Jeden svět

Komentáře uživatele weitinger

weitinger

weitinger zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 119
...a jitra jsou zde tichá (A zori zděs tichie)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Taky tento film stavím hodně   vysoko. Jednak pro vykreslenou   syrovost války, jednak je to   dílo bez zbytečných gest,   davových scén, nacionalismu,   prosto těch známých   hrdinů, co porazí fašisty   za cenu i těch nejvyšších   obětí. Ženy - vojandy   dělostřelkyně měly strach,   jak asi každý v jejich   situaci. Jediný zkušený   voják zde je starý   vysloužilec, sympatický   Vaskov. K tomu v lese tlupa   německých hrdlořezů a   máme jednoduchou zápletku s   ohromným protiválečným   poselstvím.
21 gramů (21 Grams)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Film coby kubistický obraz,   kde děj skládáme v naší   hlavě, tvůrci nutně   počítají s divákovou   účastí. Nejsou zde   hrdinové ani zlotřilci,   pouze lidé z ulice a ač   jsou jejich osudy tragické,   vyznění filmu je spíš   optimistické. Chválit   tvůrce od scénáře přes   herecké výkony po muziku, by   bylo nošením dříví   ...však víme kam. Velká   pochvala.
211: Volání o pomoc (211)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.3.2019
Ne ne ne, a třikrát NE !!!
Hrůza! Vydržel jsem to do   té scény, kdy ta hysterka   začala na operačním sále   odhánět doktory od záchrany   policisty. To jsem skousl i   tak dost, když si vezmeš,   že on na smrt zraněný   těsně před tím v palbě   kulek nahrával svému   nenarozenému synu dojemný   video rozhovor. Boha jeho !!!
Adamova jablka (Adams æbler)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.2.2010
Šest herců a koncert!
Naprosto famózní snímek z   okrajové dánské produkce,   dokazující, že i bez   kýčovitých příběhů   amerického typu se film   obejde. Přerod obou hlavních   představitelů byl   přesvědčivý, v každém z   nás je bůh i ďábel...Slza   do oka se drala ne kvůli   těžké farářově nemoci,   mnohem, mnohem děsivější   byla ztráta víry.I   umístění příběhu na faru   a do kostela se tvůrcům   povedlo ve vyváženém   protikladu k náckům, kteří   tvořili důležitou součást   Adamova přerodu v lidskou   bytost.
Aljaška v plamenech (On Deadly Ground)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Nerad používám vulgární   výrazy, ale tentokrát se   omlouvám, musím. Protože   jiná slova pro hodnocení   této sračky nemám. Hovadina   na entou. Že Segal není   herec, nýbrž manekýn, to je   na první pohled jasný, ale   proč do projektu lezl Caine,   je mi záhadou. Představte   si, že jedete autobusem   večerní alpskou krajinou   směrem moře, kde vás čeká   pár dnů odpočinku a   relaxace. Vy si v polospánku   meditujete o svých věcech a   najednou šofér pustí tuhle   směsici ekologických   blábolů, spojenou s   pyrotechnickým cvičením a   řáděním požárníků. To   vše v kině, z kterého nejde   odejít. Příšernej   zážitek.
Amadeus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Další přeceňovaný film   Miloše Formana o střetu dvou   skladatelů, vídeňských   klasiků Mozarta a Salieriho.   Ve skutečnosti o střet   vůbec nešlo, ten vymyslel   autor divadelní předlohy.   Podle něj se ital Antonio   snaží zlikvidovat mladého   génia a užít si na jeho   úkor slávu. V Evropě víme,   že je to naprostý nesmysl,   Mozart si nechal od Salieriho   dirigovat své premiéry a s   trochou nadsázky se dá   říct, že byli přátelé.   Ovšem Forman podlehl   americkému záměru, ukázat   senzaci za každou cenu, i   tam, kde se najít nedá.   Hezká je ta věta, kde se   říká, že mistr zemřel v   bídě, pochován ve   společném hrobě... Jistě,   pro romantický, sladkobolný   děj je to přínos, ale do   společných hrobů byli v té   době ve Vídni na rozkaz   císaře pochováváni   všichni, kvůli morové   nákaze. To je jen malá   ukázka manipulace s divákem   ve stylu Forman a Hollywood.   Tak si troufám na závěr   vyslovit poznámku, že - to   se to filmuje, když vám   kryje záda hudba Wolfganga   Amadea Mozarta.
Avatar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Zde kvalitu nehledejme.
Zde kvalitu nehledejme.

Sci-fi je můj   oblíbený žánr. Pravda,   není zdaleka   nejoblíbenější, ale rád   se těším na každý další   kousek. A co jich v   předlouhé filmové historii   bylo! A povedených! V tomhle   nejnovějším - Avataru -   nefunguje nic. Je nejspíš   určen divákům, kteří   neměli možnost ve svém   krátkém životě vidět   jakýkoliv jiný film s touto   tematikou, tudíž nemají   srovnání. Když se něco   nepovede, a zvláště pak v   tvořivé činnosti, máme   nutkavou tendenci srovnávat.   Což se tady naprosto   vnucuje!

Můžu začít třeba s   porovnáním s jiným snímkem   Jamese Camerona - s Titanikem,   to byla taky bída, ale film   vás vtáhne aspoň   napínavým dějem. Hned od   začátku. A to je co říct,   zvláště, když všichni   dopředu víme, že loď   půjde ke dnu. To u Avataru   nehrozí. Napínavé nebo   akční zde není nic. V   tomhle ohledu se scénář   nepovedl. Uznávám, že   žánr sci-fi nebude nikdy   scénáristicky bez chyb, zde   se však nelogičnosti,   chvílemi až bludy kupily do   ohromné výše, podobně jako   onen posvátný strom.

Téměř každý   se rozplývá nad 3D efekty,   na kterých pracovali   kouzelníci od Twentieth   Century-Fox deset let, já   nelenil a koukal na film v   systému 3+1D, což ke třem   standardním rozměrům   přidá ještě jeden navíc -   rozum. Možná jsem ani neměl   pokoušet osud, neboť další   smysl vidí   neidentifikovatelnou směsku   žánrů od animovaného   příběhu indiánské   princezny Pocahontas (špion v   osadě domorodců, co se   zamiluje do krásné dcery   náčelníka…romantická   část filmu určená   ženskému publiku), přes   kombinaci Robocopa,   šmrncnutého Hvězdnými   válkami a Hvězdnou pěchotou   (zde něco pro chlapce, ať si   užijí těch stříleček,   vrtulníků a válek…) až k   Jurskému parku (dobře, že   se obludy nakonec přidaly na   správnou stranu) a legendě o   Dračím srdci. To vše   obalené ekologickou agitkou a   lá grínpís a pubertálním   pokusem sdělit nám něco   víc...že totiž moudrá   matka příroda vyřeší vše   za nás?! S vehementní   pomocí dušiček zemřelých   předků. Nebo tak něco…   Hlava a pata mi tam tedy   chyběla, scénář opět   trestuhodně děravý. Že by   nějaké zašifrované   poselství? Happy end:   důležité, že mariňák –   toho času upoutaný na   vozíčku – zkrotil draka,   pomohl lidu Pandorry vyhnat   lidské vetřelce a s hlavou   posazenou hrdě na krku si   zasloužil spojit cop s   krásnou Neytiri. Mi pohádky   v zásadě nevadí, ale když   on se ten film tváří tak   vážně…a chvílemi   působí velmi parodicky.

