Duben
ohodnotit

Paranormal Activity

Rok:
2007
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
19.11.2009
„Víš, co se děje v noci, když spíš?“

Komentáře k filmu Paranormal Activity

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 43
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2014
No, klobouk dolů, sice mne   autoři nepřesvědčili o   autenticitě (několik   drobných chybek), ale přesto   jsou ložnicové scény   zvládnuty psychologicky velmi   dobře. Rozhodně   nedoporučuji sledovat   slabším povahám. Nebo když   je divák sám v celém domě.   I zvuková stránka je velmi   dobrá, proto nesledovat s   českým dabingem. Chtěl jsem   dát 7, ale není to na ně.   Takže 6. Zcela jistě se   podívám znovu. 20110917   9648/9711
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2010
No, musím přiznat, že mi   chvílema nebylo moc dobře...   Na duchy a podobné jevy sice   zrovna navěřím a filmové   davy krvelačných zombíků   mě spíš rozesmějou než   vyděsí, ale tenhle filmík   mě vtáhnul do děje, ani   jsem nevěděla jak.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Paranormal Activity
Tak tenhle film mě zaujal,   jen co jsem se o něm   doslechla, musela jsem ho   vidět. Jsem fanda kvalitních   hororů a navíc podle   skutečné události. Z prve   jsem nevěděla co čekat,   navíc dobrých 40 minut se   skoro nic neděje, kromě   otevřených a zavřených   dvěří, ale když se to   začne rozjíždět má to   opravdu koule. Obzvlášt   konec je hodně vydařený,   škoda jen že nebyla kamera i   dole, i když všichni máme   představu co se tam asi   dělo. Ale místama mi běhal   mráz po zádech, a tak to má   být u každého hororu,   který si tak chce titulovat.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2018
Mladý pár se přistěhuje do   nového domu a prostě žijí.   Samozřejmě je po ruce kamera   a tak vzniká přirozené   video, jaké dělá kde kdo.   Dnes hlavně smartphonem, že?   Postupně se však dozvídáme   patřičnou zajímavost,   která vede k určitému   nadhledu a přesvědčení co   se týče náhlých nočních   podivných událostí, které   se začnou projevovat a které   pomaloučku nabírají na   intenzitě. Found footage   tentokrát z domácího   prostředí. Takže žádná   parta lidiček točící   dokument, ale tentokrát pouze   ryzí domácí video. Námět   je tedy jasný, děj zásadní   a nejjednodušší, jaký mohl   být a skutečně pomaloučku   houstnoucí atmosféra. Takže   žádné obludy, žádné   kýble krve a utržené kusy   těl, žádné lekačky. Film   skutečně jedoucí na   atmosféře, u kterého se   vyplatí sledování v   naprosté tmě a za   naprostého ticha, jinak film   nevynikne tak, jak by mohl. A   že to není děsivé? No, jak   se to vezme. Takových   kritizujících hrdinů po   světě chodí. Jedinou vadou   na kráse je konec. Ten je   dosti vlivem mírného vývoje   událostí dosti přes čáru   a nepomůže tomu ani   připojený konec   alternativní. Tím v   podstatě nic vylepšeno   nebylo. Škoda, protože co se   týče přirozených   paranormálních jevů, mělo   to svůj potenciál.
Agostino
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.8.2010
V minulosti som už videl   kadečo, ale toto nemá ani   hlavy a ani päty. Celý dej   tohto filmu je sústredený na   dvojicu mladých ľudí,   ktorý sa rozhodnú spoločne   nažívať v strašidelnom   dome. Aby všetko vyzeralo   byť zaujímavejšie a   napínavejšie snažia sa to   vyriešiť prostredníctvom   amatérskej kamery, kde sa   všetku tieto trápne scény   nakrúcajú. Takéto filmy som   zvykol sledovať na   televíznej stanici Discovery,   kde odvysielali ako filmové   dokumenty, ktoré dosahovali   oveľa vyššiu úroveň ako   tento film z tretej   kategórie. Dvojica hlavných   hrdinov tu dosiahla sotva   nejaký priemerný herecký   výkon. Pobehovali tu ako   dvojica zmätených a   vyplašených šaškov.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Tenhle film mě fakt dostal   svým strašlivým příběhem   a napětím. Pořád jsem si   zakrývala oči a čekala až   se ty přízraky objeví a pak   zase zmizí. Když jsem to   viděla poprvé, dívala jsem   se na to s kámoškama a fakt   jsme se dost báli. Sice je to   natočené na video a nejsou   zde žádné známé tváře (   no řekla bych, že to ani   nebyli herci ), ale kvůli   tomu názor nezměním,   protože se mi nejvíc   líbilo, to že to bylo   hrozně strašidelný a já se   málem strachy počurala. já   sem to viděla v češtině i   v angličtině a konce to má   úplně jiný. V aj tu   ženskou zastřelí policiste   a v čj to skončí tak, že   toho svýho manžela pohodí   na kameru a pak na tu kameru   vybafne. Myslím si, že   český konec je lepší a   strašidelnější
