Duben
ohodnotit

MOST! [TV seriál]

Žánr:
Rok:
2019
Délka:
364 minut, 8x45 min.
„Tam, kde se bojí bílí černých, hloupí chytrých, Češi Němců, muži žen, heterosexuálové transsexuálů, Mostečáci Litvíňáků. A všichni samoty.“

Komentáře k filmu MOST!

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
klasifikátor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.8.2019
Pánové Kolečko a   Prušinovský zašli o další   krok dál v testování toho   co český divák vydrží a   je ochoten akceptovat. Chápu,   že mostečtí patrioti byli   nadšeni ale vydávat snůšku   vulgárností a oplzlostí za   progresivní moderní umění   je nestydatost. Ještě bych   pochopil uvedení tohoto   seriálu na některé   komerční televizní stanici   nebo ještě spíš na   některé internetové TV ale   jsem přesvědčen že na   veřejnoprávní televizi   nemají podobné pořady co   pohledávat!!!!! Nejsem   rozhodně prudérní a mám   daleko do Mirka Dušína ale   myslím že i v televizní   tvorbě by měly existovat   hranice za které jít nelze!   Jediné pozitivum tohoto   seriálu je v tom že   rozhodně u nikoho nezanechá   neutrální dojem. Je to buď   absolutně ANO nebo rozhodně   NE. Čistě za sebe tedy   rozhodně a rezolutně NE!!!!
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2019
Prvních pět dílů super,   zleva, zprava, padni komu   padni, absolutně nekorektní,   nikdo si nemohl být jistý   ničím, permanentní útok na   bránici. Pak nějak došel   tvůrcům dech a hlavně   humor. Přesto fenomén   vznikl, ale v době, kdy Most!   objevila i mainstreamová   média, už byl za zenitem.   Přesto je v našich luzích a   hájích nadstandardní a   tvorbu Kolečko x   Prušinovský je dobré   bedlivě sledovat.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2019
MOST!
Na českou tvorbu fakt   slušné, zvláště první   díly, kde máme opravdu   zajímavou roli hlavního   hrdiny, který víc než   klaďas, podobá se   záporákovi. Jeho trable se   sestrou, ztvárněnou Erikou   Stárkovou (která nám zde   ukáže svá prsa), je príma,   xenofobie to samé, prostě   paráda. Jenže jak díly   postupují, vytrácí se tempo   a vše zabředává do   stereotypů. Postavy ztrácí   svojí barevnost a stávají   se rize černobílé, rasová   nenávist, kdo je hodný a kdo   zlý, se také stává nudnou,   a když na scénu přijdou   neonacisté, je to už úplná   nuda.
I přes tohle   všechno nelituji že jsem se   na seriál pravidelně díval   a vždy netrpělivě čekal   celý týden na další díl a   rozhodně si pustím nějakou   další tvorbu od Jana   Prušinovského.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2019
DYCKY MOST!
Ale jo, názory se různí,   každý to vidí jinak, ale   nakonec se celkově seriál   myslím povedl a Kolečko a   Prušinec mě utvrdili v tom,   že zábavu i   "nekorektní" pro   někoho umí a bylo to   příjemné oživení na   pondělní večery. Jako celek   - 80% a myslím upřímných!
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2019

opravdu nejsem puritán,tak   jsem byl celkem šokován,co   může veřejnoprávní   televize pustit na obrazovku   již ve 21.hod.Když nebudu   posuzovat toto,tak první   díly mě fakt bavily svým   hrubým a černým humorem.Z   dalších jsem již tak   "vydřený" nebyl,   ale stále tam byla laťka   "kvality" celkem   vysoko+velmi podařené   obsazení a herecké výkony.
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2019
Upřímně řečeno v tom zase   takovej fenomén nevidím, jak   to nyní všude média   vyzdvihují a všude se o tom   mluví. Ale humor s dramatem,   s použitím písniček   různých interpretů tu   funguje bezvadně a   jednotlivé postavy si prostě   oblíbíte. V dnešní době   seriál, co si nebere   servítky a nebojí se   ukázat, jak se žije na   severu. Já Most znám,   tamější místa a pár lidí   taky a vymyšlené jsou v   seriálu jenom ty postavy,   jinak to zcela odpovídá   realitě. Jan Prušinovský   nezklamal a po Okresním   přeboru opět dokazuje, že   je zkušenej filmovej   řemeslník. Docela bych   uvítal, kdyby podobně jako u   Okresního přeboru natočil   film o Mostě, který by se   odehrával před seriálovými   událostmi a roli Pavla, než   se nechal přeoperovat na   Dášu by mohl zahrát Jan   Cina, který ji v seriálu   mluví. To by byla docela   prdel:).
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.2.2019
PRIMITIVNÍ A MANIPULUJÍCÍ
Velmi primitivní způsob   zábavy. Jen proto, že je   seriál hrubý a vulgární   ještě neznamená, že je   dobrý a zde navíc i dost   manipulující. Tvrdé   erotické scény, hrubá   vulgarita a to vše vysíláno   v době kdy se na primitivní   seriál dívají i děti. To   vypovídá hodně o lidské   společnosti.Česká televize   tomu vyrábí umělou   popularitu a zmanipulovává   naivní publikum, které se   vyžívá v primitivním   chování seriálových   hrdinů, ale vůbec nevidí o   čem seriál doopravdy je.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2019
Pecka
Jako prostě fakt luxus.   Naprosto nechápu, že tohle   prošlo, ale je to evidentně   dost dobrý. Poslední díl je   trochu nezáživnej, ale tak   to je asi tím, že jich snad   údajně mělo být deset,   takže to asi prostě   ukončili dřív no.
limjoe
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.2.2019
Podprahová agitka
Uvědomělý komsomolci v ČT   nám opět natočili agitku o   hloupých, xenofobních   rasistech o tom jak jsou   všichni tupý, neschopný   lůzři a jediní spořádaní   občané v seriálu jsou   cikán Franta a Dášopavel.   Bohužel většina diváků   tuto výchovu vůbec   nepochopila a o to ČT jistě   šlo.
sokeres777
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2019
Dycky Most!
Po dlouhé době Češi   přišli s nějakým   originálním nápadem.   Konečně něco českého, co   není jen levná kopie   něčeho zahraničního a dá   se na to koukat a celkem se u   toho i zasmát.
m6k
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2019
Dycky dost!
Je suis Čočkin! Tak Čočkin   je opravdu mrtvej… Ani v   posledním díle Most!   nezklamal a zůstal v   pohřebních scénách velmi   ”nekorektně groteskní“.   Celkově ho hodnotím velmi   pozitivně. Jednak   vybalancováním   ”nekorektního humoru“ a   tím, že velmi bez   předsudků, i bez   ”politické korektnosti“,   zobrazil některá témata,   které se jinak ve   veřejnoprávních médiích,   obcházejí, jako kotlík s   horkou bramborovou kaší,   nebo se pojednávají   hyperkorektně nezáživně.   Seriál Most! je naopak velmi   záživně předložil, s   fanfarónskou nadsázkou,   široké veřejnosti.   Všeobecný pozitivní ohlas a   vysoká sledovanost mě   příjemně překvapily.   Očekával jsem, že   ”slušní češi“ se budou   bouřit a protestovat, že ty   ”líný černý huby, co se   válej doma na dávkách“,   zobrazuje seriál moc   pozitivně. O úchylech, co si   nechaj přeoperovat pohlaví,   ani nemluvě. Kupodivu jediné   negativní ohlasy, které jsem   zaznamenal, byly ze strany   intelektuálů, respektive   levicových intelektuálů,   přesněji levicově   aktivistických   intelektuálů. Pro mě tím   jen potvrdili svou   odtrženost, v jejich   hipsterských kavárnách, od   ”normálního světa“.   Tedy ony se zřejmě kritické   ohlasy, z pravicově,   konzervativně, rasistických   zdrojů, pravděpodobně   vyskytly také, ale ty se ke   mně nedonesly :-P Za mě   rozhodně: ”Díky Most!“.
Vlnik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.2.2019
Pojďme si na úvod říct   jednu věc. Hodnocení   seriálu by primárně mělo   vypovídat o jeho kvalitě, ne   o tom, jestli je vhodný pro   veřejnoprávní televizi nebo   jestli propaguje naši   oblíbenou menšinu.
Právě u Mostu mám   totiž pocit, že jeho   úspěch vychází   převážně z toho, že   určitým skupinám lidí   říká to, co chtějí   slyšet. Což je samo o sobě   relativně i v pořádku, ale   na hodnocení by se to   odrážet nemělo. To   samozřejmě platí i pro   druhou skupinu, která seriál   hned háže do největšího   odpadu.
Abych se ale   dostal k hodnocení seriálu   samotného. Viděl jsem dva   díly, víc myslím   nepotřebuju. Jistě na   České poměry posledních   let je to docela slušné, no   do světové tvorby to má   ještě hodně daleko. Hlavní   problém vidím v postavách.   Většina z nich je krajně   nezajímavá a to včetně té   úplně hlavní, o které jsme   se v první minutě   dozvěděli, že je debil a o   tom nás už ve všech   dalších scénách pouze   přesvědčuje, když je mu   teda zrovna rozumět. Navíc   mám tak z poloviny herců   pocit, že jen čekají, kdy   už konečně půjdou domu,   celkově to působí tak   nějak utahaně, což zrovna u   komedie je fakt problém.   Vtipných hlášek je tu tak   ohromující množství, že   by se z nich možná i dal   udělat jeden dobrý díl na   20 minut, bohužel je seriál   podstatně delší. Jediné,   co to zachraňuje, je postava   Pavla/Dáši, která je tam   asi tak jediná něčím   zajímavá (možná   účel?).

