiv Stephana Kinga a   obsadi hereckou stalici Toma   Hankse... co muze vzniknout?   Nadherny a smutny snimek ktery   si plny pocet urcite zaslouzi!
Zuřící býk (Raging Bull)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Martyho filmy jsou klasikou,   kterou si nemuzu nechat ujit,   takze Raging bull byl tak   trochu povinnosti. Abych se   priznal, cekal jsem to trosku   jine. Tohle je pribeh o tupem   boxerovi, vzdyt jako druhy   Rocky, ten akorat vedel do   ceho si muze bouchnout a svoji   manzelku opravdu miloval.   Tohle mi na tom vadilo asi   nejvic, ale to je Scorseseho   parketa, co nejvice nasili.   Filmarina je to precizni,   vsichni odvedli dobrou praci a   Martyho ovecky (De Niro,   Pesci) odvedl skvelou praci   stejne tak, jako pan reziser   ale nic mi to nedalo a uz bych   to nidky videt nechtel.