Duben
ohodnotit

Vetřelec: Covenant

Alien: Covenant

Další název:
Votrelec: Covenant
Rok:
2017
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
18.5.2017

Komentáře k filmu Vetřelec: Covenant

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2018
Ujíždím na Ridley Scottovi   od doby jeho   "Vetřelce" (1979),   kterého jsem viděl ještě v   ústeckém nabitém letním   kině v tenkrát oblíbené   "sedmdesátce" (cca   5000 - 7000 diváků,   nepočítal jsem to). Tento   film je druhým nejlepším v   řadě příběhů s   oblíbenou stvůrou z   vesmíru. Blíží se k němu   před šesti lety natočený   Scottův Prometheus, z něhož   vychází dnešní snímek a   úroveň má film Aliens   (1986) Jamese Camerona.   Příběh prakticky opakuje   původní námět s menšími   odchylkami, vesmírná loď se   nevrací zpět z mise, ale   naopak míří za novým   osídlením další planety.   Pak už to jde jedno za   druhým, signál z neznámé   země, vetřelec se vchlípí   do nic netušících   badatelů, a malér je na   světě nebo spíše ve   vesmíru. Líbí se mi stejný   režijní postup, technické   triky jsou na vysoké úrovni.   Příběh je přehledný,   divák nemusí domýšlet   žádné situace, ale   samozřejmě výhodou je   vidět "Prométhea".   Postava robota Davida/Waltera   ve scéně s flétnou je   špičková.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.11.2017
Proč má někdo potřebu   osvětlovat jak to bylo s   Vetřelcem a vůbec, když pak   stvoří něco takového jako   Covenant. Už u předchozího   dílu jsem trpěla, ale tady   jsem vydržela jenom kvůli   Fassbenderovi. Zbytek filmu v   blátě, mlze, pár krvavých   scén, herecké výkony nikde,   Davida/Waltera jsem   identifikovala na konci ihned   a nevím, proč musí   astronauti v 21 století lézt   na neprobádanou planetu a pak   se diví. Nebo ani nediví,   protože je hned něco   seřeže a sežere.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.7.2017
Vetřelec po xté ale né lépe:-((
Je velká škoda, že   posledních cca 10 let, ale   spíš i víc je moderní   brát staré klasiky a mrvit   je a různě točit co bylo,   co bude, a jak to nezačlo a   jak to mělo skončit.   Vetřelec je KULT, ale   bohužel došlo i na něj a je   celkem ukradený, že ho   točí člověk co ho s partou   dalších lidí vymysleli. Po   průměrném filmu Prometheus   (2012) přichází možná   ještě slabší Covenant a co   je horší Ridley stále má v   hlavě další filmy s tímto   vesmírným zabijákem. Co   nám Covenant přináší, tak   v podstatě ošlehnutej   Prometheus, pár keců,   kterejm málokdo rozumí a   nějakou tu akci, ale   upřímně i to už občas   nudí. Nakonec příběh   celkem slabej, triky a   technická stránka OK, zvuk a   hudba velmi slušné a taky   GORE se ti Ridley povedlo,   jinak zklamání, čekal jsem   strašidelnější,   propracovanější film.   "už nech Vetřelce bejt   a spát a tenhle vyždímanej   citron víc neždímej   Ridley"
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.3.2019
Posádka koloniální lodě se   po zachycení neznámého   signálu ocitne na neznámé   planetě podobné Zemi. kde   začne čelit té   nejděsivější hrozbě,   jakou si nikdy nedovedla ani   představit. ´Prometheus 2´   či ´Alien: Covement´. jak   je komu po chuti. Přímé   pokračování neoficiálního   prequelu vetřelčí ságy   přináší příběh, který   jsme však už ale jakoby   znali. Ano. Námětově je v   podstatě stejný, jako zcela   první snímek z roku 1979   ´Alien´, který v nejedné   zemi dokázal rozvířit vody   děsivého vědomí. Snímek   není na stejné úrovni jako   předchozí film a jako film   zcela první. Je to něco mezi   nimi a vcelku je to škoda.   Ridley Scott ve vyobrazení   napínavých sekvencí jako   obvykle opět nezklamal, ale   když v té nejlepší   atmosféře najednou přijde   dlouhá nudná část,   veškerý divácký zájem je   vytržen úplně stejně, jako   když se na komerční   televizi v průběhu filmu   začnou vysílat reklamy.   Přiběh, skutečně velmi   podobný zcela prvnímu   snímku, nepřináší nic   zásadního, nic   převratného, nic   objektivního. Naopak je velmi   předvídatelný, takže   každou scénou se   odhadující divák   přesvědčuje, jestli   následující dějový vývoj   tipnul správně. Těžko   říct, proč tento film   vlastně vznikl. Ve své   pozici se zdá být naprosto   zbytečný.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.9.2017
