Jeden svět

Komentáře uživatele Steve997

Steve997

Steve997 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 217
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.5.2010
Trochu odbočka od všech   Emmerichových   katastrofických pecek, ale   celkem povedená. I když má   trochu naivní příběh, tak   se mě tenhle výlet do   minulosti docela líbil. Film   sází hlavně na vizuální   stránku, která je mimochodem   úžasná a především tím   chce asi ohromit. Takže   vypnout mozek a kochat se   pohádkově zbarvenou   minulostí.
11. září 2001: Čas krize (DC 9/11: Time of Crisis)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.5.2010
Dost velká nuda, ale co je   horší, dělají tu z Bushe   pomalu superhrdinu, který   spasí ameriku a celý svět.   Je fakt že tragédie z   11.září zasáhla celý   svět, ale takhle na ní   propagovat ameriku a její   "hrdiny" je trochu   slabé.
20 miliónů mil od Země (20 Million Miles to Earth)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2012
Klasické monster sci-fi,   které ani po tolika letech   neztrácí své kouzlo. Velký   podíl na tom mají na tu dobu   technicky dokonalé   speciální efekty, na   kterých má zásluhu mistr ve   svém oboru Ray Harryhausen.
28 týdnů poté (28 Weeks Later)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Pokračování filmu 28 dní   poté, které mě vůbec   nezklamalo a bavil jsem se   úpně stejně, dokonce   možná i více, než u   předchozího filmu. Film je   svižný a přináší opět   velkou porci adrenalinové   zábavy. Sice už to není   zdaleka tak hororové, ale je   to docela zábavná jízda a   navíc se sympatickými herci   a velmi chutnými scénami,   třeba takový masakr   vrtulníkem stál opravdu za   to. Je to trochu něco jiného   než výborné klasické   zombie horory od Romera, ale i   tak patří mezi v tomto   žánru mezi to nejlepší.   Docela se těším na další   případné pokračování.
3:15 zemřeš (The Amityville Horror)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Tos se zas jednou naše   distribuce s českým   překladem názvu   vyznamenala... Ale k filmu.   Sice velmi působivý horor,   hlavně první půlka   zakládá na velkém napětí,   ale závěr už tak působivý   nebyl a vůbec ničím mě   nepřekvapil. Možná je to   tím že jsem od tohoto filmu   očekával opravdu hodně, ale   na druhou stranu je to jeden z   nejlepších hororů té doby.
30 dní dlouhá noc (30 Days of Night)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2010
Tak tohle je moc pěkný film,   překvapilo mě to už proto,   že jiné upíří filmy mě   zatím zas tak moc nezaujaly a   ani od tohoto jsem moc   nečekal. Postavy jsou ale   sympatické a i záporáci   mají velké charizma.   Působivé je také   prostředí i celková   atmosféra filmu.
30 dní dlouhá noc: Doba temna (30 Days of Night: Dark Days)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.11.2010
Ale já bych to zas tak   tragicky neviděl. Jasně že   oproti jedničce to hodně   ztrácí, a to hlavně na   atmosféře filmu, ale jinak   to samo o sobě bylo   koukatelné a pořád oproti   jiným podobným filmům   nadprůměr.
8 MM
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2010
Jednoznačně jeden z   nejlepších thrillerů,   dneska už kultovní film,   který je hodně náročný na   psychiku, temný a napínavý.   Odehrává se v depresivním   prostředí a za pomocí   depresivního soundtracku.   Spolu se skvělými herci v   čele s Nicolasem Cagem   tvoří film, na který se   nedá jen tak zapomenout.
96 hodin (Taken)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Perfektní akční film, u   kterého se člověk rozhodně   nenudí a od začátku do   konce sleduje výborné   nasazení Liama Neesona,   který se rozhodl skoncovat s   obchodníky bílého masa,   jenž unesli jeho dceru. Jeden   z nejlepších akčních   filmů poslední doby.
Akta X (The X Files)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Hlavně první dvě série   byly opravdu vydařené, z   většiny případů mi běhal   mráz po zádech, na některé   díly nemůžu do dneška   zapomenout. Oba agenti byly   skvělá dvojka, každý měl   trochu jiný pohled na věc,   ale vzájemně se pěkně   doplňovali. Za první dvě   série dávám 10/10, bohužel   každá další série už   byla slabší a slabší,   začalo to být natahované a   nudné. Což je škoda, ale na   první díly člověk stejně   nezapomene.
Akta X: Chci uvěřit (The X-Files: I Want to Believe)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Bohužel už to nejsou ta Akta   X, na která jsem se kdysi   rád díval v televizi. Tady   jde spíš o mysteriózní   kriminálku, chvílema   napínavou, jindy trošku   nudnější. Připadalo mi to   spíš jako prodloužená   epizoda nějaké pozdější   sezóny seriálu, kdy už Akta   X téměř ztratili své   kouzlo. Ve finále tedy vůbec   nic nového, kromě vývoje   vztahu mezi Mulderem a   Scullyovou. I tak si ale   radši znovu pustím první   dvě série seriálu, které   opravdu stály za to a   doufám, že některý z   dalších filmů se k   původním epizodám aspoň   trochu vrátí.
Alenka v říši divů (Alice in Wonderland)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.8.2010
Příjemný film s   vynikající vizuální   stránkou. Moc chválím   postavu kloboučníka a tý   zlý královny, která mě   opravdu pobavila. Škoda jen   že jsem neměl možnost   vidět film ve 3D, to musí   být fantastický.
Americký zločin (An American Crime)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2010
Už dlouho ve mě nevyvolal   žádný film tolik emocí   jako tenhle. Už od začátku   vás chytne silný a později   velmi smutný příběh mladé   holky, kterou týrá jedna   sociálně slabá rodina v   čele s pomatenou matkou.   Člověk si potom říká, jak   je možné, že jsou lidé   něčeho takového schopni. A   to jí prý ve skutečnosti   dělali ještě horší věci,   ale na to nechci ani pomyslet.   Film se obešel bez   detailních sadistických   záběrů a i přesto je to   jeden z nejpůsobivějších   filmů posledních let.   Zážitek, na který jen tak   asi nezapomenu.
Anakonda (Anaconda)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2010
Jennifer Lopez je ta tomhle   filmu asi to nejhezčí,   protože ani ta anakonda   nevypadala moc   přesvědčivě. Jianak   průměrný béčkový   zvířecí horor, od kterého   jsem ale čekal trochu víc.
Anakonda 4: Cesta krve (Anaconda 4: Trail of Blood)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.7.2010
Dostal jsem přesně to co   jsem od filmu čekal, nic moc.   Další pokračování o   přerostlém hadovi, který   má tentokrát navíc   schopnost nebývalé   regenerace. Ze všeho nejvíc   mě pobavili ti nájemní   žoldáci, kteří nedokázali   ani střílet. To jak jednomu   z nich vybouchl granát v ruce   nebo jak ta blondýna   převrátila teréňák na   krásně rovné lesní cestě,   se nedá říct nic jiného   než opravdový talent. Efekty   jsou na dnešek dost   podprůměrné, takže když   vidíte plazícího se hada,   nic okolo něho ani pod ním   se ani nehne, jako by tam   prostě nebyl.
Antikrist (Antichrist)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.1.2010
Tak z tohoto filmu mám hodně   rozporuplné pocity a hodně   těžko se to hodnotí. Prolog   filmu je přímo umělecky   natočený úvod, kdy   sledujeme záběry   milujících se rodičů, kdy   se ale zároveň neodvratně   blíží tragická smrt jejich   dítěte. Zbytek filmu byl   občas docela náročný, a to   jsem zvyklý na ledacos.   Hodně detailní a odvážné   záběry ale k tomuhle filmu   asi patří a člověk ho   musí chápat trochu jinak   než jiné filmy. Jinak oba   hlavní herci jsou úžasní.
Arachnofobie (Arachnophobia)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.5.2010
Pavouci mi sice nijak nevadí,   ale tenhle film je opravdu   působivý. Asi   nejpovedenější zvířecí   horor z dob mého dětství,   dneska je to už klasika.   Napínavý děj, pěkné   prostředí jednoho   amerického městečka a   dobří herci, především   hlavní postava Jeff Daniels   podává skvělý výkon a   potom také John Goodman jako   deratizátor je   nepřekonatelný. Akorát   škoda, že tam byl jen   takovou chvilku. Na tenhle   film se dá koukat znovu a   znovu.
Asteroid
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Na první díl jsem kdysi   koukal s velkým napětím a   otevřenou tlamou a minimálě   by si hodnocení 6/10   zasloužil, druhá část, ve   které se neděje nic jiného   než záchrana lidí a   hledání mezi troskami je ale   tak nudná, že jsem měl co   dělat, abych to vůbec   dokoukal do konce. Z pěkného   katastrofického filmu se tak   dohromady stal akorát tak   pěkný průměr.
Atomové tornádo (Atomic Twister)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Televizní katastrofické   filmy jsem měl vždycky rád   a nedokázal jsem si   představit lepší zábavu na   nedělní odpoledne. Tento mě   ale trošku zklamal. Název   zní sice velice slibně, ale   v ději je tolik nelogických   a přehnaných věcí, které   se i s přivřením obou očí   nedají prostě přehlédnout.   Například ochrana atomové   elektrárny, ta byla   skutečně k smíchu. I ikdyž   beru v úvahu to, že je to   televizní film, je to   chvílema pěkná volovina, i   když tornádo vypadalo docela   pěkně.
Auta (Cars)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Jeden z mých   nejoblíbenějších   animáků, na který můžu   koukat klidně zonvu a znovu.   Je to vtipné, svižné a auta   jsou opravdu pěkně   udělaná, hlavně ta modrá   Carrerka je kouzelná.
