Zari
ohodnotit

Hercule Poirot [TV seriál]

Agatha Christie: Poirot

Rok:
1989
Délka:
50 minut, 70 dílů
„Britský seriál, který je natočen podle knih Agathy Christie.“

Komentáře k filmu Hercule Poirot

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Výborná séria detektívnych   seriálov nakrútené podľa   znamej spisovateľky Agathy   Christie. Dej každej jednej   epizody je napínavý a   pútavý, ani jedna časť na   seba nenadväzuje. Popritom tu   výborný herecký výkon   podal David Suchet v roli   Hercule Poirota.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.10.2009
Velmi povedená klasická   detektivní seriál hraní  
skvěle.Je to   moc pěkně točeno a skvěle   hráno.
Kuvik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2009
Tento seriál si vždy rád   pozriem, aj keď som viaceré   časti videl už viackrát,   napriek tomu to na mňa   nepôsobí nudne.
  Nechýba tu dobrá zápletka,   slušný scénar a patričná   dávka humoru. Na druhej   strane pôsobí trocha   stereotypne záver väčšiny   dielov, t.j. keď sú všetci   podozrivý v jednej miestnosti   a Poirot svojou logickou   analýzou dospeje k   usvedčenie pravého   páchateľa. A samozrejme   pomerne málo reálne je to,   že Poirot je akoby magnet na   vraždy, tam kde sa nachádza,   dochádza až príliš často   k vraždám.
Viac   zaujímavé(napr. nechýbajú   tu vtipné scénky)sú pre   mňa skôr staršie epizódy,   kde hrajú Hugh Fraser, Philip   Jackson, resp. Pauline Moran.   U tých novších, od r. 2003,   to už nie je pre mňa až tak   pútavé.
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2012
Nejlepší ukázka klasické detektivky
Takhle má vypadat poctivá   detektivka. Suchet ztělesnil   Poirota naprosto dokonale a   právem je jeho nejlepším   představitelem. Skvěle mu   sekundují i Hugh Fraser a   Phillip Jackson, později i   Zoe Wanamaker. Kromě   hereckých výkonů jistě   stojí za zmínku i výprava a   nádherná hudba Christophera   Gunninga. Atmosféra v tomto   seriálu působí víc než   dost, hlavně v prvních a   tím pádem nejlepších   dílech. Krásne je, že   většina adaptací je věrná   Agathiným předlohám a když   ne, tak to většinou vůbec   nevadí, protože   scénáristé jsou opravdu   schopní. Můj   nejoblíbenější seriál,   jen se obávám okamžiku, až   to všechno skončí...
Absolutní klasika, která   nikdy neomrzí.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2012
Pan David Suchet hraje Poirota   výborně, takto si lze nějak   představit, akurátní a   takový zvláštně noblesní.   Jako člověk by mi byl proti   srsti, ale jako detektiv je   super. Myslím,že tato   seriálová verze je ta   nejlepší!!
Matematicka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2012
Krásné zpracování klasické detektivky
Tato série má vše, co má   mít dobrá detektivka -   perfektní předlohy Agathy   Christie, kterou jsem hltala   plnými doušky v pubertě,   charismatického herce v   hlavní roli detektiva   (opravdu neskutečně přesně   odpovídá mé představě ze   čtení knížek), napětí,   logické kombinace při   odhalování pachatele i   suchý anglický humor. Navíc   na televizní zpracování   velice dobré interiéry a   exteriéry, herci v dalších   rolích i práce kamery a   hudba. Celkově hodně   inteligentní oddechovka, ve   které nechybí napětí,   pošimrání "šedé   kůry mozkové", humor,   romantické prvky, ale ani   hlubší myšlenky. Díky   tvůrcům za tuto sérii!
Zajímavé komentáře:   superfilmar a weitinger
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Mozna trochu komplikovana   detektivka, ale jinak celkem   prijemne pokoukani. I kdyz,   nektere dily bych zkratil.