Film postrádal   humor, který často dokázal   zachránit i naprosté   hollywoodské propadáky,   hudba slabá, s dějem v   protikladu. James Horner   míval rozhodně lepší dny a   znám skladatele, kteří by   se pro tenhle příběh hodili   neskonale lépe. Neplatím,   hubu držím. Herecké výkony   se nevyskytovaly, není o čem   psát. Pardon, plukovník byl   padouch klasik (i mistr světa   Štěpánek by se musel   uzardít, jak dlouho vydržel   tenhle geroj bez dechu a   ještě likvidovat   nepřátele). Takže zbývá   výprava a to je právě ono:   v dokumentech z přírody se   aspoň snaží tvůrci   ukazovat skutečný svět, ať   je to v oceánech, Arktidě   nebo na Sahaře. V tomhle   díle se ta udělátka minula   účinkem. Vojenská vozítka   a raketoplány byly strohé,   hnusné, záměr zdůraznit   zápor se zdařil.

Prý má tohle   „velkolepé dílo“ pifku   na Oscara. Doufám, že   vyhraje a přeji z celého   srdce naplnění všech   devíti nominací. Mi to pouze   potvrdí, kam se tahle cena   před léty vydala. K čisté   a nemaskované komerci.
Až na krev (There Will be Blood)
 
Přidáno: 14.1.2024
Film mne nezklamal, nic jsem   od něj nečekal. Sice jsem se   těšil na herecký výkon   posledního mohykána, ale ten   to nemastné neslané dílo   nezachránil ani omylem. V tom   snímku nefungovalo NIC.   Navíc tak zlý film jsem už   dlouho neviděl a dobře to   ukazuje, kam směřuje   Hollywood, když tohle dílo   tak oslavuje. Tři hvězdičky   jsem dal jenom proto, jak   zareagoval na konci hluchý   syn, pro mne jediné pozitivum   dvou a půl hodiny   strávených u obrazovky.
Ben Hur (Ben-Hur)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2007
Klasika
Vskutku filmová klasika se   vším všudy. Jen nemohu   pochopit, že tento film   ještě neuvedla ČT. Že by   tam bylo tolik osvícenců, co   nemají zájem pustit toto   dílo na malou obrazovku? Je   evidentně stvořen pro velké   plátno.
Film se   silným a věčným   příběhem o králi   uvrženém do otroctví a   všech příkoří jeho   pohnutého života, cestě na   výsluní...parádní výkon   Ch. Hestona. V té době   obsazovaného do všech   zásadnějších velkofilmů,   ku škodě jeho herectví.   Civilní role si mohl zahrát   až poněkud opadla vlna   popularity.
Na tu dobu   nepřekonatelné davové a   bojové scény.
Bratrstvo vlků - Hon na bestii (Le pacte des loups)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.4.2009
Horror?
Celkem slátanina. Námět,   obsazení, scenérie, to vše   se dalo zhodnotit mnohem   lépe. V tomhle provedení to   skutečně připomíná - a JE   - béčkový film. Navíc pro   slabomyslné konzumenty   žánru značně   překombinované a složité.   Pokud bych chtěl zmínit   aspoň jedno pozitivum,   snímek měl kouzelnou   atmosféru strachu a intrik, i   výprava byla na úrovni.
(Indián a bojová umění   kung-fu byla pouze   třešnička - spíš kyselá   okurka - na nepovedeném   filmu.)
Casino Royale
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.10.2007
Filmy o nesmrtelném   Drápalíkovi, agentu 007,   byly vždycky sračky, prosty   napětí, akce a ostatních   atributů žánru. A tenhle   tomu dává korunu. Moore,   Connery a spol. byli ještě   kapku rádoby charizmatičtí,   tehle představitel -   naprostá bída. Scénář by   lepší spatlali žáci   základní školy, myslet si,   že místem pro terorismus a   jiný mezinárodní zločin je   mobilní telefon a kasíno...?   Jo, pro ty kluky do 12 let to   možná je natočeno, viz.   honička s černouškem na   začátku. Slovo o hudebním   doprovodu: skladatel se ani   nepokoušel složit něco   nového, smíchal motivy z   předchozích DĚL a finito.
