Zari
ohodnotit

Velká čínská zeď

The Great Wall

Další název:
Čchang čcheng; 长城; Veľký čínsky múr
Rok:
2016
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
5.1.2017

Komentáře k filmu Velká čínská zeď

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
Pitryx
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2017
Pro mne skvělá zábava. Co   se mi líbilo? Všechno. Co se   mi nelíbilo? Hlavní   hrdinové bez vousů. Zcela   jistě se podívám ještě   několikrát. Je mi úplně   fuk za co a kde a kdo. Prostě   toto jsou filmy mého gusta.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2017
Velké, barevné, výpravné,   občas vtipné, čínské   peníze za každým kamenem,   genderově vyvážené,   emancipované, spoustu   krvavých scén a výbuchů,   prostě mišmaš všeho a   mezitím Matt Damon. Tak, má   tři děti, nějak si   vydělávat musí. Jako   pohádka dobré, lučištníci   seřazení na zdi   připomínají elfy v bitvě o   Helmův žleb, jako   historická reálie   neuvěřitelné.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.6.2017
Výpravná a drahá nuda...
Ano je to po trikové a   vizuální stránce dobré,   výprava a akce i příšery   ujdou, ale je z toho hrozně   cítit produkt bez duše a   nemá to ani nijak zajímavý   příběh, jedno shlídnutí   stačilo.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2019
Odjeli do Číny získat   střelný prach a zažijí   něco, o čem se jim ani   nesnilo. Fantasy příběh   odehrávající se tentokrát   v čínské provincii, který   viditelně nemálo čerpá z   úspěšné vize filmové   trilogie 'Pán prstenu'   (2001-03). Přesněji   řečeno, dějství bitvy o   Helmův žleb. Protože se   tentokrát příběh   odehrává právě v Číně,   během dynastie Song   (960-1278), máme tu tedy   přirozeně jejich slavnou   čínskou zeď. Že sloužila   k obraně země víme, ale už   nevíme před kým. Legenda   praví, že každých 60. let   vyrůstají mytické   mimozemské příšery, které   Čínu začnou ohrožovat. A   ta doba je právě tu. A   žádný strach. Je jich   opravdu hodně. Co se týče   příběhu, je to vůbec   nějaký? Prostě se tu bojuje   s nějakými potvorami a to je   v podstatě všechno. Tvůrci   však tentokrát měli rozum a   ponechali snímku klasickou   hodinu a půl stopáže.   Jelikož je snímek více   zaměřen na efektové bitvy,   prostor pro pocity, strategii,   střet kultur, atd. je jen   okrajová záležitost.   Naopak, kdyby se tomu dalo   více prostoru, hodně by tím   trpělo dějové tempo.   Fanoušci velkolepých   čínských válečných   historických velkofilmů si   mohou přijít na své.   Výprava, kostýmy, CGI   efekty, to všechno je tu   doslova pastvou pro oči.   Snímek není ničím jiným   než popcornovou   záležitostí, který svůj   účel po divácké stránce   splňuje. Je dostatečně   dobrodružný, válečný a   fantasy a nikterak nenudí.
beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.7.2022
Standardně natočený   zábavný a dobrodružný film   z exotického prostředí s   fantazijním motivem. Jeden v   řadě. Barevná čínská   armáda je krásná,   bojovníci jsou udatní,   evropští bojovníci jsou   lepší... Příšery jsou   příšerné, ale nejsou   neporazitelné, když se na to   jde chytře.
Příště už nemusím   vidět.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2020
Efekty u tohoto filmu byly   přímo úžasné. Příběh   lehce stravitelný a   pochopitelný. Když už nic,   tak jsme se alespoň   dozvěděli, proč tu zeď   vlastně postavili :-).   Každopádně mně osobně to   stačilo vidět jednou.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.4.2021
Nebylo to tak hrozný ,místy   trochu přehnaný ,ale   některé akční scény se   povedly zrovna tak efekty   dobrý,útoky příšer   povedené,vždy když   příšery zmizely film   přestal být napínaví a   trochu nudil.
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.6.2019
USA+Cina-to nemoze fungovat ani vo filme...
Velkofilm USA+Cina s Damonom v   hlavnej ulohe predsa nemoze   dopadnut zle.Ha!On tak   dopadol.Mix zapadnej a cinskej   filmovej kultury dopadol   katastrofalne.Zlepenec btw   japonskej Godzilly, masovych   bojovych scen a uboheho Damona   je zhnity salat.Po jeho   konzumacii Vam z hrudnika   vylezie Votrelec a   "vykálí "sa Vam na   ksicht.Ano az tak zle to   bolo.Svojou   "kvalitou" pripomina   47 Ronin s Keanu   "Wick" Reevesom.
Film jednoznacne   nedoporucujem.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.9.2018
Tak podle názvu jsem čekal   něco trochu jiného než   fantasy plné stvůr a scén   se spoustou rendrovaných   lidí. Takový čínský   pohádkový masakr.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.3.2017
Chrabrý Matt lučíštník
