Jeden svět
ohodnotit

Světlo ve tmě

Half Light

Rok:
2006
Délka:
110 minut
„Měla všechno, co si kdy přála, ale během pár chvil o to přišla.“

Komentáře k filmu Světlo ve tmě

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.10.2016
Je to hodně zdlouhavé.   Některé scény sbližování   těch dvou u majáku vůbec   nemusely být a hned by to   mělo lepší švih. Takže v   podstatě nuda? No, zpočátku   ano, teprve později vás   tvůrci znejistí tak, že   sami netušíte, o co jde. To   se mi právě líbilo. A pak   ty nečekané zvraty. Ovšem   ten konec pod vodou. Opět   překonán další rekord v   potápění hihihi. Ale vcelku   se na to dívat dalo, i když   já Demi zrovna nějak moc   nemusím.
veverka-zrzka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2014
Celkem zajímavý snímek   spisovatelky thrilerů aneb   jaká může být realita   oproti tomu, co píše v   románech. O tom se mohla   přesvědčit na vlastní   kůži. Jóóó, to je tak,   když se vaše kamarádka se   známým z vás pokusí   udělat cvoka. A jak už to   tak bývá, dobro zvítězí   nad zlem.
martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.6.2013
Snímek nejdříve vypadá   jako mysteriózní drama, ale   později zjistíme, že tu nic   mysteriózního není. Lehký   thriller pomalu si budující   atmosféru, která završí   lehce předvídatelným   koncem. Ono tu vlastně nic   originálního není. Ani Demi   Moore tu příliš nevynikla.   Tu zoufalou hrůzu se jí   prostě nedá věřit. Přijde   mi to jako nenáročný TV   film na sobotní večer.   Nenadchne ani neurazí. Pro   mě slabý průměr. Mohlo se   z námětu vytlačil mnohem   více.
Kuvik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.4.2009
Priemerný triler, i keď   podľa mňa to nie je   klasický mysteriózny   žáner. Nejako zvlášť ma   neoslovil, aj keď mal vcelku   zaujímavý dej.
Ináč   neviem aká to bola   nešťastná náhoda, keď sa   jej 5- ročný syn utopil,   skôr by som povedal, že to   bola jej ľahkovážnosť a   nezodpovednosť. Keď bola pri   takých peniazoch, nemohla si   zamestnať nejakú   opatrovateľku k svojmu synovi   ?
Lynette
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Vůbec ne strachlivé a zcela průměrné
Už když jsem shlédla   poprvé trailer mi bylo   jasné, že to nebude žádný   trhák. Pak jsem se o něco   později dostala k celému   filmu. No, přiznejme si, že   Demi Moore už jen žije ze   slávy a má dávno zenit za   sebou a vedle toho   "zajíčka" v   dvojroli vypadala poněkud   staře. Ze začátku mě film   vyloženě nudil, plky o   ničem, pak přišla ta   dramatická scéna s utonutím   jejího malého syna, Rachelin   odjezd na skotské   rozbouřené pobřeží a pak   se trochu začala nuda u mě   vytrácet. Ocenila jsem   zejména nádherné záběry   krajiny, keltskou hudbu a   když do toho všeho byly   ještě romantické scény   mezi Rachel a tajemným   Angusem, skoro jsem to té   spisovatelce záviděla. Pak   se ale začaly dít pro mě   dost podivné věci, které   jsem nebyla vždy schopná   pochopit, protože to prostě   postrádalo veškerou logiku.   Takže jsem se pak dál   dívala tak nějak z   vlastního   "donucení", ale   drama odehrávající se na   konci filmu na opuštěném   majáku jsem nějak   nepobrala.. Nu, dávám 6 /   10.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2016
To, co se v prvních minutách   tvářilo jako komorní,   romantický a mysteriózní   snímek, se rozjelo jako   slušný thriller, přesně,   jak je uvedeno pod titulkem.   Co mne ale dostalo nejvíc,   byla nádherná krajina   Skotska a charisma Hanse   Mathesona, ale to tady už   přesně popsala zuzana shilla   novak i za mne a tak má taky   můj dík.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Docela dobrý a zajímavý   začátek, ale postupně to   začalo do snadno   předvídatelných klišé.   Navíc ani Demi Moore nepodala   nijak oslnivý herecký   výkon, takže ve výsledku z   toho vznikl jen průměrný,   trochu překombinovaný   thriller s mysteriozními   prvky, ale napětí se kamsi   vytratilo.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.4.2012
Prodáváte někdo maják s rozlehlou zahradou?
Všichni víme, že tuhle   herečku nesnáším...Po   prvotních scénách, kdy jsem   mateřsky vytušila, že   chlapec příjde o život,   jsem si řekla, že půjde i   tak o dobré manželské   drama, určitě s dlouhodobou   dávkou odmítání   manželského sexu, nakonec se   ale spolu zapomeneme a znovu   otěhotníme... Blbost - můj   scénář se nepotvrdil!   "Hvězda" odplula do   Walesu na úpatí skalisek a   hor do romantického   domečku... Sedla jsem na   zadek, když jsem viděla tu   přírodu, okamžitě jsem   poznala prostředí, neboť   kde je tráva nejzelenější   než v Irsku a v jemu   přilehlých anglických   "výčlencích". Po   celý děj jsem žrala   přírodu, hřbitov, kostel,   maják, který bych chtěla   vlastnit alespoň na   fotografii, když už ne v   něm bydlet se všemi   námořními dekoracemi,   pádly, kormidly, lodními   zvony a námořními uzly a   modely lodiček a bla bla... a   zase jako vždy - jako prvně   v Bathory, jako v Tudorovcích   - mě okouzlil Hans Matheson -   typický charismatický jak   jinak než Skot, vstávají v   posledních letech z popela   jako Fénix, před kterým   bych padla na kolena a splnila   všechny jeho tužby. Děj,   plující do nadpřirozených   končin, skloubený s realitou   a dvojrolí, byl snad   ojedinělý svého druhu.   Bavila jsem se, i když bych   si toho dne, kdy jsem film   sama ve svých životních   mukách a depresi sledovala,   přála konec plný   "lásky, srdíček,   vevereček a zpívajících   srnek a Shreka v   pozadí", doplněný 3   minutovým polibkem, kdy bych   si samozřejmě místo Demi   představila sebe atd. atd.   atd. :)
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.12.2021
Dobrý příběh. Sice se to   na venkově trošku táhne.   Vypadá to na romantiku jako   hrom, ale z ničeho nic je z   toho mysteriózní drama a   nakonec se z toho vyklube   dramatický thriller.
Faye
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2007
V ústraní osamoceného domku   na pláži, poblíž malé   rybářské vesničky se   autorka bestsellerů snaží   překonat své trauma.   Smířit se s tragickou smrtí   svého syna, následným   rozpadem manželství   „nezavřel branku“ a   chtěla by dokončit svoji   knihu. Jenže události,   které následují, znamenají   konec klidu, který tak   hledá. Opravdu ti lidé,   které poznala, se kterými se   vídá, existují? Podivná   žena, která ví o tragedii   víc než je možné?   Strážce majáku? Má se bát   jich nebo sebe? Proč se jí   zjevuje syn? Komu a čemu má   věřit? Tak nevím. S tímhle   filmem jsem se nějak   nesešla. Možná jsem nebyla   ve správném rozpoložení,   ale přišel mi studený jako   to moře. Nicméně 6* dám.
K3
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.8.2006
Je to pěknej film, hlavně   pěkná hudba - ale něco tomu   chybělo, nebo je to spíš   místy překombinovaný a   zmatený.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Souhlasím s blestem, skvělý   film s rozuzlením až v   samém závěru filmu. Filmy   tohoto druhu, navíc, když   jsou profesionálně   ztvárněné mám moc rád.
Daviiik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2012
Slušný thriller a úžasné prostředí
Po delší době jsem zase   jednou dokázal dokoukat film   do konce - opravdu povedený   thriller, který se možná   zpočátku může zdát trochu   roztahanější, ale není to   nejhorší - většinou se té   "omáčky" dává do   podobných filmů mnohem   více.

Zajímavý děj i   zápletka, skvělý výkon   Demi Moore a hlavně úžasné   natáčecí lokace - ať už   podzim u domu v Londýně, tak   především pak příroda u   moře a v okolí majáku.   Filmaři se hodně na   přírodu soustředili, což   mám rád, když se je ve   filmu i na co   "dívat" a ne si jen   vyslechnout dialogy   herců...

Takže hodnotím plným   počtem bodů a jednoznačně   doporučuji ke shlédnutí!   :-)
blest
Hodnocení:
Přidáno: 27.11.2007
10/10
Naprosto skvělý   film, takový, jaký mám   rád. Napětí,   dobrodružství, odvaha, chuť   přijít věcem na kloub. Nebo   také jinak, co vše je   člověk udělat pro pár   všivých korun.
liko
Hodnocení:
Přidáno: 4.5.2006
Život Rachel Carlson (demi   Moore), úspěšné autorky   thrillerů, naprosto změní   tragická událost: její   pětiletý syn nešťastnou   náhodou utone. Rachel se   rozhodne změnit životní   styl a odstěhuje se na   odlehlou chatu na skotském   pobřeží. Zde však   zůstává sama napospas své   osamělosti a děsivým   představám. Přestává   rozeznávat, co je realita a   co halucinace, a nakonec bude   muset bojovat, aby si   zachránila holý život.
pik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Poměrně stará Demi, která   vypadá sice pořád dobře,   ale film udělat prostě   nedokáže. Námět je   klasický, takže nic nového   což jen podnítilo mé   zklamání z tohoto dílka.   Až do konce jsem čekala   něco, co tu klasickou nudnou   zápletku oživí a přebije,   ale bohužel zázrak se   nekonal. Myslím, že by byl   mnohem lepší, kdyby nebyl   stavěn na této již   vysloužené herečce.   Točené je to sice poměrně   dobře, ale to je dnes skoro   každý film.
Renuleee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2008
Tenhle film mi doporučil   jeden dospělý pán, k   němuž mám respekt s   komentářem "ten film se   ti bude zaručeně líbit. Má   hlubokou myšlenku a je dost   na přemýšlení. neboj,   žádný horor".   Jasně:)) Je to spíše   thriler, ale bála jsem se i   tak dost. Ovšem, i když   tomuto žánru moc neholduju,   film byl skvěle zpracovaný a   do konce mě nechal   přioutanou na židli.:)
matousek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2006
vynikající
Opravdu vynikající film, ve   kterém opět zazářila Demi   Moore. A žádnou fikci ani   halucinaci neměla, jak psal   kolega přede mnou, ušili na   ní perfektní boudu. Sqělej   film...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih104435minih104435Kódované vysílání (2013) 
The Numbers Station n
minih140885minih140885Boj za svobodu (2016) 
The Free State of Jones n
minih41439minih41439Vražda na Presidiu (2005) [TV film] 
Murder at the Presidio n
minih161786minih161786Cargo (2017/2) 
Cargo n
minih104767minih104767Chceš pěstí? (2013) 
Welcome to the Punch n
minih178117minih178117Země a krev (2020) 
La terre et le sang n
minih16331minih16331Poločas štěstí (1984) 
Poločas štěstí n
minih8711minih8711Hranice zoufalství (1998) 
Desperate Measures n
minih73610minih73610Margin Call (2011) 
Margin Call n
minih49835minih49835Pod kůží (2008) 
Splinter n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10