Shrnutí: Sestříhat   maximálně na polovinu,   přepracovat hlavní postavu   na něco výraznějšího a   mohlo by to být celkem fajn.
phs
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2019
phs
vyborne jsem se pobavila,   konecne nekdo nazyva veci   pravymi jmeny a na plnou   "hubu" parada   :-)))))))))))))))))))))))
moodoy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2019
Výborný, klasická   Kolečkovina. Super hlášky a   super Hoffman a Čvančarová,   avšak nej je Eda.
Proč jen 90 %, protože   korektnost zabalená do   nekorektnosti.
Ivo108
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.4.2019
Pokud tolik lidí nachází   upřímný požitek a hluboké   zalíbení v tomto odpudivém   žumpoidním hospodském   zvratku, opět to bohužel   svědčí o mentální úrovni   a převažujících hovnotách   značné části současné   české populace. Praotec si   na Řípu v hrůze skrývá   hlavu do dlaní, ve zbytku   civilizovaného světa se nám   smějí a z trůnů se na nás   šklebí vulgární ožralý   dement spolu s vypatlaným   mafiánským psychopatem. Kde   domov můj ...
Goldys
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.2.2019
Pito Most!
Velmi ubohý pokus o soudobou   neoliberální agitku. Bravo   ČT spousta lidí to spolkla i   s navijákem. První dva díly   byly místy i k zasmání,   zbytek snad jen k pláči.
Aaron055261
Hodnocení:
Přidáno: 15.1.2019
Dá se tady někde film pustit   ?? Předem děkuji za   případnou radu těch,kteří   to tady mají lépe   zmáknuté.
Micinkaxx1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2019
dyckymost
Moc povedený seriál. I ta   vulgarita tam nějak patří.   Dabing Dáši alias Pavla je   naprosto dokonalý. Kdo tuto   herečku neslyšel mluvit   nepozná, že to není její   hlas. Jediný mínus je, že   má jen 8 dílů.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih151616minih151616Smrtelné stroje (2018) 
Mortal Engines n
minih68756minih68756J. Edgar (2011) 
J. Edgar n
minih47384minih47384Muž, který chtěl být bohem (1973) [TV inscenace] 
Muž, který chtěl být bohem n
minih49349minih49349Čtverec mizení (1982) [TV inscenace] 
Čtverec mizení n
minih62130minih62130Odpočítávání (2010) 
Unthinkable n
minih71236minih71236To nám byl čert dlužen (1988) [TV inscenace] 
To nám byl čert dlužen n
minih10482minih10482Koncert (1980) 
n
minih5613minih5613Četník a četnice (1982) 
Le gendarme et les gendarmettes n
minih170285minih170285Mrazivý lov (2019) 
Daughter of the Wolf n
minih81286minih81286Five Star Day (2010) 
Five Star Day n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10