PROCESOR!
Já vám váš názor neberu,   respektuji ho, tak si ho   užijte a stejně prosím   přistupujte ke mě. Já byl   spokojený. Nečekal jsem   bůhvíco a dostal jsem celkem   solidní zábavičku i když   začátek byl strašně   dlouuuuuhej. Doufám, že   nebudu moc spoilerovat, když   napíšu, že tam nejde ani   moc o souboj mezi posádkou a   vetřelcem, jako o bitku mezi   hodným a zlým robotem. Což   v mých očích posouvá   snímek do úplně jiný   roviny, protože ruku na   srdce, nám jako druhu už moc   času nezbývá a další   vývojový stupeň se   nezadržitelně plíživě   dere na naše místo. To je   evoluce, bohužel-bohudík.   Proto není moc šokující,   že roboti nechtějí   sloužit, ale tvořit.   Úvodní scéna hovoří   jasně..." Nalej   čaj!!!!"....
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.1.2018
Doufám, že už je konec a   nikdo další nebude Vetřelce   ani Predátory budit. Myslím   si, že už toho bylo   skutečně dost.
Tyto   filmy zachraňují jenom   vizuální efekty.
Prometheus se ještě dal,   ale toto nemělo logiku. Jo,   jasně dáme zastávku na   planetě o které víme hovno   a ohrozíme celou misi na   níž závisí přežití   lidstva. Paráda - pojďme na   to - hurá. A potom se   divíme, jak jsme to blbě   dopadli.
RM
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.6.2017
Mno, očekávání byla asi   příliš velká :-(
Nedá se to srovnat s   původním filmem z roku 1979.   Škoda. Zbytečné plkání,   zbyteční dva androidi,   zbytečný film.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2018
║Rozpočet   $97miliónov║Tržby USA   $74,262,031║Tržby   Celosvetovo $240,386,898▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   //počet predaných kusov ║   Tržby za predaj DVD v USA   //počet predaných kusov ║   Tak ja som si to nakoniec   užil viac než som čakal.   Veru po tých reakciách čo   som čítal, som sa zas   obával čo také hrozné na   nás Ridley vypustí. Nakoniec   vypustil slušnú dusivú   atmosféru, napätie a strach.   Samozrejme máme tu výdatne   naivnú kolonizačnú jednotku   osídlovatelov planét, ktorý   si chcú skrátiť cestu   vesmírom a zakotvia na   planéte ktorá im na prvý   pohľad ponúkne slušné   podmienky na život. Nuž opak   sa stáva pravdou a môže   začať peklo. Ridley nám dal   Prometheusom pekný dejoví   nástrel a teraz dejovo   nadväzuje. V podstate tu   máme taký prechodoví film,   ďalšie spojivo v tomto   drsnom univerze. Je to taký   mix Prometheusa a Votrelca.   Dokonca aj po hudobnej   stránke. V tomto diely už   stavia na základoch ktoré si   stanovil a nie je to   najhoršie. Ľudia pozemský   ani ich tvorcovia už nemajú   vo vesmíre miesto. Na scénu   nastupuje ničiteľ   devastátor Dávid (Michael   Fassbender je jasný herecký   kráľ, ten jeho chladný   chirurgicky presný postoj,   brrŕ), ten sa do toho pekne   oprel. Všetkých má len za   doterný hmyz a chce podľa   daných možností stvoriť   niečo viac. Experimentuje a   ide mu to. Zákernejší a   prešibanejší android tu   ešte nebol. Veru nakoniec to   je dejovo šité na mieru   androidovi, ľudia sú tu len   figúrky v šachovnicovej   partii, ktorá môže mať len   jedného víťaza. Pokusy a   masaker môže začať. V   rámci sci-fi nám Ridley   opäť ponúka niečo z toho   lepšieho čo nám posledné   roky ponúkli alebo lepšie   povedané neponúkli. Jeho   filmársky štýl vie vždy   upútať a ako vždy nám   servíruje úžasní vizuál,   krásne lokácie, prostredie,   kulisy, silnú doprovodnú   hudbu aj keď sa vykráda ale   k tomuto dielu tie melódie   pasujú. A príde aj na   vytúženú akciu, dravosť,   drsnosť a slušná dávka   napätia pri stresujúcej   posádke, ktorá sa dostáva   každým ich krokom do   riadnych problémov. /videl v   kine: 100%/
