Zari

Komentáře uživatele blest

blest

blest zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 28
16 Bloků (16 Blocks)
 
Přidáno: 14.4.2007
Čekal jsem trochu víc, než   lehce nadprůměrnou   detektivku. Určitě nepatří   mezi ty filmy na které se   budu chtít podívat po   páté, po desáté. U tohohle   filmu nemusí divák   přemýšlet, jen se dívat a   prožívat děj. Nic pro   náročnějšího diváka.   Prostě odpočinkový film.
36. komnata Shaolinu (Shao Lin san shi liu fang)
 
Přidáno: 19.4.2007
Viděl jsem tento v době, kdy   vyšel na VHS. Velmi mne   očarovalo bojové umění,   ale hlavně rychlost a reakce   při soubojích. To mne   motivovalo, abych také se   začal učit   "nějaké" to   umění. Dnes to vidím tak,   že film je film, a život je   o něčem jiném. pokud bych   chtěl relaxovat při   nějakém akčním fimu, mohl   by to být jeden z nich.
50x a stále poprvé (50 First Dates)
 
Přidáno: 19.4.2007
je to film spíše pro   romantické povahy, kteří   nehledají v každodenním   životě nástrahy, ale   očekávají spíše to   lepší a krásnější ze   života. Děj je vcelku   jednoduchý, zápletka nic   moc. Tento film bych zařadil   do středního proudu: není   to nic proti ničemu a pokud   máte čas rozhodně vám   neublíží jej vidět.   Osobně dávám přednost   filmům s napětím a   nekonvenčním přístupem k   tématu.
8 MM
 
Přidáno: 19.4.2007
Jeden z filmů, který na mne   udělal velký dojem. Při   sledování děje se mi občas   zastavovao srdce, a tiše se   obdivoval vyšetřovali, jak   nebojácně kráčí tam, kam   já bych nikdy nešel. Je to   film plný napětí,   překvapení, šokující   svým námětem a brilantním   zpracováním. Pokud máte   slabší povahu, raději si   vyberte nějaký jiný film s   Nicolasem Cagem.
A co když je to pravda? (Just Like Heaven)
 
Přidáno: 24.11.2007
Opravdu velmi dobře udělaný   film který si neklde za cíl   poodhalit roušku mezi   životem a smrtí, ale   využívá jí, aby s trochou   nadsázky nejen pobavil, ale   také dal prostor k   přemýšlení o smyslu   života.
Akce Bororo
 
Přidáno: 19.4.2007
Každý kdo miluje sci-fi, si   musí přečít Součka,   Neffa, a další, tak i zde   doporučuji začít tímto   filmem. Není to žádná   slátanina, ale ke konci filmu   si položím otázku: je to   možné, že by to takto mohlo   být? Film se obešel bez   velkých efektů, a přece   zaujme.
Brubaker
 
Přidáno: 14.4.2007
I když je film staršího   data, nic mu to neubírá na   aktuálnosti a dramatičnosti.   Robert Redford zde velmi   emotivním způsobem ztvárnil   jak trestance, tak i nového   šéfa, přičemž oba mají   jedno společné:   zachovávají si lidskou   důstojnot. Filmy s Redfordem   mě nikdy nezklamaly.
Jan Werich jako "pan   herec" dokáže zahrát   jak milého a chápavého, tak   i nevrlého, neurotického   pána. V tomto filmu dostal   velikou příležitost ve   dvojroli, jejíž   perzonifikace je trochu   poznamenána dobou ve které   film vznikl. Přestože   komunisté dávali dobrý   pozor na ideovost filmů,   Werichovi se podařilo dostat   tu političnost do pozadí a   rozehrát celou škálu svého   hereckého rejstříku.   Osobně se na tento film   dokážu podívat třeba i po   padesáté.
Merlin
 
Přidáno: 29.11.2007
Pro všechny milovníky   fantasy, romantiky a pověstí   velmi dobře udělaný film.   Děj je notoricky známý,   přesto okouzlí. dávám 9   bodů
Město andělů (City of Angels)
 
Přidáno: 29.11.2007
pro zvláště rpmantické   duše velmi něžný film, o   vztahu dvou rozdílných osob.   S citem a vkusem zpracované   téma. Dávám 8 bodů
Na křídlech vážky (Dragonfly)
 
Přidáno: 24.11.2007
Po Vkazu v láhvi další   snímek s Kevinem Costnerem   kde přšel o svoji lásku.   Tentokrát jde o "sílu   lásky" a nezměrnou   touhu nalézt odpověď na   otázky, než o lásku až za   hrob. Atraktivní prostředí   kde děj odehrává také   přispívá ke kvalitě filmu.   Konec je jako z červené   knihovny, ale ani to nic   neubírá na celkové kvalitě   tohoto snímku.
Nepřítel před branami (Enemy at the Gates)
 
Přidáno: 28.11.2007
7/10
Působivý válečný film.   Osobně jsem znal člověka,   který mi již před 40 lety   vyprávěl stejný příběh.   Narukoval do armády, která   došla až před Stalingrad,   byl zajat, odvezen do lágru,   kde žil několik let v   nelidských podmínkách,   utekl, a šel pěšky asi 4000   km. Takže věřím tomu, že   takových osudů je mnohem   více. Film je zpracován s   citem a poutavě vypráví   celý příběh
Pokušení (The Fighting Temptations)
 
Přidáno: 26.11.2007
Nejlehčí způsob jak   přijít k velkým penězům   je zdědit "balík".   A právě zde se začíná   všechno komplikovat. Nic   nejde tak, jak má. Vše se   ještě zhorší, když se   dědic zamiluje. Poněvadž je   to hudební film, zní zde   dostatek hudby, jmenovitě   gospely, které (pokud je   máte rádi) dávají snímku   další rozměr. Optimismem   nabitý a téměř po celou   dobu se usmívající Cuba   Gooding Jr. má výrazný   podíl na úspěchu titulu.   Při této komedii si opravdu   odpočinete od všedních   starostí.
Pokušení (The Fighting Temptations)
 
Přidáno: 27.11.2007
Jsem milovníkem   černošských gospelů, a tak   mne tento film chytil.   Rovněž tak nadšení, které   vyzařuje hlavní   představitel, může být   nakažlivé. Jednoduchá   zápletka a jednoduchý děj   dávají pocit lehkosti, a   člověk si při sledování   tohoto snímku odpočine od   každodeních problémů.
Proroctví z temnot (The Mothman Prophecies)
 
Přidáno: 27.11.2007
10/10
film hoden zamyšlení:   existují andělé třeba v   podobě temných můr? Mohou   skutečně nějakým způsobem   upozornit na věci týkající   se budoucnosti? Velmi dobrý   výkon obou hlavních   protagonistů dává filmu   punc neobvyklosti.
S tebou mě baví svět
 
Přidáno: 24.11.2007
Jeden z mých nejlepších   filmů. Kdykoli chci přijít   k pohodové náladě,   podívám se na tento film.   Nikdy mne nezklame.
Sexmise (Seksmisja)
 
Přidáno: 24.11.2007
I po létech se rád podívám   na skvěle natočenou komedii   o světě žen, kde muži   nemají místo. To,co,zaujme   diváka je verbální humor, a   to jak v originále, tak i v   českém překladu. Po čase   zjistíte, že používáte   některé hlášky z tohoto   filmu.
Seznamte se, Joe Black (Meet Joe Black)
 
Přidáno: 24.11.2007
Pro mne další ze skvělých   filmů. Zaujalo mne to téma   "až přijde smrt".   Také ztvárnění smrti jako   osoby chovající se   distinguovaně je pozoruhodné   a velmi nečekané. Tří   hodinový film pak navíc   podtrhují preciní výkony   obou představitelů Brada   Pitta i Anthony Hopkinse.   Vřele doporučuji.
Stepfordské paničky (The Stepford Wives)
 
