Jeden svět
ohodnotit

Světlo ve tmě

Half Light

Rok:
2006
Délka:
110 minut
„Měla všechno, co si kdy přála, ale během pár chvil o to přišla.“

Obsah filmu Světlo ve tmě

 
Život Rachel Carlson, úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost - její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Nechce se s nikým moc stýkat a hlavně chce dopsat svůj román. Zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Jednoho dne v nedaleké vesnici potká ženu, která jí říká, že syn na ni čeká, ale pak se omluví a odejde. Je to místní jasnovidka, kterou nikdo nebere vážně. Rachel však ano. Její děsivé sny o tom, jak jí manžel stahuje do vody a snaží se ji zabít, jsou velmi reálné. Postupně přestává rozeznávat, co je...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.12.2021
Dobrý příběh. Sice se to na venkově trošku   táhne. Vypadá to na romantiku jako hrom, ale z   ničeho nic je z toho mysteriózní drama a   nakonec se z toho vyklube dramatický thriller.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.10.2016
Je to hodně zdlouhavé. Některé scény   sbližování těch dvou u majáku vůbec nemusely   být a hned by to mělo lepší švih. Takže v   podstatě nuda? No, zpočátku ano, teprve   později vás tvůrci znejistí tak, že sami   netušíte, o co jde. To se mi právě líbilo. A   pak ty nečekané zvraty. Ovšem ten konec pod   vodou. Opět překonán další rekord v   potápění hihihi. Ale vcelku se na to dívat   dalo, i když já Demi zrovna nějak moc nemusím.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2016
To, co se v prvních minutách tvářilo jako   komorní, romantický a mysteriózní snímek, se   rozjelo jako slušný thriller, přesně, jak je   uvedeno pod titulkem. Co mne ale dostalo nejvíc,   byla nádherná krajina Skotska a charisma Hanse   Mathesona, ale to tady už přesně popsala zuzana   shilla novak i za mne a tak má taky můj dík.
veverka-zrzka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2014
Celkem zajímavý snímek spisovatelky thrilerů   aneb jaká může být realita oproti tomu, co   píše v románech. O tom se mohla přesvědčit   na vlastní kůži. Jóóó, to je tak, když se   vaše kamarádka se známým z vás pokusí   udělat cvoka. A jak už to tak bývá, dobro   zvítězí nad zlem.
martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.6.2013
Snímek nejdříve vypadá jako mysteriózní   drama, ale později zjistíme, že tu nic   mysteriózního není. Lehký thriller pomalu si   budující atmosféru, která završí lehce   předvídatelným koncem. Ono tu vlastně nic   originálního není. Ani Demi Moore tu příliš   nevynikla. Tu zoufalou hrůzu se jí prostě nedá   věřit. Přijde mi to jako nenáročný TV film   na sobotní večer. Nenadchne ani neurazí. Pro   mě slabý průměr. Mohlo se z námětu vytlačil   mnohem více.
Daviiik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2012
Slušný thriller a úžasné prostředí
Po delší době jsem zase jednou dokázal   dokoukat film do konce - opravdu povedený   thriller, který se možná zpočátku může   zdát trochu roztahanější, ale není to   nejhorší - většinou se té   "omáčky" dává do podobných filmů   mnohem více.

Zajímavý děj i zápletka,   skvělý výkon Demi Moore a hlavně úžasné   natáčecí lokace - ať už podzim u domu v   Londýně, tak především pak příroda u moře   a v okolí majáku. Filmaři se hodně na   přírodu soustředili, což mám rád, když se   je ve filmu i na co "dívat" a ne si jen   vyslechnout dialogy herců...

Takže hodnotím   plným počtem bodů a jednoznačně doporučuji   ke shlédnutí! :-)
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.4.2012
Prodáváte někdo maják s rozlehlou zahradou?
Všichni víme, že tuhle herečku   nesnáším...Po prvotních scénách, kdy jsem   mateřsky vytušila, že chlapec příjde o   život, jsem si řekla, že půjde i tak o dobré   manželské drama, určitě s dlouhodobou dávkou   odmítání manželského sexu, nakonec se ale   spolu zapomeneme a znovu otěhotníme... Blbost -   můj scénář se nepotvrdil! "Hvězda"   odplula do Walesu na úpatí skalisek a hor do   romantického domečku... Sedla jsem na zadek,   když jsem viděla tu přírodu, okamžitě jsem   poznala prostředí, neboť kde je tráva   nejzelenější než v Irsku a v jemu přilehlých   anglických "výčlencích". Po celý   děj jsem žrala přírodu, hřbitov, kostel,   maják, který bych chtěla vlastnit alespoň na   fotografii, když už ne v něm bydlet se všemi   námořními dekoracemi, pádly, kormidly,   lodními zvony a námořními uzly a modely   lodiček a bla bla... a zase jako vždy - jako   prvně v Bathory, jako v Tudorovcích - mě   okouzlil Hans Matheson - typický charismatický   jak jinak než Skot, vstávají v posledních   letech z popela jako Fénix, před kterým bych   padla na kolena a splnila všechny jeho tužby.   Děj, plující do nadpřirozených končin,   skloubený s realitou a dvojrolí, byl snad   ojedinělý svého druhu. Bavila jsem se, i když   bych si toho dne, kdy jsem film sama ve svých   životních mukách a depresi sledovala, přála   konec plný "lásky, srdíček, vevereček a   zpívajících srnek a Shreka v pozadí",   doplněný 3 minutovým polibkem, kdy bych si   samozřejmě místo Demi představila sebe atd.   atd. atd. :)
Lynette
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Vůbec ne strachlivé a zcela průměrné
Už když jsem shlédla poprvé trailer mi bylo   jasné, že to nebude žádný trhák. Pak jsem se   o něco později dostala k celému filmu. No,   přiznejme si, že Demi Moore už jen žije ze   slávy a má dávno zenit za sebou a vedle toho   "zajíčka" v dvojroli vypadala poněkud   staře. Ze začátku mě film vyloženě nudil,   plky o ničem, pak přišla ta dramatická scéna   s utonutím jejího malého syna, Rachelin odjezd   na skotské rozbouřené pobřeží a pak se   trochu začala nuda u mě vytrácet. Ocenila jsem   zejména nádherné záběry krajiny, keltskou   hudbu a když do toho všeho byly ještě   romantické scény mezi Rachel a tajemným   Angusem, skoro jsem to té spisovatelce   záviděla. Pak se ale začaly dít pro mě dost   podivné věci, které jsem nebyla vždy schopná   pochopit, protože to prostě postrádalo   veškerou logiku. Takže jsem se pak dál dívala   tak nějak z vlastního "donucení", ale   drama odehrávající se na konci filmu na   opuštěném majáku jsem nějak nepobrala.. Nu,   dávám 6 / 10.
Kuvik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.4.2009
Priemerný triler, i keď podľa mňa to nie je   klasický mysteriózny žáner. Nejako zvlášť   ma neoslovil, aj keď mal vcelku zaujímavý   dej.
Ináč neviem aká to bola nešťastná   náhoda, keď sa jej 5- ročný syn utopil, skôr   by som povedal, že to bola jej ľahkovážnosť a   nezodpovednosť. Keď bola pri takých peniazoch,   nemohla si zamestnať nejakú opatrovateľku k   svojmu synovi ?
Renuleee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2008
Tenhle film mi doporučil jeden dospělý pán, k   němuž mám respekt s komentářem "ten film   se ti bude zaručeně líbit. Má hlubokou   myšlenku a je dost na přemýšlení. neboj,   žádný horor". Jasně:)) Je to spíše   thriler, ale bála jsem se i tak dost. Ovšem, i   když tomuto žánru moc neholduju, film byl   skvěle zpracovaný a do konce mě nechal   přioutanou na židli.:)
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11268minih11268Legenda o vášni (1994) 
Legends of the Fall n
minih13713minih13713Nebeská brána (1980) 
Heaven's Gate n
minih12954minih12954Mravnost nade vše (1937) 
Mravnost nade vše n
minih35815minih35815Pevnost Alamo (2004) 
The Alamo n
minih13031minih13031Můj hříšný muž (1986) 
n
minih41052minih41052Principálka (1986) [TV film] 
Principálka n
minih23904minih23904Zlatý pavouk (1956) 
Zlatý pavouk n
minih95495minih95495Vražedný týden (1970) [TV film] 
Vražedný týden n
minih29225minih29225Austrálie (2008) 
Australia n
minih35994minih35994Jak se tančí brumbambule (1985) [TV inscenace] 
Jak se tančí brumbambule n


Hodnocení:n12345678910
Světlo ve tmě (2006)Světlo ve tmě (2006)Images copyright © Lakeshore EntertainmentSvětlo ve tmě (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10