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2017
Covenant
Jednoznačně spíše   pokračování Promethea než   jakkákoli návaznost na   Vetřelce, pokud tedy   nepočítám krátké scény s   vejci. Málokdo umí skěle   pokračovat v načatém díle,   jehož počátky jsou hodně   vousaté. Ani velký režisér   Ridley to nezvládl.Technicky   stejně jako Prometheus   dokonalé, krásný vizuál   ale: bez syrovosti, šoku,   překvapení prostě toho co   dělalo Vetřelce vetřelcem.   65%
Robinson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.5.2017
Tolik let jsem čekal na   nového vetřelce ... to jsem   však ještě netušil, že   tam budou lidem létat   mimozemští hajzlíci do   nosů a uší, že tam uvidím   líhnoucího se vetřelce   dělat roztomilé ksichtíky   na Fassbendera za doprovodu   dojemné klavírní hudby a   že tam dojde i na robotí gay   scénu. Je to pozitivum? Já   nevím. První třetina filmu   byla fajn, navíc mě velmi   potěšil soundtrack   používající staré známé   motivy - při údvodních   titulcích mě až naskočila   husí kůže. Druhá třetina   je podivná a zbytek je   rutinní akce s nehezky   digitálním vetřelcem. Tatam   je tajemno, tatam je   atmosféra ... proboha Ridley,   nech to mladším, už na to   fakt nemáš. Hodnocení   zatím takto, časem snad   něco přihodím či uberu.
pigal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.9.2017
Votrelec hnije a smrdi...
Ridley Scott a Alien?To je   smrtelna   kombinacia.Celosvetovu kritiku   som ignoroval a na film sa   podival.Na jeho konci som   zostal sokovany.Vsetko   zle...Cim zacat?Scenar je   katastrofalny,plny   nelogicnosti a idiotskych   napadov.Scenarista si zasluzi   permanentny ban.Na slaby   scenar navazuje zvysok,vcetne   trapnych hereckych vykonov   /Katherine Waterston dalsi   permanent ban/.V sucasnej   modernej dobe musi mat aj   sci-fi nejaky vyznam a   idiotska vyvrazdovacka uz nema   v A-ckovych filmoch svoje   miesto /cest   vynimkam/.Efekty,kostymy,hudba   ,zvuky nevyrazne.Vsetci   tvorcovia filmu by si   zasluzili,aby im Votrelec   vyliezol   z"prdele".Bod za   to,ze je to film,bod za   Votrelca,bod z ucty k Ridley   Scottovi.
Film rozhodne   nedoporucujem.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2017
Po „Prometheovi“, který   byl pro mne zklamáním   především naprosto   nesmyslným chováním   posádky a dialogům („Chci   vzorek – na výzkum“),   toto pokračování naplnilo   mé očekávání   Samozřejmě, některé   pochybnosti přetrvávají,   ale to je asi v normě. Mně   se to celkem líbilo se vším   všudy a těším se na   třetí díl.
Pravdou   je, že k lepšímu pochopení   filmu a chování   jednotlivých postav je dobré   znát i další odkazy a   zdroje, což může být na   škodu. A mnohé nelogičnosti   nebo přímo chybky,   kritizované v tomto filmu, se   najdou i v původních dílech   (v Prometheovi tyto   nelogičnosti přímo tahají   za uši, ale vyskytnou se i v   původních Vetřelcích).
Co mně docela vadilo,   však byl, podle mého   názoru, velký důraz na   víru některých členů   posádky. To se projevilo už   i v "Prometheovi".   Samozřejmě se to nabízí v   souvislosti s hledáním   "Tvůrců" (ovšem v   originále jsou nazývaní   „Engineers“ –   Inženýři). Nevím, zda je   Ridley Scott věřící, či   to vyplynulo ze scénáře.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2017
Je to lepší než Prometheus   a jiné než zbytek ságy.   Film mě bavil, držel v   napětí a jsem rád, že se   nenaplnily moje obavy po   přečtení komentářů k   filmu. Kvalitní hudba, dobré   lokace i celkem slušný   příběh.
topipig
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.12.2020
Fuj! Propad do béčkových   vod by mě vůbec nevadil, ale   tolik stupidit, WTF momentů a   imbecilních keců to je už   vrchol. Žádná   zapamatováníhodná postava,   všechno kreténi nebo krávy,   o dalších kokotinách se ani   rozepisovat nebudu. Tenhle   ubohý vypatlaný hnůj je   totální výsměch Alienovi.   Bez atmosféry, s trapnou   digitální technologií a   rutinní hudbou. FUJ! Ridley   Scott se vyznamenal už s   Prometheusem, ale tímhle si   potvrdil post senilního   slaboduchého dědka. Měl by   to už zabalit a odstěhovat   se na Floridu mezi své.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.11.2018