Přidáno: 24.11.2007
Fantazie na věčné téma   ženatých mužů: jaká by   měla být manželka. Děj je   přímočarý, se zápletkou a   nečekaným rouzlením, jen   některé poslední scény   mohly být spíše jen   naznačeny. Jinak snímek   diváka docela určitě   zaujme.
Svět podle Prota (K-PAX)
 
Přidáno: 24.11.2007
Po mnoha průměrných a lehce   nadprůměrných sci-fi je   tenhle přesně to, na co se   potřebujete podívat.   Ukazuje, že fatazie se   nemusí odehrávat jen v na   cizích planetách.O to je to   zajímavější, že je něco   takového možné i na zemi.   Opravdu inteligentní film   podtrhává i skvělý výkon   Kevina Spaceho.
Světlo ve tmě (Half Light)
 
Přidáno: 27.11.2007
10/10
Naprosto skvělý   film, takový, jaký mám   rád. Napětí,   dobrodružství, odvaha, chuť   přijít věcem na kloub. Nebo   také jinak, co vše je   člověk udělat pro pár   všivých korun.
Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code)
 
Přidáno: 24.11.2007
Snímek pocházející z   dílny Rona Howarda se snaží   ukázat, že i v obyčejných   věcech se skrývají   tajemství. V roli odborníka   na symboliku podává Tom   Hanks standardní výkon, jak   jme u něj zvyklí. Pro mne   snímek byl spíše otazníkem   zda vidět symboly za každou   věcí, za každým slovem.   Jsem z toho hodně rozpačtý.
Tootsie
 
Přidáno: 27.11.2007
dávám10/10
Zatím   absolutně nej komedie.   Snímek mne upoutal tím, že   tady muž umí uvažovat jako   žena. Dustin zůstává   osbností i v roli Tootsie.   Kdo neviděl tuto klasiku, o   hodně přišel.
Umučení Krista (The Passion of the Christ)
 
Přidáno: 24.11.2007
Klidně bych tento snímek   nazval   "křesťanským"   hororem. Natočení filmu   ukazuje, nakolik zasáhl   Ježíš do života milionů   lidí na světě.Snímek   ukazuje jak "již staří   římané" uplatńovali   právo.
Vnitřní záležitosti (Internal Affairs)
 
Přidáno: 24.11.2007
Richard Gere známý spíše   jako milovník a romantik   tentokrát jako úplatný   řadový americký policista.   Chvíli trvá než si zvyknete   na drsný a bezohledný   charakter záporného hrdiny v   podání Richarda Gere.
Vzkaz v láhvi (Message in a Bottle)
 
Přidáno: 24.11.2007
Nádherný snímek o   "věrnosti až za   hrob". Role psána Kevinu   na tělo. Film drží linii a   napětí až do finále,   některé scény lze   předvídat, ale to neubírá   snímku na jeho hodnotě. Jen   málokterý muž by dokázal   být věrný vzpomínce na   svoji lásku tak, jako hlavní   hrdina.
Walk The Line
 
Přidáno: 24.11.2007
miluji písně Johnyjo Cashe a   tak jsem byl nadšen tímto   filmem, který ukazuje   cenu,kterou musel zaplatit za   svůj ůspěch. Joaquin   Phoenix velmi skvělým   způsobem ztvárnil vnitřní   rozervanost hlavního hrdiny.   Milovníkům country   doporučuji zhlédnout tento   film.
Zákon přitažlivosti (Laws of Attraction)
 
Přidáno: 24.11.2007
Další z řady filmů, které   by měl vidět každý, kdo si   říká   "fajnšmekr". Je o   tom, jak si může život   pohrát s osudy dvou lidí a   vše končí hapyendem.