Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Gympl s (r)učením omezeným

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.9.2012
Bída české seriálové   tvorby se ukazuje i na tomto   díle TV NOVA. Nezachrání to   ani účast takových   hereckých osobností, jako   jsou Libuše Šafránková či   Karel Heřmánek. Zatím   proběhly tři díly, ale ty   další mé hodnocení dosti   obtížně zvrátí. To by   musel psát scénář někdo   jiný. Nuceně se vymýšlí   zápletky (které   pravděpodobně nejsou ani   promyšleny dopředu) a co mi   vadí jsou ty hudební   předěly mezi jednotlivými   dialogy. Jo, "Zlatý   Dietl!".
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2013
Nejsem seriálová fanynka,   ale po pár dílech jsem tomu   přišla na chuť a to hlavně   díky excelujícímu Milanovi   Šteindlerovi, který   perfektně vytváří roli   hospodáře, je vidět že si   to nesmírně užívá.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2012
Mě se to líbí a vy jste   tupci, že to tady odsuzujete   hned před prvním dílem.   většina našich seriálů si   to možná zaslouží, ale   tenhle je přece jen lepší   než ostatní. Je naprosto   skvěle obsazený (baví mě   Šteindler) a hlavně dětské   role jsou skvělé. Seriál   má pěknou hudbu a zatím se   v něm dějí takové   příjemné věci, které   svůj účel plní - baví.   Tedy alespoň mě. Možná z   toho bude další nekonečný   seriál, zatím to je ale   příjemné, koukatelné,   zábavné a co je hlavní -   kvalitní. Děti to zaujme,   jistě pokoukání dobré pro   celou rodinu. Jáchym je borec   :D. A chci říct, že   profesorka Holoubková je   jedna z mála rolí, ve které   mě Libuše Šafránková   nezklamala a jsem rád, že je   v tomhle seriálu. Vlastně   Nova na všechny postavy   lepší herce sehnat   nemohla...
payo1555
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.9.2013
Gympl mě baví a docela rád   se na něj dívám.   Samozřejmě,že takový   zázrak to není ,ale jde o   příjemnou zábavu bez   velkých zvratů. Zůstává   se v jednom dvou prostředích   a tam se točí všechny   vztahy i nevztahy dokola.Herci   tam sice nemají co hrát,   protože ty dialogy jsou tak   průhledný,že každý musí   vědět do předu,co se bude   dít. S tím sborem a hudbou   mi to trochu připomíná   americký muzikál ze   střední školy.Ale jo, jde   to,nijak zvláštˇ mi to můj   vkus (mám-li nějaký)   nezaneřádí.
topipig
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.1.2022
Novodobá herecká elita v   plné parádě!! Ale pozor,   nejen to! Také režisérská   a scénáristická špička!   Gympl s (r)učením omezeným   je druhý název pro termín   lobotomie.
Omnibus
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.1.2013
To lešení mě dorazilo.
Napřed jednu dobrou zprávu.   Například mojí ženě se to   líbí! Dokonce kvůli tomu po   deseti letech přestávky zase   začala sledovat něco v   bedně pravidelně... A   "díky" tomu jsem o   pár dílů tohoto svěžího   dílka nechtěně zakopnul i   já. Například i o to   rozviklané lešení - abych   ukázal, že mám taky   nakoukáno :-) Mimochodem, to   mě dorazilo... Po tomto díle   už jsem radši přes obývák   ani náhodou neprocházel, aby   mi cokoli z té hrůzy   nenalezlo do hlavy ... A teď   tu ještě lepší zprávu -   kvůli ženě (a taky pár   lidem, co už to tady   hodnotili) se hecnu a dávám   celé dvě hvězdičky! Ale   rve mi to srdce...
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.12.2013
Lišáci
tvůrci Gymplu s (m)učením   diváka omezeným to udělali   chytře.
Přemluvili k   účinkování národem   milovanou "popelku"   Šafránkovou, sympaťáka   Karla Heřmánka a příběh   nacpali do školního   prostředí. Tedy do   míst,která pro nás všechny   znamenají něco extra.
Oproti jiným seriálům   ještě doplnili hudební   motiv, kdy protagonisté   seriálu nazpívávali   světoznámé i domácí   hity.
Děj byl od   začátku poutavý,   okořeněný alkoholismem   ředitele,domácím násilím   v rodině jednoho z žáků   atd.
Potud tedy chvála   a teď začnu kydat   hnůj...
Příběh se   po první sérii začal   stávat povrchním (tedy o   něco povrchnějším,než   první série) a ke škodě   diváků a tvůrců se začal   více zajímat o problémy   učitelského sboru,než o   žactvo.
To by ale   ještě nebylo to   nejhorší...
To co mě   nejvíc vadí je, že v rámci   tržních mechanismů se   některé postavy přestaly   objevovat na mnoho dílů (   např.mladý Kraus), nebo   zmizí zcela   (L.Šafránková),což   scénáristé kamuflovali   různými blbými a nebo   ještě blbějšími   výmluvami. Tak třeba mladý   Kraus, nejproblematičtější   žák Gymplu obdržel   stipendium na prestižní   britské škole, absence synů   Daniely Šinkorové nebyla   vysvětlena vůbec a vrcholem   stupidity byl odjezd Libuše   Šafránkové (která se na   konci první série dočkala   svého štěstí) na časově   neohraničenou cestu do   Tibetu...