Velká čínsko-americká   mystifikace.Matt Damon v roli   západního   dobrodruha,žoldáka a   lučištníka se na cestě za   hledáním tajemství   střelného prachu vydává   vstříc východnímu   poznání.Z jeho družiny po   střetu s mongoloidními   lupiči a rabiáty zůstává   dvojčlenný team plus   useknutý pařát odpudivé   bestie kdy útěk je jediným   řešením, který však   zastaví Velká čínská   zeď.Fantasy výklad této   stavby jakož i pojetí filmu   se dá s přimhouřením   všech očí pochopit ale i   tento filmový žánr má svá   pravidla. Pokud na západě ,   odkud dobrodruh-lučištník   přichází neznají   tajemství střelného prachu   pak je evidentní, že se   jedná o dobu před rokem 1492   a žadní   "Američani"   neexistují(pokud už tuto   pseudo vlasteneckou kartu   chtěli yankee hrát, pak   měli do role Damona obsadit   Indiána..) ale v pohodě nám   hlavní hrdina a jehu druh   sdělují, že jsou Američani   kteří bojovali pro papeže   proti němu s Angličany proti   Španělům , pak zase   obráceně atd.Lovili velryby   a tak umí harpunovat a kde co   dalšího.Třetí do party,   kterou asi umožnil rozpočet   a politická korektnost, je   Willem Dafoe v roli   připosraného   kněze-zrádce-prospěcháře   který už na zdi pobývá 25   let...Uffff.Na zdi vrcholí   hektické přípravy   naleštěných , barevně   rozlišených, obránců kde   zástupcem generála je   velitelka Hop-Ni-Tam, jako   důkaz feminizace   středověku.Útok kamarádů   useklého pařátu na sebe   nenechá dlouho čekat a tak   jsme svědky počítačově ne   příliš kvalitního   zpracování   "hamižných" .Atak   odražen.Uffff. Pokud je tato   část filmu málo logická ,   pak je alespoň koukatelná.   Další pokračování je až   hanebně nudné, klišoidní a   směšné zárověň (nikoliv   ve smyslu   humorné).Létající balony   poháněné střelným prachem   jsou jenom třešnička na   dortu filmového diletantství   a odfláknuté práce.Pokud je   snímek určen jen pro   čínské nebo americké   publikum tak se to dá ještě   pochopit. My ostatní kteří   používáme hlavu i jinak   než jako zátku do krku se ke   snímku raději už nikdy   nebudeme vracet.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.5.2017
NAČANČANÉ NIC
Asi tak bych to   charakterizoval. Film   načančaný kupou   počítačových omálovánek,   které mají za úkol strhnout   pozornost jednoduchých   diváků, aby nebylo vidět,   že je to jen velmi velmi   laciná a ubohá fraška s   dějem tak jednoduchým a   průhledným, že bez PC   omalovánek by po tom pes   neštěkl.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2017
Pěkně zabarvená akce.   Důmyslné zbraně a skvěle   ztvárněné potvory .   Všechno to plyne k   očekávanému konci.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.10.2017
Dobrá podívaná, dobré   triky, docela nápaditá   výprava. Jinak je to dobrá   oddychovka. Jinak nic moc...
ras84
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.5.2017
Veľký čínsky múr - Čchang čcheng
to sa tak stretol priemerný   režisér s citom pre   okázalosť a veľkoleposť   výpravy, partička solídnych   hercov a trojica v celku   dobrých scenáristov. to   všetko podporené horou   juanov, ktorá by tromfla aj   everest.
výsledok?   scenáristi si pri písaní   očividne vypomáhali   rekvizitami z ich poslednej   spoločnej štace (narcos),   herci to brali ako šichtu na   zplátku nového ferari a   režisér to zahákoval v   kostymérni.
márnosť, nad márnosť.   nádej žila do prvej bitky na   múriku, potom to šlo ráz na   ráz dolu kopcom.
+   tao tao sú pekne   vymyslení
+ výprava   je krásna, tie kostýmy sa mi   páčia a nepôsobia tak   umelo, ako je to v čínskej   produkcii zvykom
+/-   romantická linka vo filme.   viac spoilerovať nebudem.
- dej
- záver   filmu bol totálne   odfláknutý a strácal logiku   aj v rámci filmu
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2018
No, film spoléhající na   efekty, hromady lidí   seřazených na zdi a   příšery se zelenou krví   umírající na zásah do oka.   Ani se nesnaží působit   pravdivě, na začátku v   podstatě řeknou tohle je   jedna z mnoha legend, která   nemá nic s historií   společného. Příšery se mi   taky nelíbily, vypadaly jako   takové ty čínské hračky.   Dobré kostýmy, dotaženost   děje, atraktivní bitvy a   málo hluchých míst ale   filmu nemůžu upřít. Dost   se mi líbil ten nápad na   barevné rozdělení armády   podle zaměření. A taky ty   bubny. Herci nebyli špatní,   i když Damona nemusím, v   téhle roli vypadá celkem   dobře.
viana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2017
...
Náhodou parádička se vším   všudy,nápad,jiná vize   Velké čínské zdi,a je to   tady,jdeme bojovat...a   lááááska ,je to   koukatelný a odpočineme   si,asi tak
ph33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2017
pecka
za mě paráda moc pěkně   udělané děj je   zajímavější ,o čínské   zdi toho teda moc nevím ,ale   jestly se to blíží k   realitě tak super natočené   určitě stojí za zhlédnutí   ,film na děj nic těžkého   k pochopení. jednoznačně   8/10
bobmichal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2017
Velká čínská zeď
Skvělý film. Je tam vše az   na závěrečný skok. :( Ten   se filmařům nepovedl. Je   viďět animace ze studia.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih156242minih15624224 hodin života (2017) 
24 Hours to Live n
minih48749minih48749Byt se žlutým kobercem (1983) 
La casa del tappeto giallo n
minih132103minih132103Buchty a klobásy (2016) 
Sausage Party n
minih15945minih15945Ples upírů (1967) 
The Fearless Vampire Killers n
minih66340minih66340Nevinnost (2011) 
Nevinnost n
minih41717minih41717Saw 3 (2006) 
Saw III n
minih5486minih5486Černá punčocha (1986) 
Černá punčocha n
minih6973minih6973Dům na předměstí (1933) 
n
minih42763minih42763Domácí víno (1963) [TV inscenace] 
Domácí víno n
minih28169minih28169Olověná vesta (1987) 
Full Metal Jacket n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama