Jeden svět
ohodnotit

Jeden hot a druhý čehý

La zizanie

Další název:
Ani z voza, ani na voz
Země:
Rok:
1978
Délka:
90 minut
„Annie Girardotová a Louis de Funes jako voda a oheň, jako květina zalitá naftou.“

Obsah filmu Jeden hot a druhý čehý

 
Pan Guillaume je nesmlouvavý muž, geniální podnikatel a tvrdohlavý manžel. Paní Bernadette je energická žena, neméně tvrdohlavá manželka a náruživá zahradnice. Jejich manželství je věčný souboj technického talentu a podnikatelských schopností a lásky k přírodě. Stačí jedna výhodná zakázka od Japonců a život paní Bernadette se obrátí naruby. První to "odnese" její zimní zahrada - co se dá dělat, přece svého muže miluje, ale když se obráběcí stroje dostanou i do její ložnice a ona má spánek vyměřený na minutu přesně, vyrazí do protiútoku. A pomsta zklamané manželky stojí rozhodně za to.

V hlavních rolích francouzské komedie Jeden hot a...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Jeden hot a druhý čehý >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2020
Spolupráce dvou francouzských hereckých hvězd:   Annie Girardotové a Louise de Funése, se   ukázala jako geniální tah a dala vzniknout   naprosto brilantní komedii, tentokrát z ryze   manželského prostředí. Skvělý humor +   vynikající herci - no, co si od tohoto žánru   přát víc???
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2018
Takovéto role šli Louisi de Funèsovi vždy   nejlépe. Postava tvrdohlavá, schizofrenická,   jdoucí tvrdošíjně za svým cílem, to v jeho   podání vždy bylo zárukou dobré zábavy a   světe div se, stále je. Pozici manželky si   tentokrát vyzkoušela Annie Girardot, která   svoji postavu zahrála přesně tak, jak jí   známe. Žena s pochopením, ale jak se říká:   ´Odsať až pocať!´ A tak tu máme pana   továrníka, který získá od Japonců ohromnou   zakázku, která se však nedá při stávající   kapacitě firmy stihnout. A tak se začnou dít   věci. Nestárnoucí a neutuchající zábava   každou minutou po celé stopáži filmu a   komičnost Louise de Funèse a ostatních, kteří   mu jako obvykle výborně přihrávají. Dnes už   víme, že se jedná o Funèsův poslední   vyloženě zábavný snímek. Další infarkt si   vyžádal své, takže musel zvolnit, což se na   kvalitě následujících snímků značně   podepsalo. A tak i když tento snímek filmoví   matadoři znají doslova nazpaměť, stále se k   němu rádi vracejí. alespoň se na hodinku a   půl zapomene na každodenní strasti.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2016
Skvělé, jako skoro vždy z tohoto období.   Nesedla mi Girardotová, ale to je tím, že ji   nemusím celkově, ale to je jen detailíček. V   každém případě mohu jen a jen doporučit jako   skvělou zábavu.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2016
Tato komedie údajně neměla ve Francii moc   velký úspěch. Docela se tomu divím, ale na   druhou stranu je mi to úplně jedno. Vždycky mi   jde jenom o můj názor na film ( sám to musím   vidět a posoudit podle sebe, tak jako každý z   nás tady ) a ten zní : "Na tento film už   nikdy nezapomenu".
Důvodem k tomu je   spojení herců A.Girardot a L.De Funés a to   hovoří za vše.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.7.2014
Body za originální nápad - udělat továrnu ve   vlastním bytě. Vyplývá z toho spousta   neotřelých gagů, a to mě na filmu bavilo. A   také příjemné spojení Louis De Funese s Annie   Girardot.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2013
Jeden hot a druhý čehý
Popravdě jeden z horších filmů od Funèse,   nicméně i tak se jedná o povedenou komedií,   kde se najdou zajímavé situace plné   nezapomenutelné komiky. Zejména potěší   výborná scéna s kulečníkovým stolem. Dále   taky zaujme vynalézavost hlavního hrdiny při   vedení výroby ve své továrně. Některé   kousky, které vyvádí, jsou hodně absurdní.
argenson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2012
Po boku Louise de Funese se za léta vystřídala   řada filmových manželek, z těch méně   známých mě namátkou napadá Yvonne Clech,   Paulette Dubost, Andréa Parisy nebo Dominique   Davray, k větší slávě měla nakročeno Claude   Gensac, která s ním hrála nejčastěji. A pak v   závěru jeho kariéry někoho napadlo spojit ho s   tehdejší největší ženskou hvězdou.   Překvapivě se nekonal takový úspěch, jaký si   asi tvůrci slibovali, přitom spojení Louis de   Funes-Annie Girardot muselo podle mě působit   dost lákavě. Pro mě je dodnes Jeden hot a   druhý čehý výborná zábava s dobrými   dialogy, i když některé frky jsou tak pitomě   jednoduché, až to bije do očí (třeba   počítání dělníků před spaním). Nicméně   ve druhé půlce Annie Girardot dodržela svou   tehdejší trade mark emancipované a všeho   schopné ženy.
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Funes exceluje a tentokrát mu skvěle přihrává   i Annie Girardot, se kterou si báječně rozuměl   a získal v ní rovnocennou partnerku.
Komedie,   ve které opravdu o dost bláznivé situace není   nouze. Třeba, když Funes vytopí skleník...   Výborné. Následně sledujeme konkurenční boj   manželského páru, co se týče voleb. Tahle   část je nejlepší.
Nejvíc se vždy ale   stejně těším na tu poslední scénu. Barevné   ovce jsou prostě super... kdykoli se rád   podívám, opět záruka kvalitní zábavy. Pro   mě 90%.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Jsou tací,kteří tohoto nevrlého a ve   skutečnosti protivného chlápka milují a jsou   tací,kteří ho nenávidí,ale tak to máme   každej z nás...jsou lidi,kteří nás milují a   jsou lidi co nás nemusí,normální koloběh   života nicméně já a celá moje rodina se   přikláníme k první variantě...Nikdy   nebyl,není a nebude lepší komik než byl pan   Louis de Funes :)Jeho grimasy,bláznovství,mimika   jsou opravdu originální a jeho filmy se mi   hodnotí asi nejjednodušeji ze všech filmových   herců vůbec:)To že o něm Jean Marais   prohlásil,že kariéru vybudoval na špatné   náladě nebo že ho kolegové a lidé v blízkém   okolí moc nemuseli,protože byl neustále   protivnej je mi upřímně jedno...mě zajímá   výsledek a ten je stoprocentní...nemusim řešit   scénář,režii,děj a ani herecké   výkony,prostě nic a v tomto filmu to není   vyjímkou...sranda,sranda a ještě jednou   sranda...stačí jen pan Funes, vynikající   dabing pana Filpovského a je o zábavu postaráno   a já konkrétně u jeho filmů nic jinýho   nepotřebuju,takže jak jinak 10z10 :)
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.12.2011
Ekonómia vs. ekológia
Môj druhý film s Funésom a rozhodne lepší ako   Topiaci sa stebla chytá. Niektoré veci lepšie,   niektoré poslabšie, ale dalo sa. Ničiteľ   prírody proti manželke, ktorej koníčkom je   zveľaďovanie záhrady. Bezohľadný   priemyselník a tak trocha skorumpovaný politik   (perfektný svadobný sľub)proti nežnej   polovičke, ktorá zastáva zdravý rozum. Annie   Girardot v úlohe Funésovej filmovej manželky   bola skvelá
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15757minih15757Petrolejový princ (1965) 
Der Ölprinz n
minih14846minih14846Ohlédni se v hněvu (1959) 
Look Back in Anger n
minih158311minih158311Chata na prodej (2018) 
Chata na prodej n
minih24760minih24760Tři tuny prachu (1960) 
n
minih8808minih8808Hudba z Marsu (1955) 
Hudba z Marsu n
minih42063minih42063Bublina (2005) 
Bubble n
minih10538minih10538Kongo (1995) 
Congo n
minih9324minih9324Jako bumerang (1976) 
Comme un boomerang n
minih60718minih60718Cesta úspěchu (2003) [TV film] 
Martha, Inc.: The Story of Martha Stewart n
minih5950minih5950Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992) 
Dědictví aneb Kurvahošigutntág n


Hodnocení:n12345678910
Jeden hot a druhý čehý (1978)Jeden hot a druhý čehý (1978)Jeden hot a druhý čehý (1978)Jeden hot a druhý čehý (1978)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10