Rene1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Je to příjemný televizní   seriál, který evokuje dobu   třicátých let, na kterou si   v Británii stejně jako u   nás, uchovali idealizované   vzpomínky. Je to pěkný   seriál, ve kterém vystupují   hezké domy, lidé v   nádherných dobových   kostýmech a atraktivní   prostředí. Vražda(nebo   několik vražd) je jen   dočasným narušením idylky,   pointa je obvykle překvapivá   tím více, čím více   autorka v touze po   překvapení čtenářů   ignorovala pravděpodobnost.   Ale vždycky se v průběhu   děje (seriál to dodržuje)   objevuje několik indicií   směřujících ke správnému   řešení záhady. Manipulace   se čtenářem a v tomto   případě s divákem je   ovšem tak dokonalá, že   závěrečné překvapení   obvykle zůstane   překvapením. Spíše než s   typickou krásnou literaturou   či naopak s kriminálním   příběhem v dnešním   pojetí to má společného   více s křížovkami, kvizy,   rébusy a jinými hlavolamy,   jakož i s kouzelnickými   triky. Ale je to půvabné a   stále ten papírový svět   žije.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2009
Již u Columba jsem se   zmínil, že druhým z mých   oblíbených detektivů je   Hercule Poirot, jenž je   hlavní postavou tohoto   seriálu.
Na rozdíl od   Columba je Poirot elegantní   pán známý svým geniálním   mozkem a poslední dojem,   jaký by mohl vyvolávat, by   byl naivního roztržitého   vyšetřovatele.
Dalším rozdílem od   Columba u Poirota je, že   nikdy nevíte, kdo byl vrahem,   závěrečné scény jsou v   porovnání s Columbem   neméně zajímavé. Jsou   dlouhé - ač vám to ani   nepřijde, z časového   hlediska zabírají velké   části filmů; během nich je   každý díl zpravidla   nejvtipnější, neboť   Poirotova řeč nebývá nijak   nezáživná;   nejzajímavější bývá, jak   Poirot vždy v oné   závěrečné scéně, kdy   bývají v jedné místnosti   všichni zúčastnění, s   klidem obviní kdekoho, že   dotyčný mnohdy sám   uvěří, že je skutečně   podezříván a skutečný   vrah se veselí, jak se mu   pomalu vzdaluje hrozba   obvinění; Poirot se však   nikdy nezmýlí a nevinnému   vždycky řekne i proč to   neudělal.
V   některých dílech je místo   i pro kritiku Angličanů,   kterou si Poirot, původem z   Belgie, mnohdy dopřává.   Citovat nebudu, ale pokud   nemáte v lásce Angličany,   některá detektivova slova   vám přijdou k chuti.
David Suchet je Hercule   Poirot. (tečka) Je to prostě   fakt. Petra Kostku si v roli   Poirota již nemamatuju, jen   si matně vzpomínám, že   jsem jeho jméno slýchal z   titulků; doslechl jsem se,   že Jaromír Meduna seriál   předaboval, když ho koupila   TV Prima a Meduna od té doby   namlouvá všechny série.   Konečně on je také Poirot,   jak si ho člověk   představuje; je to jeden z   dabérů, které poznávám i   přes svou nahluchlost, ale v   tomto seriálu jej nepoznám,   ani když o něm vím; to   dokazuje jeho mistrovství.   Prostě Suchet + Meduna =   Poirot.
Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Detektivní klasika. David   Suchet v roli Poirota naprosto   bezkonkurenční. Historické   reálie jsou pečlivě   vybrány a zfilmovány. Při   řešení různých případů   si prověříte svůj důvtip.  
Co napsat dál? -   Jedna z nejlepších   detektivních sérií.
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2018
Já jsem byla hodně   zvláštní dítě, už v   sedmi letech jsem věděla,   kdo je Hercule Poirot, a   učitelky ve škole se na mě   dívali s otevřenou pusou,   když jsem povídala o své   oblíbené literární   postavě. Tenhle detektiv je   pro mě doslova srdcovou   záležitostí. Jeho obraz mam   vžitý jako Sucheta, takže   tenhle seriál s ním je   prostě klasika.
mancika.n
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2012
Detektívny seriál Agathy   Christie : Hercule Poirot -   skvelé obsadenie herca Davida   Sucheta ako využíva svoje   šedé bunky pri odhalení   vrahov . Všetky časti sú   zaujímavé , ktoré sa dajú   stále pozerať.Malý tučný   Belgičan uhladenými fúzami   ma prekvapil vo filme Boeing   747 v ohrožení v roli   teroristu .
qerulant
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Strašně dlouho jsem se   Poirotovi vyhýbal jako   Radovan Krejčíř Policii   ČR, protože jsem si myslel,   že je to nějaká bejkovina,   a já navrch tvorbu paní   Agathy moc nemusím... Ale   jelikož v TV s   přibývajícím časem   dávají leda tak slaboduché   seriály typu VKV nebo   rádobynapínavé   takyskorosoutěže o balíky   peněz, čili dvěma slovy   hnus fialovej, tak víceméně   ze zoufalství jsem asi před   půl rokem zkusil shlédnout   pár minutek Herculea... Pár   minutek??? Ale kdeže! Od toho   památného dne, kdykoli se   ten geniální, svérázný,   bonvivánský, maličký   Francouz (pardon, Belgičan,   samozřejmě!) objeví na   obrazovce, aby za použití   šedé kůry mozkové (a s   jemným humorem) vždy odhalil   zlotřilého vraha, neváhám   ni okamžik a pátrám s   ním...! Díky Davidu   Suchetovi některé večery s   televizí mají smysl... Merci   beaucoup, mon ami!
xxlch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2014
David Suchet nehraje   Poirota,David Suchet Je Poirot   a to naprosto   excelentní.A.Christie by se   jistě dmula pýchou,při   pohledu na tohoto skvostného   představitele jejího Hercula   a na perfektní atmosféru   Anglie té doby.Tedy, né že   bych se jakkoliv chtěla   dotknout pana Ustinova,ale na   D.Sucheta coby Poirota   nemá.Hudba je skvělá a od   samého počátku naprosto   úchvatně přechází do   děje ,no a herecké obsazení   zbylých protagonistů je   naprosto dokonalé, (Japp je   úplně k sežrání).Neznám   žádný jiný detektivní   seriál,ke kterému se vždy   ráda vrátím a totéž   platí i o filmech s tímto   elegantním pánem.
JohnCoffey
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Výborný seriál. Přijde mi   zbytečné zde na FDB hodnotit   každou epizodu zvlášť.   Jeden díl se povede, jiný   právě naopak, řekl bych,   že to záleží na   obsáhlosti předlohy a na   tom, jak se jí filmaři   drží (četl jsem hodně   Poirotových příběhů od   Agathy Christie a většinou   jsou se seriálem totožné).   David Suchet v roli   geniálního detektiva je   určitě lepší než jeho   předchůdce Peter Ustinov,   který vůbec nevypadá tak,   jak ho popisuje autorka ve   svých dílech. Pokud v   záplavě všech těch   Kriminálek apod. hledáte   opravdu kvalitní detektivku,   sáhněte po tomto skvělém   britském seriálu. Nebo po   knize, která dojem z filmu   umocní. Konečná známka   8/10 je průměrem všech   dodělaných epizod, protože   jak jsem již řekl, hodnotit   jednotlivé díly je   nesmyslné a nechápu, kdo je   sem mohl přidat.
weitinger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2011
Noční múra
Někdy se v noci probouzím s   děsivou představou, že už   neuvidím tohoto belgického   sympaťáka. A jednou   skutečně seriál skončí,   tak jako skončí vše. Vidím   v dáli jen velkou černou a   prázdnou díru. Tak moc mi   přirostl detektiv od Agathy   Christie k srdci.
V   adaptaci, ať už filmové   nebo televizní, je naprosto   všechno, co má správná   detektivka obsahovat: těžký   zločin, jeho vyšetřování,   potrestání zločince, emoce,   vášeň...Je fakt, že   většinou jde jen a pouze o   peníze, o velký balík   peněz, což v klidu   přehlížím. Nemyslím si   totiž, že všechny zločiny   jsou páchány jen pro   bohatství.
Další   rozměr seriálu je jeho   vizuální zpracování. A   neříkám schválně jeho   výprava. Ta je samozřejmě   fantastická, tvůrci si   jistě užívali při výrobě   díla. Výběr exteriérů je   pečlivý, až pedantský.   Navíc včechny ty hračičky   a udělátka té doby -   rekvizity! Krásná je i   hudba, výběr herců ve   všech rolích, smysluplně   postavený příběh, do   detailu prokreslené postavy,   jakoby pozvolné tempo, což   nás vtahuje do atmosféry   doby.
Pak se nedivte   mé noční můře!
Ocean
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Veľmi zaujímavý a   napínavý detektívny seriál   nakrútený podľa detektívok   známej spisovateľky Agathy   Christie. Rolu súkromného   detektíva Hercula Poirota   výborne zahral David Suchet.   Dej každej jednej epizódy je   napínavý a pútavý.   Detektív Hercule Poirot tu   všetko rieši zo studenou   hlavou, a zároveň aj   dôsledné, čo má za   účinok dolapenie   páchateľa.
IvanR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2009
KOMPLETNÍ SEZNAM EPIZOD
Bohužel se mi sem nevešly   anglické názvy, ale první   číslo je sezóna (u prvního   filmu není známa), druhé   číslo je epizoda. Na svých   stránkách zveřejňuji i   anglické názvy   (www.irossler.cz)