Nova postupem   času narvala Gympl svými   tradičními seriálovými   "ksichty", jako jsou   Révai,Šťastný apod. a to   byl začátek jeho konce.
Diváci pochopili, že   mají před sebou další   nevýrazný produkt typu   Ordinací,Cest,Letišť a   dalších bordelů a začali   dílko houfně opouštět.
A to se prostě v   kapitalismu neodpouští.   Seriál tedy končí a já   říkám: "asi je to   dobře...všeho moc   škodí..."
magnetek2001
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2014
Je to nejlepší český   seriál. Zatim! A doufám že   ho budou v televizi zase   dávat, třeba jako Comeback.
SimcaTerka9315
Hodnocení:
Přidáno: 26.9.2016
mě se to libi
mě se to líbí. Teda akorát   nechápu toho telocvikare   Aleše, že si vůbec něco   začal s tou blonckou ta je   strašná.
JonnaDU87
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.9.2021
Jak to napsat, aby byla   dodržena pravidla   komentářové sekce? První   série byla fajn a bavila mě.   Od chvíle, kdy začaly   postavy "odjíždět do   Tibetu"(přičemž nikdy   předtím se o takové   možnosti nikdo ani nezmínil)   to začalo jít do kopru.   Vztahy ve stylu každý s   každým, párování lidí   pravděpodobně dle   náhodného losu. Dědictví   po někom, o kom divák nikdy   neslyšel. Absolutně   vyhrocené či absurdní   situace, do kterých se   dostane jeden člověk z   milionu, ne polovina   učitelského sboru.   Slučování dvou škol do   jedné budovy, kam se všichni   v pohodě vejdou, místo toho,   aby si šlapali po hlavě.   Přidejte si ducha Komenského   a máte celkem jasný   obrázek, v jaký příšerný   guláš se to zvrhlo.
arocket
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2013
nahodou
tenhle serial o dost prevysuje   cesky prumer v inteligenci,   nametu, vhodne zvolenem poctu   dilu (ne, opravdu se nebudu   divat na sedm set padestaty   druhy dil Ulice!) a taky ten   potencial, se kterym zacinal,   pekne vyuzil. Nerozumim, ze   pisete, ze je to o nicem. Resi   se tam spousta zavaznych   problemu vsech vekovych   kategorii a presto to neni   typicka urvana a ubrecena   telenovela prozrana skandaly.   vsechno je podano dostatecne   realisticky, a na trochu   zdramatizovani je uz nacase si   v tv zvyknout ;) nekritizujte   po par dilech, jeste vas to   muze prekvapit.
gregy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2013
Nejlepší seriál s   perfektními herci.Ještě   teď lituju,že to
nesleduju od začátku a   neviděl jsem třeba Jáchyma   Krause a Vaška Vydru !
macinka090
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Začalo to dobře, ale později z toho byla slátanina
První řada byla dobrá.Od   té druhé to spadlo na   úroveň Ordinace a koukat se   na to už nedalo. Později   seriál nacpali spoustou   zbytečných postav, nechali   to hrát ještě k tomu   ne-herce, scénář nestál   taky za nic, 100x ohrané   zápletky, prázdné dialogy a   místo humoru, to působilo   trapně a zoufale, a to pak   už byl konec dobrého Gymplu.   Ale určitě jsou horší   seriály.
Felion
Hodnocení:
Přidáno: 3.12.2012
Mě takové seriály vůbec   nebaví. Je to prostě pro   mimina. Nemá to žádný děj   a je to hloupost. Jak se na to   může někdo dívat. Leda   nějaký zoufalec a člověk   který neví co má dělat.
Mishel32
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2013
Nej seriál
Miluji tento seriál.   Zezačátku jsem si říkala   „ zase nějaká hloupost   “. Ale za chvilinku jsem si   ho oblíbila. Sleduji každý   díl a poslouchám písničky   na youtube. Ve škole o tom   pořád vykládáme. Je to   super a každý díl   prožívám :)
janinek
Hodnocení:
Přidáno: 28.10.2013
janin
No dyt Gympl je super serial   :-D. az ted sem to zacala   sledovat je to zajimave lepsi   nez nejaka ordinace .trpn

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih19628minih19628Statečné srdce (1995) 
Braveheart n
minih7673minih7673Flashdance (1983) 
Flashdance n
minih21567minih21567U pokladny stál (1939) 
U pokladny stál n
minih144805minih144805Po strništi bos (2017) 
Po strništi bos n
minih38756minih38756Bathory (2008) 
Bathory n
minih157224minih157224Tátova volha (2018) 
Tátova volha n
minih44261minih44261Nejkrásnější hádanka (2008) 
Nejkrásnější hádanka n
minih33971minih33971Van Helsing (2004) 
Van Helsing n
minih55921minih55921Jak s Kubou šili všichni čerti (1990) [TV inscenace] 
Jak s Kubou šili všichni čerti n
minih58932minih589322012: Poslední proroctví (2009) 
2012: The Final Prophecy n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10