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.7.2018
║Rozpočet $15,000║Tržby   USA $107,918,810 ║Tržby   Celosvetovo $196,681,656▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $4,272,117 //počet predaných   kusov 173,946║ Tržby za   predaj DVD v USA $17,209,411   //počet predaných kusov   1,151,385║ Amatérsky počin   ako sa patrí, nájde sa tu   zopár slušne zvládnutých   vecí ale tá nudná obalová   vata naokolo toho poskladá,   je čistý des. Mohlo to mať   radšej 20minút a určite by   sa to dalo vychutnať ale   takto to je len neskutočne   nudný bu-bu balast. Takže po   čarodejníckom The Blair   Witch Project, žraločom Open   Water, tu je ducharina   Paranormal Activity ale z   tejto trojice fakt   najslabšia...asi každý kto   má rád filmy, trošku   predstavivosť a dostane do   rúk kameru si rád vyskúša   natočiť nejaké podobné   horrorové scénky, len ide o   to či to je v rámci len   domácej zábavky(do čoho   podľa mňa spadá tento   pokus) alebo je to cielené k   nejakému skutočnému cieľu   čo má hlavu, pätu a   celkový využitý potenciál,   zmysel. /15%/
rankinfitch
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.12.2009
Debilní obdoba Blair Witch,   pouze s tím rozdílem, že   Blair Witch je alespoň   tématicky originální film.   V Paranormal Activity   sledujeme příběh 2 lidí v   jednom domě, kde   "straší". Z   celého filmu se mě líbily   přesně 2 scény, jinak   ukrutná nuda a NIC.
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2011
Kdyby ten borec nebyl tak   neuvěřitelný idiot, tak by   šla úroveň výš.
Mám ráda atmosférické   horory, paranormální jevy,   něco nevysvětlitelného...   mnohem víc než potoky   malinové šťávy. Zde však   moc nefungoval ani ten pocit   hrůzného a neznámého   tajemna. Možná právě díky   hlavnímu představiteli,   který byl na zbřinkání a   naprosto nesnesitelný už od   začátku. Místo, abychom si   tak užili vrzání dveří,   musíme trpět pořád dokola   scény, kdy ona má strach,   přirozeně proto hledá   útěchu a on se jí za to   akorát vysmívá do ksichtu.   No fuj! Nějak se mi pak   nešlo vžít ani do celkem   solidně vystavěných   nočních scén. Dohromady to   prostě nějak nefunguje a ani   sledování při zhasnuté   lampičce v noci příliš   hrůzy nevzbuzuje. Jen další   případ, kdy platí mnoho   povyku pro nic.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2012
Paranormal Activity
Docela dobrý horor, který se   chce svým pojetím tvářit   autenticky, což se místy   možná trochu daří. Bylo tu   pár napínavých scén, ze   kterých mrazí, ale že bych   se u film vyloženě bál, tak   to říct nedá. Osobně mi   hodně vadilo chování   ústřední dvojice, která mi   mírně kazila dojem z celého   filmu. Nicméně poslední   scéna nemá chybu.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.11.2009
Asi ano, nicneznam má možná   pravdu, v tom že Paranormal   Activty je obyčejný možná   i podprůměrný americký   film který náhodou objevil   Paramount a uviděl v něm   rychlý tok peněz...Jenomže,   v Activitách nejde ani tak o   film jako spíš o noční   záběry při kterých my   slabší v kolenou ležíme na   posteli čelem ke stěně a   máme nastražené obě uši   kdyby náhodou se nějaký ten   „zvuk“ objevil i u nás   doma...Líbí se mi, že se   vrací ta stará škola   hororů, všichni musí uznat   že nás zaplavila horda   rádoby hororů kde místo o   ten pravý strach jak ho   známe a jak je ukázán   právě v Activitách, se   objevují horory typu Saw, kde   místo aby člověk se krčil   pod dekou, leží u   záchodové mísy a   prohlíží si svůj   oběd...Ano, jsou tam záběry   které se opakují, ale jiné   je chování hlavních postav,   mísí se vztek, strach,   nenávist, lhostejnost...A to   je právě ten bod, kdy si   říkám jak bych se zachoval   já...Kdybych hodnotil jen   film, tak by moje hodnocení   nebylo vyšší než 50% ale   jelikož já hodnotím nápad   a moje pocity při nocích kdy   jsem svítil všude po bytě,   tak dávám podle mě   zasloužených 70%!!!
decepticon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2012
Jeden z filmov, ktore treba   sledovat v noci a pokial mozno   sam inak to nema spravny   efekt. Miestami mozno trochu   nuda, ale je pomerne kratky   takze sa to da vydrzat.

/13.04.11/ cz   dabing Riafilm pro Intersonic   v roce 2010 [FS]
/06.06.12/ -=- [PIP]
Pixel116
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2010
Velmi úspěšná tzv.   duchařina. Hodněkrát jsem   se i dost lekl a často mi   běhal mráz po zádech. Jde o   nízkorozpočtový film   natočený ve stylu domácího   videa, který stál jen pár   tisíc dolarů a na kterém   vidělali miliardy. Diváky   film na tolik zaujal, že   někteří se na něj do kina   i vraceli.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2010
Nevím, jak hodnotit film,   který vlastně filmem není.   Přiznávám, že jsem se   pěkně bála a když jsem   zhasla, měla jsem dost   nepříjemný pocit. Inu   slabší povahy to asi   zbaští jako já.....   Nicméně jsem se s něčím   podobným setkala na vlastní   kůži, takže není divu, že   mě to vzalo. A kdo to   nezažil, neuvěří.
Clockwork
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Nic prevratneho se   nekona,chvilema celkem i   pulzujici napeti, ovsem po   schlednuti traileru jsem cekal   ze to bude vetsi drama a fofr.
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Ačkoli to není jeden z   nejlepších filmů poslední   doby, tak dávám 75%, už   proto že jsem se na to koukal   v noci a sám a tak mě docela   mrazilo. Hlavně při   záběrech v noci na pokoj   člověku tuhne krev v   žilách, když si uvědomí   že tam nejsou sami a ono   "neznámé" se   začíná projevovat čím   dál intenzivněji. Zdá se   že použití "reálné   kamery" má ve filmech   velký potenciál a i když   třeba Cloverfield nebo [Rec]   byly o úroveň výš, je   tento film ukázkou toho, jak   z malého rozpočtu udělat   působivý film na dlouhé   zimní večery.
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2010
Smělý pokus s ruční   kamerou tvůrcům vyšel dost   slušně. A taky na tom díky   divákům vydělali slušnou   sumu. Filmů s tématem   pronásledování   paranormálními jevy, projevy   poltergeista apod. je spousta.   Tady na to šli jinak a vše   natočily tak, aby to vypadalo   jako domácí video jednoho   páru. A vůbec mi nevadí,   že se ze začátku nic moc   neděje, ale atmosféra   postupně houstne, projevy   onoho záhadného jevu se   stupňují. Scéna, kdy je   hrdinka vytažena za nohu z   postele a vlečena po chodbě   do komory mě dosti šokovala   a zařadil jsem si jí mezi   své nejhrůznější   hororové momenty, na které   když si vzpomenu, tak mi   běhá mráz po zádech.   Zajímavé je také zvolení   dvou odlišných konců filmu.   Jeden pro evropské diváky,   druhý pro ty americké.   Pěkné, děsivé,   strašidelné.
leunka592
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2010
Úžasný film u kterého jsem   se opravdu bála a to se jen   tak nestává :D Něco jsem   slyšela, že je to podle   skutečné události, ale   nevim no...
Warrior7
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2010
Polde ostatních hodnocení a   komentářů jiných   uživatelů jde vidět, že   jsou filmoví diváci, co se   týče tohoto filmu,   rozdělení na dva tábory.   Ti, co říkají, že to je   blbost a ti, co si to jenom   vychvalují. Ono dost   záleží na tom, jak se k   tomu filmu stavíte. Jestli   věříte v duchy a   nadpřirozeno, dá se říct,   že se po shlédnutí tohoto   filmu budete bát jít na   záchod. Za předpokladu, že   horory zrovna nejsou váš   šálek čaje, budete tento   film vidět jako další   odvar, který se vynořil   odněkud z ameriky. Já   osobně se koukám na všechny   filmové žánry a líbí se   mi od každého něco. Co se   týče Paranormal Activity,   tak můžu říct, že pár   děsivých scén tam opravdu   bylo. Jenomže než se jich   člověk dočkal, tak se   málem unudil k smrti,   protože jinak se tam vůbec   nic neděje. Takže takový   filmový průměr 5. A jeden   bodík ještě přidám za   originální nápad režie,   která z 11 tisíc dolarů   rozpočtu dokázala vytáhnout   několik desítek milionů za   pár týdnů. U mě tedy   celkově 6/10.
Steawi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.1.2012
Zklamání.A to velké.Film   prakticky nedal nic nového,s   naprosto odstrašujícímí   hereckými výkony a s   příšerným českým   dabingem.Možná,že v   angličtině by to mělo   trochu úroveň,i když se   netroufám říci,že by to   film pozvedlo o stupeň   nahoru.Duchařské návštěvy   okoukané,tohle všechno   najede v x dalších.Po první   hodině jsem se musel   strašně přemlouvat,abych to   vůbec dokoukal,přeci jen   jsem ale chtěl vědět,jak to   asi může dopadnout.Konec byl   asi nejlepší scéna,jinak to   všechno byla ztráta času.Do   druhé dílu se raději nebudu   pouštet.