Scénaristi se v předchozích   dílech asi trochu vyčerpali   a tak zkusili na to jít   trochu od lesa a vyrobily   jakýsi prequel. Byl jsem   spíš zklamán, ale ne   uražen.
RwlBem
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.9.2018
Ridley Scott
si u mě vysloužil   předchozím Prométheem velmi   nelichotivé mínění. Ale   že stejně nadšeně natočí   ještě horší film, jsem   fakt nečekal. Chce snad   ustanovit nějaký novodobý   standard, že kolonizační   rakety budoucnosti obsluhuje   pouze posádka s IQ houpacího   koně? Pričemž   konstruktéři těch lodí by   museli mít IQ ještě o 1 bod   nižší. Tímhle prosím   krmte chovance zvláštních   ústavů, ale nechlubte se   tím v kině. Bude-li   pokračování, už na něj   nepůjdu, ani kdyby mi za to   platili. Jednu hvězdičku   protože míň dát nejde, a   druhou hvězdičku (a ještě   hodně rozleptanou   vetřelčími zvratky) za   občasnou scenérii.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Covenant na obzoru...
Mnohem lepší pokračování   Prometheuse se vyhnula všem   neduhům předchozího díla.   Je tu víc akce, humoru a   konečně i vetřelce. Nový   druh xenomorfů potěšil.   Dvojrole Fassbendera byla   skvělá. Postava Davida je tu   nejzajímavější charakter.   Doufám že bude i slíbená   trojka a čtyřka.
jardiv
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.12.2023
Starý známý
S Vetřelcem jsem se seznámil   docela obyčejně: seděl jsem   v 70mm (schválně – kdo   ještě dneska ví, co to   znamená) kině Alfa na   Václaváku a koukal na   velikánský plátno kde na   pozadí nekonečného vesmíru   postupně vyvstávala písmena   A, L , I, E a N...
To   bylo počátkem osmdesátek,   tedy konkrétně roku 1983,   kdy se film dostal do filmové   distribuce v tehdejším   Československu. Ale proč   vás s tím otravuju?
No, od té doby jsem   viděl docela dost   vetřelčích filmů, ať už   to byly sequely, prequely i   kdovíjaké jiné quely. A   většina z nich se mi moc   nelíbila. S těmito   zkušenostmi se tedy pouštím   do hodnocení Covenanta. Po   pravdě řečeno, buď jsem   děj moc nepochopil, nebo už   ten báječný Ridley Scott   zesenilněl a natočil   naprostou volovinu. Spíš se   ovšem přikláním k té   druhé variantě.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2017
Alien: Covenant
Áno uznávam... logickosť   scenára a celkovo jeho   nekreativita (Zasa nová   planéta, znova hlúpa   posádka, nerozvíjanie   univerza prostredníctvom   našich "tvorcov")   je priam do očí bijúca.   Nebudem tu ani kritizovať   finálny plot twitst, ktorý   aj ten najpriemernejší   dívak dokáže odhaliť   doslova 20 minút pred jeho   odhalením. Ale treba sa   pozrieť aj na klady filmu.   Viziálne spracovanie je   naprosto famózne. To sa týka   ako "novej" planéty   tak aj spracovania   "neomorphov" a aj   toho fake Xenomorpha. Všetko   to spolu krásne ladí, temné   farby novej planéty   dopĺňajú   "hororovú"   atmosféru a treba   podotknúť, že sa jej to aj   úspešne darí. Návrat na   Lander alebo akési prvé   stretnutie so slintajúcimi   obyvateľmi planéty (Scéna s   Back bursterom je naprosto   famózna) patrí k jednej z   top scénok s celej Votrelčej   série (Nebyť toho, že sa   títo "experti"   dva-krát v jednej scénke   pošmyknú na jednej kaluži   krvi ale to je opäť chyba   scenára). Treba veľmi   pochváliť aj soudntrack,   ktorý perfektne dolaďuje   hororové scénky. Tieto   aspekty málo ľudí pochválo   a väčšinou ľudia dissujú   scenár, čo aj uznávam   nakoľko je naozaj ohraný a   klišovitý ale osobne si   myslím, že film je slušným   pokračovaním Promethe a   zároveň zaujímavým   prológom k pôvodnému   Votrelcovi. No nabudúce by   Ridley mohol trochu vylepšiť   scenár a ak si opäť udrží   tento prekrásny vizuál,   dobrú atmosféru a soundtrack   mu opäť výde pôjde   konečne o Votrelca z ktorého   sa už aj tí hnidopichovia   konečne vystriekajú a   uznajú, že Ridley na to   stále má.
majkronyk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.10.2017
Klasika zůstane klasikou
Nadpis této recenze míří   samozřejmě k původním   vetřelcům od Scotta a   Camerona. Tenhle film se jim   nepřibližuje ani zdaleka.   Film jsem viděl v cz dabingu,   takže samozřejmě je to   ještě o to jiné, ale musím   říct, že dabing   Davida/Waltera bylo naprosto   famózní psycho a jen proto   jsem to celé dokoukal.   Naneštěstí všechny ty   recenze, které jsem četl,   že lidi se ve filmu chovají   fakt jak umělá inteligence   ve hrách, jsou pravdivé.   Myšlenka prequelu Vetřlce se   mi opravdu líbila víc, než   že by se někdo pokoušel   točit jakési pokračování,   ale po shlédnutí Promethea a   Covenantu snad už raději   ne:D Vesmírné scény a   soundtrack ale ušly. Jestli   chcete vidět nového   Vetřelce, koukněte na to,   ale čekejte od toho ještě   míň než nic.
Ryback
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2018
Velmi dobré
Jo, je to fajn snímek. sice   běží stále na stejné   dějové lince, která se dá   snadno předvídat, ale je to   film na který se dá koukat.   Zpracování je zkrátka   Rydley Scot 2017 ale je to   snímek který opravdu můžu   doporučit. Pro ty co pláčou   že to není vetřelec:   Smiřte se s tím že   vetřelec jak si jo pamatujete   za mlada se už nevrátí. Já   vím, před 20 rokama byly   holky krásnější, pivo   hutnější a točili se filmy   jaký už dneska nikdo   nenatočí protože by se na   to už dneska nikdo nedíval.
Himer30
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2018
vetřelec
Jedna věc k filmu! Použít   scény ,bez vyje.b.ané   produkce. je to pila!   Seztrihaná scény jako   bonus!!!
monokl
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.9.2017
horší to být nemohlo
Místo očekávaného   pokračování filmu   Prometheus,natočili   céčkový brak!! Který není   dobrý ani jako pokračování   vetřelcú!!
zeus12xy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2017
Posádka lodi, která řídila   vesmírný koráb a   zodpovídala za přesun 2000   kolonistu na novou planetu,   byla tak hloupá, důvěřiva   a naivní, že bych jim   nesvěřila ani klec s   morčetem a svůj osud si   zasloužili. Nevím proč   autor scénáře vymyslel   takovou partičku neopatrných   a nelogicky se chovajicich   blbcu. Možná proto, aby   člověk ze zoufalství   nakonec začal držet palce   vetřelcum. Ten samý problém   byl totiž i v Prometheovi...   Jinak to nebyla špatná   podívaná, v podstatě mě to   dost bavilo. Fandila jsem   vetřelcum. K posádce jsem si   nějak nestihla vytvořit   vztah :-)
Rastaman33
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.6.2020
Kde jsou ty časy, kdy první   Vetřelec děsil kina. Pryč   je doba překvapení, hrůza z   neznáma. Dneska se člověk   diví, že posádka lodi z   budoucnosti nezná klasický   film Vetřelec. Covernant je o   třídu lepší, než byl   Prometheus. Bohužel je tu   spousta nesrovnalostí a   kiksů. Scénář je asi   šitý horkou jehlou, nebo   jsou lidé z budoucnosti   úplní blbové. Zcela zjevně   vyšinutý biorobot David v   nich nebudí nedůvěru.   Skočí mu na každý špek.   Jeho až dětinské lhaní   berou za čistou pravdu a tak   má svojí práci hodně   usnadněnou. Posádka se   venku, na cizí planetě,   opět chová krajně   nezodpovědně. Nefiltruje si   vzduch, nebere rukavice,   rozkope a očuchá každý   neznámý organismus.   Nesrovnalosti ve filmu:
Loď bezpečně dokuje a   přitom předtím jí našli   podle průseku v lese jako   vrak. Na celé planetě je   pouze jedno město albínů   (kterým to, mimochodem, taky   moc nepálí). Vetřelec,   který je dle předchozích   dílů usmrtitelný i 9 mm   pistolí (Vasquezová ve   vzduchotechnice), tady   přežije žár trysek z   motoru.