Černá kočka, bílý kocour (Crna mačka beli mačor)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.4.2007
Další film z prostředí balkánských spoluobčanů
Američtí Rychle a zběsile   jsou zpomalený film. Cikáni   mají divoký život, takže   film v tempu, jaký nemá   jiné srovnání. Ale na to   jsme si už u Kusturici za ta   léta zvykli. Podtrhuje to   angažováním   „nejrychlejší dechovky na   světě“, tentokrát navíc   okořeněné směsí jakéhosi   balkánského hip hopu s   rockovými rytmy. On je to   taky báječný muzikant, jeho   nekuřácká kapela   vystupovala i u nás.
Ač obrázky, velké celky   i detaily, jsou opět   originální, nesmírně   barevné a pestré, děj plyne   zběsile a je dokonale   propracovaný s řadou   pěkných momentů i   překvapivou pointou, zdá se   mi, že rakouští zadavatelé   a plátci filmu, spíš   uškodili /čirá spekulace   – kdoví, zda se dá tenhle   divoch natolik ovlivnit   finančníkama/. Ruku na   srdce, ty předešlé Emirovy   cikánské filmy stály o   mnoho výš.
Hodnocení: 3*
Černá labuť (Black Swan)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.3.2011
***
Byl jsem zvědavý na tolik   opěvovaný trhák, kandidáta   na oskara, jméno tvůrce   Fontány hovořilo jasně.   Chyba lávky! Už ta tematika   mě měla varovat. (Nedalo mi   to a dokoukal jsem do konce.)   Prý napínavý thriller,   vnitřní boj bílé duše s   tou temnou, prvotřídní   obsazení. Nebylo tam z tohoto   pohledu nic. Ba co víc,   výtvarná stránka tentokrát   nulová, jasné, chápu, že   na divadle neuděláte   zázraky, ale to bylo   příliš. Na estetice přeci   balet stojí. Nebo se pletu? A   příběh? Napětí? Tajemno?   Měli by se podívat na jeden   díl Království.
Černá listina (The Blacklist)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.8.2022
Děs běs
Docela jsem se modlil, aby   toho trapáka odstranili, co   nejdřív, ale koukám, že   tam prudí do páté řady. Ta   jeho manželka/nemanželka je   rovněž děsivá, v první   série mluví donekonečna o   adopci dítěte, v dalších   sériích zase to své chce   dát k adopci... Šílené, to   píší v Hollywoodu děcka,   jinak si ty zápletky nedovedu   vysvětlit. James Spader jako   Red a jeho tým, je to   jediné, co drží seriál   malinko pohromadě, protože   FBI to rozhodně není, to je   parta patlalů..
Černobyl (Chernobyl)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2019
Černobyl...
Nevzpomínám si na tak vysoce   emoční filmové dílo, a to   sleduji filmy přes padesát   let. Každá sekunda seriálu   byla smysluplná, tvůrci   dosáhli k dokonalosti.   Vizuálně, dějově, hudba,   maskéři se vyřádili,   úžasné herecké výkony,   horníci, mrazivá atmosféra   apokalypsy, vlastně i   napětí.... Pro mne na této   sérii je navíc zajímavé   to, že ačkoliv sovětské   vedení se zachovalo klasicky   po komančsku, tohle jsem v   sérii neřešil. Ti lidé   chtěli žít jako všichni a   stál před nimi úkol, který   byl skutečně nadlidský, zde   zafungovala zvláštní ruská   povaha, taková směsice   rozkazů a sebeobětování.   A některé scény se vryly do   paměti navždy - babka   dojící svou kravku,   vojáček likvidujíci   zvířata, generál, co šel   do té zóny smrti, vykulené   politbyro, když jim řekli,   co s následky katastrofy, je   tam toho opravdu hafo.   Doporučuji každému.
Červený trpaslík (Red Dwarf)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Podle pořadového čísla   nevím, která část seriálu   je tato, o které píšu. Je   to jedno, celá série je   povedená /menší výhrady   bych měl pouze k několika   epizodám s Kočanskou/,   hledal jsem chybu, nenašel.   Postavy vykreslené do   nejmenších detailů, i něco   navíc /proměna kocoura v   inteligentního tvora je   učebnicová a navíc milá/,   za to by se nemusel stydět   ani klasik klasiků. Scenérie   kosmické lodi a různých   planetek okolo, kde se   odehrávají příběhy, to ve   formátu Tv inscenace nemá   obdoby v celém filmovém   světě. Slova jako   nápaditost, invence,   fantastický humor, nadhled,   tentokrát padají na úrodnou   půdu. Tak nezbývá, než   spílat, že se tvůrci   spokojili s: co týden, to   jeden díl.
Dědictví aneb Kurvahošigutntág
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.5.2007
Na tenhle film jsem se moc   těšil. Nebylo zvykem, aby se   filmovému dílu dostalo   takové reklamy, připravovali   mě na zážitek století.   Jaké bylo moje zděšení po   shlédnutí téměř dvou   hodin škváru toho   nejhrubšího zrna, filmu bez   děje a atmosféry, humoru a   nadsázky. Myslel jsem, že   Troškovy filmy jsou kanál,   ale Chytilová ho i v tomto   předčila. Polívkovi   hrubiánské role sedí, i zde   svého burana vykreslil   dokonale /nechválím, aby   nedošlo k omylu - u tohohle   filmu nechci chválit nic,   takže se ani nebudu zabývat   kontextem na ostatní filmovou   tvorbu/, divím se Donutilovi,   že do projektu vlezl. Ani   nepřekvapí obsazení   dalších rolí neznámými   neherci, nechci napsat   amatéry, abych neurazil tuhle   skupinu tradičních   nadšenců. Věta na konec: Do   českého filmu vstoupil   bulvár.
Denní světlo (Daylight)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.4.2007
Tma, a tak to i zůstane
Podle názvu by se dalo   čekat, že aspoň ke konci   filmu se někde rozsvítí.   Nikoliv. Téměř celý film   se odehrává potmě a ve   vlhku, v uzavřených   prostorách s histerickými   američany a američankami,   pouze s jedním hrdinou.   Nejedná se vyjímečně o   záchranu světa, nýbrž o   záchranu holých životů,   ale i tak se tvůrci moc   nenamáhali dát do scénáře   kapku čehokoliv. Děj   bídný, očakávatelný   každým okamžikem. Film by   se dal srovnat s dalším   podobným veledílem   Cliffhanger se Stallonem v   hlavní roli. Taky asi stál   mnoho dolarů, skutek utek.
Hodnocení: 2*
Dokonalý trik (The Prestige)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.3.2011
Pěkné
Film je pěkný. Mám rád   tuhle kouzelnickou tematiku se   všemi těmi hračičkami a   udělátky. I atmosféra   Londýna v polovině 19.   století se povedla, příběh   je chvílemi strhující,   plný překvapení. Včetně   závěru (Tam mi dost uniklo z   čeho měl ten truhlík   radost, když mu oběsili   bratra - tomu říkám   vyčůranost!). Ale s   Ilusionistou bych ho   nesrovnával, to je jiná   třída, asi tak o dvě patra   výš.
Dr. House (House M.D.)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.5.2007
Výborný seriál z   lékařského prostředí,   nenapodobitelný Hugh Laurie,   zajímavé případy /co by na   to řekli lékaři, je jiná   otázka - o to tu nejde/, za   repliky by se nemusel stydět   ani Woody Allen. Postavičky   doktůrků jsou velmi   různorodé, sympatické. Můj   povzdech aaach jooo, oproti   našim /nic si nenalhávejme,   i americkým/ skutečným   felčarům, je na místě.
Jen jedna otázka na   okraj: dá to nakonec   dohromady se svou bejvalkou   nebo s tou mladou doktorkou,   co po něm od začátku jede?   Aby nás nepřekvapil, jako   už tolikrát, a nevybral si   Formena...
Drž si šátek, Tatjano (Pidä huivista kiinni, Taťjana)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2007
Mám rád filmy Aki   Kaurismäkiho a tenhle jen   porvrzuje moje mínění.   Zase, jako už tolikrát, nám   předkládá postavičky ze   samého okraje společnosti,   vypráví jejich   cestovatelský příběh za   lepším životem někam do   velkého světa, za iluzemi,   které se ještě násobí,   když člověk prohlédne a   očenichá to pozlátko   ničeho. Jsou vytrženi ze   svých kořenů a zvyků   /hlavní hrdina se musí ven   doslova probít přes svoji   mamku, kterou nedobrovolně   uvězní doma ve špajzce/,   všední dny plynou jeden jako   druhý, téměř statickým   tempem. Ospalou náladu   dokresluje černobílá   kamera.
Dům k pověšení (Dom za vešanje)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2009
Nádherná cikánská sága   balkánského mága Emira   Kusturici, s geniální hudbou   Gorana Bregoviče.   Tragikomický příběh   sourozenců putujících za   snem (lepší život by jako   měl být v Itálii), opět   neuvěřitelné barevné   scény (svátek svatého   Jiří...) kombinované s   šedí předměstí Milána...
Duše jako kaviár
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.8.2007
Další z nekonečné řady   zbytečných českých filmů   o ničem. Chabá zápletka /k   mé necti budiž připsáno,   že jsem nevydržel do konce -   nedalo se/, herci amatéři,   ukřičení,   nepřesvědčiví. Na tohle by   se mělo přispívat z fondu   kinematografie?
Povedená hudba. Ale   kvůli ni se na film   nedívejte.
Falling Skies
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.8.2020
Bohužel
Bohužel Američané nejsou   soudní, dokonce ani Spilberg   si to nepohlídal. Nacpali tam   úplně vše: goa´uldy,   transformery, včelky robotky,   mlhu, zombíky, hodní, zlí   emzáci, šílená směska, ke   konci jsem se strácel....   šoupli tam kde co. A   opakovali se, několikrát. To   se nedělá. A to se mi   zdálo, že ten seriál má   potenciál, i jsem se na něj   těšil. Postavy lítaly od   jedné strany k druhé, takže   jediný, kdo to zvládl byl   vlastně ten, od kterého se   to čekat nedalo - Ben. Se   svými hřeby působil   věrohodně a sympaticky. Pope   se jim nepovedl, od této   postavy jsem čekal mnohem   více, začal moc pěkně,   však Colin. Mohl jim dát   rady se svými zkušenostmi z   Hvězdné brány.
Fanfán Tulipán (Fanfan la Tulipe)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.6.2007
Komentovat jsem se rozhodl   pouze proto, že mí   předchůdci posuzují film   dost mírně. Je to děs běs   toho nejhrubšího zrna,   předělávka něčeho, co   funguje desetiletí. Jako   ostatně další přepisy   klasických filmových děl.   Že do filmu nacpali Pereze a   Cruz, to neznamená nic. Kult   hvězd zapracuje. To si   nejspíš mysleli tvůrci a   taky se šeredně spletli. Nic   nezapracovalo, ani romantický   děj, ani vnady mladých   krásných lidí, pohádkové   prostředí....
Fontána (The Fountain)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2021
Ano !!!
Tohle je přesně ten druh   filmu, kvůli kterému bratři   Lumiérové podstoupili tu   cestu. Žádná slaboduchá   marvelovská zábava, ale   skutečné umění. Zde   funguje vše. Hudba,   neskutečná, barevná,   moderní, Clint ze sebe vydal   hodně, dá se poslechnout i   samostatně. Herecké výkony   hlavních představitelů,   plné emocí, divím se, že   Jackman nedostal tu trapnou   sošku. No... nehrál buzíka,   asi... Výtvarná stránka a   atmosféra filmu strhující,   prý nepoužívali   počítače, no to mne podrž.   Scénář zmatený, člověk   se chvílemi ztrácel,   tuším, že to byl skrytý   záměr, trocha toho tajemna   se vždycky hodí. Těším se   na zítra, po letech se zase   kouknu.
Forrest Gump
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Pírko na začátku je   pěkné, grafici nasadili   laťku vysoko. Letí si tím   světem jakoby nic, čímž   předznamenává životní   osudy hrdiny filmu. Hrdiny?   Hanks v roli slabomyslného   človíčka nuly s krabičkou   čokolády v ruce mi k srdci   nepřirostl. A není to   samotným Forestem, ale   zpracováním filmu, do   kterého tvůrci chtěli   zařadit snad všechno, co   kolem viděli. Jako když   pejsek a kočička pekli dort.   Děj, akce, nesčetně   rozmanitých lidiček, které   potkává a míjí, opouští,   historické postavy a   narážky na události... To   se nemohlo podařit ani   takovým řemeslníkům,   zvyklým cestovat časem a   prostorem.
Svět 18. století podle Netflixu
A to je tedy děs! Od této   slátaniny jsem si snad ani   nic nesliboval, ale Kanada,   romantika, lovci kožešin   (zlatý Verne)... šel jsem do   toho. Jenže už delší dobu   sleduji, že svět, který   ukazuje Netflix je šílený a   velmi falešný. A je jedno,   jestli se děj odehrává v   kosmu, v pravěku, nebo kolem   Hudsonova zálivu. Tak si to   shrneme: Největší   obchodnicí s kožešinami v   18. století v Montrealu a   okolí je žena, popřípadě   žena černoška. Samozřejmě   nechybí buzíci, ti jsou hned   vedle jako její konkurenti,   tvrďáci z Ameriky. Jak   jinak. Hlavní hrdina je víc   jak polovinu stopáže tří   sérií v base, kde ho   tlučou, řežou, píchají do   něj jehlami, noži a vším   možným, ze všeho se   vykřesá a táhne dál. V   poho. Strpím skoro vše, až   na jedno. Tam na severu se   trapeři nemohli neustále do   aleluja podvádět a   intrikovat, naopak, spolehnout   se na pomoc druhého byl   absolutní předpoklad   přežití. To Netflix   nepochopil a ukazuje nám to   dnešní perspektivou   dementního světa.
Gamera kontra Gaos (Daikaidžú kuču kessan: Gamera tai Gjaosu)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.5.2007
Údajně sci.fi, ale spíš   bych řekl, že pěkná blbost   o obrovských příšerách,   ať už zmutovaných   pozemských, či odněkud z   vesmíru, co si to přišly   rozdat na Zem mezi lidi.   Tenhle typ filmů koncem 60.   let v Japonsku převládal a   měl kupodivu velký   komerční úspěch. Jako   kdyby neměli Kurosawu a novou   vlnu?
Gauguin (Gauguin - Voyage de Tahiti)
 
Přidáno: 18.5.2020
Ze života bohéma.
První Gauguinův tahitský   pobyt, mnoho jsem nečekal,   vše už bylo řečeno   dříve. O to víc mne   překvapil tenhle snímek, od   prvního záběru strhující   záležitost. Každý jistě   čeká nádhernou přírodu,   ta se, až na malé výjimky,   nekolnala, spíš je tam na   každém kroku cítit ta   stísněnost těžkých   podmínek umělce bez   prostředků a ne zrovna v   dobré kondici (zdraví si   zničil na Martiniku, kde   budoval jakousi přehradu).   Ovšem vše vynahradily   parádní herecké výkony,   zde bych se zastal i herečky   ve vedlejší roli, na to, že   neměla, co hrát, však   mlčela a pózovala, tak   bravo. Hudba... překrásná,   taková Arvo Pertovská,   housla pasovaly a podporovaly   hodně povedenou atmosféru   celého díla.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10