Honey0105
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.12.2010
Tak abych byla upřímná, tak   film na mě docela zapůsobil.   Chvílemi byl trochu nudný,   ale člověk stejně netušil,   co čekat.
Musím se   přiznat, že amatérské   natočení dalo filmu říz!   Člověk si pak myslí, že   kouká na něco, co támhle   prožívají třeba sousedé.   Je to docela děsivé.   Amatérské filmy moc   nemusím, ale k hororu to   sedí bezvadně! Tahle   duchařina byla díky tomuto   ztvárnění dobře obohacena.   Jinak by to byla opravdu   nuda!
Každou tu noc   jsem čekala, co vše se   přihodí a nebo co do kamery   vyskočí. Pořádně jsem se   lekla tedy jen jednou. Stejně   mě to ale docela bavilo.   Prostě jsem dále čekala, co   mě vystraší, co se stane. O   koho půjde. Jak se to   rozřeší.
Některým   věcem bych možná   neuvěřila, ale některé   byli docela i uvěřitelné,   když se člověk o duchy   zajímá. Já těmhle věcem   věřím tak nějak na půl a   proto to na mě působilo   trochu víc.
Co ale   vůbec nedoporučuji, je   český dabing! Něco tak   upištěného a hloupě   namluveného jsem dlouho   neviděla. Tím ten film   trochu ztratil. Originální   znění by mělo být   lepší.
Jinak koncem   jsem byla opravdu překvapena,   čekala jsem zcela něco   jiného a tohle byl poměrně   i šok. Nebudu nic prozrazovat   samozřejmě, protože to by   byla škoda.
Četla   jsem hodně recenzí a s   některými bych souhlasila.   Avšak nečekala bych něco   naprosto převratného. Je to   takový nový styl, ale   úplná bomba to není.   Přesto si myslím, že   milovníci duchařin by si   tento snímek měli přidat   mezi své zhlédnuté filmy.
Nikotyna
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2011
Pamatuju když s timhle filmem   přišla moje spolužačka,   že to musím vidět, že z   toho nemohla spát. :D
a protože o tom začalo   mluvit čím dál tim víc   lidí, tak i já jsem se   rozhodla si to pustit. První   minuty filmu jsem pořád   řikala, o čem to bude. :) a   je pravda, že pár lekaček   se ve filmu najde. .) Ale po   zjištění, že je to fake.   film totálně upadá na   kvalitě. a dalšími díly to   zabili podle mě úplně.
vernom
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.12.2010
8/10
musím teda říct,že jsem od   toho čekala více jak jsem   četla ty různé recenze, ale   jo dalo se na to dívat, mám   ráda takové duchařinky.   Klidně tam mohlo být více   těch nočních prvků, za to   konec byl docela zajímavý.
VendaCiki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2011
AJ vs. ČJ verze?
Tenhle film je faaakt   hustý... Viděla jsem ho sice   s titukama,ale když mi   kámoška říkala,že ho   viděla v češtině,ve filmu   jsme se schodly až na   konec,kde jsme se   rozcházely.V mojí verzy bylo   že toho svýho přítele   zabodla a jí pak zastřelili   policisté a v její,že těla   nenašli.Posoudit to   nemohu,protože jsem to v čj   neviděla,tak nwm co na tom   bude...
Albertosaurus
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.1.2011
Pustil jsem si ho už   podruhé, abych mu nekřivdil,   protože doopravdy nevím,   proč se kolem tohoto filmu   strhl takový humbuk. Mám moc   rád snímky natočené   rádoby amatérskou kamerou.   Takovou autentičnost těžko   někde jinde seženete. Ať   už to byl Cannibal Holocaust,   Záhada Blair Witch,   Cloverfield či REC...ve   všech těchto působivých   snímcích se tato metoda   natáčení vyplatila,   protože to byl způsob jak   zachytit klasický příběh   jinak, autentičtěji, dodat   mu určitou auru   realističnosti a vtáhnout   diváka přímo do děje.   Paranormal activity ovšem   nevypráví žádný   příběh, je to prostě nuda   k posr... . Ze začátku tu   byly náznaky atmosféry, ta   se však rozplynula během   čekání na nějakou gradaci,   či vyústění. Pravda,   vyústění přišlo, ale   nevím proč, ani napodruhý   to se mnou ani nehlo. Je to   zkrátka blbost. I Jonathan   Hensleigh se svým tripem do   džungle dopadl lépe,   protože veškerou kolosální   haldu nelogičností přebil   kulervoucí atmosférou a   několika šťavnatými   nápady.
Tohle je   zkrátka jen film na efekt.
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.9.2018
Slušné rozptýlenie pre   divákov s fantáziou a   slabosťou pre zimomriavky a   strach z neznámeho.   Bohužiaľ tiež podpásovka   pre milovníkov zaujímavých   a prepracovaných záverov.   Filmu nepridáva ani fakt, že   byť stratený v lese alebo   uväznený v zapečatenej   budove je iná situácia, než   byť v obyčajnom dome s   možnosťou z neho kedykoľvek   odísť.
karolli
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Musím říct, že od filmu   jsem čekala mnohem   víc.Nepřišel mi nijak   strašidelný ani záživný.   Hlavní postavy vám za   necelých pět minut začnou   lézt silně na nervy(hlavně   ten chlápek) a děj se   neskutečně vleče. Po asi   hodině filmu stále   přemýšlíte, kdy se to   sakra konečně rozjede a   něco se stane.Rozjede se, ale   asi deset minut před koncem,   což je podle mě trochu   pozdě...
Helled
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2013
Kde na to ty lidi přichazejí   takové vyborné horory jako   je třeba paranormal activity   je horor který vypadá jako   thiller ale je to skvělý   horor kde vůbec nejde o krev   ale o strach.
Wiikii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2018
Nechápu proč má tento film   jen 55% (ČSFD), je rozhodně   lepší než nějaká Mama !!   HODNOCENÍ: 78%______
Aintcha
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.12.2010
Paranormal Activity je film   točený neobvyklým   způsobem, který má diváky   přesvědčit o skutečnosti a   pravdivosti tohoto příběhu.   Mě však tento snímek   ničím nepřekvapil ani   nevystrašil. První polovina   filmu byla téměř o ničem.   To že se v noci otevřou a   zavřou dveře mi rozhodně   nepřijde nijak tajemný. Film   se mi začal líbit až asi   poslední dvě noci. Od tohoto   filmu jsem čekala mnohem   více.
issoumaila
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2009
Jeden z najlepších snímkou   na aké som sa tento rok   dostal do kina. Cez všetkú   kritiku ľudí u mňa 7/10
Ell3
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.4.2010
No,abych pravdu řekla,tak po   shlédnutí toho filmu jsem se   dvě noci bála   usínat.Ukázalo mi to moji   další nesmyslnou obavu,co by   se mohlo přihodit.Když se   teď vracím k filmu tak je to   prostě néé moc extra horor   pojatý trochu jinak.Podle mě   určitě odvedl dobrou práci   vyvolat strach v divákovi.V   kině jsem mouřila oči,abych   se nevylekala a netrpělivě   čekala až si hlavní postavy   půjdou lehnout.Jestli ale   někdo čeká nějaký film   hodný kvalit oscarových   filmů,tak se na to určitě   nekoukejte.
soukupp
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Přesně takhle si   představuju horor když vám   půl hodiny mrazí v zádech a   bojíte se v noci jít na   záchod. I když se vlastně   ve filmu nic neděje ten   strach se pořád stupňuje. V   kině to ale asi není ono,   ale doma na DVD   vinikající.Přesně takhle   jsem se bál když jsem viděl   poprvé Japonský Ring. Jsem   zvědavý na Monstrum a (REC).
Pavka89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.2.2010
Ano, jsem srab a moc na horory   nejsem. Dávám 70%, protože   při některých scénách   (točených večer) jsem byla   podělaná strachy, ale jen   tak si to znova večer   nepustím, ale film   doporučuji :-).
Krypton
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.1.2010
Nízkorozpočtový (je to na   něm znát)film ve kterym se   hodinu nic neděje. Strávila   sem nad tim hodinu a něco a   můžu říct, že sem se   málem stavěla na hlavu   nudou. Pár strašidelnejch   zvuků, výkřiky, bouchání   a vše se děje v noci. Bojim,   bojim. To má jako někoho   vyděsit? Až na to, že já   se vůbec nebála. Jedině   snad u toho konce jak tam   vykřikla a to tak, že mi   naskočila husí kůže. Pro   mě to byla hodně velká   ztráta času a dost lituju   toho, že sem se vůbec   nechala udolat svojí   zvědavostí a koukla se na   to.
Worech
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.10.2017
NIc
Totální blbost. Žádný   děj, zápletka, nic. Jo,   trochu mrazení, ale z   ničeho. Kamera stejná jako z   Blair Witch, ale... Ztráta   času.
Morbo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2009
Strach!
Paranormal Activity jsou   lahůdkou pro fanoušky   hororů - pro lidi, co se   rádi bojí. Příběh jde   stranou, děj není   podstatný, vše je   soustředěno jen a pouze na   vyvolávání strachu. To je   alfa a omega filmu. Ruční   kamera zde dle mého názoru   byla využita naprosto na   výbornou, dokonale plní   svůj účel a bez ní by film   naprosto postrádal smysl.   Dodává onen punc   bezprostřednosti a intenzity,   efektivně simuluje   dokumentární nádech a   uvěřitelnost. Krásně   týrá diváka se záběry, ve   kterých je vidět jen něco -   a občas vůbec nic - což já   osobně miluju na tomto stylu   nejvíc. Závěr filmu (ve   skutečnosti jsou asi tři   různé, ale všechny   vzásadě velmi podobné a   postavené na stejné   základní myšlence) je v   tomto ohledu naprostým   vrcholem a takřka   mistrovským dílem, které   krásně dokazuje, že ty   nejsilnější pocity nemáme   z toho, co vidíme, ale   právě z toho, co   nevidíme.
Nádherně   je vystavěna postupná   gradace a stupňování   strachu. Každá další noc   je horší a horší a ke   konci už scény skutečně   berou dech, mrazí po celém   těle a strach vyšponuje   divákovu mysl na absolutní   maximum. Stačí pak jen   málo, aby byl divák polekán   a upoután. Práce Orena   Peliho je v tomto ohledu   takřka mistrovská.   Smekám.
Denní scény   mohou být pro někoho nudné   a zbytečné, ale osobně si   myslím, že krásně   vykreslují psychologii   postav, vysvětlují jejich   motivy a častokrát   předznamenávají další   hůrzy a svým způsobem jsou   ještě mrazivější než   následující noci.
Právě propukající   kontroverze kolem tohoto filmu   je v zcela pochopitelná a   logická. Dá se říct, že   krom Cloverfieldu (který byl   v zásadě nezajímavou   hollywoodskou tuctovkou a   tudíž nevyvolal reakce   žádné, natož   kontroverzní) a Diary Of The   Dead (který je tak zoufale   špatný, že vyvolal pouze   reakce negativní) provázela   obdobná kontroverze snad   všechny filmy točené   ruční kamerou. Tento styl   má své zaryté odpůrce a   své vášnivé příznivce.   Já se přikláním spíše na   stranu přiznvců, pokud je   daný film natočen dobře.   Další háček je v tom, že   cílem filmu je vyvolávání   strachu - pointa děje a   logika jednání není   podstatná a to je pro mnoho   diváku přes srdce   nepřenesitelné.
Tohle   je záležitost pro hororové   fajnšmekry libující si v   duchařské tématice a   strachu z neznámého a   nevyobrazeného. Je to 100   minut čiré hrůzy. Jinými   slovy je to film jako mně   šitý na míru. Jsem naprosto   nadšen a nemohu jinak, než   za plný počet.
kadodinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2010
No hustý,musim čříct že   to bylo vážně   hustý.Pravda,v celém v filmu   když to shrnete,tak se nic   neděje,ale vy tomu prostě   uvěříte! Opravdu skvěklí   nápad!Nemám co dodat nebo   vytknout!Krása
satannas
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.11.2011
Nezáživná a vlekoucí se   nuda s primitivním hereckým   výkonem mužské postavy a   neuvěřitelně stupidním   amatérským dabingem,   alespoň tedy ve verzi, kterou   jsem viděl já. Tímto jde   veškerá atmosféra strachu   do háje a člověk jen s   povzdechem vzpomene na zlaté   časy Blair Witch, Kruhu a   podobných lahůdek, které   tento odpad i svým způsobem   tak trochu vykrádá. Na   dvojku a trojku stoprocentně   nebudu mít chuť.
Amidamaru
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2010
Přemýšlel jsem co sem   napsat poměrně dlouho...   poslední dobou se vracím ke   sledování horrorů... ale   paranormal activity mě docela   překvapil... žádné   nechutné krvavé scény,   žádné extra zvláštní   efekty, nikdo neběhá po   stěnách a podobně... je to   strašně jednoduše   natočený film, ale tak že   mu prakticky uvěříte..   nutí člověka o tom filmu   přemýšlet a když se do   něj trochu vžijete tak už   nikam nepůjdete potmě...
ajenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.12.2009
...
opravdu dosti děsivý   film.....i když se tam skoro   nic neděje tak je to mega   děsivý...nemohla se s toho   ani spat..a jesti je to fakt   podle skutečné události tak   je to mazec...
pecak9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2010
Tak u tohohle hororu jsem se   po dlouhé době zase bál. Je   to sice nízkorozpočtový   filmeček, ale hodne   povedený. Konec trochu   překvapivý, ale proč ne.   Doporučuji!
Hadej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2009
Okamžitě jsem tenhle film   zařadil do topu svých   hororových zážitku... nikdy   bych nečekal, že mě tak   vyděsí film, ve kterém   "nic není"   ...gradace, děsivé ticho,   mozek jen pracuje a strach   příjde vždycky dříve než   děsivá scéna, famózní !

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40095minih40095Tři Alberti a slečna Matylda (1994) [TV inscenace] 
Tři Alberti a slečna Matylda n
minih159725minih159725Čarodějův učeň (1989) [TV hra] 
n
minih36087minih36087Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban n
minih61635minih61635Děti kukuřice (2009) [TV film] 
Children of the Corn n
minih21216minih21216Touha Sherlocka Holmese (1971) 
Touha Sherlocka Holmese n
minih36901minih36901Kráčející skála (2004) 
Walking Tall n
minih41428minih41428Moje sestra vlkodlak 2 (2004) 
Ginger Snaps: Unleashed n
minih35849minih35849Ahmed a Hazar (1990) [TV inscenace] 
Ahmed a Hazar n
minih26790minih26790Sedm písní a pochybnost (1967) [TV film] 
n
minih58223minih58223Škola života (2009) 
An Education n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015)

 Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015)
Paranormal Activity: The Ghost Dimension n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Gregory Plotkin

(pokračování)

Paranormal Activity: Prokletí (2014)

 Paranormal Activity: Prokletí (2014)
Paranormal Activity: Prokletí n
Paranormal Activity: The Marked Ones
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher Landon

(pokračování)

Paranormal Activity 4 (2012)

 Paranormal Activity 4 (2012)
Paranormal Activity 4 n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Henry Joost, Ariel Schulman

(pokračování)

Paranormal Activity 3 (2011)

 Paranormal Activity 3 (2011)
Paranormal Activity 3 n
 
Země: Spojené státy americké
Režie: Ariel Schulman, Henry Joost

(pokračování)

Paranormal Activity 2 (2010)

 Paranormal Activity 2 (2010)
Paranormal Activity 2 n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Tod Williams

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10