Závěrem...výborné   záběry techniky, planety,   prostředí. Mizerná animace   vetřelců. Atmosféra...no,   jednou jsem cítil malinko   napětí...slabota. Celý děj   krok za krokem   předvídatelný. Vždy je   jasné dopředu, co se   stane/nestane. Prostě jeden z   filmů na které rychle   zapomenu.
martin1410
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.5.2017
Alien: Covenant
Film je nic moc,začatek   hrozny,to si mohly odpustit,   ja bych ho vystřihnul,tak   pořad jak tam hrají na tu   trubku,to tam nemusely vubec   davat.Malo dobrych scen,nemaji   fantazie a ani na pady film je   odbyty a rychle   vydan.Scenař,sceny filmu   stoji za hovno,ten film mohl   byt daleko lepší,je to   sklamaní.Kdybych ho natočil   ja,tak by to byl film   roku,jsou to žabaří.
Stalhein
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.6.2017
Nešlapte na pýchavky!
Něco jako Terminátor - taky   to mělo skončit už druhým   dílem. Šla jsem na to z   badatelských důvodů a s   vědomím, že to asi nebude   žádný div. Což se splnilo.   Neustálou recyklací druhdy   skvělého nápadu bylo   dosaženo situace, kdy se   divák vyloženě těší na   opakování scén, které mu   kdysi naháněly hrůzu.   Místy je to dokonce komedie.   Hlavní postavy   (ne-hrdinové!) jsou   troubové, záporák není zas   tak démonický, takže   nakonec největší pašák je   vlastně Vetřelec. Jen mi   vrtá hlavou, jestli nám to   strejda Ridley udělal   schválně, nebo mu už měkne   mozek, protože během   sledování filmu se na mysl   neustále dere otázka: myslí   to opravdu vážně?
TerraFelix
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.5.2017
Cože?
Hele, neznámá planeta.   Zrušíme misi a půjdem se   tam mrknout. Kašlem na   skafandry a bezpečnost. Hele,   nějakej divnej chlap,   půjdeme za ním - určitě   ví, co dělá. Ten chlap je   vlastně robot a vypadá   úplně stejně, jako ten   náš. Z toho určitě nebude   průšvih. A teď se hezky   rozdělíme, aby nás to mohlo   zabít pěkne jednoho po   druhém...
Asi tak bych   to shrnula. Kdyby na té   planetě nežil vyšinutý   android, pěstující   vetřelce, pozabíjelo by je   určitě něco jiného.
BOURQUE
Hodnocení:
Přidáno: 11.8.2018
Hneď na začiatku musím   povedať, že „Prometheus   1“ pre mňa osobne bol   lepší. Pokračovanie v sebe   má slušne napísaný   scenár, ktorý sa však v   niektorých bodoch nevyhol   klišé momentom. Zaujímavá   herecká partia (prekvapujúci   výber D. McBride, a   prekvapujúco „nulový“   čas pre J. Franca).   Efektívna PC-technika a   pekné sci-fi obrazy. Celý je   to natočený v duchu   moderných čias, ale pán R.   Scott nezabudol prepašovať   nejaký ten „feeling“ z   minulosti. U mňa zatiaľ   veľmi silné tri hviezdičky   s možnosťou na ich   inkrementáciu (minimálne o 1   jednu hviezdu). Osobné   hodnotenie: 79
laratomb
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2018
No ...
Byla jsem dost zvědavá, ale   za sebe bohužel musím   říct, že mne to docela   zklamalo. Nečekala jsem   zázraky, jak už to u   pokračování bývá. Ale   bohužel byly i pasáže,   které mě nudily. A hlavní   představitelka mi fakt byla   nesympatická a vůbec mi do   role nesedla. Naopak zase   vyzdvihuji pár dobrých scén   a triků a i tu temnější   stránku. Ale takové to   napětí, kdy sedíte u filmu   a nemůžete odtrhnout oči   napětím, se fakt nekonalo a   i konec mi byl celkem dost   jasný, k čemu že tam   vlastně došlo. Škoda. Mohlo   to mít lepší šmrnc.
720306pavel
Hodnocení:
Přidáno: 7.6.2017
Co by tak filmaři ještě   vymyslet nového.Mně se film   líbil,mělo to děj a je to   umělecké dílo,kterým   chtěl autor zaujmout diváky   a to se mu povedlo.
martin.dufka
Hodnocení:
Přidáno: 19.5.2017
Nejslabší z Vetřelců
podle mne, rozplizlé,   utahané, bez nápadu, nuda.   Zbytečně zabitých 122 minut   + cesta. Srovnatelné tak s   Létajícím Čestmírem. :D
mashatat2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2017
Masha
Prvni pulka dost nudna a druha   mohla byt akcnejsi, samozrejme   otevreny konec. Nicmene efekty   paradni, ale na jednicku to   nema

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5624minih5624Čínská čtvrť (1974) 
Chinatown n
minih86576minih86576Vyvolávači deště (2005) 
The Rain Makers n
minih12000minih12000Manželství Marie Braunové (1978) 
Die Ehe der Maria Braun n
minih39792minih39792Rafťáci (2006) 
Rafťáci n
minih154431minih154431Vše, co nás odděluje (2017) 
Tout nous sépare n
minih53527minih53527Dorian Gray (2009) 
Dorian Gray n
minih14585minih14585O statečném kováři (1983) 
O statečném kováři n
minih88788minih88788První vítězství (2007) [TV film] 
You've Got a Friend n
minih59024minih59024Bellamy (2009) 
Bellamy n
minih154541minih154541Kapitán (2017) 
Der Hauptmann n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Vetřelci vs Predátor 2 (2007)

 Vetřelci vs Predátor 2 (2007)
Vetřelci vs Predátor 2 n
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
Žánr: akční / sci-fi / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Colin Strause, Greg Strause

(pokračování)

Vetřelec vs. Predátor (2004)

 Vetřelec vs. Predátor (2004)
Vetřelec vs. Predátor n
Alien vs. Predator
Žánr: sci-fi / horor
Země: Velká Británie / Česká republika / Kanada / Spolková republika Německo
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Vetřelec: Vzkříšení (1997)

 Vetřelec: Vzkříšení (1997)
Vetřelec: Vzkříšení n
Alien: Resurrection
Žánr: horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jean-Pierre Jeunet

(pokračování)

Vetřelec 3 (1992)

 Vetřelec 3 (1992)
Vetřelec 3 n
Alien 3
Žánr: horor / sci-fi / akční / drama / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David Fincher

(pokračování)

Vetřelci (1986)

 Vetřelci (1986)
Vetřelci n
Aliens
Žánr: horor / sci-fi / akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Cameron

(pokračování)

Vetřelec (1979)

 Vetřelec (1979)
Vetřelec n
Alien
Žánr: horor / sci-fi / thriller
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Růžový panter (1963)

14:05 - 16:00

42 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

14:05 - 15:00

42 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:30 - 15:30

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

17 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178273

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10