0 1 Viděla jsem   vraždu
1 1 Dobrodružství   claphamské kuchařky
1 2 Vražda v Mews
1 3 Únos Johna   Waverlyho
1 4 Dvacetčtyři   černých kosů
1 5 Byt   ve třetím patře
1 6 Rhodský   trojúhelník
1 7 Případ na moři
1 8 Podivná loupež   (krádež)
1 9 Křížový král
1 10 Sen
2 1 Smrt   na mysu 1,2
2 2 Dáma   se závojem
2 3 Ztracený důl
2 4 Cornwalská záhada
2 5 Tajemné zmizení pana   Davenheima
2 6 Dvojnásobný   zločin
2 7 Tajemství   levného bytu
2 8 Únos   ministerského předsedy
2 9 Záhada Západní   hvězdy
3 1 Záhada na   zámku Styles
3 2 A co   tvoje zahrádka?
3 3 Milionová loupež
3 4 Plymounthský expres  
3 5 Vosí hnízdo
3 6 Tragedie v Marsdonu
3 7 Dvojitá stopa
3 8 Záhada španělské   truhly
3 9 Krádež   královského rubínu
3 10 Vražda na   maškarním plese
3 11 Záhada lovecké   chaty
4 1 Vraždy podle   abecedy
4 2 Smrt v   oblacích
4 3 Nástrahy   zubařského křesla
5 1 Záhada egyptské   hrobky
5 2 Outsider
5 3 Žlutý Iris
5 4 Případ ztracené   závěti
5 5 Dobrodružství   italského šlechtice
5 6 Bonboniéra
5 7 Zrcadlo mrtvého   muže
5 8 Krádež   klenotů
6 1 Vánoce   Herkula Poirota
6 2 Příprad v ulici   Hickory
6 3 Vražda na   golfonovém hřišti
6 4 Němý svědek
7 1 Vražda Rogera   Ackroyda
7 2 Smrt lorda   Edgwarea
8 1 Zlo pod   sluncem
8 2 Vražda v   Mezopotámii
9 1 Pět   malých prasátek
9 2 Temný cypřiš
9 3 Smrt na Nilu
9 4 Poslední víkend
10 1 Záhada modrého   expresu
10 2 Karty na   stole
10 3 Rodinné   sídlo
10 4 Čas   přílivu
11 1 Smrt   staré posluhovačky
11 2 Kočka mezi holuby
11 3 Třetí dívka
11 4 Schůzka se smrtí
dolezelova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2009
moje srdcová záležitost,i   kdyby tam nějaké chyby   byli,tak vlastně   nejsou.Obsazení herců je   bezchybné, interiéry   kouzelné a kostýmy   dokonalé.
Federer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2014
Tento seriál je prostě   geniální. David Suchet   vytvořil nesmrtelného   Hercula Poirota (kam se hrabe   nějaký Ustinov).Ostatní   herci mu zdatně asistují,   nechybí napětí a případy   jsou věrohodné. Myslím, že   tohle by se muselo líbit i   samotné Královně   Detektivky, kterou Agatha   Christie bezesporu je.   Legendární je taky úvodní   znělka. Zkrátka detektivka   jak má být, jasných 100%.
renefer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2012
Můj oblíbený seriál,   ztvárnění hlavního hrdiny   myslím nejlépe odpovídá   představě, kterou si   uděláte po přečtení knihy   (hlava jako vajíčko....)
Monk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Moc hezký seriál. Jednoduše   klasická Agáta, v tomto   seriálu ovšem ve velmi   příjemném podání a navíc   s vynikajícím Davidem   Suchetem v hlavní roli.   Vraždy v Midsomeru jsou podle   mě ale o kousek výš.
francovka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Miláček
S dcerou Davida Sucheta   prostě milujeme, a jeho   Hercula Poirota obzvlášť.   Jeho představitel je   stvárněním své role   stejně geniální, jako   samotný Hercule Poirot se   svou šedou kůrou mozkovou.
albez
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.5.2011
exteriéry
Tento seriál se dá pořád   vidět znovu a znovu. Chytrý   Poiroi se svým vztahem k   vesnici! Ale nejvíc mě   znovua znovu dostávají   exteriéry a interiéry domů.   Zaměřte se na ně - jsou to   opravdu perfektní místa!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih34107minih34107Lara Croft Tomb Raider: Kolébka života (2003) 
Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life n
minih14536minih14536Superman (1993) [TV seriál] 
Lois & Clark: The New Adventures of Superman n
minih5783minih5783Ďáblův advokát (1997) 
The Devil's Advocate n
minih22927minih22927Vrchní, prchni! (1980) 
Vrchní, prchni! n
minih29076minih29076Popelka (1950) 
Cinderella n
minih46848minih46848Nebezpečná sopka (2004) [TV film] 
Nature Unleashed: Volcano n
minih10318minih10318Kmotr III (1990) 
The Godfather: Part III n
minih36335minih36335Post Coitum (2004) 
Post Coitum n
minih25476minih25476Byl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drak (1999) 
Byl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drak n
minih27829minih27829Vyhoď máti z vlaku (1987) 
Throw Momma from the Train n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 10:10

65 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherná Amerika

09:30 - 10:20

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

09:30 - 10:55

35 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

09:20 - 10:30

45 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Juraj Lupták

Lupták Juraj

Naposled navštívené:
Juraj Lupták

Lupták Juraj