Avatar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2009
Pěkně vykreslený   pestrobarevný a velmi   realisticky vypadající svět   plný překrásných rostlin a   zvířat a zajímavý   příběh. Hlavně vizuální   stránka filmu na mě opravu   zapůsobila a finální bitka   taky stála za to. Tahle   fantasy je úžasnou   přehlídkou falmařského   umění a tady je vidět na   čem pan Cameron tolik let   pracoval. Od Titanicu uběhlo   nějakých 12 let a to   čekání se opravdu   vyplatilo.
Jinak   souhlasím s efCZou, tý   hloupý přestávky uprostřed   filmu nás mohli ušetřit,   ale dojem jsem si tím zkazit   nenechal.
Bambi Meets Godzilla
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2010
Krátkometrážní animák s   příjemnou uspávací   melodií, u kterého je asi   předem jasné, jak to   všechno dopadne. Zajímavým   čtením jsou taky úvodní i   závěrečné titulky, ale   dostalo mě to, jak Godzilla   zahýbe drápy.
Batman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Komixová klasika a nejlepší   film s Batmanem vůbec. Jack   Nicholson jako klaun je   opravdu dokonalý, film je   výpravný a nechybí mu   správná atmosféra. Všechno   doplňuje také pěkná hudba,   takže není co dodat.
Batman a Robin (Batman and Robin)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Tento Batman je ze všech asi   nejslabší, i když opět   sází na výborné herce.   Při filmu jsem se slušně   bavil, ale občas mi to   přišlo jako pěkný úlet.
Batman navždy (Batman Forever)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Tenhle Batman má velkou   výhodu v hvězdném hereckém   obsazení. Tommy Lee Jones   jako muž dvou tváří je   opravdu přesvědčivý   padouch, Jim Carrey jako   další záporák, a to   hádankář taky ušel. Filmu   nechybí spád a akce a má tu   správnou batmanovskou   atmosféru. I když tento díl   patří mezi moje   nejoblíbenější, původní   film s Jackem Nicholsonem byl   stejně nepřekonatelný.
Bláznivá střela (The Naked Gun: From the Files of Police Squad!)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2010
Když se tak znovu koukám na   tenhle film (i na jeho   pokračování) tak si   říkám, proč se dneska už   takové netočí. Je to herci,   scénáristy, nebo režiséry?   Neříkám že si člověk   dneska nevybere, ale   Bláznivá střela a Leslie   Nielsen jsou zárukou   maximální zábavy, kterou   už těžko někdo překoná.   Ze všech možných   amerických komedií jsem se u   této nasmál asi nejvíc.
Boa vs. Python
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2010
Souboj dvou velkých zlých   hadů a dvě krásné herečky   k tomu, to je slušná   kombinace. Na podobné   béčkové zvířecí sci-fi   horory jsem v televizi   vždycky rád koukal a tenhle   film patří k tomu lepšímu,   co bylo v posledních letech v   tomto žánru natočené. A   už kvůli Jaime Bergman a   Angel Boris to stojí za   skouknutí.
Carrie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Horor opravdu působivý, i   když jsem se skoro vůbec   nebál. Je to spíše taková   romantická pohádka (no teď   trošku přeháním) o   dospívání jedné holky,   která má silně nábožensky   založenou matku a prožívá   s ní tedy docela peklo. Ta je   pak prakticky příčinou   všeho, co se pak ve filmu   stane. Nábožansky pomatená   matka je asi tedy to   největší zlo ve filmu. I   když to není až tak horor   jak se původně zdálo, je to   mistrovsky natočené,   doplňuje to vynikající   hudba a hlavní hrdinka je   výborná.
Cesta do pravěku
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Asi nejlepší film od klasika   animovaných českých filmů   Karla Zemana. Jako malej kluk   jsem tenhle film absolutně   hltal. Naprosto jsem se vžil   do role každého člena   výpravy a jejich   dobrodružství jsem   prožíval s nimi. Na   tehdejší dobu opravdu   unikátně natočený film s   fantastickou vizuální   stránkou, dosud asi   nepřekonanou, pokud   nepočítám dnešní   prakticky neomezené   digitální možnosti. I když   film v dnešní době působí   jinak než tenkrát, je   klenotem české   kinematografie.
Cesta do středu země (Journey to the Center of the Earth)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Čekal jsem že to bude   horší, ale celkový dojem   není zas tak špatný, když   od toho člověk nic nečeká.   Klasický TV film na sobotní   dopoledne. Stejnojmenný 3D   film s Brendanem Fraserem   nebyl zas o tolik lepší,   když nepočítám efekty.

TV Program

ČT1 - Léta s Jaromírem Hanzlíkem

10:05 - 11:25

57 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Boží vojáci: Obléhání Malty

10:10 - 11:05

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

7 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:35 - 11:30

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10